1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

BÜTİL HİDROKSİTOLUEN

CAS No: 128-37-0
EC No: 204-881-4

 

 

Metatags:
Butylhydroxytoluene
Butyl hydroxytoluene
Butyl hydroxytoluene
Bütilhidroksitoluen
Bütil hidroksi toluen
Bütilhidroksi toluen
Bütil hidroksitoluen
2,6-di-tert-butyl-4-methylphenol
di-tert-butyl-methylphenol
2,6-Di-tert-butyl-4-methylphenol
Butylated hydroxytoluene
128-37-0
Butylhydroxytoluene
2,6-Di-tert-butyl-p-cresol
2,6-Di-t-butyl-4-methylphenol
Ionol
DBPC
Dibunol
BHT
3,5-Di-tert-butyl-4-hydroxytoluene
2,6-Di-tert-butyl-4-cresol
Butylated hydroxytoluol
Dibutylated hydroxytoluene
2,6-Bis(1,1-dimethylethyl)-4-methylphenol
2,6-ditert-butyl-4-methylphenol
Di-tert-butyl-p-methylphenol
2,6-Di-tert-butyl-1-hydroxy-4-methylbenzene
4-Methyl-2,6-tert-butylphenol
Butylhydroxytoluenum

 

 

 

 

Sentetik antioksidanlar sınıfına giren BHA ve BHT; yaygın olarak kullanılan gıda katkı maddeleri olup, yağda aşırı derece çözünmekte, suda ise çözünmemektedir. BHA ve BHT; katı, sıvı yağlar ve sıvı yağ içeren gıdalarda ransiditeyi yavaşlatmakta; çeşitli tahıl ürünleri, sakız, patates cipsi gibi bitkisel kaynaklı yağların kullanıldığı ürünlerde, bu ürünlerin havaya maruz kalmalarından kaynalanabilecek renk, aroma veya tekstür değişimlerini önlemektedir. Bu ürünlerin dışında, BHT ayrıca vitamin ve mineral katkı preparatlarında dolgu maddesi olarakta kullanılmaktadır.

 

 

 

Son yıllarda daha sağlıklı beslenmek isteyen insanlar, doymuş hayvansal yağlar yerine doymamış ve çoklu doymamış yağlar içeren ürünleri tercih etmektedir. Ne yazık ki, doymamış yağ içeren ürünler, oksidasyona daha açık olup, daha kolay bozulmaktadır. İstenmeyen bu oksidasyon sürecinin önlenmesi için çeşitli teknolojilerin (vakumlama, ambalajlama vb.) faydası görülmekle beraber, ürünlere antioksidanları ilavesi; ürünlerin raf ömrünün artırılması için en etkili seçeneklerden birini oluşturmaktadır. Beraber kullanıldığında sinerjik etki gösteren BHT ve BHA; özellikle fındık ve fındık içeren ürünlerde çok güzel sonuçlar vermektedir.


Butylated hydroxytoluene (BHT), also known as butylhydroxytoluene, is a lipophilic organic compound, chemically a derivative of phenol, that is useful for its antioxidant properties. European and U.S. regulations allow small percentages to be used as a food additive. While there may be some dispute in BHT's use in the human diet, the chemical is widely used in industry wherever oxidation in fluids (e.g. fuel, oil) and other materials must be treated, andfree radicals must be kept in check.

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.