1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

HYDRAZINE HYDRATE (HİDRAZİN HİDRAT)


HYDRAZINE HYDRATE (HİDRAZİN HİDRAT)

CAS NUMBER : 7803-57-8
EINECS NUMBER : 600-285-7

METATAGS : HYDRAZINE HYDRATE; Hidrazin Hidrat; hidrazin hidrat; hydrazin hydrate; hydrazıne hydrate; hirazine hidrat; Hidrazin; N2H4; N2H4 50-60 %; NH2NH2 · xH2O; Hydrazine hydrate; Hydrazine monohydrate; Hydrazinium hydroxide; 7803-57-8; Hydrazine hydroxide; H6N2O; DiamineHydrate; DiamideHydrate; Diamid hydrate; idrazinaidrata; Hydrazine hydrate; hydrazinehydroxide; HYDRAZINE1-HYDRATE; Diamide monohydrate; HydrazineHydrate80%; Hydrazinehydrate,50% ; H6N2O; Hydrazinium hydroxide; Hydrazinhydrat (1:1); Hydrazine, monohydrate; Hydrazine, hydrate (1:1); Hydrazine, hydrate; 7803-57-8; H2NNH2·xH2O; H4N2·xH2O; NH2NH2 · H2O; Hydrazinium hydroxide; A14005 Hydrazine monohydrate; N²H5OH; Hydrazine hydrate solution 60 (N2H4.H2O); HYDRAZINE MONOHYDRATE; Diamid hydrate; DiamideHydrate; DiamineHydrate; Hydrazinehydrate,50%; hydrazinehydroxide; idrazinaidrata

 


Kararlılık Oksitleyici maddeler, ağır metal oksitler, dehidrate edici maddeler, alkali metaller, pas, gümüş tuzları dahil olmak üzere çok çeşitli malzemelerle uyuşmaz. Yanıcı. Birçok madde ile teması, yangın veya patlayıcı bozunmaya neden olabilir. Dehidrate ajanlar, ağır metal oksit de dahil olmak üzere çeşitli malzemelerle patlayıcı bir reaksiyon gösterebilir.Hidrazin hidrat, renksiz bir köpürme sıvısıdır. Hidrazin hidrat, hafif amonyak benzeri bir kokuya sahip, renksiz bir köpürme sıvısıdır. Su içindeki% 64 sulu hidrazin çözeltisine karşılık gelir. Yanabilir ancak ateşlemek için biraz çaba gerektirebilir. Oksidasyon maddeleri ile temas, kendiliğinden tutuşmaya neden olabilir. Solunum yoluyla ve cilt emilimiyle toksiktir. Dokuya karşı koroziftir. Yanma sırasında zehirli oksit azotları üretir.
Hidrazin hidrat havadaki dumanlara ve suda çözünebilir.
Hidrazin hidrat bir baz ve çok güçlü bir indirgeme ajanıdır. Çok aşındırıcı. Alkali metalleri (sodyum, potasyum), 2,4-dinitroklorobenzen, kalay diklorür, civa oksit ile temasta şiddetli reaksiyon. Asitlerle şiddetli nötrleştirme reaksiyonu.
Parçalanmaya kadar ısıtıldığında azot oksitlerin toksik dumanı yayar. Kalay (II) klorid ile reaksiyona girerek kalay (II) dihidrazin klorür elde edilir, bu da ısıtıldığında patlayabilir. 2,4 dinitrochlorobenzene ekzotermik ve şiddetli tepki verir. Hidrazin hidratın TOXIC'si; Teneffüs etme, yutma veya cilt ile temas ciddi yaralanma veya ölüme neden olabilir. Erimiş madde ile temas deride ve gözlerde ciddi yanıklara neden olabilir. Cilt ile temasından kaçının. Temas veya solunumun etkileri gecikebilir. Ateş, tahriş edici, aşındırıcı ve / veya toksik gaz üretebilir. Yangın kontrolünden veya seyreltme suyundan akma tehlikesi aşındırıcı ve / veya toksik olabilir ve kirliliğe neden olabilir. Yanıcı malzeme: yanabilir ancak kolaylıkla tutuşmaz. Isıtıldığında, buharlar hava ile patlayıcı karışımlar oluşturabilir: İç mekanlarda, dışarda ve kanalizasyon patlaması tehlikesi. metallerle temas yanıcı hidrojen gazı gelişebilir. Isıtıldığında konteynırlar patlayabilir. Akış su yollarını kirletebilir. Madde, ergimiş halde taşınabilir.

Hidrazin Hidrat kullanım alanları :
Hidrazin, güçlü bir indirgeme maddesi, farmasötik, böcek ilaçları, boyalar, köpük yapıcı maddeler, görüntüleme maddeleri, antioksidan maddeler aynı zamanda nadir yüksek saflıkta metal, sentetik lifler, üretiminde kullanılan elemanların ayrılması. Buna ek olarak, madde ve patlayıcı roket üretimi için kullanılır. Ayrıca analitik reaktifleri olarak kullanılır. Polimer köpüklerin hazırlanmasında ve polimerizasyon katalizörleri için bir ön basamağı olarak bir köpürtücü ajan olarak kullanılmaktadır. Hidrazin hidrat, sağlık sektöründe tüberküloz tedavisinde kullanılmaktadır. Hidrazin hidrat, patlayıcı olarak hidrazin hidrat buharının hava veya oksijen ile olan karışımı ile patlayıcı olarak kullanılır. Hidrazin hidrat, plastik sektöründe üretim esnasında uygun bileşenlerde katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Hidrazin hidrat, ilaç sektöründe;mantar öldürücü temizleyici ilaçların üretimi esnasında kullanılmaktadır.
Hidrazin hidrat, su sektöründe su arıtma kimyasallarında bir bileşen olarak görev almaktadır.

 

 

 

 

 

 


Stability Incompatible with a wide variety of materials, including oxidizing agents, heavy metal oxides, dehydrating agents, alkali metals, rust, silver salts. Combustible. Contact with many materials may cause fire or explosive decomposition. May react explosively with a variety of materials, including dehydrating agents, heavy metal ox. Hydrazine hydrate is a colourless fuming liquid. Hydrazine hydrate is a colorless fuming liquid with a faint ammonia-like odor. Corresponds to a 64% aqueous solution of hydrazine in water. Combustible but may require some effort to ignite. Contact with oxidizing materials may cause spontaneous ignition. Toxic by inhalation and by skin absorption. Corrosive to tissue. Produces toxics oxides of nitrogen during combustion.Hydrazine hydrate can fumes in air and water soluble. Hydrazine hydrate is a base and a very powerful reducing agent. Very corrosive. Violent reaction on contact with alkali metals (sodium, potassium), 2,4-dinitrochlorobenzene, tin dichloride, mercury oxide. Vigorous neutralization reaction with acids.
Emits toxic fumes of nitrogen oxides when heated to decomposition. Reacts with tin(II) chloride to give tin(II) dihydrazine chloride, which decomposes explosively when heated. Reacts exothermically and violently with 2,4 dinitrochlorobenzene.
TOXIC of hydrazine hydrate; inhalation, ingestion or skin contact with material may cause severe injury or death. Contact with molten substance may cause severe burns to skin and eyes. Avoid any skin contact. Effects of contact or inhalation may be delayed. Fire may produce irritating, corrosive and/or toxic gases. Runoff from fire control or dilution water may be corrosive and/or toxic and cause pollution.
Combustible material: may burn but does not ignite readily. When heated, vapors may form explosive mixtures with air: indoors, outdoors and sewers explosion hazards. Contact with metals may evolve flammable hydrogen gas. Containers may explode when heated. Runoff may pollute waterways. Substance may be transported in a molten form.
Usage areas of Hydrazine Hydrate :
Separation of hydrazine, elements used in the production of a strong reducing agent, pharmaceuticals, pesticides, dyes, foaming agents, imaging agents, antioxidants, as well as rare high purity metals, synthetic fibers. In addition, it is used for the production of substances and explosive rockets. It is also used as analytical reagents. It is used as a foaming agent as a precursor for the preparation of polymer foams and for polymerization catalysts. Hydrazine hydrate is used in the medical sector for the treatment of tuberculosis. Hydrazine hydrate is used as an explosive by mixing hydrazine hydrate vapor with explosive air or oxygen. Hydrazine hydrate is used in the plastics industry as an additive in the appropriate components during production. Hydrazine hydrate is used in the pharmaceutical industry during the production of fungicidal cleansing medicines.
Hydrazine hydrate is a component of water treatment chemicals in the water sector.

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.