1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

BEHENİL ALKOL (BEHENYL ALCOHOL)

BEHENİL ALKOL

CAS NO: 661-19-8

EC NO: 211-546-6

METATAGS: Dokosanol; behenil alkol; behenyl alkol; Dokanasol; 1-Docosanol; Abreva; BEHENIC ALCOHOL; Behenyl 80 Alcohol; Behenyl alcohol; Conol 2265; Docosan-1-ol; docosane-1-ol; Docosanol; Docosyl alcohol; Hainol 22 S; Hainol 22S; IK 2; IK 2 (alcohol); Kalcohl 22080; Kalcol 22080; Lanette 22; NAA 422; Nacol 22-97; Nacol 22-98; n-Docosanol; NSC 8407; Stenol 1822; Stenol 1822A; Tadenan; Toho BH 65; Cachalot BE-22; Emery 3304

Doyurucu alkol olarak da bilinen dososanol, geleneksel olarak kozmetikteki bir yumuşatıcı, emülgatör ve koyulaştırıcı olarak kullanılan doymuş yağ alkolü ve besleyici takviyedir (tek bir varlık olarak ve aynı zamanda polikarbazolün bir unsuru olarak).Bir çözeltinin sıvı ve sıvı kısımlarının ayrılmasını önleyen bir emülgatör. Diğer fonksiyonları arasında bir sıvının kalınlığının değiştirilmesi, köpürme kapasitesinin arttırılması ve köpüklerin stabilize edilmesidir. Deriye uygulandığında pürüzsüz bir his verir ve nem kaybını önlemeye yardımcı olur. Birçok ürün, uygulandıktan sonraki eşsiz duyusal özellikleri ve yağsız bir his olduğu için bu maddeyi içerir. Özellikle yüz / vücut losyonları ve kremlerinde kullanılır, ancak deodorant, ruj ve temellerde de bulunur.

Daha yakın zamanlarda, docosanol, OTC ilaç Abreva'da herpes simpleks virüsünün neden olduğu yaraların süresini azaltmak için Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından farmasötik bir antiviral ajan olarak onaylanmıştır

ANTİVİRAL İLAÇ KULLANIMI MEKANİZMASI VE TARİHÇESİ

Docosanolun, insan konakçı hücrenin herpes virüsünün viral zarfıyla kaynaşmasını inhibe ederek, böylece replikasyonunu önleyerek hareket ettiği düşünülmektedir. Bu mekanizma ampirik olarak gösterilmemiştir.

İlaç, Temmuz 2000'de FDA tarafından klinik araştırmalardan sonra sözlü herpes için bir krem ??olarak lisanslandı. Plasebo kontrollü bir araştırmada iyileşmenin ortalama 17.5 saat (% 95 güven aralığı: 2 ila 22 saat) kısaltıldığı gösterildi. Bir başka araştırmada, enfekte olan kobayların tedavisinde hiçbir etki görülmedi.

N-docosanol kremi ile yapılan iki deney, n-docasonol krem ??ile araç kontrolü ile tedavi edilen alanlar arasında veya n-docosanol ile tedavi edilmemiş enfeksiyon yerleri arasında herhangi bir parametre ile istatistiksel olarak anlamlı farklar göstermekte başarısız olmuştur.

Avanir Pharmaceuticals tarafından pazarlanan Abreva, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da satılık olarak onaylanan ilk tezgah karşıtı antiviral ilaç değil ilk oldu. Avrupa'da, Sağlık Markaları tarafından Erazaban adı altında pazarlanmaktadır. İngiltere'de "Blistex Soğuk Boğazlı Krem" adı ile bilinir. Mart 2007'de Avanir ve GlaxoSmithKline'a karşı ABD çapında bir sınıf davası davası açıldı; çünkü kurtarma sürelerini yarı yarıya azalttığı iddiasının bir Kaliforniya mahkemesinde yanıltıcı olduğu bulundu ancak dava sonunda çözüldü ve "kesintiler Yarısında iyileşme süresi "iddiası, birkaç yıl boyunca ürün reklamcılığında kullanılmamıştı.


YAN ETKİLER

Docosanol'den bildirilen en yaygın yan etkilerden biri baş ağrısıdır. İlacın neden olduğu baş ağrısı hafif olmak eğilimindedir ve başın herhangi bir bölgesinde oluşabilir. Ağrının yoğunluğu, bazı durumlarda, çalışırken veya okulda olduğunda odaklanmış halde kalma kabiliyetine müdahale edebilir.

Uygulama bölgesinde deri iritasyonu da görülebilir. Genellikle, cilt tahrişi hafif ila orta derecededir ve başka tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Ayrıca, uzun süreli docosanol kullanıldıktan sonra da azalabilir.

En ciddi yan etkiler nadir de olsa alerjik reaksiyonlardır. Hastalardan bazıları, solunum zorluğu, konfüzyon, yüz şişmesi, bayılma, baş dönmesi, ürtiker veya göğüs ağrısı gibi alerjik reaksiyon belirtileri yaşamıştır. Allerjik reaksiyonlar tıbbi acil durumlardır ve bunları yaşayan bireylerin daha fazla komplikasyonu önlemek için acil tıbbi bakım aramaları önerilir.

Diğer yan etkiler şunları içerebilir: akne, yanma, kuruluk, kaşıntı, kızarıklık, kızarıklık, akut ishal, ağrı, şişme.

KONTRENDİKASYONLARI

Bu topikal, hamile kadınlar tarafından kullanılması güvenli olduğu takdirde henüz test edilmemiştir. Tıptaki aktif maddenin anne sütüne geçip geçmediği belirlenmemiştir. Docosanol, 12 yaşın altındaki çocukların tedavisi için özel olarak onaylanmamıştır ancak yetişkinlerde olduğundan farklı yan etkilere veya problemlere neden olması beklenmemektedir. Bu topikal sadece dış, oral-yüz kullanımı içindir ve genital herpes veya zona için değildir.

Docosanol kullanırken kozmetik ürünlerin kaçınılması önerilir çünkü esas olarak iyileştirilmemiş enfeksiyon yayılabilir; topikal ile etkileşim kurmazlar.

 

 


Docosanol, also known as behenyl alcohol, is a saturated fatty alcohol used traditionally as an emollient, emulsifier, and thickener in cosmetics, and nutritional supplement (as an individual entity and also as a constituent of policosanol). An emulsifier that also keeps the oil and liquid parts of a solution from separating. Its other functions include altering the thickness of a liquid, increasing foaming capacity, and stabilizing foams. When applied to the skin, it gives it a smooth feel and helps prevent moisture loss. Many products incorporate this ingredient because of its unique sensory properties and non-greasy feel after application. It's mainly used in face/body lotions and creams, but can also be found in deodorant, lipstick and foundation.

More recently, docosanol has been approved by the Food and Drug Administration (FDA) as a pharmaceutical antiviral agent for reducing the duration of cold sores caused by the herpes simplex virus in the OTC medication Abreva

MECHANISM AND HISTORY OF ANTIVIRAL DRUG USAGE

Docosanol is thought to act by inhibiting the fusion of the human host cell with the viral envelope of the herpes virus, thus preventing its replication. This mechanism has not been demonstrated empirically.

The drug was licensed as a cream for oral herpes after clinical trials by the FDA in July 2000. It was shown to shorten the healing by 17.5 hours on average (95% confidence interval: 2 to 22 hours) in a placebo-controlled trial. Another trial showed no effect when treating the infected backs of guinea pigs.
Two experiments with n-docosanol cream failed to show statistically significant differences by any parameter between n-docasonol cream and vehicle control-treated sites or between n-docosanol and untreated infection sites.

Marketed by Avanir Pharmaceuticals, Abreva was the first but not the only over-the-counter antiviral drug approved for sale in the United States and Canada. In Europe, it is marketed by Healthcare Brands under the name Erazaban. In the UK it is known by the name "Blistex Cold Sore Cream". In March 2007 it was the subject of a US nationwide class-action suit against Avanir and GlaxoSmithKline as the claim that it cut recovery times in half was found to have been misleading in a California court, but the case was eventually settled and the "cuts healing time in half" claim had not been used in product advertising for some years.

SIDE EFFECTS

One of the most common side effects that has been reported from docosanol is headache. Headaches caused by the drug tend to be mild and can occur in any region of the head. The intensity of the pain can, in some cases, interfere with the ability of remaining focused when working or when at school.

Skin irritation may also occur at the site of application. Usually, skin irritation is mild to moderate and does not need any further treatment. It may also diminish after prolonged use of docosanol.

The most serious side effects, although rare, are allergic reactions. Some of the patients experienced the symptoms of allergic reactions, including difficulty breathing, confusion, facial swelling, fainting, dizziness, hives or chest pain. Allergic reactions are medical emergencies and individuals who experience them are advised to seek immediate medical care in order to prevent further complications.

Other side effects may include: acne, burning, dryness, itching, rash, redness, acute diarrhea, soreness, swelling.

CONTRAINDICATIONS

This topical has not been yet tested if it is safe to be used by pregnant women. It is not established whether the active ingredient in the medicine passes into the breast milk. Docosanol has not been specifically approved for treatment of children under 12 but is not expected to produce different side effects or problems than it does in adults. This topical is only intended for external, oral-facial use and not for genital herpes or shingles.

Cosmetic products are recommended to be avoided while using docosanol mainly because they are likely to spread the unhealed infection and not because they interact with the topical.

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.