1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CALCIUM STEARATE ( KALSİYUM STEARAT )


CALCIUM STEARATE

CAS No: 1592-23-0
EC No: 216-472-8


METATAGS:kalsiyum stearat; calcium stearat, kalsiyumstearat; kalsiyum distearat; calciumstearate; kalsiyum oktadekanoat; kalsiyum stearate
kalsiyumstearate; aluminum monostearate; aluminum tristearate; ammonium stearate; calcium stearate; magnesium stearate; octadecanoic acid; sodium stearate; stearic acid; zinc stearate; CALCIUM STEARATE; 1592-23-0; Calcium octadecanoate; Calcium distearate; Octadecanoic acid, calcium salt; Calcium bis(stearate); Calcium distearate, pure; Stearic acid, calcium salt; CalciumStearatePowder; Stearic acid calcium; CALCIUMSTEARATE; calcium dioctadecanoate; Hydrogenated tallow fatty acids calcium salts; Hydrogenated tallow fatty acids, calcium salt; Octadecanoic acid, calcium salt (2:1); Fatty acids, tallow, hydrogenated, calcium salt; Fatty acids, tallow,hydrogenated, calcium salts; Tallow fatty acids, hydrogenated, calcium salt, Fatty acids, tallow, hydrogenated, calcium salts; CALCIUM STEARATE; Calcium octadecanoate; Flexichem; alcium distearate; Octadecanoic acid, calcium salt; Aquacal; Calstar; Flexichem CS; Stavinor 30; Stearates; Calcium bis(stearate); Nopcote C 104; Witco G 339S; Stearic acid, calcium salt; Calcium distearate, pure; calcium dioctadecanoate; Calcium stearate [JAN]; CalciumStearatePowder; Stearic acid calcium; CALCIUMSTEARATE; Calcium Stearate NF/FCC; Hydrogenated tallow fatty acids calcium salts; Calcium stearate (JP17/NF); Calcium Stearate (technical grade); CALCIUM ; Fatty acids, tallow,hydrogenated, calcium salts.

 

 

 

 

 

 

 


Kalsiyum stearat, bir kalsiyum sabunu olarak sınıflandırılan, kalsiyum karboksilattır. Bazı yağlayıcıların, yüzey aktif cisimciklerin ve bir çok gıda maddesinin bir parçasıdır. Beyaz bir mumsu toz

Kalsiyum stearat dış yüzey kaydırıcı olarak kullanılır. Kalsium Stearat, stearik asit, yağ asitleri ve kalsiumoksitin bir arada belirli bir sıcaklığa kadar ısıtılmasıyla elde edilir. Kullanım alanları çok geniş olup yiyeceklerde, bazı şekerlemelerde dahi kullanılır.

 Kullanım alanları
»Beton endüstrisinde çiçeklenme önleyici
»Kağıt, kalem ve boya kalemi endüstrisinde kaydırıcı
»Kağıt endüstrisinde parlatıcı ve çatlama önleyici
»1000 ppm e kadar asit süpürücü
»Tekstilde su geçirmez kumaş üretimi

Uygulamalar
Kalsiyum stearat, geleneksel sodyum ve potasyum sabunlarının aksine suda düşük çözünürlüğe sahip mumsu bir malzemedir. Ayrıca üretmek kolay ve ucuzdur ve düşük toksisite sergilemektedir. Bu özellikler, birçok uygulamanın temelini oluşturur. Magnezyum stearat için ilgili uygulamalar mevcuttur.

Kalsiyum stearat, Smarties, jawbreakers ve Sprees gibi bazı şekerlerde akış ajanı ve yüzey kremi olarak kullanılır.
Kumaşlar için su yalıtım maddesi.
Kalem ve boya kalemlerinde yağlayıcı.
Beton endüstrisi, beton duvar ünitelerinin imalatında kullanılan çimento ürünlerinin çimlenmesini kontrol etmek için kalsiyum stearat, yani paver ve blok, ayrıca su yalıtımı kullanmaktadır.
Kağıt üretiminde, kalsiyum stearat, kağıt ve mukavvadan yapılanlarda iyi parlaklık, tozlanmayı ve katlanmayı önleyen bir yağlayıcı olarak kullanılır.
Plastikte, 1000 ppm'ye kadar konsantrasyonlarda bir asit temizleyici veya nötralize edici, bir yağlayıcı ve bir ayırıcı madde olarak görev yapabilir. Plastik ıslatmayı geliştirmek için plastik renklendirici konsantrelerinde kullanılabilir. Sert PVC'de füzyonu hızlandırabilir, akışını artırabilir ve şişmeyi azaltabilir.
Kişisel bakım ve ilaç endüstrisindeki uygulamalar, tablet kalıp ayırma, yapışmayı önleyici madde ve jelleştirici ajanı içerir.
Kalsiyum stearat, bazı köpük giderici tiplerinin bir bileşenidir.
Kanıtsız kalıcı ajan.

Genel endüstri kullanım alanları:

Beton endüstrisi: Kalsiyum stearat, su yalıtımına ek olarak, blok ve döşeme imalatında kullanılan çimentolu ürünlerin kontrolünde etkili bir ajan olarak beton endüstrisinde de yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Kağıt endüstrisi: Yeterli yüzey parlaklığının sağlanması için kayganlaştırıcı olarak kullanılır; böylece çatlakların ve yüzey tozlarının oluşmasını önler.

Plastik endüstrisi: Asit nötralize edici, ayırıcı ajan, yağlayıcı ve plastik renklendirici konsantratör olarak kullanılır.

İlaç endüstrisi: İlaçlar ve kişisel bakım ürünlerinde jelleşme ve antitack ajanı olarak kullanılır. Buna ek olarak, kalsiyum stearat sıklıkla bu arenalarda tablet kalıp ayırıcı ajan olarak işlev görür.


Esas olarak kalsiyum stearat ve palmitattan oluşan kalsiyum stearat, toz ürünlerinde kayganlaştırma veya akışkanlık özelliklerini vermek üzere konsolide edilmesini önleyen palmiye yağ asidi damıtık maddesidir. Aynı zamanda emülsifikasyonu kolaylaştırır ve aynı zamanda müstahzarları daha yapışkan hale getirir. Özellikle, kalsiyum stearat, sakaroz yağlı asit esterleri gibi konvansiyonel ürünlerle karşılaştırıldığında düşük bir dozda kayda değer bir kayganlık ile sonuçlanmaktadır.
Bu ürün, ilaç ve endüstriyel kalsiyum stearat üretim ve dağıtımındaki geniş tecrübemizin sonucu olarak yetiştirilen özel teknolojilere dayalıdır; Geniş bir müşteri yelpazesi gereksinimlerini karşılayabilmemizi sağlarlar.

 

 

 

 

 

 

 

Calcium stearate is carboxylate of calcium, classified as a calcium soap. It is a component of some lubricants, surfactants, as well as many foodstuffs. It is a white waxy powder

Beyaz yağlı toz formunda olan kalsium stearat dış yüzey kaydırıcısı olarak kullanılır. Kalsium Stearat, stearik asit, yağ asit ve kalsiumoksitin bir arada belirli bir sıcaklığa kadar ısıtılmasıyla elde edilir. Kullanım alanları çok geniş olup yiyeceklerde, bazı şekerlemelerde dahi kullanılmaktadır.

Kullanım alanları
» Beton endüstrisinde çiçeklenme önleyici
» Kağıt, kalem ve boya kalemi endüstrisinde kaydırıcı
» Kağıt endüstrisinde parlatıcı ve çatlama önleyici
» Plastik üretiminde 1000 ppm e kadar asit süpürücü
» Tekstilde su geçirmez kumaş üretimi

 

 

 

Applications
Calcium stearate is a waxy material with low solubility in water, unlike traditional sodium and potassium soaps. It is also easy and cheap to produce, and exhibits low toxicity. These attributes are the basis of many of its applications. Related applications exist for the magnesium stearate.

Calcium stearate is used as a flow agent and surface conditioner in some candies such as Smarties, jawbreakers and Sprees.
It a waterproofing agent for fabrics.
A lubricant in pencils and crayons.
The concrete industry uses calcium stearate for efflorescence control of cementitious products used in the production of concrete masonry units i.e. paver and block, as well as waterproofing.
In paper production, calcium stearate is used as a lubricant to provide good gloss, preventing dusting and fold cracking in paper and paperboard making.
In plastics, it can act as an acid scavenger or neutralizer at concentrations up to 1000ppm, a lubricant and a release agent. It may be used in plastic colorant concentrates to improve pigment wetting. In rigid PVC, it can accelerate fusion, improve flow, and reduce die swell.
Applications in the personal care and pharmaceutical industry include tablet mold release, anti-tack agent, and gelling agent.
Calcium stearate is a component in some types of defoamers.
Anticaking agent.

Common industries of use:

Concrete industry: Calcium stearate is also utilized heavily in the concrete industry as an efflorescent agent to control cementitious products used to produce blocks and pavers, in addition to waterproofing.
Paper industry: Used as a lubricant to ensure adequate surface gloss, thereby preventing fold cracks and surface dusting.
Plastics industry: Used as an acid neutralizer, release agent, lubricant, and plastic colorant concentrator.
Pharmaceutical industry: It is used in pharmaceuticals and personal care products as a gelling and antitack agent. In addition, calcium stearate often serves as a tablet mold release agent in these arenas.


Calcium stearate, consisting mainly of calcium stearate and palmitate, is a palm fatty acid distillate that is used to confer the properties of lubricity or fluidity on powder products, preventing them from consolidating. It also facilitates emulsification as well as making preparations more viscous. In particular, calcium stearate results in a highly favorable lubricity at a low dose when compared with conventional products such as sucrose fatty acid esters.
This product is based on custom technologies that have been cultivated as a result of our extensive experience in the manufacturing and distribution of pharmaceutical and industrial calcium stearate; they ensure that we can meet a wide spectrum of customer requirements.

 

 

 

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.