1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SODYUM ALÜMİNAT

CAS No: 1302-42-7
11138-49-1
Metatags: SODIUM ALUMINATE;Sodium aluminum oxide;beta-Alumina;Dynaflock L;Monofrax H;Alumina-C;ALUMINUM SODIUM OXIDE;Sodium metaaluminate;Sodium polyaluminate;sodium dioxoalumanuide;Maxifloc 8010;Nalco 680;Sodium aluminate solution;Torganit;Sodium aluminum oxide (NaAlO2);Aluminate, sodium;Sodium aluminium oxide;AlO2.Na;Sodium aluminum dioxide;Sodium aluminate, solid;Aluminium sodium dioxide;Na/Al2O3;
Sodium aluminate, solution; sodyum alüminat;sodyumalüminat;sodyum alimünat;sodyumalimünat


Sodyum alüminat, sanayi sektöründe yoğun olarak kullanılan, inorganik kimyasal bir maddedir. Kimyasal bileşenin formülü NaAIO2'dir. Genel görünümü toz halde beyaz renktedir. Kokusuz bir yapısı olan sodyum alüminat, alüminyum oksit olarak da bilinmektedir. Sodyum alüminat, alüminyum hidroksit ile kostik sodanın çözelti oluşturulması ve bu çözeltinin kaynama noktasına kadar ısıtılarak konsantre edilmesiyle elde edilir. 

Sodyum Alüminatın Kullanım Alanları

Sodyum alüminat, yapı teknolojisi içerisinde sıklıkla kullanılan bir maddedir. Dökülen betonun daha hızlı donmasını sağlamak için harç karışımına sodyum alüminat ilave edilir. Ayrıca kağıt üretiminde ve yangına dayanıklı tuğla üretiminde de sıklıkla tercih edilmektedir. Sodyum alüminatın diğer kullanım alanları ve kullanım şekilleri şöyledir;
Sodyum alüminat, uzun süreli kullanılabilen maddelerdir. Bunun yanı sıra dayanıklı olmaları nedeniyle de kumlama işleminin yapıldığı tüm sanayi kollarında sıklıkla tercih edilir. Otomotiv sektörünün önemli bir temizleme maddesidir. Üretilen piston, silindir kapağı, valf ve türbin kanatları gibi parçaların temizlenmesinde kullanılır. Metal işlerinde, kaplama ya da kaynak yapılacak alanın temizlenmesinde ve işleme hazır hale getirilmesinde kullanılır. Eski boyaların veya pasların temizlenmesinde kullanılır. Metallerin matlaşmış kısımlarının temizlenmesinde ve parlak hale getirilmesinde kullanılır.
Boru hatlarında montaj için pürüzlendirme amacıyla, cam dekorasyon işlerinde, metal yüzeylerin kazınmasında, metal kalıplarının temizlenmesinde, mermer ve granit gibi maddeleri kesen araçların temizlenmesinde, seramik sanayinde sıklıkla kullanılır. 
Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.