1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

DIALLYL PHTHALATE ( DİALİL FİTALAT )

CAS NUMBER: 131-17-9
EC NUMBER: 205-016-3

DIALLYL PHTHALATE;bis(prop-2-enyl) benzene-1,2-dicarboxylate; DAP; Dappu; daponr; Dapon R; dapon35; Dapon 35; RX 1-501N; NCI-C50657; RX 3-1-530; DAP; Monomer; 131-17-9; Allyl phthalate; Dapon R; Dapon 35; Diallylphthalate; DAP; Dappu; daponr; Dapon R; dapon35; Dapon 35; RX 1-501N; NCI-C50657; RX 3-1-530; DAP MonoMer; diallyl phthalate; DIALLYL PHTHALATE; 131-17-9; Allyl phthalate; Dapon R; Dapon 35; Diallylphthalate; Phthalic Acid Diallyl Ester; Phthalic acid, diallyl ester; o-Phthalic acid, diallyl ester; NCI-C50657; 1,2-Benzenedicarboxylic acid, di-2-propenyl ester; NSC 7667; Diallylester phthalic acid; Diallylester kyseliny ftalove; EINECS 205-016-3; Diallylester kyseliny ftalove; o-phthalic acid diallyl ester; poly(diallyl phthalate); Phthalic acid diallyl; diallyl benzene-1,2-dicarboxylate; Phthalic acid, diallyl ester (8CI); 1,2-Benzenedicarboxylicaciddi-2-propenylester; DIPROP-2-ENYL BENZENE-1,2-DICARBOXYLATE; prop-2-enyl 2-(prop-2-enyloxycarbonyl)benzoate;DİALLİL FİTALAT; dialil fitalat; dıallyl fitalat; diallil ftalat; dialil ftalat

 

 

Diallil fitalat, C6H4 (COOCH2CH = CH2) 2; Renksiz, yağlı bir sıvı.
Kaynama noktası, 175 ° C (10 mm cıva); Yoğunluk 1,120 kg / m3 (20 ° C)
Su, benzin, petrol yağları, gliserol ve glikollerde hemen hemen çözünmez ancak etanol ile karışabilir. Diallil fitalat, asit katalizatörlerinin varlığında allil alkol ve ftalik anhidritten yapılır. Alkil reçineler, klorlanmış kauçuk, polivinil klorür ve polivinil asetat için bir plastikleştirici olarak kullanılır.
Diallyl Phthalate (DAP) reçine, elektrik izolasyon özellikleri, ısı direnci, su direnci, kimyasal direnç ve kalıplama gibi birçok mükemmel fiziksel özelliklere sahip, ısıyla sertleşen bir reçinedir. Mürekkep ve inşaat malzemelerinde kullanılmaya ek olarak, bu malzeme, yüksek kalite seviyesi gerektiren elektronik ve elektrikli bileşenler gibi farklı endüstrilerdeki geniş bir yelpazeye hitap etmektedir.
Hızlı kuruma nedeniyle, organik çözücü içermeyen UV baskı mürekkeplerinde dialil ftalat (DAP) kullanılır. Zorlu yüksek sıcaklık ve yüksek gerilim ortamlarında yüksek dayanıklılık için elektrikli ve elektronik parçalar da benimsenmiştir.
Diallyl phthalate (DAP) ayrıca uçucu organik bileşikler (VOC) içermeyen çevre dostu dekoratif laminat yapı malzemesinde de kullanılır.
Ftalatlar veya ftalat esterler, ftalik asidin esterleri olup, çoğunlukla plastikleştiriciler (esneklik, şeffaflık, dayanıklılık ve ömrü artırmak için plastiklere eklenen maddeler) olarak kullanılırlar. Ftalatlar, ftalik anhidridin metanol ve etanol (C1 / C2) ila tridesil alkole (C13) kadar alkol (ler) ile reaksiyona sokulmasıyla ya düz bir zincir olarak ya da bazı dallarla reaksiyona sokularak üretilir. Alkol zincirindeki karbon atomlarının sayısına bağlı olarak, çok farklı uygulamalar, toksikolojik özellikler ve sınıflandırma olmak üzere iki ayrı gruba ayrılırlar. Bunlar öncelikle polivinil klorid (PVC) yumuşatmak için kullanılır. Düşük molekül ağırlıklı ftalatlar (omurgasında 3-6 karbon atomu), sağlık sorunları nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avrupa Birliği'ndeki birçok üründe giderek yerini alıyor. Bunların yerini yüksek moleküler ağırlık Ftalatlar (omurgalarında 6'dan fazla karbona sahip olanlar, artan süreklilik ve dayanıklılık kazandıran). 2010 yılında piyasada hala yüksek ftalat plastikleştiriciler hakimdi; Bununla birlikte, yasal hükümler ve artan çevre bilinci ve algılamalarına bağlı olarak, üreticiler giderek ftalat içermeyen plastikleştiriciler kullanmaya zorlanmaktadır.
Kullanım Alanları
Ftalatlar çok çeşitli ortak ürünlerde kullanılır ve çevreye bırakılır. Ftalatlar ile plastikler arasında hiçbir kovalent bağ yoktur; Bunun yerine, PVC eşyaları yapmak için kullanılan üretim sürecinin bir sonucu olarak plastik içine dolaşırlar. Isıya maruz bırakılarak veya organik çözücülerle uzaklaştırılabilirler. Fitalata maruz kalma doğrudan kullanım yoluyla veya sızıntı ve genel çevre kirliliği yoluyla dolaylı yollarla yapılabilir. Diyetin genel popülasyondaki di (2-etilheksil) ftalat (DEHP) ve diğer ftalatların ana kaynağı olduğu düşünülmektedir. Süt, tereyağı ve et gibi yağlı gıdalar büyük bir kaynaktır. Bazı ftalatlara maruz kemirgenler üzerinde yapılan çalışmalarda, yüksek dozların hormon düzeylerini değiştirdiği ve doğum kusurlarına neden olduğu gösterilmiştir.
Fitalatlar, farmasötik hapların ve besleyici takviyelerin enterik kaplamalarından viskozite kontrol maddelerine, jelleştirici ajanlara, film oluşturuculara, stabilizanlara, dağıtıcılara, yağlayıcılara, bağlayıcılara, emülsiyon haline getirici ajanlara ve süspansiyona alma ajanlara kadar çok çeşitli ürünlerde kullanılır. Son uygulamalar, yapışkanlar ve yapıştırıcılar, tarımsal adjuvanlar, yapı malzemeleri, kişisel bakım ürünleri, tıbbi cihazlar, deterjanlar ve yüzey aktif maddeler, paketleme, çocuk oyuncakları, modelleme killeri, mumlar, boyalar, baskı mürekkepleri ve kaplamaları, farmasötik ürünler, gıda ürünleri ve tekstiller . Ftalatlar ayrıca yumuşak plastik balık tutma, küf ve boya pigmentlerinde sıklıkla kullanılırlar. Fitalatlar, duş perdeleri, vinil döşeme, yapıştırıcılar, yer karoları, gıda kapları ve ambalaj malzemeleri ve temizleme malzemeleri gibi çeşitli ev uygulamaları için kullanılır. Fitalat içeren kişisel bakım ürünleri arasında parfüm, göz farı, nemlendirici, oje, sıvı sabun ve saç spreyi bulunmaktadır.
Ftalatlar, modern elektronikte ve kateterler ve kan nakil cihazları gibi tıbbi uygulamalarda da bulunur. En çok kullanılan ftalatlar di (2-etilheksil) ftalat (DEHP), diizodesil ftalat (DIDP) ve diizononil ftalat (DINP) 'dir. DEHP, düşük maliyetli olması nedeniyle küresel olarak PVC'de kullanılan baskın plastikleştiriciydi. Benzilbütilftalat (BBP), çoğunlukla döşeme malzemesi olarak kullanılan köpük PVC üretiminde kullanılır, ancak Batı ülkelerinde kullanımı hızla azalmaktadır. Küçük R ve R 'gruplarına sahip ftalatlar, parfüm ve böcek ilacı çözücü olarak kullanılırlar.
Her yıl küresel olarak yaklaşık 8,4 milyon ton plastikleştirici tüketilmekte olup, bunların arasında Avrupa tüketiminin yaklaşık 1,5 milyon metrik ton olduğu hesaplanmaktadır. Bu toplamların yaklaşık% 70'i, 2005 yılında yaklaşık% 88 olan ftalatlardır. Geri kalan% 30'u alternatif kimyadır. Plastikleştiriciler, plastikleştirilen ürünlerin toplam ağırlığının% 10-60'ına katkıda bulunurlar. Yakın bir zaman önce Avrupa ve ABD'de düzenleyici gelişmeler, fitalat tüketiminde bir değişiklikle sonuçlandı; çünkü DIDP ve DINP tehlikeli olarak sınıflandırılmadığından, DEHP'yi tercih edilen genel amaçlı plastikleştirici olarak değiştiren yüksek ftalatlar (DINP ve DIDP). Sözü edilen bu ftalatların hepsi şimdi birçok üründe düzenlenmekte ve sınırlandırılmaktadır.DEHP, çoğu uygulama tanınmış risk değerlendirme yöntemleri kullanılarak incelendiğinde hiçbir risk oluşturmadığı gösterilmesine rağmen Kategori 1A reprotoksin olarak sınıflandırılmıştır ve şimdi Avrupa Birliği REACH mevzuatının Ek XIV'inde yer almaktadır; bu da üreticilerin ve kullanıcıların DEHP'yi kullanmaya devam etmek için Helsinki'deki Avrupa Kimyasallar Ajansı'na yetki talepleri gönderin. Bu tür uygulamaların analizi, alternatiflerle ilgili çalışmaları içermekte ve plastikleştirici olarak kullanılan bileşiklerin sayısının çokluğu göz önüne alındığında, bu değerlendirmelerin büyük olasılıkla geniş kapsamlı olduğu düşünülmektedir.

Diallyl Phthalate (DAP) reçine, elektrik izolasyon özellikleri, ısı direnci, su direnci, kimyasal direnç ve kalıplama gibi birçok mükemmel fiziksel özelliklere sahip, ısıyla sertleşen bir reçinedir. Mürekkep ve inşaat malzemelerinde kullanılmaya ek olarak, bu malzeme, yüksek kalite seviyesi gerektiren elektronik ve elektrikli bileşenler gibi farklı endüstrilerdeki geniş bir yelpazeye hitap etmektedir. Hızlı kuruma nedeniyle, DAP organik çözücü içermeyen UV baskı mürekkeplerinde kullanılır. Zorlu yüksek sıcaklık ve yüksek gerilim ortamlarında yüksek dayanıklılık için elektrikli ve elektronik parçalar da benimsenmiştir. DAP, aynı zamanda, uçucu organik bileşikler (VOC) içermeyen çevre dostu dekoratif laminat yapı malzemeleri içinde de kullanılır.
 
-Kimyasal özellikler
Berrak renksiz ila açık sarı sıvı
-Usage
Dialil Fitalat, halka kapama rutenyum bazlı reaksiyonlarda bir reaktif olarak kullanılır.
-Genel açıklama
Açık sarı-sarı sıvı. Kokusuz.
-Air ve Su Tepkimeleri
Su ve oksijen ile uyuşmaz. Polimerizasyon reaksiyonunu önlemek için, inhibitör ile hava geçirmez şekilde depolanmalıdır.
-Raktivite Profili
Diallil ftalat oksitleyiciler ile reaksiyona girebilir. Diallil fitalat ayrıca asitler ve alkaliler ile reaksiyona girebilir. Dialil fitalat, su ve oksijene uyumsuzdur.
-Yangın tehlikesi
Diallil fitalat yanıcıdır.
Elektrikli ve Elektronik Ürünler
Boyalar ve Kaplamalar
Plastik ve Kauçuk Ürünler

 

 


The diallyl phthalate, C6H4(COOCH2CH=CH2)2; a colorless, oily liquid.
Boiling point, 175°C (10 mm of mercury); density, 1,120 kg/m3(20°C)
It is virtually insoluble in water, gasoline, petroleum oils, glycerol, and glycols but is miscible with ethanol. Diallyl phthalate is made from allyl alcohol and phthalic anhydride in the presence of acid catalysts. It is used as a plasticizer for alkyl resins, chlorinated rubber, polyvinyl chloride, and polyvinyl acetate.
Diallyl Phthalate(DAP) resin is a thermosetting resin with a lot of excellent physical properties such as electrical insulation properties, heat resistance, water resistance, chemical resistance, and molding. In addition to being used in inks and construction materials, this material addresses a wide range of needs in different industries such as electronic and electrical components which require high quality level.
Because of quick-drying, diallyl phthalate (DAP) is used in organic solvent free UV printing inks. It is also adopted electric and electronic parts for high durability in tough high temperature and high voltage environments.
diallyl phthalate (DAP) is also used in environmentally friendly decorative laminate construction material which does not contain volatile organic compounds (VOC).
Phthalates or phthalate esters, are esters of phthalic acid and are mainly used as plasticizers (substances added to plastics to increase their flexibility, transparency, durability, and longevity). Phthalates are manufactured by reacting phthalic anhydride with alcohol(s) that range from methanol and ethanol (C1/C2) up to tridecyl alcohol (C13), either as a straight chain or with some branching. They are divided into two distinct groups, with very different applications, toxicological properties, and classification, based on the number of carbon atoms in their alcohol chain. They are used primarily to soften polyvinyl chloride (PVC). Lower-molecular-weight phthalates (3-6 carbon atoms in their backbone) are being gradually replaced in many products in the United States, Canada, and European Union over health concerns.[citation needed] They are replaced by high-molecular-weight phthalates (those with more than 6 carbons in their backbone, which gives them increased permanency and durability). In 2010, the market was still dominated by high-phthalate plasticizers; however, due to legal provisions and growing environmental awareness and perceptions, producers are increasingly forced to use non-phthalate plasticizers.
Uses
Phthalates are used in a wide range of common products, and are released into the environment. There is no covalent bond between the phthalates and plastics; rather, they are entangled within the plastic as a result of the manufacturing process used to make PVC articles. They can be removed by exposure to heat or with organic solvents. Phthalate exposure may be through direct use or by indirect means through leaching and general environmental contamination. Diet is believed to be the main source of di(2-ethylhexyl) phthalate (DEHP) and other phthalates in the general population. Fatty foods such as milk, butter, and meats are a major source. In studies of rodents exposed to certain phthalates, high doses have been shown to change hormone levels and cause birth defects.
Phthalates are used in a large variety of products, from enteric coatings of pharmaceutical pills and nutritional supplements to viscosity control agents, gelling agents, film formers, stabilizers, dispersants, lubricants, binders, emulsifying agents, and suspending agents. End-applications include adhesives and glues, agricultural adjuvants, building materials, personal-care products, medical devices, detergents and surfactants, packaging, children's toys, modelling clay, waxes, paints, printing inks and coatings, pharmaceuticals, food products, and textiles. Phthalates are also frequently used in soft plastic fishing lures, caulk and paint pigments. Phthalates are used in a variety of household applications such as shower curtains, vinyl upholstery, adhesives, floor tiles, food containers and wrappers, and cleaning materials. Personal-care items containing phthalates include perfume, eye shadow, moisturizer, nail polish, liquid soap, and hair spray.
Phthalates are also found in modern electronics and medical applications such as catheters and blood transfusion devices. The most widely used phthalates are di(2-ethylhexyl) phthalate (DEHP), diisodecyl phthalate (DIDP), and diisononyl phthalate (DINP). DEHP was the dominant plasticizer used globally in PVC due to its low cost. Benzylbutylphthalate (BBP) is used in the manufacture of foamed PVC, which is used mostly as a flooring material, though its use is decreasing rapidly in the Western countries. Phthalates with small R and R' groups are used as solvents in perfumes and pesticides.
Approximately 8.4 million tonnes of plasticizers are consumed globally every year, of which European consumption accounts for approximately 1.5 million metric tonnes. Approximately 70% of those totals are phthalates, down from about 88% in 2005. The remaining 30% are alternative chemistries. Plasticizers contribute 10-60% of total weight of plasticized products. More recently in Europe and the US, regulatory developments have resulted in a change in phthalate consumption, with the higher phthalates (DINP and DIDP) replacing DEHP as the general purpose plasticizer of choice because DIDP and DINP were not classified as hazardous. All of these mentioned phthalates are now regulated and restricted in many products. DEHP, although most applications are shown to pose no risk when studied using recognized methods of risk assessment, has been classified as a Category 1A reprotoxin, and is now on the Annex XIV of the European Union's REACH legislation, which means that producers and users must submit authorization requests to the European Chemicals Agency in Helsinki in order to continue to use DEHP. Analysis of such applications will involve studies on alternatives and, given the wide number of compounds that have been used as plasticizers, such evaluations are likely to be far-reaching.

Diallyl Phthalate(DAP) resin is a thermosetting resin with a lot of excellent physical properties such as electrical insulation properties, heat resistance, water resistance, chemical resistance, and molding. In addition to being used in inks and construction materials, this material addresses a wide range of needs in different industries such as electronic and electrical components which require high quality level. Because of quick-drying, DAP is used in organic solvent free UV printing inks. It is also adopted electric and electronic parts for high durability in tough high temperature and high voltage environments. DAP is also used in environmentally friendly decorative laminate construction material which does not contain volatile organic compounds (VOC).

-Chemical Properties
clear colourless to light yellow liquid
-Usage
Diallyl Phthalate is used as a reagent in ring-closing ruthenium based reactions.
-General Description
Clear pale-yellow liquid. Odorless.
-Air & Water Reactions
Incompatible with water and oxygen. Should be stored air tight, with inhibitor, to prevent polymerization reaction .
-Reactivity Profile
Diallyl phthalate can react with oxidizers. Diallyl phthalate can also react with acids and alkalis. Diallyl phthalate is incompatible with water and oxygen.
-Fire Hazard
Diallyl phthalate is combustible.
Electrical and Electronic Products
Paints and Coatings
Plastic and Rubber Products

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.