1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ÇİNKO TOZU (ZINC POWDER)

Synonyms
zinc metal powder (Zn), zinc, zn, zinc metal, zinc powder, zinc flake, Zn, metals, zinc powders, spherical zinc powder, 30Zn, Asarco L 15, Blue powder, Granular zinc, Jasad, Merrillite, Rheinzink, Zinc, Zinc (2+), Zinc (fume), Zinc (metallic), Zinc (powder), Zinc ashes, Zinc Finger Cchc, Zinc powder, Zinc powder, Zinc residue, Zinc skimmings, Zinc, elemental, Zink, Zn Cofactor, Zn(2+), Zn(II), Zink; Zinc particles, Zinc microparticles, Zinc micropowder, Zinc micro powder, Zinc micron powder, Zinc submicron powder, Zinc sub-micron powder,
çinko tozu;ÇİNKO TOZU

Çinko, adil elektrik iletkenliği olan mavimsi beyaz, parlak bir metaldir. Antik çağda pirinç yapmak için çinko cevheri kullanılmış, ancak 13. yüzyıla kadar metalik çinko üretilmemiştir. Beş yüz yıl sonra, bu unsur Avrupa'da yeniden keşfedildi. Oda sıcaklığında kırılgandır, ancak 100 ila 150 ° C'de dövülebilir. Çinko ağırlıklı olarak diğer metallerle bir alaşım olarak kullanılır.
Kimyasal adı: çinko
Kimyasal formül: Zn
preslenmiş ve yapışmış püskürtme hedeflerinin hazırlanmasında kullanılmak üzere mümkün olan en küçük ortalama tane büyüklüğüne sahip yüksek saflıkta Çinko Tozu ve Termal ve Elektron Işını (E-Kiriş) dahil olmak üzere Kimyasal Buhar Biriktirme (CVD) ve Fiziksel Buhar Biriktirme (PVD) işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Buharlaşma, Düşük Sıcaklık Organik Buharlaşma, Atomik Tabaka Biriktirme (ALD), Metalik-Organik ve Kimyasal Buhar Biriktirme (MOCVD). Tozlar aynı zamanda su arıtımı ve yakıt hücresi ve uygulamalarda yüksek yüzey alanlarının istendiği her uygulamada da kullanışlıdır. Nanopartiküller ayrıca çok yüksek yüzey alanları üretir. Standart toz partikül boyutlarımız ortalama - 325 mesh, - 100 mesh, 10-50 mikron ve mikron altı (<1 mikron) aralığındadır. Nano ölçekteki çok sayıda malzeme de sağlayabiliriz. American Elements, Mil Spec (askeri sınıf) dahil olmak üzere, uygulanabilir olduğunda birçok standart kaliteye; ACS, Reaktif ve Teknik Sınıf; Gıda, Tarım ve İlaç Sınıfı; Optik Sınıf, USP ve EP / BP (Avrupa Farmakopesi / İngiliz Farmakopesi) ve geçerli ASTM test standartlarını takip eder. Tipik ve özel ambalajlar mevcuttur. Ayrıca çinko, çubuk, külçe, parça, pelet, disk, granül, tel ve oksit gibi bileşik formlarda da üretiyoruz. Diğer şekiller istek üzerine mevcuttur.

Çinko tozu mavimsi gri renkli, saf metal bir tozdur. Çinko saflaştırılmış buharları yoğunlaştırıldığında üretilir. Bazı özellikleri tutarlı kalite, gelişmiş verim ve hızlı reaksiyon süresidir. Çinko tozu, çeşitli alanlarda birçok farklı amaç için kullanılmaktadır. Birçok fayda ve kullanımdan yararlanmak için bu madde hakkında daha fazla bilgi edinmek önemlidir.
Tarihçe
Metalik formunda çinko bulunmasından yüzyıllar önce, çinko cevherleri yaraları iyileştirmek ve pirinç yapmak için zaten kullanıldı. Augustus'un Romalılar zamanında 20BC'den 14AD'a kadar olan dönemde pirinç üretildi ve üretildi, ancak Hindistan'da çinko yeni bir metal olarak tanımlandığında 1374'te gerçekleşti. Çinko oksit ve çinko metali, 12. yüzyıldan 16. yüzyıla kadar Hindistan'da Zawar'da ve 17. yüzyılda Çin'de üretildi. Çinko Avrupa'da 1546'ya kadar kendi başına bir metal olarak tanımlanmadı.
Özellikleri
Çinko tozu veya çinko tozu mavimsi gri bir toz halinde gelir. Kokusu yoktur ve suda çözünmez. 907 santigrat derece veya 1.665 derece Fahrenheit kaynama noktası ve 419 santigrat derece veya 786 Fahrenheit erime noktasına sahiptir. Oldukça yanıcıdır ve doğru kullanılmadığı takdirde kendiliğinden yanma meydana gelebilir; Bununla birlikte, düzgün bir şekilde kullanıldığı ve saklandığı sürece normal koşullar altında çok kararlıdır.

Kimyasal özellikler
Çeşitli saflıklar% 99,9 ila% 99,9999 arasında
Fiziki ozellikleri
Parçalar, atışlar, yosunlar, granüller, pullar, tozlar ve çeşitli toz granülasyonları 20 X 325 mesh'den 325 mesh'e kadar ve 5 mikron veya daha az APS ile daha ince bir şekilde elde edilebilir.
tipik uygulamalar
Sürtünme malzemeleri, sprey galvanizleme, mekanik kaplama, kimyasal formülasyonlar ve piller
paketleme
Kovalar, davul ve süper çuval

Depolama ve Taşıma
Çinko tozu, yanıcı ve tehlikeli bir madde olduğu için uygun şekilde ve dikkatle kullanılmalı ve saklanmalıdır. Sıkıca kapatılmış bir kapta her zaman saklanmalı ve uyumsuz olduğu maddelerden uzak tutulmalıdır. Bu maddeler su, kükürt, güçlü asitler ve bazlar, ısı, klorlanmış çözücüler, aminler ve kadmiyumdur. Havaya karşı hassastır, ancak serin ve kuru yerlerde sabittir.
Uygulamalar
Çinko, toz formunda veya diğer formlarda olsun, birçok kullanımları vardır. Çoğunlukla çelikte korozyon önleyici bir madde olarak galvanizleme için kullanılır; Hassas bileşenlerin kalıp dökümünde; pirinç yapımında; boya yapımında; tıpta ve kozmetikte; ve hayvanlar, bitkiler ve insanlar için mikro besin olarak. Uygulamaya bağlı olarak çinko, çinko oksit, çinko sülfat, çinko alaşımı, çinko klorür, çinko karbonat, çinko fosfat ve çinko kromat formunda olabilir.
Sağlık ve güvenlik
Herhangi bir biçimde çinko maruziyeti durumunda, belirli güvenlik ve ilk yardım önlemleri alınmalıdır. Madde yanlışlıkla yutulursa kusmayı indükleyin. Solunduğunda, kişiyi hemen temiz, temiz hava ve uygun havalandırma ile bir yere götürün. Ciltle teması halinde, bölgeyi 15 dakika su ile yıkayın ve kirlenmiş çamaşır veya ayakkabılardan kurtulun. Madde göze girerse aynı şeyi yap. İlk yardım önleminden sonra tahriş devam ederse, derhal bir doktora görünün.

 

 

 

 

 

 

Zinc Powder

Synonyms
zinc metal powder (Zn), zinc, zn, zinc metal, zinc powder, zinc flake, Zn, metals, zinc powders, spherical zinc powder, 30Zn, Asarco L 15, Blue powder, Granular zinc, Jasad, Merrillite, Rheinzink, Zinc, Zinc (2+), Zinc (fume), Zinc (metallic), Zinc (powder), Zinc ashes, Zinc Finger Cchc, Zinc powder, Zinc powder, Zinc residue, Zinc skimmings, Zinc, elemental, Zink, Zn Cofactor, Zn(2+), Zn(II), Zink; Zinc particles, Zinc microparticles, Zinc micropowder, Zinc micro powder, Zinc micron powder, Zinc submicron powder, Zinc sub-micron powder,

Description
Zinc is a bluish-white, lustrous metal with fair electrical conductivity. Zinc ores were used for making brass in ancient times, but metallic zinc was not produced until the 13th century. Five hundred years later, the element was rediscovered in Europe. It is brittle at room temperature, but malleable at 100 to 150°C. Zinc is used predominantly as an alloy with other metals.
Chemical Name: Zinc
Chemical Formula: Zn
specializes in producing high purity Zinc Powder with the smallest possible average grain sizes for use in preparation of pressed and bonded sputtering targets and in Chemical Vapor Deposition (CVD) and Physical Vapor Deposition (PVD) processes including Thermal and Electron Beam (E-Beam) Evaporation, Low Temperature Organic Evaporation, Atomic Layer Deposition (ALD), Metallic-Organic and Chemical Vapor Deposition (MOCVD). Powders are also useful in any application where high surface areas are desired such as water treatment and in fuel cell and solarapplications. Nanoparticles also produce very high surface areas. Our standard powder particle sizes average in the range of - 325 mesh, - 100 mesh, 10-50 microns and submicron (< 1 micron). We can also provide many materials in the nanoscale range. American Elements produces to many standard grades when applicable, including Mil Spec (military grade); ACS, Reagent and Technical Grade; Food, Agricultural and Pharmaceutical Grade; Optical Grade, USP and EP/BP (European Pharmacopoeia/British Pharmacopoeia) and follows applicable ASTM testing standards. Typical and custom packaging is available. We also produce Zinc as rod, ingot, pieces, pellets, disc, granules, wire, and in compound forms, such as oxide. Other shapes are available by request.
Zinc powder is a bluish-gray colored, pure metal powder. It is produced when purified vapors of zinc are condensed. Some of its characteristics are consistent quality, improved yields and quick reaction time. Zinc powder is utilized for many different purposes in various fields. It's important to learn more about this substance in order to take advantage of its many benefits and uses.
History
Many centuries prior to the discovery of zinc in its metallic form, zinc ores were already used to heal wounds and make brass. It was at the time of the Romans during Augustus' reign from 20BC to 14AD when brass was crafted and produced, but it was only in 1374 when zinc was identified as a new metal in India. Zinc oxide and zinc metal was produced in Zawar, India during the 12th through 16th centuries, and in China during the 17th century. Zinc was not identified as a metal on its own until 1546 in Europe.
Properties
Zinc powder or zinc dust comes in the form of a bluish-gray powder. It has no smell and it is insoluble in water. It has a boiling point of 907 degrees Celsius or 1,665 degrees Fahrenheit, and a melting point of 419 degrees Celsius or 786 degrees Fahrenheit. It is highly flammable and spontaneous combustion may occur if not handled properly; however, it is very stable under normal conditions as long as it is properly used and stored.


Chemical Properties
Various purities available between 99.9% to 99.9999%
Physical Properties
Pieces, shot, mossy, granules, flake, dust, and various powder granulations are available from 20 X 325 mesh to 325 mesh and finer with an APS of 5 microns or less
Typical Applications
Friction materials, spray galvanizing, mechanical plating, chemical formulations, and batteries
Packaging
Pails, drums and super sacks

Storage and Handling
Zinc powder must be handled and stored properly and carefully because it is a flammable and hazardous substance. It should be stored in a tightly sealed container at all times and kept away from substances with which it is incompatible. These substances are water, sulfur, strong acids and bases, heat, chlorinated solvents, amines and cadmium. It is also air sensitive, but stable in cool dry places.
Applications
Zinc, be it in its powder form or other forms, has many uses. It's mainly used in galvanizing as an anti-corrosion substance in steel; in die casting of precision components; in making brass; in making paints; in medicine and cosmetics; and as micro nutrients for animals, plants and humans. Depending on the application, zinc may be in the form of zinc oxide, zinc sulfide, zinc alloy, zinc chloride, zinc carbonate, zinc phosphate and zinc chromate.
Health and Safety
In the event of zinc exposure in any form, certain safety and first aid measures should be done. Induce vomiting if the substance was swallowed accidentally. If inhaled, immediately get the person to a place with clean, fresh air and proper ventilation. In case of skin contact, wash the area with water for 15 minutes and get rid of contaminated clothes or shoes. Do the same if the substance gets into the eyes. If after the first aid measure is administered irritation persists, see a doctor immediately.

 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.