1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

LAURYL MERCAPTAN (LAURİL MERKAPTAN)

LAURYL MERCAPTAN

CAS NO: 112-55-0
EC NUMBER: 203-984-1

 

 

SYNONYMS: 1-Mercaptododecane; Dodecane-1-thiol; Dodecyl mercaptan; Lauryl Mercaptan; 1-Dodecyl mercaptan; 1-Mercaptododecane; Dodecylthiol; n-Dodecanethiol; n-Dodecyl mercaptan; Dodecane-1-thiol; Dodecyl mercaptan; n-Dodecylthiol; 1-Dodecanethiol; n-Lauryl mercaptan; 2930.90.9190; 1760; Thiol; 22-26-36/37; 37/38-41-42/43; XN; 1-DODECANETHIOL; DODECYL MERCAPTAN; 1-DODECYL MERCAPTAN; LAURYL MERCAPTAN; 1-MERCAPTODODECANE; N-DODECANETHIOL; N-DODECYL MERCAPTAN; N-DODECYLTHIOL; N-LAURYL MERCAPTAN; NCI-C60935; Normal Dodecyl Mercaptan; 1-dodecanethiol; NDDM; 1111421; 1021557; 1086421; 1071323; 1086420; 1086419; 1021569; 1024819; 1024820; 1021558; 1021567; 1021568; 1021571; 1021572; 1021573; 1021574; 1021575; 1033862; 1032614; 1021566; 1021570; lauril; lauril merkaptan; lauril mercaptane; lauril mercaptan; lauryl merkaptane; lauryl mercaptan; looril mercaptan; laoril mercaptan; laoril merkaptan; laoril mercaptane; looril merkaptane

 

 

 

 

REACTIVITY PROFILE


LAURYL MERCAPTAN is incompatible with bases, oxidizing agents, reducing agents and alkali metals. 

LAURYL MERCAPTAN is easily oxidized to disulfide.


LOCAL

LAURYL Mercaptan is any of a class of organosulfur compounds is similar to the alcohol and phenol but containing a sulfur atom in place of the oxygen atom. Compounds containing -SH as the principal group directly attached to carbon are named 'thiols'. In substitutive nomenclature their names are formed by adding '-thiol' as a suffix to the name of the parent compound.


LAURYL MERCAPTAN; When -SH is not the principal group, the prefix 'mercapto-' is placed before the name of the parent compound to denote an unsubstituted -SH group.

LAURYL MERCAPTAN is any chemical compound related to sulfuric acid, formed by replacing one or both of the hydrogens with a metal or a radical.

LAURYL MERCAPTAN; Sulfite is any salt of sulfurous acid, chemical species H2SO3, which is formed in aqueous solutions of sulfur dioxide. Sulfurous acid is a clear liquid with a strong sulfur aroma.


LAURYL MERCAPTAN İS used in the synthesis of medicine and chemicals, manufacture of wood, pulp and paper.

LAURYL MERCAPTAN is used in winemaking, brewing, food preservation, metallurgy, engraving process, ore flotation, additive in making steel, bleaching, metal treatment and as an analytic reagent.

The first chemical contrast of thiols and sulfides with alcohols and ethers is acidity which is important in organic reactions. Thiols are stronger acids than relevant alcohols and phenols.


LAURYL MERCAPTAN İS widely used as solvent of both extraction and reaction as well as intermediates for the synthesis of textile chemicals and pharmaceuticals and agrochemicals.

LAURYL MERCAPTAN is used to purify natural gas streams and for fractionation of fatty acids into saturated and unsaturated components.


LAURYL MERCAPTAN is used as a reaction solvent for the preparation of aromatic sulfonic acids, pyridines, isocyanates and pharmaceuticals.

LAURYL MERCAPTAN can also be involved in the halogen exchange process and polymerization process.

LAURYL MERCAPTAN is used as a plasticizer and curing agent.

LAURYL MERCAPTAN have diverse applications in the organic synthesis as organosulfur sources into target organic molecules in the manufacture of pharmaceuticals, adhesives, biocides, agrochemical products, lubricant and fuel additives for high pressure, surfactants, water treatment chemicals, dyes, flavors & fragrabcess, and photographic chemicals.


USES

LAURYL MERCAPTAN is Used in polymerization of neoprenes. LAURYL MERCAPTAN is used for the production of hydrophobic SAMs. 

LAURYL MERCAPTAN can also be used in mixed SAMs to give a hydrophobic background. 

LAURYL MERCAPTAN acts as a spacer to move other functional groups or domains farther apart.

 

 

 

 

 

 

 


GENEL BİLGİ

LAURYL Mercaptan, organosülfür bileşiklerinin herhangi bir sınıfının alkol ve fenole benzer fakat oksijen atomu yerine bir sülfür atomu içerdiği anlamına gelir. Ana gruba karbona doğrudan bağlı olan -SH'yi içeren bileşikler 'tiyoller' olarak adlandırılır. İkame isimlerinde isimleri, ana bileşiğe sonek olarak '-tiyol' eklenerek oluşturulmuştur.

 

LAURYL MERCAPTAN, sülfürik asitle ilişkili, hidrojenlerden birinin veya her ikisinin bir metal veya bir radikal ile değiştirilmesi sonucu oluşan herhangi bir kimyasal bileşiktir.

LAURYL MERCAPTAN; Sülfit, sülfür dioksitin sulu solüsyonlarında oluşan, sülfüröz asit, kimyasal tür H2SO3'un herhangi bir tuzudur. Sülfürük asit güçlü bir kükürt aromalı berrak bir sıvıdır.


LAURYL MERCAPTAN İlaç ve kimyasalların sentezinde, ağaç, kağıt hamuru ve kağıt imalatında kullanılır.

LAURYL MERCAPTAN, şarap yapma, demleme, gıda koruma, metalurji, gravür işlemi, cevher flotasyonu, çeliğin yapımında katkı, ağartma, metal arıtımı ve analitik bir reaktif olarak kullanılmaktadır.

Tiyollerin ve sülfürlerin alkoller ve eterler ile olan ilk kimyasal kontrastı, organik reaksiyonlarda önemli olan asitliktir. Tioller, ilgili alkoller ve fenollerden daha güçlü asitlerdir.

 
LAURYL MERCAPTAN İS hem özütleme hem de reaksiyon solventi olarak, ayrıca tekstil kimyasalları, ilaçları ve zirai kimyasalların sentezi için kullanılan ara maddeler olarak kullanılmaktadır.

LAURYL MERCAPTAN, doğal gaz akışlarını arıtmak ve yağlı asitlerin doymuş ve doymamış bileşenlere ayrılması için kullanılır.

 
LAURYL MERCAPTAN, aromatik sülfonik asitlerin, piridinlerin, izosiyanatların ve farmasötik maddelerin hazırlanması için bir reaksiyon çözücüsü olarak kullanılır.

LAURYL MERCAPTAN halojen değişim süreci ve polimerizasyon işlemine de katılabilir.

LAURYL MERCAPTAN, plastikleştirici ve sertleştirici olarak kullanılır.

LAURYL MERCAPTAN, yüksek basınç, yüzey aktif maddeler, su arıtma kimyasalları, boyalar, tatlar ve fragrabes için farmasötik, yapışkanlar, biyosit, zehirli kimyasal ürünler, yağlayıcı ve yakıt katkı maddeleri üretiminde organik sülfür olarak organik sülfür kaynakları olarak hedef organik moleküllere çeşitli uygulamalar yapmaktadır. fotoğrafik kimyasallar.


KULLANIMLARI

LAURYL MERCAPTAN Neoprenlerin polimerizasyonunda kullanılır. LAURYL MERCAPTAN hidrofobik SAM'lerin üretimi için kullanılır.

LAURYL MERCAPTAN hidrofobik bir arka plan vermek için karışık SAM'larda da kullanılabilir.

LAURYL MERCAPTAN, diğer işlevsel grupları veya alanları daha da uzaklaştıracak bir boşluk gibi davranır.

 

 

 

 

 

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.