1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SORBİTAN STEARAT (SORBITAN STEARATE)

SORBITAN STEARATE

CAS NO: 1338-41-6

CAS NO: 76169-00-1

EC NO: 215-664-9

EC NO:616-298-6


METATAGS: SORBITAN MONOSTEARATE; Span60; Sorbitan stearate; Span 60; Glycomul S; Liposorb S; Sorbitan C; Armotan MS; Sorbitan, monooctadecanoate; Sorbitan 0; Hodag SMS; Drewsorb 60; Crill 3; Montane 60; Liposorb S-20; Durtan 60; Newcol 60; Sorgen 50; Crill K 3; Nonion SP 60R; 1338-41-6; Nikkol SS 30; Nonion SP 60; Rikemal S 250; Sorbitan, monostearate; Sorbon S 60; Ionet S 60; Anhydrosorbitol stearate; Nissan nonion SP 60; Span 55; Sorbitan stearat, sorbitan monostearat; sorbiton starate; D-Glucitol, anhydro-, monooctadecanoate; Anhydrosorbitol monostearate; Sorbitan, esters, monooctadecanoate; Sorbitan monostearate; 1,4-Anhydro-D-glucitol, 6-octadecanoate; Sorbitan Monosterate; D-Glucitol, 1,4-anhydro-, 6-octadecanoate; AC1L24TC; Sorbitan monostearate 250g; SCHEMBL285527

 

 

Sorbitan monostearat sorbitan (bir sorbitol türevi) ve stearik asitten oluşan bir esterdir ve bazen sentetik bir balmumu olarak adlandırılır. Öncelikle su ve yağları karıştırmak için emülgatör olarak kullanılır. Sorbitan monostearat, gıda ve sağlık ürünlerinin imalatında kullanılır ve emülsiyon haline getirici, dağıtıcı ve ıslatma özellikli non-iyonik bir yüzey aktif maddedir. Deri endüstrisinde sentetik elyaf, metal işleme sıvısı ve parlatıcılar, kaplamalar, böcek öldürücüler ve plastikler, gıda ve kozmetik endüstrilerindeki çeşitli uygulamalarda bir emülgatör olarak kullanılmaktadır. Sorbitler "Kapsam" olarak da bilinir.


Sorbitan monostearat Avrupa Birliği tarafından bir gıda katkı maddesi (emülgatör) olarak kullanım için onaylanmıştır.

İLAÇ VE İLAÇLA İLGİLİ BİLGİLER

TERAPÖTİK KULLANIMLAR

60DGC'de hekzadekan içerisinde 2 noniyonik sürfaktan, sorbitan monostearat (Span 60) ve polisorbat 20 (polioksietilen sorbitan monolaurat; Tween 20) solüsyonundan potansiyel bir nakil vasıtası olarak formüle edilmiş yeni bir susuz organogelin formülasyonu ve karakterizasyonu, Beyaz, yarı katı, termoreevverilebilir jel açıklanmaktadır. 60DGC'de yağ fazına% 17 v / v'ye kadar bir sulu faz (su veya niosome süspansiyonları) ilavesi, sırasıyla sırasıyla yağ içinde su ve yağ içinde suya kabarcık sistemler üretti. Bu jellerden hidrofilik çözünen madde salım hızı, sürekli yağ fazında küresel su damlacıklarının dağılma sistemi yüksek sıcaklıklarda oluştuğunda en düşük bulunmuştur, zira fibril yapıların neredeyse sürekli sulu Kanalları, yağ fazını geçme vasıtasını temin ederek, organik madde vasıtasıyla akar.

MEVZUAT BİLGİSİ

FDA Gereklilikleri

Sorbitan monostearat hayvanların yem ve içme suyunda izin verilen bir gıda katkı maddesidir.

Sorbitan monostearat, aşağıdaki şartlara uygun olarak bir sentetik tatlandırıcı madde ve adjuvan olarak insan tüketimine mahsus gıdaya doğrudan eklenmesine izin verilen bir gıda katkı maddesidir: a) amaçlanan etkisini üretmek için gereken asgari miktarda kullanılır ve aksi halde Iyi imalat uygulamasının tüm prensipleri ve b) Tek başına veya genel olarak gıdada güvenli olarak kabul edilen tatlandırıcı maddeler ve adjuvanlar ile kombinasyon halinde, aşağıdakilerden bir veya daha fazlasından oluşur, bu tür bir kullanım için önceden onaylanmış veya uygun bir şekilde düzenlenmiş Bu bölümdeki bölüm.

ZEHİRLİLİK

Kanserojen
Bir insan kanserojeni olarak sınıflandırılamaz. Stearatlar; Toksik metallerin stearatlarını içermez.
İnsan Zehirlenmesi Alıntıları
Sorbitan monostearat, yüksek tekli oral dozlar verilen iki bireyde mide hareketliliğini arttırmıştır. İnsanda zayıf cilt hassaslaştırma potansiyelinin bazı belirtileri görülmüştür.
İnsan Dışı Toksisite Özleri
Tavşanlarda sorbitan monostearat tekrar tekrar cilde uygulandığında tahriş ediciydi. Sıçanlara düşük akut oral toksisite ve yinelenen oral uygulama, sıçanların ve farelerin böbreğini, karaciğerini ve kanını etkiledi ve köpeklerde ve hamsterlarda gastrointestinal bozukluklara neden oldu. Muhtemelen maternal olarak toksik olan dozlarda yavruların hayatta kalması azalmış olsa da, oral yoldan tedavi edilen sıçanlarda çoğalma ve fetüs gelişimi etkilenmemiştir. Sıçanlarda ve farelerde oral yolla sorbitan monostearat verilen karsinojenik bir kanıt bulunmamaktadır. Kültürde veya bakteriyel testlerde (Ames testi dahil) tedavi edilen memeli hücrelerinde hiçbir genotoksik potansiyel gözlemlenmemiştir.

 

 

 

 

Sorbitan monostearate is an ester of sorbitan (a sorbitol derivative) and stearic acid and is sometimes referred to as a synthetic wax. It is primarily used as an emulsifier to keep water and oils mixed. Sorbitan monostearate is used in the manufacture of food and healthcare products and is a non-ionic surfactant with emulsifying, dispersing, and wetting properties. It is also employed to create synthetic fibers, metal machining fluid, and brighteners in the leather industry, and as an emulsifier in coatings, pesticides, and various applications in the plastics, food and cosmetics industries. Sorbitans are also known as "Spans".


Sorbitan monostearate has been approved by the European Union for use as a food additive (emulsifier)

DRUG AND MEDICATION INFORMATION

THERAPEUTIC USES

The formulation and characterization of a novel anhydrous organogel formulated as a potential delivery vehicle from a solution of 2 nonionic surfactants, sorbitan monostearate (Span 60) and polysorbate 20 (polyoxyethylene sorbitan monolaurate; Tween 20), in hexadecane at 60DGC, which cools to a white, semi-solid, thermoreversible gel at room temperature, are described. The addition of an aqueous phase (water or niosome suspensions) up to 17% v/v to the oil phase at 60DGC produced water-in-oil and vesicle-in-water-in-oil systems, respectively. The release rate of hydrophilic solute from these gels was found to be lowest when a disperse system of spherical water droplets in the continuous oil phase was formed at high temperatures, compared to the faster release from the gel where the fibril structures acted as nearly continuous aqueous channels running through the organic medium, providing a means of traversing the oil phase.

REGULATORY INFORMATION

FDA Requirements

Sorbitan monostearate is a food additive permitted in feed and drinking water of animals.

Sorbitan monostearate is a food additive permitted for direct addition to food for human consumption as a synthetic flavoring substance and adjuvant in accordance with the following conditions: a) they are used in the minimum quantity required to produce their intended effect, and otherwise in accordance with all the principles of good manufacturing practice, and b) they consist of one or more of the following, used alone or in combination with flavoring substances and adjuvants generally recognized as safe in food, prior-sanctioned for such use, or regulated by an appropriate section in this part.

TOXICITY

Carcinogen
Not classifiable as a human carcinogen. Stearates; does not include stearates of toxic metals.
Human Toxicity Excerpts
Sorbitan monostearate increased gastric motility in two individuals given high single oral doses. Some indication of weak skin sensitization potential has been observed in man.
Non-Human Toxicity Excerpts
In rabbits, sorbitan monostearate was irritant when applied repeatedly to the skin. It was of low acute oral toxicity to rats and repeated oral administration affected the kidney, liver and blood of rats and mice, and induced gastrointestinal disturbances in dogs and hamsters. Reproduction and foetal development were apparently unaffected in rats treated orally although offspring survival was reduced at doses which were probably maternally toxic. There was no evidence of carcinogenic potential in rats and mice given sorbitan monostearate orally. No genotoxic potential was seen in mammalian cells treated in culture or in bacterial tests (including an Ames assay).

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.