1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CYCLOHEXYLAMINE ( SİKLOHEKSİLAMİN)


CYCLOHEXYLAMINE

CAS NO:108-91-8
EC NO:203-629-0


METATAGS:cyclohexanamine; Cyclohexylamine; siklohekzilamin; sikloheksilamin; siklohegzilamin; siklohegsilamin; siklo hekzilamin; siklohekzil amin; siklo hekzil amin; siklo hegzilamin; siklohegzil amin; siklo hegzil amin; Cyclohexylamines; CYCLOHEXYLAMINE; Cyclohexanamine; Aminocyclohexane; 108-91-8; Hexahydroaniline; Hexahydrobenzenamine; Aminohexahydrobenzene; 1-Cyclohexylamine; 1-Aminocyclohexane; Cyclohexyl amine; Aniline, hexahydro-; Aminocylcohexane; Cyclohexylamines; Benzenamine, hexahydro-; cyclohexyl-amine; 1-AMINO-CYCLOHEXANE; Cyclohexylamine.HCl; Cyclohexylamin; cyclohexaneamine; cyclohexylarnine; cyclo-hexylamine; Cyclohex-ylamine; cyclohexane-amine; cyclohexanyl amine; Hexahydro-Aniline monocyclohexylamine; 4-Cyclohexylamine; Hexahydro-Benzenamine; Cyclohexanamine, 9CI; CYCLOHEXYLAMINE; Cyclohexanamine; 108-91-8; Aminocyclohexane; Hexahydroaniline; Hexahydrobenzenamine; Aminohexahydrobenzene; 1-Cyclohexylamine; 1-Aminocyclohexane; Aniline, hexahydro-; Cyclohexyl amine; Benzenamine, hexahydro-; Cyclohexylamines; Aminocylcohexane; cyclohexyl-amine; UNII-I6GH4W7AEG; CCRIS 3645; HSDB 918; EINECS 203-629-0, UN2357; 1-AMINO-CYCLOHEXANE; BRN 0471175; Cyclohexylamin; AI3-15323; Cyclohexylamine [UN2357] [Corrosive]; cyclohexaneamine; cyclohexylarnine; cyclo-hexylamine; Cyclohex-ylamine; cyclohexane-amine; cyclohexanyl amine
monocyclohexylamine; 4-Cyclohexylamine; Cyclohexylamine, 99.5%; 1-Aminocyclohexane;1-Cyclohexylamine;aminocyclohexan [qr]; Aminohexahydrobenzene;aminohexahydrobenzene[qr]; Aniline, hexahydro-;Benzenamine, hexahydro-;benzenamine,hexahydro-[qr]

 

 

 

 

 

 

Sikloheksilamin, alifatik amin sınıfına ait organik bir bileşiktir. Renksiz bir sıvı olmasına rağmen, birçok amin gibi, numuneler genellikle kirleticiler yüzünden renklidir. Balık kokusu vardır ve su ile karışabilir. Diğer aminler gibi, NaOH gibi güçlü bazlara kıyasla zayıf bir bazdır, ancak aromatik analoğu olan anilinden daha güçlü bir baz oluşturur.
Amonyak kokusu olan açık renksiz ila sarı sıvı. Parlama noktası 90 ° F. Gözleri ve solunum sistemini tahriş eder. Deri teması yanıklara neden olabilir. Sudan daha az yoğun. Buhar havadan daha ağır. Yanma esnasında zehirli oksit üretildi.

Birçok başka organik bileşik üretiminde yararlı bir ara maddedir. Bu bir siklamat metabolitidir

Uygulamalar
Sikloheksilamin, diğer organik bileşiklerin sentezinde bir ara madde olarak kullanılır. Vulkanizasyon için hızlandırıcı olarak kullanılan sülfenamid esaslı reaktiflerin öncüsüdür. Farmasötik maddeler için bir yapı taşıdır (örn., Mukolitikler, analjezikler ve bronkodilatörler). Amin kendisi etkili bir korozyon inhibitörüdür. Bazı tatlandırıcılar, özellikle siklamat gibi bu aminden türetilir. Herbisid heksazinon sikloheksilaminden türetilir.

 

CYCLOHEXYLAMINE, R-C6H10NH2 genel formülüne sahip bir amin grubu içeren bir alisiklik hidrokarbon ailedir.
Sikloheksilamin, kazan suyu katkı maddesi olarak kullanılmasından kaynaklanan gıda kirleticisidir. Sikloheksilamin, aynı zamanda hekzahidroanilin, 1-aminosiklohekzan veya aminoheksahidrobenzen olarak da adlandırılan, organik bir kimyasal olan sikloheksandan türetilmiş bir amindir. Erime noktası 17.7 ° C ve kaynama noktası 134.5 ° C olan, sulu sıvı kokulu, sarımsı bir sıvıya açıktır, su ile karışabilir. Diğer aminler gibi, NaOH gibi güçlü bazlara kıyasla hafif alkaliktir ancak aroması olan kız kardeşi olan anilinden daha güçlü bir bazdır ve bu da sadece halkasının aromatik olması bakımından farklılık gösterir. Yanıcıdır, parlama noktası 28.6 Â ° C'dir. Hava ile patlayıcı karışımlar 26 ¬C üzerinde oluşabilir. Hem yutkunma hem de solunum yoluyla toksiktir; Inhalasyonun kendisi ölümcül olabilir. Cildi kolayca emer, tahriş eder. Aşındırıcıdır. Sikloheksilamin, U. Acil Durum Planlaması ve Topluluk Hakkına Ulaşma Hakkı Yasasının 302. Bölümü tarafından tanımlandığı şekilde son derece tehlikeli bir madde olarak listelenmiştir. Sikloheksilamin, Sikloalkanlar ailesine aittir. Bunlar, bir veya daha fazla karbon atomu halkası içeren alkanlardır.
Sikloheksilamin, açık renksiz ila sarı sıvıya, amonyak kokusuna sahiptir. Parlama noktası 90 ° F. Gözleri ve solunum sistemini tahriş eder. Deri teması yanıklara neden olabilir. Sudan daha az yoğun. Buhar havadan daha ağır. Yanma esnasında zehirli oksit üretildi.


Sanayi Kullanımları
Korozyon önleyiciler ve anti-ölçekleme maddeleri
Ara ürünler
İşlem yardımcıları
Boyalar ve Kaplamalar
Su Arıtma Ürünleri

DEPOLAMA: Alev geçirmez. Asitler, oksidanlar, alüminyum, bakır, çinko, yiyecek ve yem maddelerinden ayrılır. İyice kapatılmış kap.

 

 

 

 

 

 

Cyclohexylamine is an organic compound, belonging to the aliphatic amine class. It is a colorless liquid, although like many amines, samples are often colored due to contaminants. It has a fishy odor and is miscible with water. Like other amines, it is a weak base, compared to strong bases such as NaOH, but it is a stronger base than its aromatic analog, aniline.
A clear colorless to yellow liquid with an odor of ammonia. Flash point 90°F. Irritates the eyes and respiratory system. Skin contact may cause burns. Less dense than water. Vapors heavier than air. Toxic oxides of nitrogen produced during combustion.

It is a useful intermediate in the production of many other organic compounds. It is a metabolite of cyclamate

Applications
Cyclohexylamine is used as an intermediate in synthesis of other organic compounds. It is the precursor to sulfenamide-based reagents used as accelerators for vulcanization. It is a building block for pharmaceuticals (e.g., mucolytics, analgesics, and bronchodilators). The amine itself is an effective corrosion inhibitor. Some sweeteners are derived from this amine, notably cyclamate. The herbicide hexazinone is derived from cyclohexylamine.

 

CYCLOHEXYLAMINE is a family of alicyclic hydrocarbons containing an amine group with the general formula R-C6H10NH2.
Cyclohexylamine is a food contaminant arising from its use as a boiler water additive Cyclohexylamine, also called hexahydroaniline, 1-aminocyclohexane, or aminohexahydrobenzene, is an organic chemical, an amine derived from cyclohexane. It is a clear to yellowish liquid with fishy odor, with melting point of 17. 7 °C and boiling point 134. 5 °C, miscible with water. Like other amines, it is of mildly alkaline nature, compared to strong bases such as NaOH, but it is a stronger base than its aromatic sister compound aniline, which differs only in that its ring is aromatic. It is flammable, with flash point at 28. 6 °C. Explosive mixtures with air can be formed above 26 °C. It is toxic by both ingestion and inhalation; the inhalation itself may be fatal. It readily absorbs through skin, which it irritates. It is corrosive. Cyclohexylamine is listed as an extremely hazardous substance as defined by Section 302 of the U. S. Emergency Planning and Community Right-to-Know Act. Cyclohexylamine belongs to the family of Cycloalkanes. These are alkanes containing one or more rings of carbon atoms.
Cyclohexylamine is a clear colorless to yellow liquid with an odor of ammonia. Flash point 90°F. Irritates the eyes and respiratory system. Skin contact may cause burns. Less dense than water. Vapors heavier than air. Toxic oxides of nitrogen produced during combustion.


Industry Uses
Corrosion inhibitors and anti-scaling agents
Intermediates
Processing aids
Paints and Coatings
Water Treatment Products

STORAGE: Fireproof. Separated from acids, oxidants , aluminium , copper , zinc , food and feedstuffs . Well closed.

 

 

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.