1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

LINSEED FATTY ACID (KETEN TOHUMU YAĞI)


LINSEED FATTY ACID (KETEN TOHUMU YAĞI)

CAS NO: 68424-45-3

METATAGS:Linseed Oil Fatty Acid; Linseed acid, distilled; C11H11NO2S; LOFA; Linum Usitatissimum L; L 75;TRLA 50;ALPHA-LNN;Emery 644;L 75 (acid);Toenol 8183;Toenol LOFA;LINSEED ACID;Toenol 1140A;Nouracid LE 80; ; Acids, linseed; Fatty acids, linseed oil; Linseed acid; EINECS 270-304-8; Linseed oil fatty acids; Linseed oil, acidulated; Fatty acids, linseed-oil; Fatty acids, linseed-oil; LİNSEED YAĞ; linseed yağ; keten tohumu; KETEN TOHUMU, KETEN TOHUMU YAĞI; keten tohumu yağı; keten yağı; keten yagı; keten yagi; KETEN YAGI; KETEN YAGİ; TOHUM YAĞI; KETEN TOHUMU YAGI; lofa; toenol lofa; linum; lınum; LİNUM; LINUM,LİNOLEİK ASİT; LINOLEIK ASIT; LINOLEIK ACID; LİNOLEIC ACID.

 

 

 

 

GÖRÜNÜMÜ: Işık Sarı sıvı karakteristik koku ile
Keten tohumu yağı, keten tohumu yağı olarak da bilinir, keten bitkisinin kurutulmuş, olgunlaşmış tohumlarından (Linum usitatissimum) elde edilen renksiz ila sarımtırak bir yağdır. Yağ preslenerek, bazen de solvent özütlenerek elde edilir. Keten tozu yağı, katı bir formda polimerize edebildiği anlamına gelir. Polyester oluşturucu özelliklere bağlı olarak, keten tohumu yağı kendi başına kullanılabilir veya yağ emülgatörü olarak diğer yağların, reçinelerin veya çözücülerin kombinasyonlarıyla, ahşap kaplamada vernik, yağlı boya pigment birleştirici olarak Plastikleştirici ve sertleştirici macun ve linolyum imalatı. Keten tohumu yağı kullanımı, benzer şekilde işlev gören ancak sararmaya dirençli olan sentetik alkid reçinelerinin artan mevcudiyeti ile son on yıllar boyunca düşüş göstermiştir.

Keten tohumu yağı, α-Linolenik asit (bir omega-3 yağ asidi) kaynağı olarak besin takviyesi olarak talep gören yenilebilir bir yağtır. Avrupa'nın bir bölümünde, geleneksel olarak patates ve kuark ile yenilir. Yumuşak tadı nedeniyle lezzet olarak kabul edilir, aksi takdirde yumuşak olan kuarkın lezzetini arttırır.

Kullanım Alanları
Pek çok keten yağı uygulaması, kurutma özelliklerinden yararlanır, yani, başlangıçtaki malzeme sıvı veya en az yumuşaktır ve eskitilmiş malzeme serttir ancak kırılgan değildir. Ortaya çıkan hidrokarbon esaslı malzemenin su itici (hidrofobik) doğası avantajlıdır.

Boya bağlayıcı

"Ülken ketene ihtiyaç duyuyor .." İkinci Dünya Savaşı posteri, keten tohumu yağı istiyor ve boya kullanmak istiyor.
Keten tohumu yağı, yağlı boya kullanılan ortak bir taşıyıcıdır. Aynı zamanda, yağlıboya sıvıları daha akışkan, şeffaf ve parlak hale getiren bir boyama ortamı olarak da kullanılabilir. Soğuk preslenmiş, alkali arıtılmış, güneşle kaplanmış, güneş kıvamında ve polimerize (stand yağı) gibi çeşitler mevcuttur. Keten tohumu yağı, yağlı boya teknolojisinde önemli bir gelişmeydi.

Macun
Tebeşir tozu ve keten tohumu yağı içeren macunlardan oluşan geleneksel cam macunu, birkaç hafta içinde sertleşen ve daha sonra boyanabilen cam pencereler için bir sızdırmazlık maddesidir. Macunun faydası, keten tohumu yağı kurutma özelliklerine bağlıdır.

Ahşap kaplama
Ahşap bitimi olarak kullanıldığında, keten tohumu yağı yavaşça kurur ve sertleşme üzerine az miktarda küçültür. Keten tozu yağı, cila verdiği gibi yüzeyini örtmemekte, ancak gözle görülür ve mikroskobik gözenekleri içine çekilmekte ve ahşabı tahrip eden parlak fakat parlak olmayan bir yüzey bırakmaktadır. Bir keten tohumu yağı kaplaması kolayca onarılır, ancak çizilmeye karşı önemli bir engel oluşturmaz. Sadece balmumu macunları daha az koruyucu olur. Sıvı su, yalnızca birkaç dakika içinde keten tohumu yağı yüzeyine nüfuz eder ve su buharı, neredeyse tamamen atlar. Mayonez yağı ile işlenmiş bahçe mobilyaları küf oluşmasına neden olabilir. Yağlı ahşap sarımsı olabilir ve yaşla birlikte kararabilir. Gözenekleri doldurduğu için, keten tohumu yağı, odun sıkıştırma ile oyulmasını kısmen korur.

Keten tohumu yağı, tabanca stokları için geleneksel bir kaplama olmasına rağmen, çok ince kaplama elde etmek aylar sürebilir. Birkaç tane keten tohumu yünü, kriket sopalarının ham yeşillik ağacı için geleneksel koruyucu kaplamadır; Ahşap bazı nemi koruyacak şekilde kullanılır. Yeni kriket yarasalar keten tohumu yağı ile kaplanır ve mükemmellik için el ele verirler böylece daha uzun sürer. Keten yağı genellikle bilardo veya havuz işaretçileri tarafından ipucu milleri için, ahşap kaydediciler için bir yağlayıcı / koruyucu olarak kullanılır ve modern ahşap sörf tahtalarını kapatmak için epoksi yerine kullanılır. Buna ek olarak, bir luthier, bir gitar, mandolin veya başka telli enstrümanın perde tahtasını yenilediğinde keten tohumu yağı kullanabilir; Limon kokulu madeni yağ genellikle temizlik için kullanılır, aksi takdirde ahşabın hızlanarak bozulmasına neden olabilecek kirlerden korumak için hafif miktarda keten tohumu yağı (veya başka bir kurutma yağı) uygulanır.

Altın kaplama [değiştir]
Haşlanmış keten tohumu yağı, altın tabakanın yapraklarına (parşömen, kanvas, Ermeni bacağı vb.) Yapıştırmak için geleneksel yağ yaldızında boyut olarak kullanılır. Su bazlı boyadan daha uzun bir çalışma süresine sahiptir ve Uygulamanın ardından ilk 12-24 saatte yapıştırılarak altınların istenen yüzeye sıkıca yapışmasına neden olun.

Linolyum
Linyum yağı, zemin kaplama linolyum imalatında ahşap tozu, mantar parçacıkları ve ilgili malzemeleri bağlamak için kullanılır. 1860'da Frederick Walton tarafından yapılan icatından sonra, linolyum ya da kısacası 'lino', yerli ve endüstriyel yer döşemelerinin 1870'lerden 1970'lere kadar büyük oranda PVC ('vinil') yer kaplamaları ile kaplandığı ortak bir formdu. Bununla birlikte, 1990'lı yıllardan beri, linolyum tekrar yükselişte ve PVC'den çevreye daha fazla ses çıkıyor. Linolyum, kabartma deseninin pürüzsüz yüzeye kesildiği ve daha sonra mürekkeplenip bir görüntü basmak için kullandığı baskı yapım tekniği linocut'u adını vermiştir. Sonuçlar ahşap baskı ile elde edilen sonuçlara benzer.
Besin takviyesi ve gıdalar
Keten tohumu yağı kolayca oksitlenir ve soğutulmadığı sürece hoş olmayan bir koku ile hızla kokarca gelir. Serin koşullar altında tutulduğunda bile raf ömrü sadece birkaç haftadır. Şüpheli - tartışın] Tatsız veya kokulu bir kokuya sahip yağlar atılmalıdır. Keten tohumu yağı oksidasyonu büyük bir ticaret endişe kaynağıdır ve antioksidanlar kokainlenmeyi önlemek için eklenebilir. [10] Keten tohumu yağı pişirme sırasında genellikle tavsiye edilmez, ancak bir çalışma, keten tohumu ile bağlı iken alfa linolenik asitin (ALA) pişirme için kararlı olduğu gösterilmiştir. Keten tohumu ile bağlandığında, ALA, iki saat boyunca 350 ° F (176.67 ° C) sıcaklığa dayanabilir.

Gıda sınıfı keten tohumu yağı soğuk preslenir, çözücü ekstraksiyonu yapılmadan oksijen olmadan elde edilir ve yenilebilir keten tohumu yağı olarak pazarlanır. Taze, soğutulmuş ve işlenmemiş, keten tohumu yemi bir besin takviyesi olarak kullanılır ve doyurucu tatıyla büyük beğeni toplayan geleneksel bir Avrupa etnik gıdasıdır. Bitkisel yağlar arasında omega-3 yağlı asit ALA'nın en yüksek seviyesini içerir. [Doğrulaması gereken tırnak işareti] Düzenli keten tohumu yağı% 52-63 ALA (C18: 3 n-3) içerir. Bitki yetiştiricileri daha yüksek ALA (% 70) ve çok düşük ALA içeriği (<% 3) ile keten tohumu geliştirdiler. USFDA, yüksek alfa linolenik keten tohumu yağı için genellikle güvenli (GRAS) statüsü almıştır.


Ek kullanımlar
Hayvan bakım ürünleri
Bisiklet bakım ipliği fiksatif, pas önleyici ve yağlayıcı olarak
Kalıp dekorasyon için kompozisyon süslemesi
Toprak döşemeler
Hayvan yemleri
Endüstriyel yağlayıcı
Deri işleme
Keten bezi
Parçacık Dedektörleri
Tekstil
Ahşapların korunması
Baharat -...

 

 

 

 

 

APPEARANCE: Light Yellow liquid with characteristic odor
Linseed oil, also known as flaxseed oil, is a colourless to yellowish oil obtained from the dried, ripened seeds of the flax plant (Linum usitatissimum). The oil is obtained by pressing, sometimes followed by solvent extraction. Linseed oil is a drying oil, meaning it can polymerize into a solid form. Due to its polymer-forming properties, linseed oil can be used on its own or blended with combinations of other oils, resins or solvents as an impregnator, drying oil finish or varnish in wood finishing, as a pigment binder in oil paints, as a plasticizer and hardener in putty, and in the manufacture of linoleum. Linseed oil use has declined over the past several decades with increased availability of synthetic alkyd resins-which function similarly but resist yellowing.

Linseed oil is an edible oil in demand as a nutritional supplement, as a source of α-Linolenic acid, (an omega-3 fatty acid). In parts of Europe, it is traditionally eaten with potatoes and quark. It is regarded as a delicacy due to its hearty taste, that enhances the flavour of quark, which is otherwise bland.

Uses
Most applications of linseed oil exploit its drying properties, i.e., the initial material is liquid or at least pliable and the aged material is rigid but not brittle. The water-repelling (hydrophobic) nature of the resulting hydrocarbon-based material is advantageous.

Paint binder

"Your country needs flax .." U.S. WWII poster soliciting linseed oil for use in paint.
Linseed oil is a common carrier used in oil paint. It can also be used as a painting medium, making oil paints more fluid, transparent and glossy. It is available in varieties such as cold pressed, alkali refined, sun bleached, sun thickened, and polymerised (stand oil). The introduction of linseed oil was a significant advance in the technology of oil painting.

Putty
Traditional glazing putty, consisting of a paste of chalk powder and linseed oil, is a sealant for glass windows that hardens within a few weeks of application and can then be painted over. The utility of putty is owed to the drying properties of linseed oil.

Wood finish
When used as a wood finish, linseed oil dries slowly and shrinks little upon hardening. Linseed oil does not cover the surface as varnish does, but soaks into the (visible and microscopic) pores, leaving a shiny but not glossy surface that shows off the grain of the wood. A linseed oil finish is easily repaired, but it provides no significant barrier against scratching. Only wax finishes are less protective. Liquid water penetrates a linseed oil finish in mere minutes, and water vapour bypasses it almost completely. Garden furniture treated with linseed oil may develop mildew. Oiled wood may be yellowish and is likely to darken with age. Because it fills the pores, linseed oil partially protects wood from denting by compression.

Linseed oil is a traditional finish for gun stocks, though very fine finish may require months to obtain. Several coats of linseed oil is the traditional protective coating for the raw willow wood of cricket bats; it is used so that the wood retains some moisture. New cricket bats are coated with linseed oil and knocked-in to perfection so they last longer. Linseed oil is also often used by billiards or pool cue-makers for cue shafts, as a lubricant/protectant for wooden recorders, and used in place of epoxy to seal modern wooden surfboards. Additionally, a luthier may use linseed oil when reconditioning a guitar, mandolin, or other stringed instrument's fret board; lemon-scented mineral oil is commonly used for cleaning, then a light amount of linseed oil (or other drying oil) is applied to protect it from grime that might otherwise result in accelerated deterioration of the wood.

Gilding[edit]
Boiled linseed oil is used as sizing in traditional oil gilding to adhere sheets of gold leaf to a substrate (parchment, canvas, Armenian bole, etc.) It has a much longer working time than water-based size and gives a firm smooth surface which is adhesive enough in the first 12-24 hours after application to cause the gold to attach firmly to the intended surface.

Linoleum
Linseed oil is used to bind wood dust, cork particles, and related materials in the manufacture of the floor covering linoleum. After its invention in 1860 by Frederick Walton, linoleum, or 'lino' for short, was a common form of domestic and industrial floor covering from the 1870s until the 1970s when it was largely replaced by PVC ('vinyl') floor coverings. However, since the 1990s, linoleum is on the rise again, being considered more environmentally sound than PVC. Linoleum has given its name to the printmaking technique linocut, in which a relief design is cut into the smooth surface and then inked and used to print an image. The results are similar to those obtained by woodcut printing.
Nutritional supplement and food
Flax seed oil is easily oxidized, and rapidly becomes rancid, with an unpleasant odour, unless refrigerated. Even when kept under cool conditions, it has a shelf life of only a few weeks.dubious - discuss] Oil with an unpleasant or rancid odor should be discarded. Oxidation of flax seed oil is a major commercial concern, and antioxidants may be added to prevent rancidification.[10] Linseed oil is not generally recommended for use in cooking, yet one study does show that the alpha linolenic acid (ALA) while bound in flaxseed was found to be stable for cooking. When bound to flaxseed ALA can withstand temperatures up to 350 degrees F (176.67 C) for two hours.

Food-grade flaxseed oil is cold-pressed, obtained without solvent extraction, in the absence of oxygen, and marketed as edible flaxseed oil. Fresh, refrigerated and unprocessed, linseed oil is used as a nutritional supplement and is a traditional European ethnic food, highly regarded for its hearty taste. It contains the highest level of the omega-3 fatty acid ALA among vegetable oils.[need quotation to verify] Regular flaxseed oil contains between 52% and 63% ALA (C18:3 n-3). Plant breeders have developed flaxseed with both higher ALA (70%) and very low ALA content (< 3%). The USFDA granted generally recognized as safe (GRAS) status for high alpha linolenic flaxseed oil.


Additional uses
Animal care products
Bicycle maintenance as a thread fixative, rust inhibitor and lubricant
Composition ornament for moulded decoration
Earthen floors
Animal feeds
Industrial lubricant
Leather treatment
Oilcloth
Particle Detectors
Textiles
Wood preservation
Cookware seasoning

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.