1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CHLORHEXIDINGLUCONATE ( KLORHEKZİDİNGLUKONAT)


CHLORHEXIDINE GLUCONATE

CAS NO: 55-56-1


METATAGS:(1Z)-2-[6-[[amino-[(Z)-[amino-(4-chloroanilino)methylidene]amino]methylidene]amino]hexyl]-1-[amino-(4-chloroanilino)methylidene]guanidine; C22H30Cl2N10; 1,1'-HBCB; avagard; Chlorhexamed; chlorhexidine bigluconate; chlorhexidine digluconate
chlorhexidine gluconate; Corsodyl ICI; Curasept ADS 220; Dyna-Hex; Eludril; Gibitan; Hexidine; Hibiclens; Hibident; Hibiscrub; Hibisol; Hibitane; Peridex; Perio Chip; 1,1'-HBCB, avagard, Chlorhexamed, chlorhexidine bigluconate, chlorhexidine digluconate, chlorhexidine gluconate, Corsodyl ICI, Curasept ADS 220, Dyna-Hex, Eludril, Gibitan, Hexidine, Hibiclens, Hibident, Hibiscrub, Hibisol, Hibitane, Peridex, Perio Chip, Chlorhexidine gluconate, bis((2R,3S,4R,5R)-2,3,4,5,6-pentahydroxyhexanoic acid); N'-(6-{[amino({amino[(4-chlorophenyl)amino]methylidene}amino)methylidene]amino}hexyl)-1-({amino[(4-chlorophenyl)amino]methylidene}amino)methanimidamide, klorhekzidin glukonat, klor hegzidin glukonat, klorhegzidinglukonat, klor hekzidin glukonat, klorhekzidin glukonat, klorhekzidinglukonat, chlorhexidinegluconate, chlor hexidine gluconate, 1,1'-Hexam ethylene bis(5- (p-chlorophenyl) biguanide) digluconate; 1,6-Bis(5-(p- chlorophenyl) biguandino)hexane digluconate; Arlacide G; Bacticlens; Hibitane 5; Orahexal; Peridex; D-Gluconsäure, N,N''-Bis (4-chlorphenyl) -3,12-diimino-2,4,11,13- tetraazatetradecan diamidin (German); ácido D-glucónico, N,N''-bis (4-clorofenil)- 3,12-diimino-2,4,11,13- tetraazatetradecanodiamidina (Spanish), Acide D-gluconique, N,N''-bis(4-chlorophényl)- 3,12-diimino-2,4,11,13- tétraazatétradécanediamidine (French); D-Gluconic acid, N,N''-bis(4-chlorophenyl)-3,12- diimino-2,4,11,13- tetraaza tetradecanediimidamide (2:1)

 

 

 

 

 

Klorheksidin glukonat nedir?
Klorheksidin glukonat, ağızda bakterileri azaltan bir mikrop öldürücü ağız gargarasıdır.

Klorheksidin glukonat oral durulama, diş eti iltihabının (şişme, kızarıklık, diş eti kanamaları) tedavisinde kullanılır. Klorheksidin glukonat genellikle diş hekimi tarafından reçete edilir.

Klorheksidin glukonat oral durulama her tür diş eti iltihabının tedavisi için değildir. İlacı sadece diş hekiminizin öngördüğü durumu tedavi etmek için kullanın. Sahip olduğunuz aynı sakız belirtilerine sahip olsa bile bu ilacı başka biriyle paylaşmayınız.

Klorheksidin glukonat, bu ilaç rehberinde listelenmeyen amaçlar için de kullanılabilir.

Klorheksidin, cerrahi öncesi deri dezenfeksiyonu ve cerrahi aletleri sterilize etmek için kullanılan bir dezenfektan ve antiseptiktir. Hem hastanın derisini hem de sağlık hizmeti sunucularının ellerini dezenfekte etmek için kullanılabilir. Yaraları temizlemek, diş plakasını önlemek, ağızdaki mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek ve üriner kateterleri tıkamaktan korumak için de kullanılır. Sıvı veya toz olarak kullanılır.

Yan etkiler cilt tahrişi, dişlerde renk değişikliği ve alerjik reaksiyonları içerebilir. Direkt temas oluşursa göz problemlerine neden olabilir. Hamilelikte kullanım, güvenli gibi görünmektedir. Klorheksidin, alkol, su veya yüzey aktif madde solüsyonunda karışabilir. Sporları hareketsiz kılmasa da bir dizi mikroorganizmaya karşı etkilidir.
Klorheksidin, 1950'lerde tıbbi kullanıma girdi. Bir Sağlık Sisteminde Gerekli En Etkili ve Güvenilir İlaçlar olan Dünya Sağlık Örgütü Temel İlaçlar Listesi'nde. Klorheksidin sayaç üzerinde mevcuttur. Gelişmekte olan ülkelerdeki toptan satış maliyeti litre başına% 2.20 ila 4.10 USD'dir. Birleşik Krallık'ta bu miktar NHS'ye 4.80 £'dır.


Kullanım Alanları
Klorheksidin, dezenfektanlarda (cildin ve ellerin dezenfeksiyonu), kozmetik ürünlere (kremlere, diş macununa, deodorantlara ve terleme önleyici ürünlere) ve farmasötik ürünlere (göz damlalarında koruyucu madde, yara bandajlarında aktif madde ve antiseptik ağız gargaraları) kullanılır.
Endodontide klorheksidin, kök kanalı sulamada ve intrakanal pansuman için kullanılır.

Antiseptik
Povidon iyodundan daha etkili olduğunun kanıtı var.

Klorheksidin, Gram-pozitif ve Gram-negatif organizmalara, fakültatif anaeroblara, aeroblara ve mayalara karşı aktiftir. Özellikle Gram pozitif bakterilere karşı (konsantrasyon ≥ 1 μg / l) etkilidir. Gram-negatif bakteri ve mantarlar için belirgin şekilde daha yüksek konsantrasyonlar (10'dan 73 μg / ml'den fazla) gerekir. Klorheksidin, poliovirüslere ve adenovirüslere karşı etkisizdir. Herpes virüslerine karşı etkinlik açık bir şekilde ortaya konmamıştır.

Klorheksidin, diğer katyon-aktif bileşikler gibi deride kalır. Sıklıkla alkoller (etanol ve izopropil alkol) ile kombine edilir.


Diş kullanımı

Perchlor marka% 0.12 klorheksidin glukonat çözeltisi.
Klorheksidin çoğunlukla diş plakasını ve oral bakterileri azaltmak için tasarlanan gargara etkinliğinde aktif bir madde olarak kullanılır. Kati kaplamalı emaye yüzey üzerine adsorbe edilmesiyle hemen bir bakterisidal etki ve uzun süre bakteriostatik bir etki olduğu gösterilmiştir. Devredışı bırakılmazsa, klorheksidin diğer diş eti yıkamalarından daha uzun sürer, bu da kısmen diş eti iltihabı için diğer tedavilere göre daha tercih edilir. Periodontal cepleri 5 mm'ye eşit veya daha büyük olarak tedavi etmek için klorheksidin de yüksek konsantrasyonda bulunur ( % 36) bir jelatin çipinde karıştırılmıştır.

Oral dokuların iyileştirilmesi ve yenilenmesi için ağız hijyeninin% 0.12 klorheksidin glukonat solüsyonu ile (klorheksidin ve glukonik asit bir tuzu çözülmüş haldeyken) günde iki kez kullanıldığı ağız patolojik koşulları gereklidir. Bu koşullar arasında, diş eti iltihabı, periodontitis, diş travmaları (sublüksasyon gibi), oral kistler ve bilgeliğin diş çıkarılmasından sonra yer alır. Oral durulamaların bir bileşeni olarak klorheksidin uygulamasının klinik etkinliği, gözden geçirme makaleleri tarafından özetlenen birçok klinik çalışmayla iyi belgelendirilmiştir

Uzun süreler klorheksidin içeren ürünlerin devam ettirilmesi dişlerde, dillerde ve diş etlerinde, ayrıca silikat ve reçine restorasyonlarında lekelere neden olabilir; Uzun süreli kullanımda ayrıca acı ve tuzlu tat hissi de azalabilir - bu son semptom klorheksidin kullanımının durması ile tersine çevrilebilir. Dişlerin ve dilin kahverengimsi renk bozulması bakteriyel membranların parçalanması ve bakteriyel proteinlerin denatürasyonuna neden olur. Aynı şekilde Zaman, disülfür işlevleri, tükürükte bulunan demir (III) iyonlarıyla karanlık kompleksler oluşturan tiyol işlevlerine indirgenir.

Dişleri klasik çözeltiden daha az lekelenen klorheksidin içeren ağız yıkama işlemleri geliştirilmiş olup bunların çoğu şelatlı çinko içermektedir.

Reçeteleme bilgisine göre klorheksidin glukonatın subgingival hesaplamayı azalttığı kanıtlanmamıştır ve bazı çalışmalarda aslında tortuları arttırmıştır [28] Ksilitol ile kombine edildiğinde etkinliği arttırmak için sinerjik bir etki gözlemlenmiştir.

Diş çürümesinin önlenmesindeki klorheksidin rolü (diş çürüğü) tartışmalıdır ve "klinik veriler ikna edici değildir".

Klorheksidin, sodyum lauril sülfat ve sodyum monofluorofosfat gibi yaygın diş macunu katkı maddeleri ile nötralize edilir. Veriler sınırlı olsa da, etkinliği en üst düzeye çıkarmak için, "fırçalamadan sonra 2 saat süreyle dikkatli olun" diye çamaşır süpürme ve tıraşı kullanırken 30 dakikadan fazla bir süre tutmak en iyisi olabilir.

 

 

 

 

 

 

 

What is chlorhexidine gluconate?
Chlorhexidine gluconate is a germicidal mouthwash that reduces bacteria in the mouth.

Chlorhexidine gluconate oral rinse is used to treat gingivitis (swelling, redness, bleeding gums). Chlorhexidine gluconate is usually prescribed by a dentist.

Chlorhexidine gluconate oral rinse is not for treating all types of gingivitis. Use the medication only to treat the condition your dentist prescribed it for. Do not share this medication with another person, even if they have the same gum symptoms you have.

Chlorhexidine gluconate may also be used for purposes not listed in this medication guide.

Chlorhexidine is a disinfectant and antiseptic that is used for skin disinfection before surgery and to sterilize surgical instruments. It may be used both to disinfect the skin of the patient and the hands of the healthcare providers. It is also used for cleaning wounds, preventing dental plaque, treating yeast infections of the mouth, and to keep urinary catheters from blocking. It is used as a liquid or powder.

Side effects may include skin irritation, teeth discoloration, and allergic reactions.May cause eye problems if direct contact occurs. Use in pregnancy appears to be safe.Chlorhexidine may come mixed in alcohol, water, or surfactant solution. It is effective against a range of microorganisms though does not inactivate spores.
Chlorhexidine came into medical use in the 1950s.It is on the World Health Organization's List of Essential Medicines, the most effective and safe medicines needed in a health system. Chlorhexidine is available over the counter. The wholesale cost in the developing world is about 2.20 to 4.10 USD per liter of 5% solution.In the United Kingdom this amount costs the NHS about £4.80.


Uses
Chlorhexidine is used in disinfectants (disinfection of the skin and hands), cosmetics (additive to creams, toothpaste, deodorants, and antiperspirants), and pharmaceutical products (preservative in eye drops, active substance in wound dressings and antiseptic mouthwashes).
In endodontics chlorhexidine is used for root canal irrigation and as an intracanal dressing.

Antiseptic
There is tentative evidence that it is more effective than povidone-iodine.

Chlorhexidine is active against Gram-positive and Gram-negative organisms, facultative anaerobes, aerobes, and yeasts. It is particularly effective against Gram-positive bacteria (in concentrations ≥ 1 µg/l). Significantly higher concentrations (10 to more than 73 μg/ml) are required for Gram-negative bacteria and fungi. Chlorhexidine is ineffective against polioviruses and adenoviruses. The effectiveness against herpes viruses has not yet been established unequivocally.

Chlorhexidine, like other cation-active compounds, remains on the skin. It is frequently combined with alcohols (ethanol and isopropyl alcohol).


Dental use

Perichlor brand 0.12% chlorhexidine gluconate solution.
Chlorhexidine is often used as an active ingredient in mouthwash designed to reduce dental plaque and oral bacteria. It has been shown to have an immediate bactericidal action and a prolonged bacteriostatic action due to adsorption onto the pellicle-coated enamel surface. If it is not deactivated, chlorhexidine lasts longer in the mouth than other mouthwashes, which is partly why it is to be preferred over other treatments for gingivitis.To treat periodontal pockets equal or greater than 5 mm, chlorhexidine is also available in high concentration (36%) in a gelatin chip.

There are oral pathologic conditions in which the maintenance of oral hygiene with the twice-daily use with 0.12% chlorhexidine gluconate solution (in which a salt of chlorhexidine and gluconic acid has been dissolved) is required for healing and regeneration of the oral tissues. These conditions included gingivitis, periodontitis, dental traumas (such as subluxation), oral cysts,and after wisdom tooth extraction. The clinical efficacy of the application of chlorhexidine as a component of oral rinses is well documented by many clinical studies summarized by review articles

Continued use of products containing chlorhexidine for long periods can cause stains on teeth, tongue, and gingiva, also on silicate and resin restorations; prolonged use can also reduce bitter and salty taste sensations - this latter symptom can be reversed by ceasing use of chlorhexidine.The brownish discoloration of teeth and tongue is due to the disintegration of bacterial membranes, leading to the denaturation of bacterial proteins.At the same time, disulfide functions are reduced to thiol functions that form dark complexes with iron(III) ions found in saliva.

Mouthwashes containing chlorhexidine which stain teeth less than the classic solution have been developed, many of which contain chelated zinc.

According to the prescribing information, chlorhexidine gluconate has not been proven to reduce subgingival calculus and in some studies actually increased deposits.[28] When combined with xylitol, a synergistic effect has been observed to enhance efficacy.

Chlorhexidine's role in preventing tooth decay (dental caries) is controversial and "the clinical data are not convincing".

Chlorhexidine is neutralized by common toothpaste additives such as sodium lauryl sulfate and sodium monofluorophosphate. Although data are limited, to maximize effectiveness, it may be best to keep more than a 30-minute interval between brushing and using the mouthwash, ″cautiously close to 2 hours after brushing"



Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.