1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

NIPAGIN A

Nipagin A

CAS No. : 120-47-8 
EC No. : 204-399-4

Synonyms:
Ethylparaben; ETHYL 4-HYDROXYBENZOATE; 120-47-8; Ethyl paraben; Ethyl p-hydroxybenzoate; Mycocten; Ethyl parasept; Ethyl parahydroxybenzoate; 4-Hydroxybenzoic acid ethyl ester; Easeptol; Ethyl butex; p-Hydroxybenzoic acid ethyl ester; Tegosept E; Napagin A; Nipagin A; Nipazin A; Solbrol A; Sobrol A; p-Carbethoxyphenol; Aseptoform E; Mekkings E; Aseptin A; Bonomold OE; Benzoic acid, 4-hydroxy-, ethyl ester; Ethyl p-oxybenzoate; Ethyl-p-hydroxybenzoate; Ethyl-4-hydroxybenzoate; Ethyl para-hydroxybenzoate; Carbethoxyphenol; p-Oxybenzoesaeureaethylester; Caswell No. 447; 4-Hydroxy-benzoic acid ethyl ester; 4-Carbethoxyphenol; NSC 23514; p-Hydroxybenzoate ethyl ester; Ethylparaben [NF]; HSDB 938; 9001-05-2; UNII-14255EXE39; 4-Hydroxybenzoic acid, ethyl ester

EN

Product properties:
Appearance (20°C) White, or almost white crystalline powder.
Chemical and physical data
Melting point 115 - 118 oC
Assayacc. BP/PH.Eur 98.0 - 102.0 % 

Nipagin A IUPAC Name ethyl 4-hydroxybenzoate
Nipagin A InChI InChI=1S/C9H10O3/c1-2-12-9(11)7-3-5-8(10)6-4-7/h3-6,10H,2H2,1H3
Nipagin A InChI Key NUVBSKCKDOMJSU-UHFFFAOYSA-N
Nipagin A Canonical SMILES CCOC(=O)C1=CC=C(C=C1)O
Nipagin A Molecular Formula C9H10O3
Nipagin A CAS 120-47-8
Nipagin A European Community (EC) Number 204-399-4
Nipagin A NSC Number 755851
Nipagin A UNII 14255EXE39
Nipagin A DSSTox Substance ID DTXSID9022528

Nipagin A Molecular Weight 166.17 g/mol
Nipagin A XLogP3 2.5
Nipagin A Hydrogen Bond Donor Count 1
Nipagin A Hydrogen Bond Acceptor Count 3
Nipagin A Rotatable Bond Count 3
Nipagin A Exact Mass 166.062994 g/mol
Nipagin A Monoisotopic Mass 166.062994 g/mol
Nipagin A Topological Polar Surface Area 46.5 Ų
Nipagin A Heavy Atom Count 12
Nipagin A Formal Charge 0
Nipagin A Complexity 148
Nipagin A Isotope Atom Count 0
Nipagin A Defined Atom Stereocenter Count 0
Nipagin A Undefined Atom Stereocenter Count 0
Nipagin A Defined Bond Stereocenter Count 0
Nipagin A Undefined Bond Stereocenter Count 0
Nipagin A Covalently-Bonded Unit Count 1
Nipagin A Compound Is Canonicalized Yes

Nipagin A
SINGLE PRESERVATIVE
Nipagin A is a short-chain paraben for higher water solubility.
Nipagin A Benefits:
Broad spectrum of activity against bacteria and fungi
Low order of toxicity
Effectiveness at low concentrations
Stability over a broad pH-range
Water-soluble
Biodegradability at environmental concentrations
Global acceptance in personal care applications

Nipagin A is a broad spectrum antimicrobial agent designed for preservation of a wide range of cosmetics, toiletries and topical pharmaceuticals. it is suitable for both rinse-off and leave-on formulations. This product is supplied as a white, or almost white crystalline powder.Ethylparaben. Nipagin A acts as a preservative. Shows good performance against fungi. It is a short-chain Paraben for higher water solubility. Nipagin A is used in syndets, bar soaps, shampoos, showers, liquid soaps, wet wipes, hair conditioners, antiperspirants & deodorants, hair styling products, creams, lotions and decorative cosmetics.Preservative for the cosmetic industry Nipagin A is a broad spectrum antimicrobial agent designed for preservation of a wide range of cosmetics, toiletries and topical pharmaceuticals. Nipagin A is suitable to preserve both rinse- off and leave- on formulations.Nipagin A remains fully stable over a wide pH range from 4- 8. In general the lower the pH of the formula-tion, the more active is Nipagin A. That can result in a lower use concentration when the pH of the formulation is more acidic.Fully stable over a wide pH range from 4- 8. In general the lower the pH of the formula-tion, the more active is Nipagin A. That can result in a lower use concentration when the pH of the formulation is more acidic.Nipagin A is a broad spectrum antimicrobial agent designed for preservation of a wide range of cosmetics, toiletries and topical pharmaceuticals. Nipagin A is suitable to preserve both rinse- off and leave- on formulations. Typical use concentrations of Nipagin A is 0.1 – 0.3 %.Combinations of p- Hydroxybenzoic acid esters, e.g. with Nipasol M, Nipagin M or Nipabutyl exhibit increased activity compared with individual esters. Nipagin A is freely soluble in most oils, waxes, fatty alcohols, but have relatively low solubility in water.The low aqueous solubility does not affect the microbiological efficacy of the esters.Most formulations requiring preservation contain a significant amount of water.This may mean that Nipagin A cannot readily be added directly to the formulation.Other methods of incorporation are quite straightforward however, and are listed below. The solubility of Nipagin A increases greatly as the temperature of the water rises. Therefore a concentrate may be made up by heating an appropriate quantity of water to 60- 100 °C prior to addition of Nipagin A. This concentrate may then be added to the formulation, provided that the ester concentration does not exceed its solubility in the formulation at normal ambient temperatures. Nipagin A is readily soluble in polar organic solvents.Where such a solvent is already part of a formulation anNipagin A concentrate may be made up prior to addition. If a suitable solvent is not already part of the formulation, a highly concentrated solution may be made up e.g. 32 % in Ethanol, which would give insignificant residual levels of ethanol in the end product. Nipagin A is readily soluble in lipophilic ingredients and may be introduced to a formulation by adding to the oil phase with some warming before any emulsification stage. In multiphase systems, such as emulsions, it is often advisable to use a combination of aqueous dissolution with either of the other methods to ensure adequate preservation. The ester may be incorporated in the water to its maximum solubility and any further quantities may be dissolved in the oil phase, or solvent, as appropriate.Nipagin A remains fully stable over a wide pH range from 4- 8. In general the lower the pH of the formulation, the more active is Nipagin A. That can result in a lower use concentration when the pH of the formulation is more acidic. 

TR

Ürün özellikleri:
Görünüm (20 ° C) Beyaz veya neredeyse beyaz kristal toz.
Kimyasal ve fiziksel veriler
Erime noktası 115 - 118 oC
Assayacc. BP / PH.Eur 98.0 -% 102.0

Nipagin A IUPAC Adı etil 4-hidroksibenzoat
Nipagin A InChI InChI = 1S / C9H10O3 / c1-2-12-9 (11) 7-3-5-8 (10) 6-4-7 / h3-6,10H, 2H2,1H3
Nipagin A InChI Anahtarı NUVBSKCKDOMJSU-UHFFFAOYSA-N
Nipagin A Kanonik SMILES CCOC (= O) C1 = CC = C (C = C1) O
Nipagin A Moleküler Formül C9H10O3
Nipagin A CAS 120-47-8
Nipagin A European Community (EC) Number 204-399-4
Nipagin A NSC Numarası 755851
Nipagin A UNII 14255EXE39
Nipagin A DSSTox Madde Kimliği DTXSID9022528

Nipagin A Molekül Ağırlığı 166,17 g / mol
Nipagin A XLogP3 2.5
Nipagin A Hidrojen Bağı Donör Sayısı 1
Nipagin A Hidrojen Bağ Alıcısı Sayısı 3
Nipagin Dönebilen Tahvil Sayısı 3
Nipagin A Tam Kütle 166.062994 g / mol
Nipagin A Monoizotopik Kütle 166.062994 g / mol
Nipagin A Topolojik Polar Yüzey Alanı 46,5 Ų
Nipagin A Ağır Atom Sayısı 12
Nipagin Resmi Bir Ücret 0
Nipagin A Karmaşıklığı 148
Nipagin A İzotop Atom Sayısı 0
Nipagin A Tanımlı Atom Stereo Merkez Sayımı 0
Nipagin A Tanımsız Atom Stereo Merkez Sayısı 0
Nipagin A Tanımlı Bond Stereocenter Sayısı 0
Nipagin A Tanımsız Bond Stereocenter Sayısı 0
Nipagin Kovalent Bağlı Birim Sayısı 1
Nipagin A Bileşiği Kanonikleştirilmiştir Evet

Nipagin A
TEK KORUYUCU
Nipagin A, suda daha yüksek çözünürlük için kısa zincirli bir parabendir.
Nipagin A'nın Faydaları:
Bakteri ve mantarlara karşı geniş aktivite yelpazesi
Düşük toksisite derecesi
Düşük konsantrasyonlarda etkinlik
Geniş bir pH aralığında kararlılık
Suda çözünür
Çevresel konsantrasyonlarda biyolojik olarak parçalanabilirlik
Kişisel bakım uygulamalarında küresel kabul

Nipagin A, çok çeşitli kozmetik, tuvalet malzemeleri ve topikal farmasötik ürünlerin korunması için tasarlanmış geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır. hem durulanan hem de bırakılan formülasyonlar için uygundur. Bu ürün beyaz veya neredeyse beyaz kristal toz olarak temin edilmektedir. Etilparaben. Nipagin A, koruyucu görevi görür. Mantarlara karşı iyi performans gösterir. Suda daha yüksek çözünürlük için kısa zincirli bir Parabendir. Nipagin A, sendromlarda, sabunlarda, şampuanlarda, duşlarda, sıvı sabunlarda, ıslak mendillerde, saç kremlerinde, terlemeyi önleyici ve deodorantlarda, saç şekillendirici ürünlerde, kremlerde, losyonlarda ve dekoratif kozmetiklerde kullanılır.Kozmetik endüstrisi için koruyucu Nipagin A, geniş spektrumlu bir antimikrobiyaldir. Çok çeşitli kozmetik, tuvalet malzemeleri ve topikal ilaçların korunması için tasarlanmış ajan. Nipagin A, hem durulama hem de durulama formülasyonlarını korumak için uygundur. Nipagin A, 4-8 arasında geniş bir pH aralığında tamamen stabil kalır. Genel olarak formülün pH'ı ne kadar düşükse, Nipagin A o kadar aktiftir. Bu, formülasyonun pH'ı daha asidik olduğunda daha düşük bir kullanım konsantrasyonuna neden olabilir. 4 ila 8 arasında geniş bir pH aralığında tamamen stabildir. Genel olarak formülün pH'ı ne kadar düşükse, Nipagin A o kadar aktiftir. Formülasyonun pH'ı daha asidik olduğunda daha düşük bir kullanım konsantrasyonuna neden olabilir. Nipagin A, çok çeşitli kozmetik, tuvalet malzemeleri ve topikal farmasötiklerin korunması için tasarlanmış geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır. Nipagin A, hem durulama hem de durulama formülasyonlarını korumak için uygundur. Nipagin A'nın tipik kullanım konsantrasyonları% 0.1 - 0.3'tür. P-Hidroksibenzoik asit esterlerin kombinasyonları, örn. Nipasol M, Nipagin M veya Nipabutyl ile tek tek esterlere kıyasla daha yüksek aktivite sergiler. Nipagin A çoğu yağda, balmumunda, yağlı alkollerde serbestçe çözünür, ancak suda nispeten düşük çözünürlüğe sahiptir. Düşük sulu çözünürlük, esterlerin mikrobiyolojik etkinliğini etkilemez. Koruma gerektiren çoğu formülasyon önemli miktarda su içerir. Nipagin A'nın doğrudan formülasyona doğrudan eklenemeyeceği, ancak diğer birleştirme yöntemleri oldukça basittir ve aşağıda listelenmiştir. Nipagin A'nın çözünürlüğü, suyun sıcaklığı yükseldikçe büyük ölçüde artar. Bu nedenle, Nipagin A ilavesinden önce uygun miktarda suyun 60-100 ° C'ye ısıtılmasıyla bir konsantre yapılabilir. Bu konsantre daha sonra, ester konsantrasyonunun formülasyondaki çözünürlüğünü aşmaması şartıyla formülasyona eklenebilir. normal ortam sıcaklıklarında. Nipagin A, polar organik çözücüler içinde kolaylıkla çözünür. Böyle bir çözücünün zaten bir formülasyonun parçası olduğu durumlarda, eklemeden önce bir Nipagin A konsantresi hazırlanabilir. Uygun bir çözücü halihazırda formülasyonun bir parçası değilse, oldukça konsantre bir çözelti örn. Etanolde% 32, bu da son üründe önemsiz kalıntı etanol seviyeleri verir. Nipagin A, lipofilik bileşenlerde kolaylıkla çözünür ve herhangi bir emülsiyonlaştırma aşamasından önce bir miktar ısıtma ile yağ fazına ilave edilerek bir formülasyona dahil edilebilir. Emülsiyonlar gibi çok fazlı sistemlerde, yeterli korumayı sağlamak için diğer yöntemlerden herhangi biri ile sulu çözünmenin bir kombinasyonunun kullanılması genellikle tavsiye edilir. Ester may maksimum çözünürlüğe kadar suya dahil edilebilir ve diğer miktarlar uygun olduğu şekilde yağ fazında veya çözücüde çözülebilir. Nipagin A, 4-8 arasında geniş bir pH aralığında tamamen stabil kalır. Genel olarak pH değeri ne kadar düşükse formülasyon, daha aktif olan Nipagin A'dır. Bu, formülasyonun pH'ı daha asidik olduğunda daha düşük bir kullanım konsantrasyonuyla sonuçlanabilir.
Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.