1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

AMPS

CAS numarası: 15214-89-8

Eş anlamlıları: prop-2-enoik asit; 2- (prop-2-enoilamino) butan-2-sülfonik asit; Therma-ince DP; Calgon AA-AMPSA; Calgon TRC 233; Calgon TRC 2331; Calgon O 15924J SCR 100 (yüzey aktif madde); Akrilik asit kopolimeri AMPS; 2-akrilamido-2-metilpropansülfonik asit-akrilik asit kopolimeri; Akrilik asit 2-akrilamido-2-metilpropansülfonik asit kopolimeri; Poli (2-akrilamido-2-metilpropansülfonik asit ko-akrilik asit); Poli (akrilik asit-ko-2-akrilamido-2-metilpropansülfonik asit); 2- (1-okso-prop-2-enilamino) -2-bütansülfonik asit; 2-propenoik asit; Akrilik asit 2-akrilamido-2-metil-1-propansülfonik asit kopolimeri; 2-metil-2 - ((1-okso-2-propenil) amino) -1-propansülfonik asit-2-propenoik asit kopolimeri; 2-propenoik asit, 2-metil-2 polimer - ((1-okso-2-propenil) amino) -1-propansülfonik asit; 1-propansülfonik asit; 2-metil-2 - ((1-okso-2-propenil) amino) - 2-propenoik asit polimeri

2-akrilamido-2-metilpropan sülfonik asit (AMPS Lubrizol Corporation'ın ticari markası adı kayıtlı) anyonik polimerlerin çeşitli kimyasal özelliklerini değiştirmek için kullanılan bir reaktif, hidrofilik, sülfonik asit, akrilik monomeridir. 1970'li yıllarda, bu monomer kullanarak ilk patentler akrilik elyaf üretimi için açılmıştır. Bugün, birkaç bin patent ve su arıtma, petrol alanında, inşaat kimyasalları, tıbbi uygulamalar için hidrojeller, kişisel bakım ürünleri, emülsiyon kaplamanın, yapıştırıcıların ve reoloji modifiye edici dahil olmak üzere birçok alanda AMPS kullanımını içeren yayınlarda bulunmaktadır.


Hidrolitik ve termal kararlılık: geminal dimetil grubu ve sülfometil grubu sterik amid işlevselliği engel birleşerek ve AMPS içeren polimerlerin hem hidrolitik ve termal stabiliteleri sağlar.
Polarite ve hidrofiliklik: sülfonat grubu monomer geniş bir pH dağılımında hidrofiliklik ve anyonik karakter yüksek derecede sağlar. Buna ek olarak, AMPS kolaylıkla su emici ve polimerler için geliştirilmiş su emme ve nakil özellikleri kazandırır.
Çözünürlük: AMPS, su ve dimetilformamid (DMF) içinde, çok çözünür olan ve ayrıca çoğu polar organik çözücüler içinde, sınırlı çözünürlüğe gösterir.
İki değerlikli katyon çökeltme inhibisyonu: AMPS sülfonik asit çok güçlü bir iyonik grup ve sulu çözeltiler içinde tamamen iyonize eder. mineral tuzları çöktürme istenmeyen uygulamalarda, AMPS bile az miktarda ihtiva eden bir polimerin dahil edilmesi önemli ölçüde, iki değerli katyonları çökelmesini önleyebilir. Sonuç, kalsiyum, magnezyum, demir, alüminyum, çinko, baryum ve krom gibi mineral tuzları, çeşitli çökeltilmesi önemli bir azalmadır.
Belirleme viskozite-ortalama molekül ağırlığı (Mark-Houwink sabitleri)

Uygulamalar:
Akrilik elyaf: Geliştirilmiş performans özellikleri bir dizi akrilik, modifiye akrilik, polipropilen ve poliviniliden florür lifleri kazandırılan edilir: reseptiviteyi, nem emiciliği ve statik direnç boya.
Kaplamada ve yapışkan: Onun sülfonik asit grubu monomerlerin geniş bir pH aralığı boyunca iyonik karakter verir. Polimer parçacıkları üzerinde sabit AMPS anyonik ücretleri polimer emülsiyonunun kimyasal ve kesme stabiliteleri arttırmak ve aynı zamanda boya filminin üzerinden liç yüzey aktif miktarını azaltır. Bu yapıştırıcılar, termal ve mekanik özelliklerini geliştirir ve basınca duyarlı yapışkan formüllerin yapışma gücünü arttırır.
Deterjanlar: değerlikli katyonlar bağlayıcı ve kir eki azaltarak yüzey aktif maddelerin yıkama performansını geliştirir.
Kişisel bakım: Güçlü polar ve hidrofilik özellikleri homopolimer cilt bakımı için çok verimli bir yağlayıcı özelliği olarak sömürülüyor AMPS.
Tıbbi hidrojel: Yüksek su emici ve AMPS bir hidrojel tanıtıldı şişme kapasitesi medikal uygulamalar anahtarlarıdır. AMPS hidrojel düzgün iletkenliğe, düşük düzeyde elektrik empedansı kohezyon mukavemeti, uygun cilt yapışma ve biyolojik olarak uyumlu ve sürekli kullanım kapasitesine ve elektrokardiyografi için kullanılmıştır (EKG) elektrotlar, defibrilasyon elektrot, elektro topraklama pedleri ve iyontoforetik ilaç iletim elektrotlar göstermiştir. Buna ek olarak, AMPS türetilen polimerler, emici hidrojel ve yara pansuman yapıştırıcı bileşeni olarak kullanılır. örneğin, süper emici bir monomer olarak, yüksek su emme ve tutma kabiliyeti nedeniyle kullanılır bebek bezi için.
Petrol sahası uygulamaları: Yağ saha uygulamalarında Polimerler düşman ortamlarda durmak zorunda ve termal ve hidrolitik kararlılık ve metal iyonları içeren sert suya dayanması gereken. Örneğin, yüksek tuzluluk, yüksek sıcaklık ve yüksek basınç koşulları mevcut olan sondaj işlemlerinde, kopolimerleri sıvı kaybı inhibe edebilir ve tortu önleyici, sürtünme azaltıcılar ve su kontrolü polimerler, petrol sahalarında ortamlarda kullanılabilir, ve polimer selleme uygulamalarında AMPS .
Su işleme uygulamaları: AMPS içeren polimerlerin katyon stabilitesi suların işlenmesi için çok kullanışlıdır. Düşük molekül ağırlıklı bu tür polimerler, kule ve kazanların soğutma kalsiyum, magnezyum ve silis ölçek inhibe ederler, ama, aynı zamanda, demir oksit dağıtılmasıyla korozyon kontrol etmeye yardımcı olabilirler. Yüksek molekül ağırlıklı polimerler kullanıldığı zaman, bunlar endüstriyel atık akışının tedavisinde katı çökeltmek için kullanılabilir.
Zarlar: Su akışı, tutma ve asimetrik ultrafiltrasyon ve mikrofiltrasyon membran kirlenme direncini arttırır ve polimer yakıt hücre zarlarının bir anyonik bileşen olarak çalışılmaktadır.
İnşaat uygulamaları: AMPS süper yumuşatıcılar beton formülasyonlar su azaltmak için kullanılır. Bu katkı maddelerinin yararları gücü, geliştirilmiş işlenebilirlik çimento karışımlarının geliştirilmiş dayanıklılıklarını geliştirilmiş bulunmaktadır. Çimento karışımlarında AMPS sokulurak yeniden dağılabilir polimer tozu, gözenek içeriği kontrol toz imalat ve depolama spreyle kurutma işlemi sırasında tozlar aglomerasyonunun önlenmesine yardımcı olur. AMPS içeren polimerler ile Kaplama formülasyonlar beton yüzeyine kireç olarak oluşturulmaktadır, kalsiyum iyonlarını önlemek ve kaplamanın görünüm ve dayanıklılık geliştirmek amaçlanır.

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.