1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

PAPEMP

PAPEMP

 

Synonyms:
Mayoquest 2200; Polyamino Polyether Methylene Phosphonate; polyamino polyéther méthylène phosphonate; PAPEMP; polyamino poly éther méthylène phosphonate; poly amino poly éther méthylène phosphonate; polyamino polyéther méthylène phosfonate; polyamino polyéther méthylène phosphonat; C4H6NO3(C4H5NO3)NC4H6NO4; poly-amino poly-ether methylenephosphonic; polyamino poly-ether methylenephosphonic; poly-amino polyether methylenephosphonic; poly-amino poly-ether methylene phosphonic; poly-amino poly-ether methylen phosphonic; Mayoquest 2200; Polyamino Polyether Methylene Phosphonate; polyamino polyéther méthylène phosphonate; PAPEMP; polyamino poly éther méthylène phosphonate; poly amino poly éther méthylène phosphonate; polyamino polyéther méthylène phosfonate; polyamino polyéther méthylène phosphonat; C4H6NO3(C4H5NO3)NC4H6NO4; poly-amino poly-ether methylenephosphonic; polyamino poly-ether methylenephosphonic; poly-amino polyether methylenephosphonic; POLY-AMİNO POLY-ETHER METHYLENE PHOSPHONİC; POLY-AMİNO POLY-ETHER METHYLEN PHOSPHONİC; MAYOQUEST 2200; POLYAMİNO POLYETHER METHYLENE PHOSPHONATE; POLYAMİNO POLYÉTHER MÉTHYLÈNE PHOSPHONATE; PAPEMP; POLYAMİNO POLY ÉTHER MÉTHYLÈNE PHOSPHONATE; POLY AMİNO POLY ÉTHER MÉTHYLÈNE PHOSPHONATE; POLYAMİNO POLYÉTHER MÉTHYLÈNE PHOSFONATE; POLYAMİNO POLYÉTHER MÉTHYLÈNE PHOSPHONAT; C4H6NO3(C4H5NO3)NC4H6NO4; POLY-AMİNO POLY-ETHER METHYLENEPHOSPHONİC; POLYAMİNO POLY-ETHER METHYLENEPHOSPHONİC; POLY-AMİNO POLYETHER METHYLENEPHOSPHONİC; POLY-AMİNO POLY-ETHER METHYLENE PHOSPHONİC; POLY-AMİNO POLY-ETHER METHYLEN PHOSPHONİC; Mayoquest 2200; Polyamino Polyether Methylene Phosphonate; Polyamino Polyéther Méthylène Phosphonate; PAPEMP; Polyamino Poly Éther Méthylène Phosphonate; Poly Amino Poly Éther Méthylène Phosphonate; Polyamino Polyéther Méthylène Phosfonate; Polyamino Polyéther Méthylène Phosphonat; C4H6NO3(C4H5NO3)NC4H6NO4; Poly-Amino Poly-Ether Methylenephosphonic; Polyamino Poly-Ether Methylenephosphonic; Poly-Amino Polyether Methylenephosphonic; Poly-Amino Poly-Ether Methylene Phosphonic; Poly-Amino Poly-Ether Methylen Phosphonic; PAPEMP; Papemp; PAPE MP; Polyoxypropylenediaminetetramethylenephosphonic acid

 

 

 

 

 

PAPEMP
PAPEMP Poids moléculaire: environ 600

 

Formule structurelle:

Acide polyamino polyéther méthylène phosphonique (PAPEMP)

 

Propriétés:
PAPEMP est un nouveau type d'agent de traitement de l'eau. PAPEMP a des effets de chélation et de dispersion élevés, une valeur élevée de tolérance au calcium et de bons effets d'inhibition du tartre. PAPEMP peut être utilisé comme inhibiteur de tartre et de corrosion dans le système d'eau froide en circulation et le système d'eau de remplissage du champ pétrolifère dans des situations de dureté élevée, d'alcali élevé et de pH élevé. PAPEMP a une excellente capacité d'inhibition du tartre du carbonate de calcium, du sulfate de calcium et du phosphate de calcium. PAPEMP peut inhiber efficacement la formation de tartre de silice, stabiliser les ions métalliques tels que Zn, Mn et Fe.

 

PAPEMP peut être utilisé comme inhibiteur de tartre pour le système d'osmose inverse et le système de vaporisation flash en plusieurs étapes dans lesquels une concentration de sel élevée, une turbidité élevée et une température élevée sont généralement rencontrées (telles que des températures élevées et une turbidité élevée dans le système de vaporisation du charbon), agent accessoire pour le tissage et la teinture (par exemple, agent d'inhibition du retournement jaune), comme alternatives de l'EDTA, du DTPA et du NTA.

 

Spécification:
Index des articles
Aspect Liquide transparent jaune clair à jaune
Contenu actif% 40,0 min
Acide phosphoreux (comme PO43 -)% 1,0 max
Densité (20 ℃) ​​g / cm3 1,15 min
pH (solution aqueuse à 1%) 2,0 max
Usage:
Fût en plastique 200L, IBC (1000L), exigence des clients. Stockage pendant douze mois dans une pièce ombragée et un endroit sec.

 

 

Emballage et stockage:
Normalement, dans un tambour en plastique net de 250 kg, le tambour IBC peut également être utilisé au besoin. Stockage pendant dix mois dans un endroit ombragé et sec

 

 

Les dépôts de matières indésirables, y compris les écailles minérales, les matières en suspension, la croissance microbiologique et les produits de corrosion, continuent de nuire au fonctionnement des systèmes d'eau industriels. Cet article présente des données de performance sur l'acide polyamino polyéther méthylène phosphonique (PAPEMP) à diverses échelles minérales couramment rencontrées dans les systèmes de chaudière, de refroidissement, de dessalement, de géothermie, de gaz et d'huile.

L'eau disponible pour les applications domestiques et industrielles contient généralement de nombreuses impuretés. Ces impuretés sont généralement classées en cinq grandes catégories:

• Composés inorganiques dissous (c'est-à-dire carbonates, sulfates, phosphates et fluorures de calcium, magnésium, baryum et strontium; petites quantités de cuivre [Cu], fer [Fe] et manganèse [Mn]); et autres substances

• Gaz dissous (par exemple, oxygène [O2], azote [N2], dioxyde de carbone [CO2] et sulfure d'hydrogène [H2S])

• Matière en suspension (p. Ex. Argile, limon, graisse et huile)

• Composés organiques solubles (par exemple, acide humique, acide fulvique et acide tannique)

• Microorganismes (par exemple, algues, bactéries et champignons)

L'accumulation de dépôts indésirables sur les surfaces des équipements est un phénomène qui se produit dans pratiquement tous les processus dans lesquels de l'eau non traitée est chauffée. Le dépôt de ces matériaux, en particulier sur les surfaces des échangeurs de chaleur dans les systèmes de chaudière, de refroidissement, de géothermie et de distillation, peut causer un certain nombre de problèmes opérationnels tels que des tuyaux et des pompes bouchés, une utilisation inefficace des produits chimiques de traitement de l'eau, des coûts d'exploitation accrus, une perte de production due aux temps d'arrêt du système et, en fin de compte, à la défaillance de l'échangeur de chaleur.1 Une meilleure conservation de l'eau a été un moteur pour faire fonctionner les systèmes d'eau industriels à des cycles de concentration plus élevés, ce qui augmente le potentiel d'accumulation de dépôts sur les surfaces de l'échangeur de chaleur. L'exploitation des systèmes d'eau industriels dans des conditions de stress exige une meilleure compréhension de la chimie de l'eau des systèmes d'alimentation et de recirculation, ainsi que le développement d'additifs innovants et d'approches technologiques pour contrôler le tartre, les dépôts, la corrosion et l'encrassement biologique.

La méthode de contrôle d'échelle la plus prometteuse parmi diverses approches consiste à ajouter des dosages sous-stœchiométriques, typiquement quelques ppm, d'additifs solubles dans l'eau à l'eau d'alimentation. Les additifs couramment utilisés dans la formulation de traitement de l'eau se divisent en deux catégories:

• Composés inorganiques dissous (c'est-à-dire carbonates, sulfates, phosphates et fluorures de calcium, magnésium, baryum et strontium; petites quantités d'ions cuivre [Cu], fer [Fe] et manganèse [Mn]; et autres substances)

• Polymère (par exemple, homopolymères d'acide acrylique, d'acide maléique, d'acide itaconique, d'acide aspartique et de copolymères contenant des monomères de différents groupes fonctionnels)

Bien qu'il existe de nombreux phosphonates disponibles, trois des phosphonates les plus couramment utilisés dans les formulations de traitement de l'eau sont l'acide aminotrisméthylène phosphonique (AMP); Acide 1-hydroxyéthylidine, 1, -1 diphosphonique (HEDP); et l'acide 2-phosphono-butane 1,2,4-tricarboxylique (PBTC). Cependant, dans certaines conditions de pH, de concentration et de température, les phosphonates se sont avérés précipiter en présence d'ions calcium. La précipitation des sels de phosphonate de calcium crée non seulement un encrassement des surfaces de l'échangeur de chaleur et de la membrane d'osmose inverse (RO), mais elle diminue également la concentration en solution d'un phosphonate à un point tel qu'un entartrage sévère du carbonate de calcium (CaCO3) peut se produire.1-2 Le l'objectif de cette étude est d'évaluer la performance de l'acide polyamino polyéther méthylène phosphonique (PAPEMP) en tant qu'inhibiteur à différentes échelles (par exemple, CaCO3, sulfate de calcium dihydraté [CaSO4 • 2H2O] et phosphate de calcium [Ca3 (PO4) 2]) et un agent de stabilisation des ions Fe (III) ou Fe3 +.

 

Protocoles expérimentaux
Tous les produits chimiques proviennent de sources commerciales. Ils comprennent l'AMP, le HEDP, le PBTC, l'acide 2-hydroxyphosphonoacétique (HPA), le PAPEMP et l'acide polyacrylique (PAA). Procédures détaillées pour la préparation de la solution de réactifs; calcul du pourcentage d'inhibition (% I) pour la stabilisation du sulfate de calcium dihydraté (CaSO4 • 2H2O), CaCO3, Ca3 (PO4) 2 et Fe3 +; et les instruments utilisés sont rapportés ailleurs.3-6 Le tableau 1 énumère les inhibiteurs testés.

 

présente des données% I pour divers phosphonates à des doses de 1,5 et 3,0 mg / L, respectivement. Il y a deux points à noter: a) la valeur d'inhibition du gypse augmente avec l'augmentation de la dose d'inhibiteur et b) la valeur d'inhibition dépend de l'architecture de l'inhibiteur. Les phosphonates (c'est-à-dire HPA, HEDP) contenant un groupe (-OH) et un (-PO3H2), comme indiqué dans le tableau 1, présentent de mauvaises performances en tant qu'inhibiteurs de gypse par rapport à l'AMP (contenant trois groupes [-PO3H2]). Par exemple, les valeurs% I obtenues pour HPA et HEDP à une dose de 3,0 ppm sont de 8 et 12%, respectivement, contre 89% obtenus pour l'AMP.

Les résultats sur les performances du PBTC et du PAPEMP sont également présentés sur la figure 1. Par rapport au PBTC, PAPEMP présente d'excellentes performances en tant qu'inhibiteur du gypse.

 


En utilisant le protocole expérimental décrit précédemment, plusieurs expériences de stabilisation du fer ont été réalisées en présence de 5 et 10 ppm de phosphonates. Les résultats présentés sur la figure 4 montrent clairement que la stabilisation du fer dépend fortement de la concentration et de l'architecture des phosphonates. Sur la base des données présentées, les phosphonates peuvent être classés comme suit:

 

• À 5 ppm: HEDP> PAPEMP >> PBTC, AMP et HPA

• À 10 ppm: PAPEMP> HEDP> PBTC, AMP et HPA

 

Conclusion
Sur la base des résultats de cette étude, PAPEMP, à des concentrations optimales, a fourni un contrôle supérieur des dépôts de tartre à base de calcium et une stabilisation supérieure du fer dans les eaux naturelles par rapport aux autres phosphonates testés.

 

 


PAPEMP (polyamino polyéther méthylène phosphonate)
Propriétés:
PAPEMP fonctionne parfaitement dans des conditions de dureté et de pH élevés en tant que nouvel antitartre et inhibiteur de corrosion. Avec une tolérance élevée au calcium, la capacité d'inhibition du tartre PAPEMP est également élevée, en particulier pour CaCO3, CaPO4 et CaSO4.

 

Il retient également efficacement l'échelle de Si d'une formation et stabilise les ions. Tels que Mn et Fe pour former des composés chélateurs.

PAPEMP a également une bonne tolérance aux températures élevées, à la turbidité élevée, à la concentration élevée en sel et à la concentration élevée en chlore (Cl- et Br-). Parfois, il est construit avec de l'acide polycarboxylique. Il peut être utilisé comme inhibiteur de tartre et de corrosion dans le système d'eau froide en circulation et le système d'eau de remplissage du champ pétrolifère dans des situations de dureté élevée, d'alcali élevé et de pH élevé.

PAPEMP peut être utilisé comme inhibiteur de tartre pour un système d'osmose inverse et un système de vaporisation flash à plusieurs étapes.

Poids moléculaire: environ 600

Formule structurelle:

 

PAPEMP
Caractéristiques:
Index des articles
Aspect Liquide transparent ambré
Contenu solide,% 40,0 min.
Contenu actif (comme PAPEMP),% 36,0 Min.
Acide phosphoreux (comme PO33-),% 2,5 Max.
Acide phosphoreux (comme PO43-),% 1,0 Max.
pH (solution à 1%) 1,50-2,50
Densité (20 ℃), g / cm3 1,15-1,25
Le processus de production PAPEMP se compose de 4 étapes.

 

 

L'acide phosphoreux est introduit dans le réacteur et son pH est ajusté par HCl.
La polyétheramine est instillée et la réaction démarre pendant que le réacteur est chauffé.
Le formaldéhyde est introduit quelques heures plus tard.
Le réacteur sera encore chauffé et cuit à la vapeur pendant plus d'heures.
Usage:
La bonne adaptation à différentes situations permet au PAPEMP d'être largement utilisé dans les chaudières, les systèmes d'eau de refroidissement et l'eau de réinjection des champs pétrolifères comme antiscalant et inhibiteur de corrosion.

 

Pour la même raison, PAPEMP est également appliqué dans le système de flash RO et multi-étapes. Le dosage recommandé est de 5 à 100 ml / L. Contrairement aux autres organophosphonates, il n'y a pas de dosage optimal pour cela. Plus le dosage est élevé, meilleur est l'effet.

En outre, PAPEMP fonctionne comme un absorbeur de nutriments dans l'agriculture. Il peut également remplacer les inhibiteurs de transfert de couleur plus coûteux (par exemple, l'inhibiteur de retournement jaune) comme l'EDTA, le NTA et le DTPA dans la teinture des textiles.

 

Paquet:
Fût en plastique de 200L, IBC (1000L), exigences des clients.

 

 

Synonyme:
Mayoquest 2200

 

 


PAPEMP
Phosphonate de polyamino polyéther méthylène

 

 

N ° CAS: 181828-06-8, 35608-40-6
Information produit:
produit
Synonymes: C4H6NO3 (C4H5NO3) NC4H6NO4

 

Formule structurelle (Mw environ 600):

PAPEMP a une tolérance élevée au calcium et de bons effets d'inhibition du tartre, en particulier sur le tartre de silice, le carbonate de calcium, le sulfate de calcium et le phosphate de calcium. Il stabilise les ions métalliques tels que Zn, Mn et Fe. PAPEMP est actif dans des conditions de dureté d'eau élevée, d'alcalinité élevée, de concentrations élevées de sel, de turbidité élevée, de températures élevées et de concentrations élevées de chlore, de chlorite et de biocide. Pour des conditions moins strictes, nous proposons nos acides phosphoniques standards tels que HEDP et ATMP.

Il est utilisé comme inhibiteur de tartre et de corrosion dans les systèmes d'eau de refroidissement, les chaudières, l'osmose inverse, les systèmes de vaporisation flash à plusieurs étapes et les champs pétrolifères. En agriculture, PAPEMP est un absorbeur de nutriments. Et dans la teinture textile, c'est un inhibiteur de transfert de couleur, comme alternative à l'EDTA, DTPA, NTA.

 

L'invention concerne un inhibiteur de corrosion et de tartre contenant de l'acide poly-amino poly-éther méthylènephosphonique (PAPEMP), appartient au domaine technique du traitement de l'eau et concerne un inhibiteur de corrosion et de tartre. L'inhibiteur de corrosion et de tartre comprend PAPEMP, un sel de zinc, un dispersant, un inhibiteur de corrosion du cuivre et de l'eau. L'inhibiteur de corrosion et de tartre a une formule raisonnable, a de bons effets d'utilisation et un faible coût de production, convient à un système d'eau de refroidissement à circulation ouverte et est particulièrement adapté à un système d'eau de refroidissement à circulation de haute dureté, haute basicité et pH élevé .
Classifications

 

 

 

PAPEMP
Deposition of unwanted materials, including mineral scales, suspended matter, microbiological growth, and corrosion products, continues to plague the operation of industrial water systems. This article presents performance data on polyamino polyether methylene phosphonic acid (PAPEMP) on various mineral scales commonly encountered in boiler, cooling, desalination, geothermal, gas, and oil systems.

 

Water that is available for domestic and industrial applications typically contains many impurities. These impurities are generally classified in five broad categories:

• Dissolved inorganic compounds (i.e., carbonates, sulfates, phosphates, and fluorides of calcium, magnesium, barium, and strontium; small amounts of copper [Cu], iron [Fe], and manganese [Mn]); and other substances

• Dissolved gases (e.g., oxygen [O2], nitrogen [N2], carbon dioxide [CO2], and hydrogen sulfide [H2S])

• Suspended matter (e.g., clay, silt, fat, and oil)

• Soluble organic compounds (e.g., humic acid, fulvic acid, and tannic acid)

• Microorganisms (e.g., algae, bacteria, and fungi)

The accumulation of unwanted deposits on equipment surfaces is a phenomenon that occurs in virtually all processes in which untreated water is heated. The deposition of these materials, especially on heat exchanger surfaces in boiler, cooling, geothermal, and distillation systems, can cause a number of operational problems such as plugged pipes and pumps, inefficient use of water treatment chemicals, increased operational costs, lost production due to system downtime, and ultimately heat exchanger failure.1 Greater water conservation has been a driver for operating industrial water systems at higher concentration cycles, which increases the potential for deposit buildup on heat exchanger surfaces. Operating industrial water systems under stressed conditions demands a better understanding of the feed and recirculating systems' water chemistry as well as the development of innovative additives and technological approaches for controlling scale, deposit, corrosion, and biofouling.

The most promising scale control method among various approaches involves adding substoichiometric dosages, typically a few ppm, of water-soluble additives to the feedwater. Additives commonly used in water treatment formulation fall into two categories:

• Dissolved inorganic compounds (i.e., carbonates, sulfates, phosphates, and fluorides of calcium, magnesium, barium, and strontium; small amounts of copper [Cu], iron [Fe], and manganese [Mn] ions; and other substances)

• Polymeric (e.g., homopolymers of acrylic acid, maleic acid, itaconic acid, aspartic acid, and copolymers containing monomers of different functional groups)

Although there are many phosphonates available, three of the most commonly used phosphonates in water treatment formulations are aminotrismethylene phosphonic acid (AMP); 1-hydroxyethylidine, 1,-1 diphosphonic acid (HEDP); and 2-phosphono-butane 1,2,4-tricarboxylic acid (PBTC). However, under certain pH, concentration, and temperature conditions, phosphonates have been shown to precipitate in the presence of calcium ions. The precipitation of calcium phosphonate salts not only creates fouling of heat exchanger and reverse osmosis (RO) membrane surfaces, it also decreases the solution concentration of a phosphonate to such an extent that severe calcium carbonate (CaCO3) scaling can occur.1-2 The focus of this study is to evaluate the performance of polyamino polyether methylene phosphonic acid (PAPEMP) as an inhibitor for various scales (e.g., CaCO3, calcium sulfate dihydrate [CaSO4•2H2O], and calcium phosphate [Ca3(PO4)2]) and a stabilization agent for Fe(III) or Fe3+ ions.

 

Experimental Protocols
All chemicals were obtained from commercial sources. They include AMP, HEDP, PBTC, 2-hydroxyphosphono acetic acid (HPA), PAPEMP, and polyacrylic acid (PAA). Detailed procedures for reagents solution preparation; percent inhibition (%I) calculation for calcium sulfate dihydrate (CaSO4•2H2O), CaCO3, Ca3(PO4)2, and Fe3+ stabilization; and instruments used are reported elsewhere.3-6 Table 1 lists the inhibitors tested.

 

There are two points worth noting: a) the gypsum inhibition value increases with increasing inhibitor dosage and b) the inhibition value depends upon the inhibitor architecture. Phosphonates (i.e., HPA, HEDP) containing one (-OH) and one (-PO3H2) group, as shown in Table 1, exhibit poor performance as gypsum inhibitors when compared to AMP (containing three [-PO3H2] groups). For example, %I values obtained for HPA and HEDP at 3.0 ppm dosage are 8 and 12%, respectively, compared to 89% obtained for AMP.

Results on the performance of PBTC and PAPEMP are also presented in Figure 1. When compared to PBTC, PAPEMP exhibits excellent performance as a gypsum inhibitor. For example, %I values obtained in the presence of 1.5 ppm PBTC are 18% compared to 95% obtained for PAPEMP. Based on the data presented in Figure 1, phosphonate performance can be ranked as follows: PAPEMP > AMP > PBTC > HEDP > HPA.

Calcium Carbonate

CaCO3 is very often found in scale deposits, both in colloidal and amorphous states and in the form of polymorphs. The presence of relatively high concentrations of calcium and carbonate ions in water, in combination with the inverse solubility of CaCO3, is the main cause for the formation of this deposit. A particular and often complicating feature in the CaCO3 system is the polymorphism. Some of the various CaCO3 polymorphs encountered in aqueous media, in order of decreasing solubility, are calcium carbonate monohydrate, vaterite, aragonite, and calcite. Calcite is the most stable phase thermodynamically, although it is frequently encountered and identified as the sole component of CaCO3 scale formations and may result from the formation of less stable vaterite.

Commonly used inhibitors to control CaCO3 scale formation may be classified in the following broad categories: polyphosphates, polyphosphonates, synthetic polymers, natural polymers, and proprietary formulations. Polyphosphates have been known as efficient threshold inhibitors in the sense that they can inhibit CaCO3 scale formation at substoichiometric levels. They have been widely used despite their main disadvantage, which is hydrolysis of the esoteric P-O bond that yields orthophosphate and, upon further reaction with calcium ions, results in the formation of tenacious Ca3(PO4)2 deposits. Organophosphonates have been shown to be excellent CaCO3 inhibitors. These compounds, however, lead to the formation of calcium phosphonate salts under high hardness conditions. It is interesting to note that PAPEMP, compared to AMP, HEDP, PBTC, and HPA, has been reported to be more tolerant to Ca ions.8

 


PAPEMP (Polyamino Polyether Methylene Phosphonate)
Properties:
PAPEMP performs excellently in the condition of high hardness and pH as a new antiscalant and corrosion inhibitor. With high calcium tolerance, PAPEMP scale inhibition ability is also high, particularly for CaCO3, CaPO4, and CaSO4.

 

It also effectively restrain the Si scale from a formation and stabilize the ions. Such as Mn, and Fe to form chelating compounds.

PAPEMP also has a good tolerance to high temperature, high turbidity, high salt concentration, and high chlorine (Cl- and Br-) concentration. Sometimes it is built with polycarboxylic acid. It can be used as scale and corrosion inhibitor in circulating cool water system and oilfield refill water system in situations of high hardness, high alkali, and high pH value.

PAPEMP can be used as a scale inhibitor for a reverse osmosis system and a multistep flash vaporization system.

Molecular Weight: about 600

Structural Formula:

 

PAPEMP
Specifications:
Items Index
Appearance Amber transparent liquid
Solid content, % 40.0 Min.
Active content (as PAPEMP), % 36.0 Min.
Phosphorous acid (as PO33-), % 2.5 Max.
Phosphorous acid (as PO43-), % 1.0 Max.
pH (1% solution) 1.50-2.50
Density (20℃) ,g/cm3 1.15-1.25
PAPEMP production process consists of 4 steps.

 

 

Phosphorus acid is input into the reactor and its pH is adjusted by HCl.
Polyetheramine is instilled and the reaction starts while the reactor is heated.
Formaldehyde is input a few hours later.
The reactor will be further heated and steamed for more hours.
Usage:
The good adaption to different situations enables PAPEMP widely used in boiler, cooling water system and oilfield reinjection water as antiscalant and corrosion inhibitor.

 

For the same reason, PAPEMP is also applied in RO and multistep flash system. Recommend dosage is 5-100 ml/L. Unlike other organophosphonates, there is no optimum dosage for it. Higher the dosage, better the effect.

Besides, PAPEMP works as a nutrient absorber in agriculture. It can also replace those more expensive color transfer inhibitors (eg. yellow turnback inhibitor) like EDTA, NTA, and DTPA in textile dyeing.

 

PAPEMP
PAPEMP Molecular weight: about 600

 

Structural Formula:

Polyamino Polyether Methylene Phosphonic Acid(PAPEMP)

 

Properties:
PAPEMP is a new kind of water treatment agent. PAPEMP has high chelation and dispersion effects, high value of calcium tolerance, and good scale inhibition effects. PAPEMP can be used as scale and corrosion inhibitor in circulating cool water system and oilfield refill water system in situations of high hardness, high alkali and high pH value. PAPEMP has excellent scale inhibition ability to calcium carbonate, calcium sulfate and calcium phosphate. PAPEMP can efficiently inhibit the formation of silica scale, stabilize metal ions such as Zn, Mn and Fe.

 

PAPEMP can be used as scale inhibitor for reverse osmosis system and multistep flash vaporization system in which high salt concentration, high turbidity and high temperature are usually encountered (such as high temperature and high turbidity in coal vaporization system), accessory agent for woven & dyeing (for example, yellow turnback inhibition agent), as alternatives of EDTA, DTPA and NTA .

 

Specification:
Items Index
Appearance Light yellow to yellow transparent liquid
Active content % 40.0 min
Phosphorous acid (as PO43-)% 1.0 max
Density (20℃) g/cm3 1.15 min
pH (1% water solution) 2.0 max
Usage:
200L plastic drum, IBC(1000L), customers' requirement. Storage for twelve months in shady room and dry place.

 

Polyamino polyether methylene phosphonic acid(PAPEMP Acid)

 

CASNo. : 130668-24-5 Molecular Weight: 606
Molecular Formula: (C3H60)nC10H2N2o13P4 Brand Name: AQUACID 114EX
Structural Formula:

 

 

Polymers

Product Features:

Aquacid 114 EX is a new kind of scale inhibitor for industrial water treatment. It has high chelation and dispersion effect with high value of calcium tolerance and scale inhibition effect. It can be used as scale and corrosion inhibitor in circulating cooling water system and oilfield of high hardness including calcium magnesium and barium sulfate scale inhibitor. It is stable in aqueous solution under a wide range of pH, temperature and pressure.

Polyamino polyether methylene phosphonate widens the operational conditions available with today's standard technology by allowing operations with hard water at higher pH levels and greater salt concentrations. PAPEMP it is possible to operate at up to 300X calcite saturation because of its excellent calcium tolerance. As a result it controls up to three times as much calcium carbonate as ATMP or PBTC (operating at up to 100x calcite saturation).

 

Applications:

 

Aquacid 114 EX has excellent scale inhibition ability to calcium
carbonate, calcium sulfate and calcium phosphate.
Aquacid 114 EX can efficiently inhibit the formation of silica scale,stabilize metal ions such as Zn, Mn and Fe. It effectively chelates metal ions including calcium, magnesium, iron and copper.
Aquacid 114 EX can be used as scale inhibitor for reverse osmosissystem and multi-step flash vaporization system in which high saltconcentration, high turbidity and high temperature are usuallyencountered (such as high temperature and high turbidity in coal vaporization system), accessory agent for woven & dyeing (for example, yellow turn back inhibition agent), as alternatives of EDTA, DTPA and NTA .

 

 

PAPEMP

 

PAPEMP
Özellikleri:
PAPEMP özellikle soğuk su sistemlerinde yüksek alkali ortamlarda korozyon önleyici olarak kullanılır.

 

 

Polyamino Polyether Methylene Phosphonate, poliamino polieter metilen fosfonat

Özellikle soğuk su sistemlerinde, yüksek alkali ortamlarda korozyon önleyici olarak kullanılır. 

Papemp yeni tip su şartlandırma ajanıdır. Papemp' in yüksek şelatlama ve dispersiyon etkisi, yüksek kalsiyum toleransı ve iyi skalan inhibitörü etkisi mevcuttur. Papemp, soğutma suyu sistemlerinde ve rafinerilerde yüksek sertlik, alkali ve PH durumlarında antiskalan ve korozyon inhibitörü etkisi gösterir. Papemp kalsiyum karbonat, kalsiyum sülfat ve kalsiyum fosfat antiskalantı olarak kullanılır.

 

 

PAPEMP yeni bir çeşit su arıtma maddesidir. PAPEMP yüksek şelasyon ve dispersiyon etkileri, yüksek kalsiyum toleransı ve iyi düzeyde inhibisyon etkilerine sahiptir. PAPEMP, yüksek sertlik, yüksek alkali ve yüksek pH değeri olan durumlarda dolaşımdaki soğuk su sistemi ve petrol sahası dolum suyu sisteminde kireç ve korozyon önleyici olarak kullanılabilir. PAPEMP kalsiyum karbonat, kalsiyum sülfat ve kalsiyum fosfatın mükemmel ölçekte inhibisyon yeteneğine sahiptir. PAPEMP, silis skalasının oluşumunu etkili bir şekilde inhibe edebilir, Zn, Mn ve Fe gibi metal iyonlarını stabilize edebilir.

PAPEMP, ters ozmoz sistemi ve yüksek tuz konsantrasyonu, yüksek bulanıklık ve yüksek sıcaklığın (kömür buharlaşma sistemindeki yüksek sıcaklık ve yüksek bulanıklık gibi) karşılaştığı çok adımlı flaş buharlaşma sistemi, dokuma ve boyama için aksesuar ajanı olarak kullanılabilir. EDTA, DTPA ve NTA'nın alternatifleri olarak (örneğin, sarı geri dönüş engelleme ajanı).

Evsel ve endüstriyel uygulamalar için mevcut su genellikle birçok safsızlık içerir. Bu safsızlıklar genellikle beş ana kategoriye ayrılır:

• Çözünmüş inorganik bileşikler (yani kalsiyum, magnezyum, baryum ve stronsiyumun karbonatları, sülfatları, fosfatları ve florürleri; az miktarda bakır [Cu], demir [Fe] ve manganez [Mn]); ve diğer maddeler

• Çözünmüş gazlar (örneğin, oksijen [O2], nitrojen [N2], karbon dioksit [CO2] ve hidrojen sülfür [H2S])

• Askıdaki madde (ör. Kil, silt, gres ve yağ)

• Çözünür organik bileşikler (örneğin, hümik asit, fulvik asit ve tanik asit)

• Mikroorganizmalar (örneğin algler, bakteriler ve mantarlar)

Ekipman yüzeylerinde istenmeyen tortu birikmesi, arıtılmamış suyun ısıtıldığı hemen hemen tüm işlemlerde meydana gelen bir olgudur. Bu malzemelerin özellikle kazan, soğutma, jeotermal ve damıtma sistemlerindeki ısı eşanjörlerinin yüzeylerinde birikmesi, tıkanmış boru ve pompalar, verimsiz kullanım gibi bir takım operasyonel sorunlara neden olabilmektedir. su arıtma kimyasalları, artan işletim maliyetleri, sistemin durma süresi nedeniyle kaybedilen üretim ve sonuçta ısı eşanjörü arızası.1 Daha iyi koruma Su, endüstriyel su sistemlerini daha yüksek konsantrasyon döngülerinde çalıştırmada itici bir güç olmuştur ve bu, ısı eşanjörünün yüzeylerinde tortu birikmesi potansiyelini artırır. Endüstriyel su sistemlerinin stresli koşullar altında işletilmesi, su tedarik ve devridaim sistemlerinin su kimyasının daha iyi anlaşılmasını ve suyu kontrol etmek için yenilikçi katkı maddelerinin ve teknolojik yaklaşımların geliştirilmesini gerektirir. kireç, tortular, korozyon ve biyolojik kirlilik.

Çeşitli yaklaşımlar arasında en umut verici ölçeklendirme kontrol yöntemi, besleme suyuna suda çözünür katkı maddelerinin tipik olarak birkaç ppm altı stokiyometrik dozajlarının eklenmesidir. Su arıtma formülasyonunda yaygın olarak kullanılan katkı maddeleri iki kategoriye ayrılır:

• Çözünmüş inorganik bileşikler (yani kalsiyum, magnezyum, baryum ve stronsiyumun karbonatları, sülfatları, fosfatları ve florürleri; az miktarda bakır [Cu], demir [Fe] ve manganez [Mn] iyonları; ve diğerleri maddeler)

• Polimer (örneğin, akrilik asit, maleik asit, itakonik asit, aspartik asit homopolimerleri ve farklı fonksiyonel grupların monomerlerini içeren kopolimerler)

Birçok fosfonat mevcut olmakla birlikte, su arıtma formülasyonlarında en yaygın olarak kullanılan fosfonatlardan üçü, aminotrismetilen fosfonik asittir (AMP); 1-Hidroksietilidin, 1,1-difosfonik asit (HEDP); ve 2-fosfono-bütan 1,2,4-trikarboksilik asit (PBTC). Bununla birlikte, belirli pH, konsantrasyon ve sıcaklık koşulları altında, fosfonatların kalsiyum iyonlarının varlığında çökeldiği gösterilmiştir. Kalsiyum fosfonat tuzlarının çökelmesi, sadece ısı değiştirici ve ters ozmoz (RO) zarının yüzeylerinde kirlenmeye neden olmakla kalmaz, aynı zamanda bir fosfonatın çözelti konsantrasyonunu o kadar düşürür. '' Şiddetli kalsiyum karbonat (CaCO3) ölçeklenmesi oluşabilir.1-2 Bu çalışmanın amacı, poliamino polieter metilen fosfonik asidin (PAPEMP) inhibitör olarak farklı ölçeklerde performansını değerlendirmektir. (örneğin, CaCO3, kalsiyum sülfat dihidrat [CaSO4 • 2H2O] ve kalsiyum fosfat [Ca3 (PO4) 2]) ve Fe (III) veya Fe3 + iyonlarını stabilize etmek için bir ajan.

 

Deneysel protokoller
Tüm kimyasallar ticari kaynaklardandır. AMP, HEDP, PBTC, 2-hidroksifosfonoasetik asit (HPA), PAPEMP ve poliakrilik asit (PAA) içerirler. Reaktif solüsyonunu hazırlamak için ayrıntılı prosedürler; kalsiyum sülfat dihidrat (CaSO4 • 2H2O), CaCO3, Ca3 (PO4) 2 ve Fe3 + stabilizasyonu için yüzde inhibisyonun (% I) hesaplanması; ve kullanılan aletler başka yerde rapor edilmektedir.3-6 Tablo 1 test edilen inhibitörleri listelemektedir.

 

 

PAPEMP
Özellikler:
Öğeler Dizini
Görünüm Amber şeffaf sıvı
Katı içerik,% 40.0 Min.
Aktif içerik (PAPEMP olarak),% 36.0 Min.
Fosfor asit (PO33- olarak),% 2.5 Max.
Fosfor asit (PO43- olarak),% 1.0 Max.
pH (% 1 çözelti) 1.50-2.50
Yoğunluk (20 ℃), g / cm3 1,15-1,25
PAPEMP üretim süreci 4 adımdan oluşur.

 

 

Reaktöre fosfor asidi girilir ve pH'ı HCl ile ayarlanır.
Polieteramin aşılanır ve reaksiyon, reaktör ısınırken başlar.
Formaldehit birkaç saat sonra girilir.
Reaktör daha fazla ısıtılacak ve daha fazla saat buharda pişirilecektir.
Kullanım:
Farklı durumlara iyi uyum, PAPEMP'in kazan, soğutma suyu sistemi ve petrol sahası reenjeksiyon suyunda antiskalant ve korozyon önleyici olarak yaygın olarak kullanılmasını sağlar.

 

Aynı nedenle PAPEMP, RO ve çok adımlı flaş sisteminde de uygulanmaktadır. Önerilen doz 5-100 ml / L'dir. Diğer organofosfonatların aksine, bunun için optimum dozaj yoktur. Doz ne kadar yüksek olursa, etki o kadar iyi olur.

Ayrıca, PAPEMP tarımda bir besin emici olarak çalışır. Tekstil boyamada EDTA, NTA ve DTPA gibi daha pahalı olan renk transferi inhibitörlerinin (örneğin sarı geri dönüş inhibitörü) yerini alabilir.

PAPEMP, Polyamino Polyether Methylene Phosphonate, poliamino polieter metilen fosfonat

 


Özellikle soğuk su sistemlerinde, yüksek alkali ortamlarda korozyon önleyici olarak kullanılır. 

Papemp yeni tip su şartlandırma ajanıdır. Papemp' in yüksek şelatlama ve dispersiyon etkisi, yüksek kalsiyum toleransı ve iyi skalan inhibitörü etkisi mevcuttur. Papemp, soğutma suyu sistemlerinde ve rafinerilerde yüksek sertlik, alkali ve PH durumlarında antiskalan ve korozyon inhibitörü etkisi gösterir. Papemp kalsiyum karbonat, kalsiyum sülfat ve kalsiyum fosfat antiskalantı olarak kullanılır.
PAPEMP, endüstriyel su arıtımı için yeni bir tür kireç önleyicidir. Yüksek şelasyon ve dispersiyon etkisine sahiptir, yüksek kalsiyum toleransı ve kireç önleyici etkiye sahiptir. 
Kalsiyum magnezyum ve baryum sülfat tortu inhibitörü içeren sirkülasyonlu soğutma suyu sistemi ve yüksek sertlikteki petrol sahasında kireç ve korozyon önleyici olarak kullanılabilir.
Sulu çözelti içinde geniş bir pH, sıcaklık ve basınç aralığında stabildir.

 

 

Poliamino polieter metilen fosfonat, daha yüksek pH seviyelerinde ve daha yüksek tuz konsantrasyonlarında sert su ile işlemlere izin vererek günümüzün standart teknolojisi ile mevcut
çalışma koşullarını genişletir. PAPEMP, mükemmel kalsiyum toleransı nedeniyle 300X kalsit doygunluğunda çalışmak mümkündür. Sonuç olarak, ATMP veya PBTC'den üç kat daha fazla kalsiyum
karbonatı kontrol eder (100x'e kadar kalsit doygunluğunda çalışır).

 

 


PAPEMP, stabil kenetleme bileşikleri oluşturmak için Fe, Cu ve Zn iyonları ile kenetlenebilir. Bu metallerin yüzeylerindeki oksitlenmiş malzemeleri çözebilir. Hidrolize edilmesi ve
sıradan ışık ve ısı koşullarında ayrıştırılması zordur. PAPEMP, su sistemindeki metal iyonları ile reaksiyona girerek şelatlama kompleksi oluşturabilir, metal özelliklerini yansıtmaz.
Bu nedenle, PAPEMP özellikle kireç oluşumunu, kalsiyum karbonatı, kalsiyum sülfatı, kalsiyum fosfatı ve silika tortusunu etkili bir şekilde inhibe edebilir ve iyi bir ölçek önleyici 
ve görünür eşik etkilerine sahiptir.

 

 

Uygulamalar
1) Petrol sahası reenjeksiyon su sistemi: kireç ve korozyon önleyici olarak.
2) RO sistemi: ölçek önleyici olarak.
3) Dolaşan soğuk su sistemi: kireç ve korozyon önleyici olarak.
4) Dokuma ve boyama endüstrileri: şelatlama dağıtıcı olarak.
5) Atık ısı, düşük sıcaklıkta çok etkili flaş damıtma: kireç önleyici olarak.

 

 

Paket ve Saklama Önerisi
1) 200L varil veya IBC (1000L)

 

2) Gölgeli ve kuru yerde 24 ay saklayın.

 


Poli-amino poli-eter metilenfosfonik asit (PAPEMP) içeren korozyon ve kireç önleyici ( PATENT )

 

 

Buluş, korozyon ve kireç önleyici içeren bir poli-amino poli-eter metilenfosfonik asit (PAPEMP) sağlar, su arıtmanın teknik alanına aittir ve bir korozyon ve kireç önleyici ile ilgilidir.
Korozyon ve kireç önleyici, PAPEMP, bir çinko tuzu, bir dağıtıcı, bir bakır korozyon önleyici ve su içerir. Korozyon ve kireç önleyici makul bir formüle sahiptir, iyi kullanım etkilerine 
ve düşük üretim maliyetine sahiptir, açık sirkülasyonlu soğutma suyu sistemi için uygundur ve özellikle yüksek sertlik, yüksek baziklik ve yüksek pH sirkülasyonlu soğutma suyu sistemi için
uygundur.

 

 

Açıklama
Çoklu β transistör içeren bir tür korozyon önleyici ve kireç çözücü madde
Teknik alan

 

Mevcut buluş, su arıtma teknolojisi alanı ile ilgilidir, özellikle yüksek pH'lı devridaim soğutma suyunun bir tür korozyon önleyici ve kireç çözücü maddedir.

Arka plan teknolojisi

Kireç önleyicileri, enerji dağılım suyunda bulunan çözünmeyen inorganik tuz, metalik yüzeyde parazit çözülmeyen inorganik tuzun önlenmesi veya çökelmesi, kirlenme işlevi ve donanımın iyi ısı transfer etkisine sahip olduğu sınıf ilacı korur.Mükemmel korumaya sahiptir, sızdırmaz, paslanma özelliği, iyi ölçek inhibisyonu, ısıl iletkenlik, mükemmel zayıf aside dayanıklı, yüksek bazik, organik çözücü, güçlü yapışma ve rete gibi performansları parlak, esnek ve sert, ince ve yakın, serttir.

Yeniden sirküle edilen soğutma suyunun konsantre olması ve kalsiyumun kireç külü içinde sürekli çözünmesi, sudaki Ca2 + konsantrasyonunu sürekli yükseltir ve pH değeri sürekli yükselir. Kalsiyum iyonu ve suda O 3 2-, SO 4 2-, PO 4 3 formlu kristal, boru hattı, pompa muhafazası ve havuz duvarında biriktirilebilir, sert kirlenme oluşturur.PAPEMP, kalsiyum karbonat, kalsiyum fosfat, kalsiyum sülfatın kireç önleyici özellikleri için mükemmeldir, aynı anda silikon kir oluşumunu etkili bir şekilde bastırabilir ve çinko, manganez, demir gibi tatmin edici stabilite metal iyonunun etkisi vardır.Her türlü açık tipteki devridaim soğutma suyu sistemine uygulanabilir, yüksek sertlik, yüksek alkalinite, yüksek pH'a sahip devridaim soğutma suyu sistemine özel olarak adapte edilebilir.

Buluşun özeti

Bu buluşun amacı, çok-y transistör içeren devridaim soğutma suyu sisteminin bir tür korozyon önleyici ve kireç çözücü maddesi sağlamaktır.

Mevcut buluşta benimsenen teknik çözüm aşağıdaki gibidir:

PAPEMP, çinko tuzu, dispersiyon maddesi, bakır inhibitörü ve su içeren çoklu β transistör içeren soğutma suyu sisteminin devridaiminde korozyon önleyici ve kireç çözücü madde.

Tanımlanan çinko tuzu, çinko sülfat, çinko klorür ve çinko oksit bir veya daha fazlasıdır.

Tarif edilen dispersiyon ajanı, AA / AMPS, poliakrilik asit bileşiği gibi polikarboksilik asitlerden biridir.

Tanımlanan bakır inhibitörü TTA, BTA ve MBT'den biridir.

Açıklanan her bileşenin ağırlık yüzdesi:

PAPEMP10 ~% 50

Çinko tuzu% 2 ~ 10

Polikarboksilik asit dispersan% 5 ~ 50

Bakır inhibitörü% 1 ~ 10

Su% 30 ~ 75

 

Bir tür korozyon önleyici ve kireç çözücü maddenin tarif edilen sentetik yöntemi şöyledir: kurutma reaktörüne% 30 ~ 75 su ekleyin; Daha sonra reaktörde% 10-50 PAPEMP eklenir, karıştırılır
ve 5-10 dakika harmanlanır; Yukarıda belirtilen karıştırmadan sonra çözelti içinde,% 2 ~ 10 çinko tuzu ekleyin ve 15 ~ 25 dakika karıştırın; Yukarıda bahsedilen karıştırmadan sonra çözelti
içinde% 5 ~ 50 dispersiyon ajanı ekleyin ve 5 ~ 15 dakika karıştırın; Yukarıda bahsedilen karıştırmadan sonra çözelti içinde,% 1-10 bakır inhibitörü ekleyin ve 20-40 dakika karıştırın.

 

Uygulama bir

Ağırlık yüzdesine göre hammadde seçin

PAPEMP% 25

Çinko Sülfat Heptahidrat% 5

AA / AMPS% 25

BTA1%

Su% 59

 

Bir tür korozyon önleyici ve kireç çözücü maddenin tarif edilen sentetik yöntemi şöyledir: kurutma reaktörüne% 44 su ekleyin; Daha sonra reaktörde% 25'lik PAPEMP eklenir, karıştırılır ve
5-10 dakika harmanlanır; Yukarıda bahsedilen karıştırmadan sonra çözelti içinde,% 5 Çinko Sülfat Heptahidrat ekleyin ve 15 ~ 25 dakika karıştırın; Yukarıda belirtilen karıştırmadan sonra 
çözelti içinde,% 25 AA / AMPS ekleyin ve 5-15 dakika karıştırın; Yukarıda bahsedilen karıştırmadan sonra çözelti içinde,% 1 BTA ekleyin ve 20 ~ 40 dakika karıştırın.

 

İkinci düzenleme

PAPEMP% 30

Çinko klorür% 2

Poliakrilik asit% 20

MBT2%

Su% 46

Bir tür korozyon önleyici ve kireç çözücü maddenin tarif edilen sentetik yöntemi şöyledir: kurutma reaktörüne% 46 su ekleyin; Daha sonra reaktörde% 30'luk PAPEMP eklenir, karıştırılır ve 5-10 dakika harmanlanır; Çözelti içinde yukarıda belirtilen karıştırmadan sonra% 2 çinko klorür ilave edin ve 15 ~ 25 dakika karıştırın; Çözelti içinde yukarıda bahsedilen karıştırmadan sonra% 20 poliakrilik asit ilave edin ve 5-15 dakika karıştırın; Çözelti içinde yukarıda belirtilen karıştırmadan sonra,% 2'lik MBT ekleyin ve 20 ~ 40 dakika karıştırın.

Üçüncü düzenleme

PAPEMP% 20

Çinko Sülfat Heptahidrat% 3

Poliakrilik asit% 30

TTA1%

Su% 46

Bir tür korozyon önleyici ve kireç çözücü maddenin tarif edilen sentetik yöntemi şöyledir: kurutma reaktörüne% 46 su ekleyin; Daha sonra reaktörde% 20'lik PAPEMP eklenir, karıştırılır ve 5-10 dakika harmanlanır; Çözelti içinde yukarıda belirtilen karıştırmadan sonra,% 3 Çinko Sülfat Heptahidrat ekleyin ve 15-25 dakika karıştırın; Çözelti içinde yukarıda belirtilen karıştırmadan sonra,% 30 poliakrilik asidi ilave edin ve 5-15 dakika karıştırın; Yukarıda belirtilen karıştırmadan sonra solüsyona% 1 TTA ekleyin ve 20 ~ 40 dakika karıştırın.

Test örneği 1, kalsiyum karbonat ölçeği performans testini engeller

Mevcut buluşun kireç önleyici özellikleri, belirli bir ısı güç santralini benimseyen devridaim soğutma suyunu ölçer ve 500 mL hacimli şişeye 250 mL konsantre Arka daire suyu ekleyin, kir dağıtma ajanı oluşturan miktar 20 ppm'dir, sallanır. (80 ± 1) ° C'lik termostatik kontrollü su banyosuna deney solüsyonu konulur, 10 saat sonra sabit sıcaklık konularak çıkarılır ve Orta hızlı filtre ile oda sıcaklığına soğutulduktan sonra filtreler kağıt ve süzüntü kalan 0,01 mol / LEDTA ile standartlaştırılmış çözelti titrasyon tayini 2 + konsantrasyon, aşağıdaki ölçek inhibisyon performansı olarak hesaplanır:

Ölçek inhibisyon performansı = (C 1-C 2) / (C 0-C 2)

Formül 1'de C eklenmesi için Ölçek inhibitörleri test solüsyonu testi, Ca 2 + konsantrasyonundan sonra, mg / L, C2 eklenmemesi için Kireç inhibitörleri eklenmemesi için Ca 2 + konsantrasyonu, mg / L, C 0by Ca ile deniz suyunda boş test solüsyonu testi testte 2 + konsantrasyon, mg / L.

Tablo 1 uygulamasının direnç kalsiyum karbonat ölçeği performansı bir, iki, üç kazanılmış Ölçek inhibitörleri

Düzenleme Ölçek engelleme performansı,% 1 98 2 -> 2 95 3 98 Bazı ünlü korozyon önleyici ve kireç çözücü harici madde 93

Dirençli kalsiyum karbonat ölçeği deneysel verilerinden, 1,2,3 numaralı düzenleme ve belirli saygın markaların ölçek önleme performansı sırasıyla% 98,% 95,% 98 ve% 93'tür ve ölçek önleme etkisi iyidir ve Ölçekten daha iyidir bazı saygın markaların harici inhibitörleri.

Test örneği 2, kalsiyum fosfat ölçeği performans testini dağıtır

500mL volümetrik şişeye 20ppm belirli miktarda Ölçek inhibitörü ekleyin, 5mg / L'ye ulaşmak için PO 4 3 + işaretli sıvı ekleyin, ardından 400mL sodyum tetraborat sönümleme sıvısı ekleyin. 2 + 100 mg / L'ye ulaşın, son olarak ölçek işaretlerine sönümleme sıvısını tekrar ekleyin. Aynı anda ilaç eklememek için boş tahlil yapın. 80 ° C termostatik kontrollü su banyosu, sıcaklık 80 ° C'ye ulaştığında 10 saat zamanlamaya başlar. test, sıcakken süzülmüş, süzüntü oda sıcaklığına soğutulduktan sonra, süzüntü kalan Ca ile 0.01mol / LEDTA standardize çözelti titrasyon tayini 2 + konsantrasyondur.

Ölçek inhibisyon performansı: η = (C 1-C 2) / (C 0-C 2)

Formül 1'de C eklenmesi için Ölçek inhibitörleri test çözeltisi testi, Ca 2 + konsantrasyonundan sonra, mg / L, C2 ilave edilmemesi için Kireç inhibitörleri eklenmemesi için Ca 2 + konsantrasyonu, mg / L, C 0, deniz suyunda Ca göre boş test çözeltisi testi testte 2 + konsantrasyon, mg / L.

Tablo 2 uygulamasının bir, iki, üç kazanılmış Ölçek inhibitörlerinin dirençli kalsiyum fosfat ölçeği performansı

Uygulama Ölçek engelleme performansı,% 1 100 2 97 3 98 Bazı ünlü korozyon önleyici ve kireç çözücü harici 92

Dirençli kalsiyum fosfat ölçeği deneysel verilerinden, 1,2,3 numaralı düzenleme ve belirli saygın markaların ölçek önleme performansı sırasıyla% 100,% 97,% 98 ve% 92'dir ve ölçek önleme etkisi iyidir ve Ölçekten daha iyidir bazı saygın markaların harici inhibitörleri.

Test örneği 3 inhibisyon kupon testi

Mevcut buluşun inhibisyon kupon testi, Weihai enerji santralinin resirkülasyon suyunu, 1800mL'nin aldığı resirkülasyon suyunu beher içerisine, kir dağıtma maddesi miktarı 20 ppm ve karıştırarak eşit şekilde dönen asılı plaka korozyon test cihazı beherini (80 ± 1) ° C, deney sıklıkla 3 gündür.

Tablo 3 uygulamasının korozyon inhibisyonu bir, iki, üç kazanılmış Ölçek inhibitörü

Düzenleme Test parçası sınıflandırması Bağlama filmi orijinal ağırlığı (g) Deney sonrası (g) Ağırlıksız

 

Mineral pullar, askıda kalan maddeler, mikrobiyolojik büyüme ve korozyon ürünleri dahil olmak üzere istenmeyen maddelerin birikmesi, endüstriyel su sistemlerinin çalışmasını engellemeye devam ediyor. Bu makale, kazan, soğutma, tuzdan arındırma, jeotermal, gaz ve petrol sistemlerinde yaygın olarak karşılaşılan çeşitli mineral ölçeklerinde poliamino polieter metilen fosfonik asit (PAPEMP) hakkında performans verilerini sunmaktadır.

Evsel ve endüstriyel uygulamalar için mevcut olan su tipik olarak birçok safsızlık içerir. Bu safsızlıklar genellikle beş geniş kategoride sınıflandırılır:

• Çözünmüş inorganik bileşikler (yani karbonatlar, sülfatlar, fosfatlar ve kalsiyum, magnezyum, baryum ve stronsiyum florürleri; az miktarda bakır [Cu], demir [Fe] ve manganez [Mn]); ve diğer maddeler

• Çözünmüş gazlar (ör. Oksijen [O2], nitrojen [N2], karbon dioksit [CO2] ve hidrojen sülfür [H2S])

• Askıdaki madde (ör. Kil, silt, katı yağ ve sıvı yağ)

• Çözünür organik bileşikler (örn. Hümik asit, fulvik asit ve tanik asit)

• Mikroorganizmalar (ör. Algler, bakteriler ve mantarlar)

 

Ekipman yüzeylerinde istenmeyen tortuların birikmesi, arıtılmamış suyun ısıtıldığı hemen hemen tüm işlemlerde meydana gelen bir olgudur. Bu malzemelerin özellikle kazan, soğutma, jeotermal
ve damıtma sistemlerinde ısı eşanjör yüzeylerinde birikmesi, tıkalı boru ve pompalar, su arıtma kimyasallarının verimsiz kullanımı, işletme maliyetlerinin artması, üretim kaybına neden 
olabilir. sistem kesinti süresine ve nihayetinde ısı eşanjörü arızasına neden olur.1 Daha fazla su tasarrufu, endüstriyel su sistemlerini daha yüksek konsantrasyon döngülerinde çalıştırmak
için bir itici güç olmuştur, bu da ısı eşanjörü yüzeylerinde tortu birikmesi potansiyelini artırır. Endüstriyel su sistemlerinin stresli koşullar altında işletilmesi, besleme ve 
devridaim sistemlerinin su kimyasının daha iyi anlaşılmasının yanı sıra ölçek, tortu, korozyon ve biyolojik kirliliği kontrol etmek için yenilikçi katkı maddelerinin ve teknolojik 
yaklaşımların geliştirilmesini gerektirir.

 

Çeşitli yaklaşımlar arasında en umut verici ölçek kontrol yöntemi, besleme suyuna suda çözünür katkı maddelerinin tipik olarak birkaç ppm altı stoikiometrik dozajlarının eklenmesini içerir. Su arıtma formülasyonunda yaygın olarak kullanılan katkı maddeleri iki kategoriye ayrılır:

 

• Çözünmüş inorganik bileşikler (yani kalsiyum, magnezyum, baryum ve stronsiyumun karbonatları, sülfatları, fosfatları ve florürleri; az miktarda bakır [Cu], demir [Fe] ve manganez [Mn]
iyonları ve diğer maddeler)

 

• Polimerik (örneğin, akrilik asit homopolimerleri, maleik asit, itakonik asit, aspartik asit ve farklı fonksiyonel grupların monomerlerini içeren kopolimerler)

 

Birçok fosfonat mevcut olmasına rağmen, su arıtma formülasyonlarında en yaygın olarak kullanılan fosfonatlardan üçü aminotrismetilen fosfonik asittir (AMP); 1-hidroksietilidin,
1, -1 difosfonik asit (HEDP); ve 2-fosfono-bütan 1,2,4-trikarboksilik asit (PBTC). Bununla birlikte, belirli pH, konsantrasyon ve sıcaklık koşulları altında, fosfonatların kalsiyum
iyonlarının varlığında çökeldiği gösterilmiştir. Kalsiyum fosfonat tuzlarının çökelmesi, yalnızca ısı değiştirici ve ters ozmoz (RO) membran yüzeylerinde kirlenme yaratmaz, aynı zamanda
bir fosfonatın çözelti konsantrasyonunu, şiddetli kalsiyum karbonat (CaCO3) ölçeklenmesinin meydana gelebileceği ölçüde azaltır.1-2 Bu çalışmanın odak noktası, çeşitli ölçeklerde 
(örneğin, CaCO3, kalsiyum sülfat dihidrat [CaSO4 • 2H2O] ve kalsiyum fosfat [Ca3 (PO4) 2]) bir inhibitör olarak poliamino polieter metilen fosfonik asidin (PAPEMP) performansını
değerlendirmektir ve Fe (III) veya Fe3 + iyonları için bir stabilizasyon ajanı.

 

 

Deneysel Protokoller
Tüm kimyasallar ticari kaynaklardan elde edildi. AMP, HEDP, PBTC, 2-hidroksifosfono asetik asit (HPA), PAPEMP ve poliakrilik asit (PAA) içerirler. Reaktif çözeltisinin hazırlanması için ayrıntılı prosedürler; kalsiyum sülfat dihidrat (CaSO4 • 2H2O), CaCO3, Ca3 (PO4) 2 ve Fe3 + stabilizasyonu için yüzde inhibisyon (% I) hesaplaması; ve kullanılan araçlar başka bir yerde rapor edilmiştir. Mineral Kantarlarının Önlenmesi
Kalsiyum Sülfat Dihidrat

 

Sıcaklık, pH, örgü iyonlarının çözelti stoikiometrik oranı ve safsızlık seviyesinden etkilenen sulu çözeltilerden kristalize olan çeşitli CaSO4 formlarına büyük önem verilmiştir. CaSO4 • 2H2O (alçıtaşı), hemihidrat (CaSO4 • 0.5H2O) (Paris alçısı) ve anhidritin (CaSO4) çekirdeklenmesi ve büyümesinde yer alan bu ve diğer önemli faktörler, içinde kireç oluşumunun kontrolüne ve inhibisyonuna doğrudan uygulanmalıdır. endüstriyel su sistemleri. Aşırı maliyetleri önlemek için, ölçek oluşumunun önlenmesi gerekir.

Polimerik inhibitörlerin düşük konsantrasyonlarının (birkaç ppm) alçıtaşının hem büyüme hızı hem de kristal modifikasyonu üzerindeki etkisi birkaç araştırmacı tarafından araştırılmıştır. Amjad3, karboksil grupları içeren polimerlerin (yani poliakrilik asit, polimaleik asit, poliitakonik asit) alçı büyüme inhibitörleri olarak özellikle etkili olduğunu gösterdi. Doğan ve diğerleri, alçıtaşı ölçeği inhibitörleri olarak çeşitli akrilik asit bazlı kopolimerlerin etkisini inceledikten sonra benzer sonuçlara varmıştır. Şekil 1, sırasıyla 1.5 ve 3.0 mg / L dozajlarında çeşitli fosfonatlar için% I verilerini sunmaktadır. Dikkate değer iki nokta vardır: a) alçıtaşı inhibisyon değeri, artan inhibitör dozajı ile artar ve b) inhibisyon değeri, inhibitör mimarisine bağlıdır. Tablo 1'de gösterildiği gibi, bir (-OH) ve bir (-PO3H2) grubu içeren fosfonatlar (yani, HPA, HEDP), AMP (üç [-P03H2] grubu içeren) ile karşılaştırıldığında alçıtaşı inhibitörleri olarak zayıf performans sergiler. Örneğin, 3.0 ppm dozajda HPA ve HEDP için elde edilen% I değerleri, AMP için elde edilen% 89 ile karşılaştırıldığında sırasıyla% 8 ve 12'dir.

PBTC ve PAPEMP performansına ilişkin sonuçlar da Şekil 1'de sunulmuştur. PBTC ile karşılaştırıldığında, PAPEMP bir alçıtaşı inhibitörü olarak mükemmel performans sergilemektedir. Örneğin, 1.5 ppm PBTC varlığında elde edilen% I değerleri, PAPEMP için elde edilen% 95 ile karşılaştırıldığında% 18'dir. Şekil 1'de sunulan verilere dayanarak, fosfonat performansı şu şekilde sıralanabilir: PAPEMP> AMP> PBTC> HEDP> HPA.

Kalsiyum karbonat

CaCO3, hem koloidal hem de amorf hallerde ve polimorf formunda çok sık olarak kireç birikintilerinde bulunur. Suda nispeten yüksek konsantrasyonlarda kalsiyum ve karbonat iyonlarının varlığı, CaCO3'ün ters çözünürlüğü ile kombinasyon halinde, bu tortunun oluşumunun ana nedenidir. CaCO3 sistemindeki belirli ve çoğu zaman karmaşık bir özellik polimorfizmdir. Çözünürlüğü azaltmak için sulu ortamda karşılaşılan çeşitli CaCO3 polimorflarından bazıları kalsiyum karbonat monohidrat, vaterit, aragonit ve kalsittir. Kalsit, sıklıkla karşılaşılan ve CaCO3 ölçekli oluşumların tek bileşeni olarak tanımlanmasına rağmen termodinamik olarak en kararlı fazdır ve daha az kararlı vaterit oluşumundan kaynaklanabilir.

 

CaCO3 ölçek oluşumunu kontrol etmek için yaygın olarak kullanılan inhibitörler aşağıdaki geniş kategorilerde sınıflandırılabilir: polifosfatlar, polifosfonatlar, sentetik polimerler, 
doğal polimerler ve tescilli formülasyonlar. Polifosfatlar, stoikiyometrik altı seviyelerde CaCO3 ölçek oluşumunu önleyebildikleri için etkili eşik inhibitörleri olarak bilinirler. 
Ortofosfat veren ezoterik P-O bağının hidrolizi olan ve kalsiyum iyonları ile daha fazla reaksiyona girdikten sonra inatçı Ca3 (PO4) 2 birikintilerinin oluşmasına neden olan temel 
dezavantajlarına rağmen yaygın olarak kullanılmaktadırlar. Organofosfonatların mükemmel CaCO3 inhibitörleri olduğu gösterilmiştir. Ancak bu bileşikler, yüksek sertlik koşulları altında 
kalsiyum fosfonat tuzlarının oluşumuna yol açar. AMP, HEDP, PBTC ve HPA ile karşılaştırıldığında PAPEMP'in Ca iyonlarına daha toleranslı olduğu bildirilmiş olması ilginçtir.

 

 

Daha önce açıklanan deneysel protokol kullanılarak, 10 ve 50 ppm fosfonat varlığında bir dizi Ca / P çökeltme deneyi gerçekleştirildi. Şekil 3'te sunulan veriler, fosfonatların 10 ppm konsantrasyonlarında zayıf ila vasat (<% 40) performans sergilediğini ortaya koymaktadır. Fosfonat konsantrasyonunun 10'dan 50 ppm'ye beş kat arttırılması, HPA, AMP, HEDP ve PBTC performansında önemli bir düşüşe (~% 30) neden olur. Benzer koşullar altında, PAPEMP performansı önemli ölçüde iyileştirilir -% 42'den% 93'e. Sunulan verilere göre, Ca3 (PO4) 2 inhibitörleri olarak fosfonatların etkinliği, PAPEMP >> HPA, AMP, HEDP ve PBTC trendini takip etmektedir. Daha önce tartışıldığı gibi, fosfonat performansında gözlemlenen eğilim, bu fosfonatların kalsiyum iyon toleransındaki farklılıklara atfedilebilir.

 

Demir Stabilizasyonu
Doğal sularda çeşitli çözünmüş safsızlıklar arasında, metal iyonları birkaç ppm'de mevcut olduklarında, birçok evsel ve endüstriyel uygulamada en ciddi sorunları oluşturmaktadır. Alüminyum, bakır, demir, manganez ve çinko dahil olmak üzere bu metal iyonları, asidik ve / veya alkali koşullar altında çözünmez hidroksitler oluşturur ve ekipman yüzeylerinde birikir. Ayrıca su arıtma formülasyonlarında yaygın olarak kullanılan kireç önleyiciler ve dağıtıcıların performansını da etkilerler. Bu ağır metal iyonlarının endüstriyel atık sudan uzaklaştırılması birincil endişe kaynağıdır çünkü bunlar su kütlelerinin kirlenmesine neden olur ve aynı zamanda birçok yaşam formu için toksiktir.

 

Sulu çözeltilerde, su kimyasına bağlı olarak, ferrik iyonlar (Fe3 +) hem çözünür hem de çözünmez çeşitli kompleksler oluşturur. Bu deneyde kullanılan demir stabilizasyonu, fosfonatların çözünür kompleksler oluşturma, hidroksokompleks oluşumunu inhibe etme ve / veya dağılma kabiliyetine karşılık gelir. Pratikte, gerçekten çözünür ve çok ince dağılmış partikülleri ayırt etmek zor olabilir. Kullanılan koşullar altında% stabilizasyon, 0.22 um'lik bir filtreden süzülerek çıkarılmayan iyonik türlerin konsantrasyonu olarak tanımlanır. Daha önce açıklanan deneysel protokol kullanılarak, 5 ve 10 ppm fosfonat varlığında birkaç demir stabilizasyon deneyi gerçekleştirildi. Şekil 4'te sunulan sonuçlar, demir stabilizasyonunun büyük ölçüde fosfonat konsantrasyonuna ve mimariye bağlı olduğunu açıkça göstermektedir. Sunulan verilere göre fosfonatlar şu şekilde sıralanabilir:

• 5 ppm'de: HEDP> PAPEMP >> PBTC, AMP ve HPA

• 10 ppm'de: PAPEMP> HEDP> PBTC, AMP ve HPA

 

 

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.