1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

WHEAT STARCH (BUĞDAY NİŞASTASI)


WHEAT STARCH

CAS NO: 9005-25-8 (STARCH)

METATAGS:WHEAT; STARCH;WHEAT STARCH; BUĞDAY; BUĞDAY UNU; BUĞDAY LİFİ; BUĞDAY NİŞASTASI; 9005-25-8; Amylomaize Starch; Amylum; Cornstarch; D013213; Keoflo; Starch; Starch, Amylomaize

 

 

 

 

New U.S. Food and Drug Administration (FDA) rules allow wheat starch in gluten-free foods if the wheat starch is specially processed to remove gluten. Some food companies say it can improve flavor and texture in certain products.

But gluten-free consumers who have long gone by the rule that any food that contains wheat, barley or rye in any form is forbidden may have some trouble adjusting to the idea that certain kinds of wheat starch are now allowed.

It has already appeared in a chocolate and tangerine treat in one of GoPicnic's gluten-free packaged meals. And Dr. Schär, a European company that has made foods for special diets for 93 years, will introduce gluten-free plain and chocolate-filled croissants containing wheat starch in the United States early this year. Dr. Schär currently sells gluten-free croissants in Europe that list wheat starch as a main ingredient.

Wheat starch processed to remove gluten, called Codex wheat starch, has been allowed in gluten-free food in Europe for more than a decade based on studies that show it is not harmful to those who have celiac disease. But wheat starch was not allowed in the United States until the recent finalization of the FDA rules for gluten-free foods.

Although some food companies plan to begin using wheat starch, don't expect many to follow quickly. Overall, use of wheat starch in gluten-free food appears to be a tough sell to both food makers and consumers.

Product Description
A powdery substance obtained from wheat kernels. It is best to stir it into water first before it is added to other foods, so that it can be more easily incorporated without creating lumps.
thickener

Wheat flour is the grain of wheat ground up with the bran and germ mostly milled off. Relative to whole wheat, this leaves a product that is a bit lower in fibre but can contain up to 14% protein. Wheat flour is mostly starch (carbohydrate), but still contains some fibre and lots of protein as I said. This protein is gluten, which is stretchy and makes flour great for baking.

Wheat Starch is likely processed through dissolving the water soluble starch and evaporating the water, leaving 99%+ starch. This results in a smaller particle than flour. Since gluten (protein) is the sticky/gummy/stretchy part of flour, wheat starch does not have those glutinous properties. Most wheat starches are still have enough trace protein that they wouldn't be ‘gluten free'.

Starch or amylum is a polymeric carbohydrate consisting of a large number of glucose units joined by glycosidic bonds. This polysaccharide is produced by most green plants as an energy store. It is the most common carbohydrate in human diets and is contained in large amounts in staple foods such as potatoes, wheat, maize (corn), rice, and cassava.

Pure starch is a white, tasteless and odorless powder that is insoluble in cold water or alcohol. It consists of two types of molecules: the linear and helical amylose and the branched amylopectin. Depending on the plant, starch generally contains 20 to 25% amylose and 75 to 80% amylopectin by weight. Glycogen, the glucose store of animals, is a more branched version of amylopectin.

In industry, starch is converted into sugars, for example by malting, and fermented to produce ethanol in the manufacture of beer, whisky and biofuel. It is processed to produce many of the sugars used in processed foods. Dissolving starch in warm water gives wheatpaste, which can be used as a thickening, stiffening or gluing agent. The biggest industrial non-food use of starch is as an adhesive in the papermaking process. Starch can be applied to parts of some garments before ironing, to stiffen them.

 

 

 

 


Yeni ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) kuralları, buğday nişastası gluteni uzaklaştırmak için özel olarak işlenmişse, glutensiz gıdalarda buğday nişastasına izin verir. Bazı gıda şirketleri, bazı ürünlerdeki lezzeti ve dokuyu iyileştirebileceğini söylüyor.

Ancak, buğday, arpa veya çavdarın herhangi bir biçimde herhangi bir şekilde verilmesinin yasaklanması ile uzunca bir zaman geçmiş olan glutensiz tüketiciler, belirli türde buğday nişastasına artık izin verilmesine karar vermekte sorun yaşıyor olabilir.

GoPicnic'in glütensiz paketlenmiş yemeklerinden birinde çikolata ve mandalina tedavisinde zaten görülüyor. Ve 93 yıldır özel diyetler için gıdalar hazırlayan Avrupalı ​​bir şirket olan Dr Schär, bu yılın başında ABD'de buğday nişastası içeren glutensiz düz ve çikolata dolgulu kruvasanları tanıtacak. Schär şu anda Avrupa'da glutensiz kruvasan satıyor ve bu liste buğday nişastasını ana madde olarak listeliyor.

Codex buğday nişastası olarak adlandırılan, gluten kaldırmak için işlenmiş buğday nişastası, çölyak hastalığı olanlara zararlı olmadığını gösteren çalışmalara dayanarak Avrupa'da glutensiz bir gıdada on yıldan fazla bir süre verildi. Ancak, buğday nişastasına, FDA'nın glütensiz gıdalar için kurallar getirilene kadar Birleşik Devletlerde izin verilmedi.

Bazı gıda şirketleri buğday nişastası kullanmaya başlamayı planladıklarına rağmen birçok kişinin çabucak gelmesini beklemeyin. Genel olarak, glutensiz gıdada buğday nişastasının kullanılması hem gıda üreticilerine hem de tüketicilere zorlu bir satış olarak görünmektedir.

Ürün Açıklaması
Buğday çekirdeklerinden elde edilen toz halindeki bir madde. En iyisi diğer gıdalara eklenmeden önce suya karıştırmaktır, böylece topaklar oluşturmadan daha kolay bir şekilde eklenebilir.
Koyulaştırıcı

Buğday unu, kepek ve tohumun çoğunlukla öğütüldüğü buğday tohumu tohumudur. Kepekli buğdaya göre, bu, elyafta biraz daha düşük ancak% 14'e kadar protein ihtiva edebilen bir ürün bırakır. Buğday unu çoğunlukla nişasta (karbonhidrat), ancak dediğim gibi yine de bir miktar lif ve çok miktarda protein içeriyor. Bu protein gevrek olan ve unu pişirme için harikulade yapan glutendir.

Buğday Nişastası muhtemelen suda çözünür nişastanın eritilmesi ve suyun buharlaşmasıyla işlenir ve% 99 + nişasta kalır. Bu, una göre daha küçük bir parçacık ile sonuçlanır. Gluten (protein) unun yapışkan / sakızlı / gerilebilir kısmı olduğundan, buğday nişastasının yapış yapış özellikleri yoktur. Çoğu buğday nişastasında, hala 'glütensiz' olmamaları için yeterli miktarda protein bulunur.

Nişasta veya amylum, glikosidik bağlarla birleştirilmiş çok sayıda glikoz biriminden oluşan bir polimerik karbonhidrattır. Bu polisakkarit çoğu yeşil bitki tarafından bir enerji deposu olarak üretilir. İnsan diyetlerinde en yaygın karbonhidrattır ve patates, buğday, mısır (mısır), pirinç ve manyok gibi temel gıda maddelerinde büyük miktarlarda bulunur.

Saf nişasta beyaz, tatsız ve kokusuz, soğuk su veya alkolde çözünmeyen bir tozdur. İki moleküllü molekülden oluşur: doğrusal ve sarmal amiloz ve dallı amilopektin. Bitkiye bağlı olarak, nişasta genellikle ağırlıkça% 20 ila 25 amiloz ve% 75 ila 80 amilopektin içerir. [3] Glikojen, hayvanların glikoz deposu, amilopektinin daha dallanmış bir halidir.

Endüstride nişasta, örneğin maltlarla şekere dönüştürülür ve bira, viski ve biyoyakıt imalatında etanol üretmek için fermente olur. İşlenmiş gıdalarda kullanılan pek çok şekeri üretmek için işlenir. Nişastayı ılık suda eritmek, yoğunlaştırıcı, sertleştirici veya yapışkan ajan olarak kullanılabilen buğday unu verir. Nişastanın en büyük endüstriyel gıda dışı kullanımı, yaprak yapım sürecinde bir yapıştırıcıdır. Nişasta, ütü yapmadan önce bazı giysilerin parçalarına uygulanabilir, onları sertleştirebilir.

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.