1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

MAGNESIUM HYDROXIDE (MAGNEZYUM HİDROKSİT)

MAGNESIUM HYDROXIDE

CAS NO: 1309-42-8
EC NO: 215-170-3

 

METATAGS:Nemalite; Milmag; Magnesia, [Milk of]; Magnesiamaito; Reachim; Versamag; Duhor; Magnesia Magma; Magmesia hydrate; Kyowamag F; Hydrofy N; Marinco H; Duhor N; Ebson RF; FloMag H; Hydro-mag MA; MagneClear 58; FloMag HUS; Kisuma 5; Combustrol 500; Haley's MO; Kisuma 4AF; Kisuma 5A; Kisuma 5B; Kisuma 5BG; Kisuma 5E; Mint-O-Mag, Baschem 12; Magnifin H 10; Kisuma 5B-N; Kisuma 78; Kisuma S 4; Alcanex NHC 25; Hydrofy G 1.5; Hydrofy G 2.5; Lycal 96 HSE; Mag Chem MH 10; Magnesium hydroxide gel; Marinco H 1241; Martinal VPF 8812; Magnesium(II) hydroxide; Phillips magnesia tablets; Star 200; Magnesium hydroxide slurry; Asahi Glass 200-06; Magnesium hydroxide [JAN]; Magnesium oxide (Mg(OH)2); CCRIS 3342; HSDB 659, KX 8S(A); KX 8S(B); Ki 22-5B; Magnesium hydroxide (Mg(OH)2); Phillips milk of magnesia liquid; DSB 100; EINECS 215-170-3; DP 393; S/G 84; 200-06H; MFCD00011104; Hydrofy G 1.0; H2MgO2; Milmag (TN); Mint-o-mag (TN); M5421_SIGMA; Magnesia, (Milk of) (USP); 632309_ALDRICH; C16H17KN2O4S; Magnesium hydroxide (JAN/USP); Magnesium hydroxide [USP:JAN]; 63081_FLUKA; MolPort-003-929-820; LTBB002614; 310093_SIAL; Magnesium Hydroxide Powder, 99% Nano; 1317-43-7; LS-88597; MAGNESIUM ION, 2 WATERS COORDINATED; FT-0693469; D00731; I14-18067; I14-41432; 13760-51-5; 1395893-88-5; magnezium hydroxide; magnesium hydroxide; magnesium hidroksit; magnezyum hidroksit; magnezyum hydroxide; magnezium hydroksit; MAGNEZYUM HİDROKSİT;Magnesia 5OH, Magnesium dihydroxide, Magnesium (II) hydroxide, Magnifin A, Magnifin H 10, Milk of magnesia, Magnesia magma, Magnesium hydrate.

 

 

 


Magnezyum hidroksit, Mg (OH) 2 formülünün bileşiğidir. Doğada mineral bruit olarak bulunur. Suda düşük çözünürlüğe sahip beyaz bir katıdır (Ksp = 5.61 × 10-12, Magnezyum hidroksit, magnezyum sütü gibi antasitlerin yanı sıra müshillerin ortak bir bileşenidir.

Magnezyum hidroksit aşağıdakiler için kullanılır:
Asit hazımsızlık, mide ekşimesi, ekşi mide ve kabızlık tedavisi. Doktorunuz tarafından belirlenen diğer koşullar için de kullanılabilir.

Magnezyum hidroksit bir antasittir. Karnındaki asidi nötralize ederek ve bağırsakları hareket ettirerek uyarır.

Aşağıdaki durumlarda magnezyum hidroksit KULLANMAYIN:
Magnezyum hidroksitteki herhangi bir maddeye alerjiniz var
Bunlardan herhangi biri geçerli ise hemen doktorunuza veya sağlık uzmanınıza başvurun.

Magnezyum hidroksit kullanmadan önce:
Bazı tıbbi durumlar magnezyum hidroksit ile etkileşime girebilir. Herhangi bir tıbbi durumunuz varsa, özellikle aşağıdakilerden herhangi biri sizin için geçerliyse, doktorunuza veya eczacınıza bilgi verin:

Hamiliyseniz, hamile kalmayı planlıyorsanız veya emziriyorsanız
Herhangi bir reçete veya reçetesiz ilaç kullanıyorsanız, bitkisel preparat veya diyet ilave maddesi
İlaçlara, gıdalara veya diğer maddelere karşı alerjiniz varsa
Apandisit, mide ağrısı, barsak tıkanıklığı, mide bulantısı, kusma, diyare, böbrek sorunları, nedeni bilinmeyen rektal kanama veya bağırsak ameliyatı geçirmeniz durumunda
Bazı ilaçlar magnezyum hidroksit ile etkileşime girebilir. Başka ilaçları, özellikle aşağıdakilerden herhangi birini kullanıyorsanız, sağlık kuruluşunuza bildirin:

Yan etkileri nedeniyle antikoagülanlar (örneğin, varfarin) magnezyum hidroksit ile artabilir
(Örn., Ketokonazol), bisfosfonatlar (örn., Alendronat), katyon değişim reçineleri (örn. Sodyum polistiren sülfonat), sefalosporinler (örneğin sefaleksin), mikofenolat, penisilamin, kinolon antibiyotikleri (örneğin siprofloksasin) Doxycycline) etkinliği nedeniyle azalabilir Magnezyum hidroksit
Bu, meydana gelebilecek tüm etkileşimlerin eksiksiz bir listesi olmayabilir. Magnezyum hidroksit aldığınız diğer ilaçlarla etkileşime girip girmediğini sağlık bakım uzmanınıza sorun. Herhangi bir ilacın dozunu başlatmadan, durdurmadan veya değiştirmeden önce doktorunuza danışın.

Magnezyum hidroksit nasıl kullanılır:
Doktorunuz tarafından yönlendirilen şekilde magnezyum hidroksit kullanın. Tam dozlama talimatları için ilacın üzerindeki etikete bakın.

Magnezyum hidroksidi, gıdayla ya da gıdalarla ağızdan alın. Tam cam (8 oz / 240 mL) su veya başka bir sıvı ile izleyin.
Bir miktar magnezyum hidroksit özlederseniz, hatırladığınızda en kısa sürede alın. Doktorunuza veya ambalajın etiketine göre devam edin.
Magnezyum hidroksit ile ilgili sorularınız için sağlık uzmanınıza danışın.

Magnezyum Hidroksit Nedir?
Vücudumuz düzgün çalışıyorsa, '1 numara' ve '2 numaralı' diye bir sorunumuz olmaz. Bununla birlikte, bir şey anormal hale geldiğinde, bedensel işlevlerde sorun yaşayabiliriz. Defekate edememek kabızlık olarak bilinir ve bu probleme bilinen belirli ilaçlar vardır. Magnezyum hidroksit, kabızlık belirtilerini tersine çevirmeye yardımcı olduğu bilinen bir kimyasal formüldür. Bağırsakta suyu çizerek, bağırsakta daha fazla yağlama yaratarak çalışır.

Magnezyum Hidroksit Kullanımı
Belirtildiği gibi, magnezyum hidroksit çoğu zaman kabızlığı hafifletmek için müshil olarak kullanılır. Magnezyum hidroksit, doğal bir antasit gibi işe yaradığı için, mide yanması, genel mide bulantısı veya hazımsızlık hissi gibi gastrointestinal rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılır. Bazen magnezyum hidroksit, magnezyum sütü olarak adlandırılır. Genellikle hap veya sıvı halde ağızdan alınır. Genel olarak, bir haftadan fazla sürmez. Kronik kabızlık altta yatan bir durumun belirtisi olabileceğinden, hastaların doktorlarına konuşmaları önerilir; bu zamanlarda semptomlar düzelmezse. Dehidrasyona, vücudun doğal mineral depolamasında dengesizliğe ve fazla miktarda alınan diğer tehlikeli yan etkilere neden olabileceği için, dozaj talimatlarını izlemek ve az ya da çok tavsiye almak çok önemlidir.
Mg (OH) 2'nin en büyük endüstriyel uygulaması, çatı kaplama, izolasyon malzemeleri, plastik ürünler ve kaplamalar gibi ürünler için alev geciktiricidir. Alev geciktiriciliğinin mekanizması, malzemenin MgO ve H20'ya endotermik ayrışmasına dayanır. Bu reaksiyon, ilişkili maddenin ateşlenmesini geciktiren ısıyı emer. Su, yanıcı gazlar şeklinde salınır ve oksijenin yanmayı kolaylaştırmasını engeller. Mg (OH) 2'nin bilinen diğer uygulamaları, maddenin asitliğin düzenleyicisi olarak kullanıldığı gıda katkı maddelerini ve diğer magnezyum materyalleri, özellikle MgO'nun öncülünü içerir.

Faydaları

Bağırsaklarınızı boşaltmak ve mide asidinin özofagusunuza girdiği koşulları tedavi etmek için magnezyum hidroksit de kullanabilirsiniz. Ayrıca, magnezyum hidroksit hazımsızlık semptomlarını hafifletebilir ve eksik veya seyrek olarak bağırsak hareketlerini tedavi edebilir. Cildinizde, sarımsakların oluşmasına neden olan aşırı yağ birikimini önlemek ve mukoza hasarlarını tedavi etmek için magnezyum hidroksit kullanabilirsiniz. Ayrıca, magnezyum hidroksit yüzünüzün gözeneklerinin boyutunu azaltabilir ve gözeneklerinizdeki kirin tıkanmasını önleyebilir.

 

 

 

 

 

Magnesium hydroxide is the compound of the formula Mg (OH) 2. It occurs in nature as the mineral brucite. It is a white solid with low solubility in water (Ksp = 5.61 × 10-12, Magnesium hydroxide is a common component of antacids, such as milk of magnesia, as well as laxatives.

Magnesium hydroxide is used for:
Treating acid indigestion, heartburn, sour stomach, and constipation. It may also be used for other conditions as determined by your doctor.

Magnesium hydroxide is an antacid. It works by neutralizing the acid in the stomach and by stimulating the bowels to move.

Do NOT use magnesium hydroxide if:
You are allergic to any ingredient in magnesium hydroxide
Contact your doctor or health care provider right away if any of these apply to you.

Before using magnesium hydroxide:
Some medical conditions may interact with magnesium hydroxide. Tell your doctor or pharmacist if you have any medical conditions, especially if any of the following apply to you:

If you are pregnant, planning to become pregnant, or are breast-feeding
If you are taking any prescription or nonprescription medicine, herbal preparation, or dietary supplement
If you have allergies to medicines, foods, or other substances
If you have appendicitis, stomach pain, a blockage of your bowels, nausea, vomiting, diarrhea, kidney problems, rectal bleeding of unknown cause, or if you have had bowel surgery
Some MEDICINES MAY INTERACT with magnesium hydroxide. Tell your health care provider if you are taking any other medicines, especially any of the following:

Anticoagulants (eg, warfarin) due to their side effects may be increased by magnesium hydroxide
(Eg, ketoconazole), bisphosphonates (eg, alendronate), cation exchange resins (eg sodium polystyrene sulfonate), cephalosporins (eg cephalexin), mycophenolate, penicillamine, quinolone antibiotics (eg, ciprofloxacin) Doxycycline) because of its effectiveness may be decreased by magnesium hydroxide
This may not be a complete list of all interactions that may occur. Ask your health care provider if magnesium hydroxide may interact with other medicines that you take. Check with your health care provider before you start, stop, or change the dose of any medicine.

How to use magnesium hydroxide:
Use magnesium hydroxide as directed by your doctor. Check the label on the medicine for exact dosing instructions.

Take magnesium hydroxide by mouth with or without food. Follow with a full glass (8 oz / 240 mL) of water or other liquid.
If you miss a dose of magnesium hydroxide, take it as soon as you remember. Continue to take it as directed by your doctor or on the package label.
Ask your health care provider for any questions you may have about magnesium hydroxide.

What is Magnesium Hydroxide?
When our bodies are functioning properly, we have no problem going 'number 1' and 'number 2.' However, when something becomes abnormal, we may have trouble with out bodily functions. Not being able to defecate is known as constipation, and there are certain medications known to this problem. Magnesium hydroxide is one chemical formula known to help reverse the symptoms of constipation. It works by drawing water into the intestines, creating more lubrication in the gut.

Magnesium Hydroxide Uses
As mentioned, magnesium hydroxide is often used as a laxative to relieve constipation. Since it works as a natural antacid, magnesium hydroxide is also used to treat gastrointestinal ailments such as heartburn, general upset stomach, or feelings of indigestion. Sometimes magnesium hydroxide is called milk of magnesia. It is usually taken orally, either in pill or liquid form. Generally, it is not taken for longer than a week. Patients are advised to talk to their doctors if symptoms do not improve in that time, as chronic constipation may be a sign of an underlying condition. It is very important to follow the dosage instructions and to take more or less recommended, as it can lead to dehydration, an imbalance in the body's natural store of minerals and other dangerous side effects taken in excess.
The largest industrial application of Mg (OH) 2 is flame retardants for such articles as roofing, isolation materials, plastic articles and coatings. The mechanism of flame retardancy is based on the endothermic decomposition of the material into MgO and H2O. This reaction adsorbs heat, which delays ignition of the associated substance. The water is released in the form of combustible gases and inhibits oxygen from aiding the combustion. Other known applications of Mg (OH) 2 include food additives, where the material is used as acidity regulator, and precursor for other magnesium materials, most notably MgO.

Benefits

You can also use magnesium hydroxide to empty your bowels and to treat conditions in which stomach acid enters your esophagus. Additionally, magnesium hydroxide can alleviate symptoms of indigestion and treat incomplete or infrequent bowel movements. On your skin, you can use magnesium hydroxide to treat canker sores and to prevent excess oil buildup that causes pimples to form. Further, magnesium hydroxide can decrease the size of your facial pores and prevent dirt from clogging in your pores.

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.