1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

NIPACIDE BIT 20 DPG


CAS NO : 4299-07-4


Synonyms : BBIT; 2-butyl-1,2-benzisothiazolin-3-one ; 2-Butyl-1,2-benzothiazol-3(2H)-one ; 2-n-Butyl-benzo[d]isothiazol-3-one ; 2-BUTYL-BENZO(D)ISOTHIAZOLIN-3-ONE ; N-BUTYL-1,2-BENZISOTHIAZOLIN-3-ONE ; 2-n-Butyl-1,2-benzisothiazolin-3-on ; 1,2-Benzisothiazol-3(2H)-one,2-butyl- ; 2-Butyl-1,2-Benziso-Thiazol-3(2h)-One ; 2-BENZISOTHIAZOL-3(2H)-ONE, 2-BUTYL-1 ; 2-Butyl-1,2-benzisothiazolin-3-one ; 1,2-Benzisothiazolin-3-one,2-butyl- (6CI,7CI,8CI); Densil DN ; N-Butylbenzisothiazolin-3-one ; Proxel XL 2S ; Vanquish 100 ; 1,2-Benzisothiazol-3(2H)-one, 2-butyl-; 2-Butyl-1,2-benzisothiazolin-3(2H)-one ; 2-Butyl-1,2-benzisothiazolin-3-one, 4299-07-4 , SureCN203818, UNII-7PK26VAT4Q, CTK4I6872, AG-F-52583, 2-Butyl-2,3-dihydrobenzisothiazol-3-one, 1,2-Benzisothiazol-3(2H)-one,2-butyl-, 2-Butyl-1,2-benzisothiazolin-3(2H)-one, 1,2-Benzisothiazol-3(2H)-one, 2-butyl-, KB-169170, 2-BUTYL-1,2-BENZISOTHIAZOL-3(2H)-ONE, 2-butylbenzo[d]isothiazol-3(2H)-one ; 2-n-Butyl-benzo[d]isothiazol-3-one, 1,2-Benzisothiazolin-3-one,2-butyl- (6CI,7CI,8CI) ; Densil DN ; N-Butylbenzisothiazolin-3-one ; Proxel XL 2S ; Vanquish 100 ; 2-butyl-1,2-benzisothiazolin-3-one; 2-Butyl-2,3-dihydrobenzisothiazol-3-one; N-n-butyl-1,2-benzisothiazolin-3-one; UNII-7PK26VAT4Q ; 2-n-butylbenzisothiazolin-3-one; 2-butyl-1,2-benzisothiazolone ; NIPACIDE ; BIT ; 20 ; DPG ; nipacide ; bit ; nıpacıde ; Nipacide ; Nıpacıde ; Nipasid ; Nipasid Bit ; Nipasid Bit 20 DPG ; NIPACIDEBIT20DPG ; NipacideBit20DPG ; NIPACIDE BIT20DPG ; NIPACIDE BIT20 DPG ; Npacide

 

Nipacide BIT 20 is an in-can biocide based on BIT.

Nipacide BIT 20 DPG is a glycol based solution; low toxicity biocide developed for the complete in-can protection of water based products. Nipacide BIT 20 DPG is effective against a wide range of microorganisms including gram positive and gram negative bacteria, yeast and fungi.

Nipacide BIT20 DPG can be used over a wide pH and temperature range. Nipacide BIT20 DPG should be the biocide of choice for products with pH >8 and production temperatures of >40 C.
APPLICATIONS
Nipacide BIT 20DPG is recommended for preservation of a wide range of applications including:
• Water-based, casein, animal bone based and PVA adhesives
• Polymer emulsions including, SBR latex, Polyvinyl acetate and acrylic
• Water-based decorative paints
• Metal working fluids
• Calcium Carbonate and Kaolin mineral slurries
• Concrete add-mixtures

 

 Nipacide BIT 20 BIT içerikli bir biyosittir.

Nipacide BIT 20 DPG glikol bazlı bir çözümdür; su bazlı ürünleri komple teneke korunması için geliştirilen düşük toksisite biyosit. Nipacide BIT 20 DPG gram pozitif ve gram negatif bakteriler, maya ve mantar mikroorganizmaların geniş bir karşı etkilidir.

Nipacide BIT20 DPG geniş bir pH ve sıcaklık aralığında kullanılabilir. Nipacide BIT20 DPG> 40 ° C pH değeri> 8 ve üretim sıcaklıklarına sahip ürünler için tercih edilen biyosit olmalıdır
UYGULAMALAR
Nipacide BIT 20DPG gibi uygulamalar geniş bir yelpazede korunması için tavsiye edilir:
• Su bazlı, kazein, hayvan kemiği tabanlı ve PVA yapıştırıcı
SBR lateks, Polivinil asetat ve akrilik olmak üzere • Polimer emülsiyonlar
• Su bazlı boyalar dekoratif
• Metal işleme sıvıları
• Kalsiyum Karbonat ve kaolin madeni çamurlar
• Beton eklenti karışımları

 

Benzisothiazolinone (BIT) yaygın olarak kullanılan bir biyosittir ve izotiyazolinonlar grubuna aittir.

 

Kullanım

Benzisothiazolinone, bir mikrop öldürücüye ve bir mantar ilacına sahiptir. Koruyucu olarak yaygın olarak kullanılır, örneğin:

 

-emülsiyon boyalar, dolgular, vernikler, yapıştırıcılar, mürekkepler ve fotoğrafik işleme çözümleri

- ev temizliği ve araba bakım ürünleri; çamaşır deterjanları, leke çıkarıcılar ve yumuşatıcılar;

- endüstriyel ortamlar, örneğin tekstil spin-finisaj çözümleri, deri işleme çözümleri, taze hayvan postlarının ve derilerinin korunması

- pestisit formülasyonlarında tarım

Çamur ve paketleyici sıvıların korunmasında gaz ve petrol sondajı.

Boyalarda genellikle tek başına veya metilizotiyazolinon ile karışım halinde kullanılır. Ürünlerde tipik konsantrasyonlar, uygulama alanına ve diğer biyositlerle kombinasyona bağlı olarak 200-400 ppm'dir. 

İsviçre'de yapılan bir araştırmaya göre, 2000 yılında boya, vernik ve kaplamaların% 19'u BIT içeriyordu. Yapıştırıcılar, sızdırmazlık malzemeleri, sıvalar ve dolgulardaki oran o dönemde% 25 olarak gösterildi. 

Daha sonra 2014 yılında yapılan bir araştırma, ev boyalarının% 95,8'ine kadar kullanımda çarpıcı bir artış olduğunu gösteriyor.

 

Yeterli doz ve süre verildiğinde, dermal maruziyet ciltte hassasiyete ve alerjik kontakt dermatite neden olabilir ve cilt ve gözler için tahriş edici olarak sınıflandırılır.

Benzisothiazolinone ayrıca havadan temas yoluyla Sistemik Kontakt Dermatit ile ilişkilendirilmiştir.

 

2012 yılında, Avrupa Tüketici Güvenliği Bilimsel Komitesi, BIT'nin "hassaslaştırma potansiyelinin endişe verici olduğunu ... İlgili izotiyazolinonlardan gelen hassasiyet tüketiciler için önemli bir sorundur. 

Bunun nedeni, duyarlılaşma ile ilgili güvenli maruziyet seviyelerinden önce tüketicinin maruz kalmasıdır. Benzizotiyazolinon, metilizotiyazolinona benzer potansiyele sahip hayvan modellerinde bir cilt hassaslaştırıcıdır.

Metilizotiyazolinon, kozmetik ürünlerde 100 ppm (% 0.01), tüketicide kontakt alerjiye ve alerjik kontakt dermatite neden olmaktadır. Benzizotiyazolinonun, erkek ve eldivenlerde yaklaşık 20 ppm hassasiyete neden olmuştur. "

 

Görüş ayrıca şu şekildedir: "Duyarlılık açısından kozmetik ürünlerde benzizotiyazolinona güvenli maruziyet seviyelerinin ne olabileceğine dair hiçbir bilgi yoktur.

Güvenli maruziyet seviyeleri belirlenene kadar, benzizotiyazolinonun kozmetik ürünlerde koruyucu olarak veya diğer işlevler için kullanılması duyarlılaşma ile ilgili olarak güvenli kabul 

edilemez.

 

 

Benzizotiyazolon veya proksel olarak da bilinen 1, 2-Benzisothiazol-3 (2H) -one, benzotiyazoller olarak bilinen organik bileşikler sınıfına aittir. Bunlar, bir tiyazol halkasına (dört karbon atomlu beş üyeli bir halka, bir nitrojen atomu ve bir sülfür atomu) kaynaşmış bir benzen içeren organik bileşiklerdir. 1, 2-Benzisothiazol-3 (2H) -on, bir katı, hafif çözünür (suda) ve çok zayıf asidik bir bileşik (pKa'sına bağlı olarak) olarak mevcuttur. Hücre içinde 1, 2-benzizotiyazol-3 (2H) -one esas olarak sitoplazmada bulunur.

 1,2-Benzisothiazol-3 (2H) -one, potansiyel olarak toksik bir bileşiktir.

 

Benzo [d] izotiyazol-3-on, S atomunun halka füzyon pozisyonlarından birine bitişik konumlandırıldığı, kaynaşmış 1,2-tiyazol ve benzen bisiklik halka iskeletine dayanan organik bir heterobisiklik bileşiktir.

Bir dezenfektan, bir trombosit agregasyon inhibitörü, bir çevresel kirletici, bir ksenobiyotik, bir ilaç alerjeni ve bir duyarlılaştırıcı olarak rol oynar. Organonitrojen heterosiklik bir bileşik ve organik bir heterobisiklik bileşiktir.

 

 

Benzisothiazolinone, bir mikrop öldürücüye ve bir mantar ilacına sahiptir. Emülsiyon boyalarda, verniklerde, yapıştırıcılarda, yıkama maddelerinde, yakıtlarda ve kağıt yapım sürecinde koruyucu olarak kullanılır. Boyalarda genellikle metilizotiyazolinon ile karışım halinde kullanılır. Ürünlerde tipik konsantrasyonlar, uygulama alanına ve diğer biyositlerle kombinasyona bağlı olarak 200-400 ppm'dir. İsviçre'de yapılan bir araştırmaya göre, 2000 yılında boya, vernik ve kaplamaların% 19'u BIT içeriyordu. Yapıştırıcılar, sızdırmazlık malzemeleri, sıvalar ve dolgulardaki kısım% 25'ti

 

Benzisothiazolinone (BIT) yaygın olarak kullanılan bir biyosittir ve izotiyazolinonlar grubuna aittir. Benzisothiazolinone, bir mikrop öldürücüye ve bir mantar ilacına sahiptir. Emülsiyon boyalarda, verniklerde, yapıştırıcılarda, yıkama maddelerinde, yakıtlarda ve kağıt yapım sürecinde koruyucu olarak kullanılır. Boyalarda genellikle metilizotiyazolinon ile karışım halinde kullanılır.

Benzisothiazolinone, yeni monoaçilgliserol lipaz inhibitörlerinin tasarımı için yararlı bir şablondur.

 

 

 

 

Benzisothiazolinone (BIT) is a widely used biocide and belongs to the group of isothiazolinones.

 

 

Usage

Benzisothiazolinone has a microbicide and a fungicide mode of action. It is widely used as a preservative, for example in:

 

emulsion paints, caulks, varnishes, adhesives, inks, and photographic processing solutions

home cleaning and car care products; laundry detergents, stain removers and fabric softeners;

industrial settings, for example in textile spin-finish solutions, leather processing solutions, preservation of fresh animal hides and skins

agriculture in pesticide formulations

gas and oil drilling in muds and packer fluids preservation.

In paints, it is commonly used alone or as a mixture with methylisothiazolinone. Typical concentrations in products are 200–400 ppm depending on the application 

area and the combination with other biocides. According to a study in Switzerland, 19% of the paints, varnishes and coatings contained BIT in 2000. The fraction in adhesives, 

sealants, plasters and fillers was shown at that time as 25%. A later study in 2014 shows a dramatic rise in usage, to 95.8% of house paints.

 

Given sufficient dose and duration, dermal exposure can produce skin sensitization and allergic contact dermatitis,and is classified as an irritant for skin and eyes.

Benzisothiazolinone has also been linked with Systemic Contact Dermatitis via airborne contact.

 

In 2012, the Scientific Committee on Consumer Safety in Europe found BIT's "sensitising potential is of concern...Sensitisation from related isothiazolinones is an important problem

 in consumers. This has occurred because there has been consumer exposure before safe levels of exposure relevant to sensitisation have been established. Benzisothiazolinone is a skin 

sensitiser in animal models with potency similar to methylisothiazolinone. Methylisothiazolinone, at 100 ppm (0.01%) in cosmetic products is causing contact allergy and allergic contact 

dermatitis in the consumer. Benzisothiazolinone is known to be a sensitiser in man and has induced sensitisation at circa 20 ppm in gloves."

 

The opinion further states: "There is no information on what may be safe levels of exposure to benzisothiazolinone in cosmetic products from the point of view of sensitisation. 

Until safe levels of exposure have been established, the use of benzisothiazolinone in cosmetic products as a preservative or for other functions cannot be considered safe in relation 

to sensitisation.

 

IUPAC name

1,2-benzisothiazol-3(2H)-one

Other names

Benzisothiazolinone, Benzisothiazolin-3-one, Benzisothiazolone

CAS Number: 2634-33-5 

Abbreviations: BIT, bit, bit 20, BIT 20

1,2-benzisothiazolin-3-one

1,2-benzisothiazoline-3-one

benzisothiazolinone

benzisothiazolone

Proxel

1,2-Benzisothiazol-3(2H)-one

2634-33-5

1,2-Benzisothiazolin-3-one

1,2-benzothiazol-3-one

benzisothiazolone

benzisothiazolinone

Benzo[d]isothiazol-3(2H)-one

Benzo[d]isothiazol-3-one

Proxel

1,2-Benzisothiazoline-3-one

Proxel PL

Benzo[d]isothiazol-3-ol

2,3-dihydro-1,2-benzothiazol-3-one

1,2-benzisothiazolinone

Nipacide BIT

Proxel AB

Proxel XL 2

1,2-BENZISOTHIAZOL-3-ONE

benzoisothiazol-3-one

1,2-benzoisothiazolin-3-one

1,2-Benzisothiazolone

C7H5NOS

CCRIS 6369

3-Hydroxy-1,2-benzisothiazole

IPX

CHEBI:167099

EINECS 220-120-9

HRA0F1A4R3

1,2-Benzoisothiazoline-3-one

40991-37-5

2,3-dihydro-3-oxo-1,2-benzisothiazole

Benzo(d)isothiazol-3(2H)-one

Benzisothiazolin-3-one

Benzocil

Acticide BIT

Canguard BIT

Denicide BIT

Proxel BD

Proxel CF

Proxel TN

Proxel XL

Proxel BDN

Proxel GXL

Proxel Ultra 5

San-aibac AP

Proxel LV-S

Proxel Press Paste

Apizas AP-DS

Acticide BW 20

Bestcide 200K

Nipacide BIT 20

Parmetol B 70

Parmetol D 11

Proxel GXL(S)

Proxel HL 2

Nuosept 485

Nuosept 491

Nuosept 495

Topcide 600

XBINX

Denicide BIT 20N

Koralone B 119

Nipacide BIT 10W

Preventol BIT 20D

Proxel BD 20

Proxel Press Paste D

Troysan 1050

Bioban BIT 20DPG

1,2-benzisothiazole-3(2h)-one

benzisothiazoline-3-one

Canguard BIT 20DPG

SD 202 (bactericide)

Canguard Ultra BIT 20LE

1,2-Benzoisothiazol-3-one

BIT 10W

BIT 20

2-Thiobenzimide

2,3-Dihydrobenzisothiazol-3-one

1,2-Benzothiazolinone

Benzisothiazolone (BIT)

Benzisothiazol-3(2H)-one

1,2-benzothiazol-3(2h)-one

1,2-benzisothiazol-3(2H)-on

1,2-BIT

1,2-Benzisothiazol-3-one (BIT)

1,2-BENZISOTHAZOL-3(2H)-ONE

1,2-Benzisothiazol-3(2H)-one, 97%

CAS-2634-33-5

1,2-Benzisothiazol-3(2H)-one, analytical standard

75037-67-1

1,2-Benzisothiazol-3(2H)-one

1,2-Benzisothiazolin-3-one

1,2-Benzisothiazoline-3-one

2,3-dihydro-3-oxo-1,2-benzisothiazole

benzisothiazolone

BIT

IPX

BIT

IPX

1,2-Benzisothiazol-3(2H)-one

1,2-Benzisothiazoline-3-one

benzisothiazolone

1,2-Benzisothiazolin-3-one

2,3-dihydro-3-oxo-1,2-benzisothia

1,2-Benzisothiazol-3(2H)-one [ACD/Index Name]

1,2-Benzisothiazol-3-ol [ACD/Index Name]

1,2-Benzothiazol-3(2H)-on [German] [ACD/IUPAC Name]

1,2-Benzothiazol-3(2H)-one [ACD/IUPAC Name]

1,2-Benzothiazol-3(2H)-one [French] [ACD/IUPAC Name]

1,2-Benzothiazol-3-ol [German] [ACD/IUPAC Name]

1,2-Benzothiazol-3-ol [ACD/IUPAC Name]

1,2-Benzothiazol-3-ol [French] [ACD/IUPAC Name]

220-120-9 [EINECS]

2634-33-5 [RN]

BENZISOTHIAZOLINONE

Benzisothiazolone [Wiki]

Benzisothiazolone (BIT)

benzo[d]isothiazol-3-one

[2634-33-5]

1,2-BENZISOTHAZOL-3(2H)-ONE

1,2-Benzisothiazol-3-one

1,2-Benzisothiazolin-3-one

1,2-Benzisothiazolinone

1,2-Benzisothiazolone

1,2-benzoisothiazolin-3-one

1,2-Benzoisothiazoline-3-one

1,2-Benzothiazol-3-one

1,2-Benzothiazolinone

119510

2,3-dihydro-1,2-benzothiazol-3-one

2,3-dihydro-3-oxo-1,2-benzisothiazole

'2634-33-5

2-hydrobenzo[d]isothiazol-3-one

2-Thiobenzimide

3-Hydroxy-1,2-benzisothiazole

54392-15-3 [RN]

75037-67-1 [RN]

9015-68-3 [RN]

Acticide BIT

Benzisothiazol-3(2H)-one

BENZISOTHIAZOLINONE|"1,2-BENZOTHIAZOL-3-OL"

Benzo(D) Isothiazol-3-one

benzo[d]isothiazol-3(2H)-one

Benzo[d]isothiazol-3-ol

Benzoisothiazol-3-one

Benzoisothiazol-3-one|1,2-Benzisothiazol-3(2H)-one|3-Hydroxy-1,2-benzisothiazole

BIT

BR-46705

EINECS 220-120-9

IPX

Nipacide BIT

proxan

Proxel

Proxel AB

Proxel PL

Proxel XL 2

IUPAC name

2,3-dihydro-1,2-benzothiazol-3-one

IUPAC Traditional name

1,2-benzisothiazol-3(2H)-one

Synonyms

Benzisothiazolin-3-one

Benzisothiazolone

Benzisothiazolinone

1,2-benzisothiazoline-3-one

 

1, 2-Benzisothiazol-3(2H)-one, also known as benzisothiazolone or proxel, belongs to the class of organic compounds known as benzothiazoles. These are organic compounds containing

 a benzene fused to a thiazole ring (a five-membered ring with four carbon atoms, one nitrogen atom and one sulfur atom). 1, 2-Benzisothiazol-3(2H)-one exists as a solid, slightly

 soluble (in water), and a very weakly acidic compound (based on its pKa). Within the cell, 1, 2-benzisothiazol-3(2H)-one is primarily located in the cytoplasm.

 1, 2-Benzisothiazol-3(2H)-one is a potentially toxic compound.

 

Benzo[d]isothiazol-3-one is an organic heterobicyclic compound based on a fused 1,2-thiazole and benzene bicyclic ring skeleton, with the S atom positioned adjacent to one of the positions of ring fusion. 

It has a role as a disinfectant, a platelet aggregation inhibitor, an environmental contaminant, a xenobiotic, a drug allergen and a sensitiser. It is an organonitrogen heterocyclic 

compound and an organic heterobicyclic compound.

 

 

Benzisothiazolinone has a microbicide and a fungicide mode of action. It is used as a preservative in emulsion paints, varnishes, adhesives, washing agents, fuels and in the papermaking

 process. In paints, it is commonly used as a mixture with methylisothiazolinone. Typical concentrations in products are 200–400 ppm depending on the application area and the combination

 with other biocides. According to a study in Switzerland, 19% of the paints, varnishes and coatings contained BIT in 2000. The fraction in adhesives, sealants, plasters and fillers 

was 25%

 

Benzisothiazolinone (BIT) is a widely used biocide and belongs to the group of isothiazolinones. Benzisothiazolinone has a microbicide and a fungicide mode of action. It is used as 

a preservative in emulsion paints, varnishes, adhesives, washing agents, fuels and in the papermaking process. In paints, it is commonly used as a mixture with methylisothiazolinone. 

Benzisothiazolinone as a useful template for the design of new monoacylglycerol lipase inhibitors

 

 

Catégories :

Produit chimique nocif

Produit chimique dangereux pour l'environnement

Fongicide

Benzoisothiazole

Agent conservateur

Isothiazolinone

 

 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.