1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

PEG 200


PEG 200

CAS NO:25322-68-3


METATAGS:Peg, peg 1500, polietilenglikol, polietilen glikol, peg 6000, peg 600, poly ( ethylene glycol ), Cas No: 25322-68-3, macrogol, carbowax polyethylene glycol (PEG), Alkyl polyethyleneglycol ether, Polyethylene oxide, poly glycol, poli glikol, poli etilen oksit; poli etilen glikol; polietilenglikol; polyethyleneglycol; poly ethylene glycol; poly ethyleneglycol; poli etilenglikol; poli; etilen; glikol; poly; ethylene; glycol; PEG; PEG 200; peg 200; polietilen glikol 200; polyethyleneglycol 200; polyethylene glycol 200; polyethylene, glycol, 200; polietilen, glikol, 200;

 

 

 

 


Poli etilen glikol, etilen oksit ile suyun mono etilen glikolun veya dietilen glikolun polimerizasyonu neticesinde elde edilir. PEG olarak kısaltılan poli etilen glikolun aynı zamanda poli oksietilen veya poli etilen oksit olarak adlandırmaları da mevcuttur. Suda çözünebilen ve zehirli olmayan sentetik polieterdir.

Poli etilen glikol, sulu formülasyonlarda yüzey aktif karışımlarını çözmek için temizleyici endüstrisinde ve deterjanlarda kullanılırlar. PEG çeşitleri, yüksek solvent gücüne ve pigment ve boyaların bir çokları için dağıtıcı kapasiteye sahiptir ve bazik boyalar ve bazı boya bazları için etkili çözücülerdir.Poli etilen glikol, tekstik sektöründe hamur koyulaştırıcılar, boya ve seramik endüstrisinde çözücü ve dağıtıcı ortam olarak kullanılabilirler.

PEG 200,300,400 ve 600 sulu formülasyonlarda yüzey aktif karışımlarını çözmek için temizleyici endüstrisinde ve deterjanlarda kullanılırlar. PEG çeşitleri, yüksek solvent gücüne ve pigment ve boyaların bir çokları için dağıtıcı kapasiteye sahiptir ve bazik boyalar ve bazı boya bazları için etkili çözücülerdir. Yüksek kapatılıcıkla mürekkepleri formüle etmek için ofis tedarik endüstrisinde kullanılırlar. Mürekkebin yoğunluğu katı ve sıvı PEG çeşitlerinin karışımı kullanılarak kontrol altına alınabilir. PEG çeşitleri fleksografik mürekkeplerde bazik boyalar için solventler olarak kullanılabilirler. Benzer bir şekilde, sıvı ve hamur pigment preparatları, tekstilde hamur koyulaştırıcılar, boya ve saramik endüstrisinde çözücü ve dağıtıcı ortam olarak kullanılabilirler.

Polietilen glikol (PEG), endüstriyel üretimden tıpta birçok uygulamaya sahip bir polieter bileşiğidir. PEG, molekül ağırlığına bağlı olarak polietilen oksit (PEO) veya polioksietilen (POE) olarak da bilinir. PEG'in yapısı yaygın olarak H- (O-CH2-CH2) n-OH olarak ifade edilmektedir.

KULLANIM KULLANIMI
Tıbbi kullanımlar
Ana madde: Makrogol
PEG bir dizi müshilatin temelidir. Polietilen glikol ve eklenmiş elektrolitler ile tüm bağırsak sulama, cerrahi veya kolonoskopi öncesi bağırsak hazırlığı için kullanılır.
PEG ayrıca pek çok farmasötik üründe bir eksipiyan olarak kullanılır.
Çeşitli protein ilaçlarına bağlandığında, polietilen glikol taşınan proteinin kandaki yavaşlatılmasına izin verir.

Kimyasal kullanımlar
Polietilen glikol düşük toksisiteye sahiptir ve çeşitli ürünlerde kullanılır. Polimer, sulu ve sulu olmayan ortamlarda çeşitli yüzeyler için yağlayıcı bir kaplama olarak kullanılır.
PEG, esnek, suda çözünür bir polimer olduğundan, çok yüksek ozmotik basınçlar oluşturmak için kullanılabilir (onlarca atmosferik düzeydedir). Aynı zamanda biyolojik kimyasallarla spesifik etkileşimler yapma olasılığı düşüktür. Bu özellikler, özellikle ozmotik stres tekniğini kullanırken, biyokimya ve biyomembranlar deneylerinde ozmotik basınç uygulamak için PEG'yi en yararlı moleküllerden biri yapmaktadır.
Polietilen glikol, gaz kromatografisi için polar durağan bir fazın yanı sıra elektronik test cihazlarında bir ısı transfer sıvısı olarak yaygın olarak kullanılır.
PEG, Stockholm'deki savaş gemisi Vasa, İngiltere'deki Mary Rose, İsrail'deki Ma'agan Michael Gemi ve Kansas City'deki Steamboat Arabistan'daki eserlerde olduğu gibi, su altında kurtarılan nesneleri korumak için kullanılmıştır. , Missouri. Ahşap malzemeyi suyun yerini alır ve ahşabı boyutsal olarak kararlı hale getirir ve kuruyuncaya kadar ahşabın çarpılmasını veya bükülmesini önler. Buna ek olarak, stabilizatör olarak yeşil ahşap ile çalışırken ve çekmeyi önlemek için PEG kullanılır.
PEG, Çin'deki bir UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Terra-Cotta Warriors'taki boyalı renkleri korumak için kullanılmıştır. Bu boyalı ürünler, Qin Shi Huang Di hanedanında (Çin'in ilk imparatoru) yaratılmıştır. Kazılar sırasında terra-cotta parçalarının ortaya çıkmasından 15 saniye sonra boya altındaki lake, Xian havasına maruz kaldıktan sonra kıvrılmaya başlar. Boya daha sonra yaklaşık dört dakika içinde pul pul dökecekti. Alman Bavyera Eyaleti Koruma Bürosu, kil askerlerinin parçalarında boyanmış renklerin korunmasına yardımcı olan ve ortaya çıkarılamayan eserlere derhal uygulanan bir PEG koruyucusu geliştirdi.
PEG, kütle spektrometri deneylerinde, doğru ve tekrarlanabilir ayarlamaya izin veren karakteristik parçalanma modeliyle sıklıkla kullanılır (dahili bir kalibrasyon bileşiği olarak).
Dar alanlı etoksilatlar gibi PEG türevleri yüzey aktif maddeler olarak kullanılır.
PEG, bazı polimerler oluşturmak için kullanılan amfifilik blok kopolimerlerin hidrofilik bloğu olarak kullanılmıştır.


*** Polietilen Glikoller için Tipik Bilinen Uygulamalar
• Yapıştırıcılar
• Kimyasal Aralar
• Yemek paketleme
• Mürekkepler
• Yağlayıcılar
• Kalıp Ayırma Maddesi
• Plastikleştirici

 

 

 

 

 

 


Polyethylene glycol is obtained in the presence of ethylene oxide and water in the polymerization of mono ethylene glycol or diethylene glycol. Polyethylene glycol, shortened to PEG, is also referred to as polyoxyethylene or poly ethylene oxide. Water soluble and non-toxic synthetic polyether.
 
Polyethylene glycol is used in detergents and detergents to dissolve surfactant mixtures in aqueous formulations. PEG grades have high solvent strength and dispersing capacity for many of the pigments and dyes, and are effective solvents for basic dyes and some dye bases. Ply ethylene glycol can be used as a solvent and dispersing medium in the textile industry for pasteurizers, paints and ceramics.

PEG 200, 300, 400 and 600 are used in the cleaning industry and detergents to dissolve surfactant mixtures in aqueous formulations. PEG grades have high solvent power and dispersing capacity for many of the pigments and dyes, and are effective solvents for basic dyes and some dye bases. They are used in the office supply industry to formulate inks with high transparency. The density of the ink can be controlled using a mixture of solid and liquid PEG grades. PEG types can be used as solvents for basic paints in flexographic inks. Likewise, liquid and paste pigment preparations can be used as a solvent and dispersing medium in textile pasteurizers, paints and in the textile industry.

Polyethylene glycol (PEG) is a polyether compound with many applications from industrial manufacturing to medicine. PEG is also known as polyethylene oxide (PEO) or polyoxyethylene (POE), depending on its molecular weight. The structure of PEG is commonly expressed as H-(O-CH2-CH2)n-OH.

USES
Medical uses
Main article: Macrogol
PEG is the basis of a number of laxatives. Whole bowel irrigation with polyethylene glycol and added electrolytes is used for bowel preparation before surgery or colonoscopy.
PEG is also used as an excipient in many pharmaceutical products.
When attached to various protein medications, polyethylene glycol allows a slowed clearance of the carried protein from the blood.

Chemical uses
Polyethylene glycol has a low toxicity and is used in a variety of products. The polymer is used as a lubricating coating for various surfaces in aqueous and non-aqueous environments.
Since PEG is a flexible, water-soluble polymer, it can be used to create very high osmotic pressures (on the order of tens of atmospheres). It also is unlikely to have specific interactions with biological chemicals. These properties make PEG one of the most useful molecules for applying osmotic pressure in biochemistry and biomembranes experiments, in particular when using the osmotic stress technique.
Polyethylene glycol is also commonly used as a polar stationary phase for gas chromatography, as well as a heat transfer fluid in electronic testers.
PEG has also been used to preserve objects that have been salvaged from underwater, as was the case with the warship Vasa in Stockholm, the Mary Rose in England, the Ma'agan Michael Ship in Israel, and artifacts from the Steamboat Arabia in Kansas City, Missouri. It replaces water in wooden objects, making the wood dimensionally stable and preventing warping or shrinking of the wood when it dries. In addition, PEG is used when working with green wood as a stabilizer, and to prevent shrinkage.
PEG has been used to preserve the painted colors on Terra-Cotta Warriors unearthed at a UNESCO World Heritage site in China.These painted artifacts were created during the Qin Shi Huang Di dynasty (first emperor of China). Within 15 seconds of the terra-cotta pieces being unearthed during excavations, the lacquer beneath the paint begins to curl after being exposed to the dry Xian air. The paint would subsequently flake off in about four minutes. The German Bavarian State Conservation Office developed a PEG preservative that when immediately applied to unearthed artifacts has aided in preserving the colors painted on the pieces of clay soldiers.
PEG is often used (as an internal calibration compound) in mass spectrometry experiments, with its characteristic fragmentation pattern allowing accurate and reproducible tuning.
PEG derivatives, such as narrow range ethoxylates, are used as surfactants.
PEG has been used as the hydrophilic block of amphiphilic block copolymers used to create some polymersomes.


***Typical Known Applications for Polyethylene Glycols
• Adhesives
• Chemical Intermediates
• Food Packaging
• Inks
• Lubricants
• Mold Release Agent
• Plasticizer

 

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.