1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

TRIETHYL CITRATE

TRIETHYL CITRATE

 


CAS NO:77-93-0

 


EC NO:201-070-7

 

 

METATAGS:TRIETHYL CITRATE;Ethyl citrate;Citroflex 2;Eudraflex
Citric Acid Triethyl Ester;Hydragen CAT;Triaethylcitrat;Citric acid, triethyl ester;Triethylcitrate;Triaethylcitrat;1,2,3-Propanetricarboxylic acid, 2-hydroxy-, triethyl ester;UNII-8Z96QXD6UM;Triethylester kyseliny citronove;Triethylester kyseliny citronove;trıethylcıtrate;trıethyl;cıtrate.

 


Trietil sitrat sitrik asidin bir esteridir. Köpükleri dengelemek için bir gıda katkı maddesi (E numarası E1505) olarak kullanılan renksiz, kokusuz bir sıvıdır. Farmasötik kaplamalarda ve plastiklerde de kullanılır.

 

Trietil sitrat ayrıca polivinil klorid (PVC) ve benzeri plastikler için bir plastikleştirici olarak kullanılır.

 

 

Trietil sitrat selüloz asetattan yeşil nanokompozitlerin üretiminde kullanılan çevre dostu bir plastikleştiricidir. Metilen difenil diizosiyanat varlığında poli (laktik asit) ve nişasta harmanında plastikleştirici olarak ilave edilir.


Kimyasal formül: C12H20O7


Mol kütlesi: 276.283 g / mol


Görünüm: Yağlı sıvı

 

Yoğunluk:1.137 g/mL ( 25 °C )

 

 

 

 

 

 

Triethyl citrate is an ester of citric acid. It is a colorless, odorless liquid used as a food additive (E number E1505) to stabilize foams. It is also used in pharmaceutical coatings and plastics.


Triethyl citrate is also used as a plasticizer for polyvinyl chloride (PVC) and similar plastics.

 

 

Triethyl citrate is an eco-friendly plasticizer used in fabrication of green nanocomposites from cellulose acetate. It is added as plasticizer in the blend of poly(lactic acid) and starch in the presence of methylenediphenyl diisocyanate.


Chemical formula: C12H20O7.


Molar mass: 276.283 g/mol.


Appearance: Oily liquid


Density: 1.137 g/mL at 25 °C

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.