1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

PEG 1000 (POLİETİLEN GLİKOL 1000 / POLYETHYLENE GLYCOL 1000)

PEG 1000 - POLYETHLENE GLYCOL - POLİETİLEN GLİKOL 
CAS Numarası: 25322-68-3

Formül: (C2H40) nH20

 

Description
Catalogue Number 817009
Synonyms Polyglycol, Polyethylene oxide, Polyoxy ethylene, PEG 1000

 

 

Polietilen Glikol (PEG) Yapısı :
Tanımı ve Kullanım Alanları :
Polietilen glikol üretimi ilk kez 1859 yılında bildirildi. Hem AV Laurence hem de Charles Adolphe Wurtz, ürünleri polietilen glikollerle bağımsız olarak izole etti. 
Polietilen glikol, etilen oksit, su, etilen glikol veya etilen glikol oligomerleri ile etkileşim yoluyla üretilir. Reaksiyon asidik veya bazik katalizörler ile katalize edilir.
Düşük polidispersite (dar molekül ağırlığı dağılımı) olan polimerlerin üretilmesine izin verdiklerinden, etilen glikol ve bunun oligomerleri, su yerine bir başlangıç malzemesi olarak tercih edilir. Polimer zincir uzunluğu, reaktanların oranına bağlıdır.
HOCH 2 , CH 2 , OH + n (CH 2 CH 2 O) → HO (CH 2 CH 2 O) n + 1 'H

 

 

Katalizörün niteliğine bağlı olarak, polimerizasyon mekanizması katyonik veya anyonik olabilir. Anyonik mekanizma tercih edilir çünkü düşük polidispersite ile PEG elde edilebilir. Etilen oksit polimerizasyonu egzotermik bir işlemdir. 
Aşırı ısınma veya etilen oksitin alkaliler veya metal oksitler gibi katalizörlerle kirlenmesi, birkaç saat sonra patlamaya neden olabilecek aşırı polimerleşmeye neden olabilir.

 

Polietilen oksit veya yüksek molekül ağırlıklı polietilen glikol süspansiyon polimerizasyonu ile sentezlenir. Çoklu yoğunlaşma işlemi boyunca büyüyen polimer zincirinin çözeltide tutulması gereklidir. Reaksiyon, magnezyum, alüminyum veya kalsiyum organoelement bileşikleri ile katalize edilir. Dimetilgloksim gibi kırpma katkıları, polimer zincirlerinin çözülmesini önlemek için kullanılır.

Alkalin katalizörler, sodyum hidroksit (NaOH), potasyum hidroksit (KOH) veya sodyum karbonat (Na2C03) gibi düşük molekül ağırlıklı bir polietilen glikol hazırlamak için kullanılır.

Kullanım Alanları

 

PEG hidrofilik molekül olduğundan, tek moleküllü flüoresans çalışmalarında proteinlerin spesifik olmayan yapışmasını önlemek için mikroskop cam slaytlarını pasifleştirmek için kullanılır.
Polietilen glikol, toksisitesi düşüktür ve çeşitli ürünlerde kullanılır.
Polimer, sulu ve sulu olmayan ortamlarda çeşitli yüzeyler için yağlayıcı bir kaplama olarak kullanılır.
PEG, esnek, suda çözünür bir polimer olduğundan, çok yüksek ozmotik basınçlaroluşturmak için kullanılabilir.
Polietilen glikol, gaz kromatografisi için polar durağan bir fazın yanı sıra elektronik test cihazlarında bir ısı transfer sıvısı olarak yaygın olarak kullanılır .
PEG, kütle spektrometri deneylerinde, doğru ve tekrarlanabilir ayarlamaya izin veren karakteristik parçalanma modeliyle sıklıkla kullanılır.
Dar alanlı etoksilatlar gibi PEG türevleri yüzey aktif maddeler olarak kullanılır .
PEG bazı polimerler oluşturmak için kullanılan amfifilik blok kopolimerlerin hidrofilik bloğu olarak kullanılmıştır .
PEG bir dizi müshilatin temelidir . Polietilen glikol ve ilave elektrolitler ile tüm bağırsak sulama , cerrahi veya kolonoskopi öncesi bağırsak hazırlığı için kullanılır .
PEG birçok farmasötik ürünlerde bir eksipiyan olarak da kullanılır .
Çeşitli protein ilaçlarına bağlandığında , polietilen glikol, taşınan proteinin kandaki yavaşlatılmasına izin verir.

 

 

PEG, oldukça kalabalık hücresel koşulları taklit etmek için in vitro deneylerde yaygın olarak kalabalık ajan olarak kullanılır.
PEG, yaygın olarak plazmid DNA izolasyonu ve protein kristalleşmesi için bir çökelti maddesi olarak kullanılır . Protein kristallerinin X-ışını kırınımı , proteinlerin atomik yapısını ortaya çıkarabilir.
PEG, hibridomalar oluşturmak için iki farklı hücrenin tipini, çoğunlukla B-hücrelerini ve miyelomalarını kaynaştırmak için kullanılır .
PEG poliollerinden türetilmiş polimer parçaları , elastomerik elyaflar ( spandex ) ve köpük yastıklar gibi uygulamalar için poliüretanlara esneklik kazandırır .
Olarak mikrobiyoloji , PEG çökeltme virüsleri konsantre etmek için kullanılır.

 

 

Gen terapi vektörleri (virüsler gibi) PEG ile kaplanarak bağışıklık sistemi tarafından inaktivasyona uğramaktan korunur ve onları organlardan uzaklaştırıp toksik etki gösterebilecekleri yerlerden hedef alınmasını önleyebilir.
Nitrat esteri -plastikleştirilmiş polietilen glikol Trident II denizaltı fırlatmalı balistik füze katı roket yakıtında kullanılır.
PEG'in dimetil eterleri , gaz atık akışından karbondioksit ve hidrojen sülfidi çıkarmak için kömür yanması, entegre gazlaştırma kombine çevrim (IGCC) santralleri tarafından kullanılan bir çözücü olan Selexol'ün temel bileşenidir .
PEG, bir yalıtkanda süperiletkenliği indüklemek için bir elektrikli çift katmanlı transistörde kapı izolatörü olarak kullanılmıştır.
PEG ayrıca katı polimer elektrolitleri için bir polimer konakçı olarak kullanılır. 
Henüz ticari üretimde olmamasına rağmen, dünyadaki pek çok grup, özelliklerini geliştirmeyi ve piller, elektrokromik görüntü sistemleri ve diğer ürünlerdeki diğer ürünlerin kullanımına izin vermek amacıyla PEG içeren katı polimer elektrolitleri üzerine araştırmalar yapmaktadır. geleceği.
Ayırma ekipmanında köpürmeyi azaltmak için endüstriyel proseslere PEG enjekte edilir.

 

 

PEG, teknik seramiklerin hazırlanmasında bir bağlayıcı olarak kullanılır .
PEG birçok cilt kremlerinin ( cetomakrogol olarak ) ve kişisel yağlayıcıların (sıklıkla gliserin ile kombine edilen ) temelidir .
PEG, bir dizi diş macununda bir dispersan olarak kullanılır . Bu uygulamada, su bağlar ve ksantan sakızının diş macunu boyunca eşit dağılımda kalmasına yardımcı olur .
PEG, vücut zırhında ve şeker hastalığını izlemek için kullanılan dövmelerde de araştırılıyor .
Düşük molekül ağırlıklı formülasyonlarda (örn. PEG 400 ), baskı kafaları için bir mürekkep solventi ve yağlayıcı olarak Hewlett-Packard tasarım jeti yazıcılarında kullanılır .
Görünümü : Beyaz

 

 

Kimyasal Adı : Polyethylene Glycols / PEG
Kimyasal Formül : C2nH4n+2On+1
Ambalaj Şekli : Varillerde - Torbalarda
Polietilen Glikol (PEG)(PEG 200-300-400-600-1000-1500-4000-6000-8000-12000-10000-18000-20000)
Fiziksel özelliği : Sıvı
Kimyasal Formülü : HO(CH2CH2O)nH
Ambalaj şekli : Varil/IBC 
Polimerizasyon derecesi olan n, her ürünün ortalama molar kütlesini ve gösterdiği özellikleri belirler.
Kullanım Alanları

 

 

-PEG 200-300-400-600 ; mineral yağ,tekstil,deri,metal ve deterjan sanayilerinde wax, parafin ve çözgen emülsiyonlarında emülgatör, ara çözücü,vizkozite ayarlayıcı,nemlendirici, ester üretiminde alkol komponenti olarak kullanılmaktadır.Boya ağaç kozmetik temizlik ve deri sektörlerinde kullanılmaktadır.
Ambalaj şekli:Torba
-PEG 1000-1500-4000-6000-8000-9000-12000 çok çeşitli sanayilerde emülgatör, yağlayıcı ve kalıp ayırıcı olarak kullanılmaktadır.

 

-Çözücü , dağıtıcı olarak kullanılır.

-Viskozite ayarlayıcı olarak kullanılır.

-Kauçuk endüstrisinde kullanılır.

-Plastikleştirici ,nem giderici ve emdirme ajanı olarak kullanılmaktadır.

-Yağlayıcı ve kalıp ayırıcı olarak kullanılmaktadır.

-Kimyasal sentezlerde ara madde olarak kullanılmaktadır.

-Elektrolik kaplama işlemlerinde kullanılmaktadır.

-Katı deterjan konsantreleri mum boyalar sulu boyalarda kullanılır.

 

Polietilen glikol ( PEG ), a, polieter endüstriyel imalat için, bir çok uygulamada, bileşik ilaç . 
PEG olarak da bilinir , polietilen oksit ( PEO ) ya da polioksietilen ( POE onun bağlı olarak) , molekül ağırlığı . 
PEG yapı, ortak olarak H- (O-CH, olarak ifade edilir 2 -CH 2 ) n- OH.
PEG , PEO ve POE bir bakınız oligomer veya polimer , etilen oksit . Üç isim kimyasal olarak eş anlamlıdır, ama tarihsel PEG ise, biyomedikal alanda tercih edilmektedir PEO polimer kimyası alanında daha yaygındır. Farklı uygulamalar farklı polimer zinciri uzunlukları gerektirdiğinden, PEG 20,000 altında bir molekül kütlesi olan oligomerleri ve polimerleri belirtmek için eğilimindedir g / mol, PEO, 20,000 üzerinde bir molekül kütlesi olan polimerlere g / mol, ve POE bir moleküler kütleye sahip bir polimere . PEG'ler polimerizasyonu ile hazırlanırlar , etilen oksit ve 300 moleküler ağırlıkları geniş bir aralık üzerinde ticari olarak mevcuttur 10,000,000 g / mol g / mol.

 

 

PEG ve PEO onların bağlı olarak, sıvılar veya düşük sıcaklıkta eriyen katılar oldukları , moleküler ağırlıkları . Farklı moleküler ağırlıklara sahip, PEG ve PEO farklı uygulamalarda kullanılan ve farklı fiziksel özelliklere (örn varken viskozite nedeniyle zincir uzunluğu etkilerine bağlı olarak), kimyasal özellikleri hemen hemen aynıdır. 
PEG farklı şekilleri bağlı olarak da mevcuttur başlatıcı polimerizasyon işlemi için kullanılan - en yaygın başlatıcı eter PEG ya da metoksipoli (etilen glikol), kısaltılmış mPEG bir tek işlevli metildir. Düşük molekül ağırlıklı PEG'ler olarak tek dağılımlı, tekdüze veya ayrık anılan da saf oligomerler olarak mevcuttur. Çok yüksek saflıkta PEG son X-ışını kırınımı ile kristal yapısının belirlenmesini sağlayan, kristal yapılı olduğu gösterilmiştir. Saf oligomerlerin saflaştırılması ve ayrılması zor olduğu için, kalite bu tip fiyat polidispers PEG olduğu 10-1000 kat genellikle.

 

PEG'ler aynı zamanda farklı geometriye sahip bulunmaktadır.

 

Dallı PEG'ler, merkezi bir çekirdek grubundan kaynaklanan üç ila on PEG zincirlerine sahiptir.
Yıldız PEG'ler bir merkezi çekirdek grubundan çıkan 10 ila 100, PEG zincirlerine sahiptir.
Tarak PEG'ler birden fazla PEG zincirleri, normalde bir polimer omurgası üzerine aşılanmış sahiptir.
Genellikle PEG'lerin isimlerine dahil edilmiştir numaralar, bunların ortalama molekül (örneğin, bir PEG ağırlıkları göstermektedir = 9 n , yaklaşık 400 arasında bir ortalama molekül ağırlığına sahip olacaktır dalton ve işaretlenmiş olacaktır PEG 400 ). En çok PEG dağılımı ile molekülleri içerir molekül ağırlıkları (yani çok dağınıktırlar). Boyut dağılımı olan istatistiksel karakterize edilebilir ağırlıkça ortalama molekül ağırlığı (Mw) ve sayı ortalama moleküler ağırlığı olarak adlandırılır oranı olan (Mn), polidispersite indeksi (Mw / Mn). Mw ve Mn ölçülebilir kütle spektrometrisi .

 

 

PEGilasyon kovalent başka bir büyük için bir PEG yapısı bağlama eylemidir molekülü , örneğin, bir terapötik protein daha sonra şu şekilde ifade edilir, PEG'lenmiş protein. İnterferon alfa-2a PEG'lenmiş veya 2b için yaygın olarak kullanılan bir enjekte edilebilir tedaviler hepatit C enfeksiyonu.
PEG içinde çözünür olan , su , metanol , etanol , asetonitril , benzen ve diklorometan ve çözünmez olan , dietil eter ve heksan . 
İyonik olmayan üretilmesi için, hidrofobik moleküllere bağlanmıştır yüzey aktif .
Polietilen glikol (PEG) ve ilgili polimerler (PEG fosfolipid yapılan) sıklıkta sonike biyomedikal uygulamalarda kullanıldığında. Murali tarafından rapor Ancak, et al., PEG, memeli hücreleri için toksik olabilir sonolytic bozulması ve PEG bozunma ürünlerine çok hassastır. Nedenle, nihai malzeme deney sonuçlarına eserler tanıtabilirsiniz belgesiz kirletici içermediğinden emin olmak için potansiyel PEG bozulmasını değerlendirmek zorunludur.

 

 

PEG ve metoksipolietilen glikol tarafından üretilmektedir Dow Chemical ticari ismi altında Carbowax endüstriyel kullanım için, ve Carbowax Sentry gıda ve farmasötik kullanım için. Adı aşağıdaki bir dizi ile gösterildiği gibi onlar, molekül ağırlığına bağlı olarak, sıvı, katı kıvamında değişir. Bunlar da dahil olmak üzere, çeşitli uygulamalarda ticari olarak kullanılan yüzey aktif maddeler , gıdalarda üzere kozmetik , farmasötik alanda, içinde biyomedikal , dağıtıcı maddeler olarak, çözücü madde olarak, içerisinde merhemler , içinde fitil bazları, tablet olarak yardımcı maddeler ve aynı laksatifler . Bazı özel gruplar lauromacrogols , nonoxynols , Oktoksinollar ve poloxamerler .
Makrogol laksatif olarak kullanılan, bir polietilen glikol şeklidir. Adı (örneğin, makrogol 3350, makrogol 4000 veya makrogol 6000) ortalama molekül ağırlığını temsil eder, ardından bir dizi olabilir.
PEG'ler potansiyel örneğin etilen oksit ve benzeri gibi toksik kirleri içeren 1,4-dioksan . Etilen Glikol ve eterlerdir nefrotoksik zarar görmüş cildin uygulandığında.

 

Polietilen glikol üretimi ilk 1859'da Hem bildirilmiştir AV Laurence ve Charles Adolphe Wurtz polietilen glikoller olduğu, bağımsız bir şekilde izole edilmiş bir ürün. Polietilen glikol etkileşimi ile üretilen etilen oksit , su ile, etilen glikol veya etilen glikol oligomerler. Reaksiyon asidik veya bazik katalizörler ile katalize edilmektedir. Bir düşük polimerlerin oluşturulmasına olanak sağlar, çünkü etilen glikol ve bunun oligomerleri, su yerine bir başlangıç malzemesi olarak tercih edilir polidispersite (dar bir molekül ağırlığı dağılımı). Polimer zinciri uzunluğu reaktantların oranına bağlıdır.

 

HOCH 2 , CH 2 , OH + n (CH 2 CH 2 O) → HO (CH 2 CH 2 O) n + 1 'H
Katalizör türüne bağlı olarak, mekanizması polimerizasyonu , katyonik veya anyonik olabilmektedir. Bu, bir düşük olan PEG elde edilmesine olanak sağlar, çünkü anyonik mekanizma tercih edilir polidispersite . Polimerizasyon etilen oksit bir ekzotermik bir süreçtir. Aşırı ısınma ya da alkali ya da metal oksitler gibi katalizörler etilen oksit ile kontamine bir kaç saat sonra, bir patlama bitebilir kaçak polimerizasyon, yol açabilir.
Polietilen oksit, veya yüksek moleküler ağırlıklı polietilen glikol, sentezlenir süspansiyon polimerizasyonu . Büyüyen polimer zinciri tutmak için gerekli olan çözelti sırasında polikondansasyon işlemi. Reaksiyon magnezyum-, alüminyum- ya da kalsiyum-organoelement bileşikleri ile katalize edilmektedir. Önlemek için pıhtılaşma gibi katkı maddeleri, kenetleme çözeltiden polimer zincirlerinin dimetilglioksim kullanılır.
Gibi alkalin katalizörler , sodyum hidroksit (NaOH), potasyum hidroksit (KOH), ya da sodyum karbonat (Na 2 CO 3 ) düşük molekül ağırlıklı bir polietilen glikol hazırlamak için kullanılır.
Tıbbi kullanımları
Ana madde: Macrogol
PEG, bir dizi temelidir laksatifler . Tüm bağırsak sulama polietilen glikol ve eklenen elektrolitler önce bağırsak hazırlanması için kullanılan cerrahi veya kolonoskopi .
Yanı sıra, PEG, bir şekilde kullanılan yardımcı madde pek çok farmasötik ürünlerde.
Çeşitli protein bağlandığında ilaçlar , polietilen glikol kandan taşınan proteinin bir yavaşlama temizlenmesini sağlar.
PEG sinir hücrelerini kaynaştırmak için kullanılabilecek ihtimali okuyan araştırmacılar tarafından araştırılmaktadır omurilik yaralanması .
Kimyasal kullanımları

 

16. yüzyıl kalıntıları Carrack Mary Rose 1980'lerde PEG ile koruma tedavi gören

 

orijinal rengin izlerini yok pişmiş toprak savaşçı,
PEG olduğu için hidrofilik molekülü, tek-molekül floresan çalışmalarında proteinlerin spesifik olmayan yapışmasını önlemek için cam mikroskop slayt pasifleştiren için kullanılmıştır.
Polietilen glikol, düşük toksisiteye sahiptir ve çeşitli ürün kullanılır. polimer, sulu ve sulu olmayan ortamlarda çeşitli yüzeyler için bir yağlama kaplama olarak kullanılır.
PEG, esnek, suda çözünür bir polimer olduğu için, çok yüksek oluşturmak için kullanılabilir ozmotik basınçları (atmosfer onlarca civarında). Aynı zamanda biyolojik kimyasallarla belirli etkileşimleri olma ihtimali yoktur. Bu özellikler, ozmotik basınç uygulamak için en faydalı moleküllerin PEG hale biyokimya ve biyomembranlar kullanıldığında, özellikle de deney ozmotik stres tekniği .
Polietilen glikol(PEG), aynı zamanda genel olarak bir polar bir sabit faz olarak kullanılır, gaz kromatografisi gibi bir ısı transfer sıvısı , elektronik kontrol cihazları.

 

 

Yanı sıra, PEG savaş gemisi ile olduğu gibi, su altı kurtarılmış olan nesneleri korumak için kullanılmıştır Vasa Stockholm, ve benzeri durumlarda. Bu ahşap boyutsal olarak sabit hale ve çözgü önlenmesi veya kuruduğunda ahşap daralma, ahşap nesneler su yerine geçer. Buna ek olarak, PEG ile çalışırken kullanılan yeşil ahşap bir stabilizatör olarak ve büzülmesini engellemek üzere.
PEG boyalı renklerini korumak için kullanılmıştır Terra-Cotta Warriors Çin'de UNESCO Dünya Mirası yerinde ortaya çıkarıldı. Şu duvardaki eserler Çin Şi Huang Di hanedanının (Çin'in ilk imparatoru) sırasında yaratıldı. Terra-cotta parçalarının 15 saniye kazı sırasında ortaya çıkarılan içinde, boyanın altındaki lak kuru Xian havaya maruz bırakıldıktan sonra, kıvrılmaya başlıyor. Boya sonradan yaklaşık dört dakika içinde pul pul olur. 
Alman Bavyera Eyalet Koruma Dairesi PEG derhal ortaya çıkarıldı eserler uygulandığında kil askerlerin parçaları üzerinde boyalı renkler korunmasında destekli ettiğini koruyucu madde geliştirdi.
PEG, sık sık (bir iç kalibrasyon bileşiği olarak) kullanıldığında kütle spektrometrisi , doğru ve tekrarlanabilir bir ayarlama sağlayan karakteristik parçalanma desenli, deneyler.
Gibi PEG türevleri, dar aralık etoksilatları , olarak kullanılan yüzey aktif maddeler .
PEG olan poliol ve bir ile reaksiyona sokulabilir izosiyanat yapmak için poliüretan .
PEG, hidrofilik blok olarak kullanılmıştır amfifilik blok kopolimerleri bazı oluşturmak için kullanılan polymersomes .

 

 

Biyolojik kullanımları
PEG, yaygın olarak yüksek oranda kalabalık hücre koşulları taklit edecek şekilde in vitro deneylerde bir kalabalık bir madde olarak kullanılır.
PEG, yaygın olarak bir olarak kullanılan çökeltici plazmid DNA izolasyonu ve için , protein kristalleştirme . X-ışını difraksiyon protein kristalleri proteinlerinin atom yapısı ortaya çıkarabilir.
PEG oluşturmak için genellikle iki farklı hücre tipleri, B-hücreleri ve myelomaları içermektedir kaynaştırmak için kullanılır hibridomalar . Cesar Milstein ve Georges JF Köhler kazanan, bu, antikor üretimi için kullanılır, bu teknik, kökenli Fizyoloji ve Tıp Nobel 1984.
PEG, elde edilen polimer segmentleri polioller esneklik kazandırmak poliüretanlar gibi elastomerik gibi uygulamalar için fiberlerin ( spandeks ) ve köpük yastıkları.
Olarak mikrobiyoloji , PEG çökeltme virüsleri konsantre etmek için kullanılır. Yanı sıra, PEG yeniden lipozomlar içinde (her iki iç ve dış yaprakçıkların karıştırma) tam füzyon uyarmak üzere kullanılan in vitro .
Gen terapisi (virüsler gibi) vektörler immün sistemi tarafından inaktivasyona bunları korumak ve bunu oluşturmak ve toksik bir etkiye sahip olabilir organlardan bunları de-hedeflemek için, PEG-kaplı olabilir. PEG polimeri büyüklüğü en iyi bağışıklık koruma etkisi daha büyük polimerler ile, önemli olduğu gösterilmiştir.
PEG, bir bileşenidir sabit nükleik asit lipid parçacıkları paketlemek için kullanılan (SNALPs) siRNA'yı kullanım için in vivo .
Olarak kan bankacılığı , PEG olarak kullanılan güçlendirici tespitini arttırmak için antijenler ve antikorlar .
Çalışırken fenol laboratuar koşullarında, PEG 300 herhangi bir kalıntı fenol devre dışı bırakmak için fenol cilt üzerinde yanıklar kullanılabilir.
Gelen biyofizik sulu çözeltiler içinde bir küresel bir şekle sahiptir ve iyon kanal iletkenliği engelleyebildiği için, polietilen glikoller, işleyen iyon kanalları çaplı çalışmalar için tercih edilen moleküllerdir.
Ticari kullanımların
PEG birçok temelidir cilt kremleri (olarak setomakrogol ) ve kişisel kayganlaştırıcı (sıklıkla kombine gliserin ).
PEG, bir dizi kullanılır diş macunu bir şekilde dağıtıcı . Bu uygulamada, bu suyu bağlar ve tutmaya yardımcı ksantan zamkı eşit diş macunu boyunca dağıtılmış.
PEG, kullanım için araştırılmaktadır da vücut zırhı , ve dövme izlemek için diyabet .
Düşük olarak molekül ağırlıklı formülasyonlar (örneğin, PEG 400 ), bu kullanılan Hewlett-Packard designjet yazıcılar baskı kafaları için bir mürekkep solvent ve yağlama maddesi olarak.
Yanı sıra, PEG ana unsurlarından biridir Paintball çünkü kalınlığı ve esnekliği, dolgular. Ancak, 2006 yılı başlarında gibi bazı paintball üreticileri PEG için ucuz yağ bazlı alternatifleri ikame başladı.
PEG, aynı zamanda gıda, bir anti-köpük maddesi olarak kullanılmaktadır - kendi INS sayısı 1521 ya da AB E1521 olduğu.

 

Endüstriyel kullanım alanları

 

Bir nitrat ester, -plasticized polietilen glikol ( Nepe-75 ) kullanıldığı Trident II denizaltı fırlatılan füze katı roket yakıt.
PEG dimetil eterleri temel bileşendir SELEXOL , tarafından kullanılan bir çözücü kömür -burning, entegre gazlaştırma kombine çevrim (IGCC) santralleri uzaklaştırmak için karbon dioksit ve hidrojen sülfid gazı atık.
PEG, bir yalıtkan olarak süperiletkenliği indükleme elektrikli çift katmanlı transistor gate izolatör olarak kullanılmıştır.
PEG, aynı zamanda, katı polimer elektrolit için bir polimer ana olarak kullanılır. henüz ticari üretiminde de, dünyanın pek çok grup, ve pil, elektro-kromik görüntüleme sistemlerinde bunların kullanımına izin veren bunların özelliklerini iyileştirmek amacıyla, PEG içeren katı polimer elektrolit ile ilgili araştırma yapan ve diğer ürünler vardır geleceği.
PEG ayırma donanımları köpük azaltılması için endüstriyel işlemler enjekte edilir.
PEG olarak kullanılan bağlayıcı teknik hazırlanmasında seramik .
PEG, genel olarak, biyolojik olarak eylemsiz ve güvenli olarak kabul edilir. Ancak, klinik güvenlik çalışmaları genelde yetişkinler değil, çocuklar dayanmaktadır. FDA çocuklar için müshil içinde PEG olası etkilerini araştırmak için istendi. Ayrıca, insanların bir azınlık olarak alerjik ona. Bir kişinin işlenmiş gıdalar, kozmetikler, ilaçlar, PEG içerenler veya PEG ile imal edilen diğer maddeler de dahil olmak üzere görünüşte alakasız ürünler, giderek artan sayıda karşı alerji teşhisi sonra PEG alerjisi genellikle keşfedilir.

 

 

Ayrıca bakınız: Çoklu Kimyasal Duyarlılık
PEG, kimyasal olarak (örneğin, protein ilaçları veya nano-tanecikleri gibi) tedavi edici moleküllerin bağlı olduğu zaman, bazen bazı hastalarda bir anti-PEG antikor tepkisi uyarma, antijenik olabilir. 
Bu etki sadece mevcut olan birçok PEGile tedavilerin birkaç için gösterilen, ancak etkilenen hastaların klinik sonuçları üzerinde önemli etkilere sahiptir. 
Hastalar, anti-PEG immün yanıtları vardır, bu birkaç örneğini dışında, genel olarak ilaç formülasyonlarının güvenli bir bileşen olduğu kabul edilir.

 

 

Polietilen glikol (PEG) , etilen oksit ile suyun mono etilen glikolun veya dietilen glikolun polimerizasyonu neticesinde elde edilir. PEG olarak kısaltılan poli etilen glikolun aynı zamanda poli oksietilen veya poli etilen oksit olarak adlandırmaları da mevcuttur. Suda çözünebilen ve zehirli olmayan sentetik polieterdir.
Polietilen glikol (PEG), ester üretiminde alkol komponenti, ve bazik boyalar ve bazı boya bazları için etkili çözücülerdir. Poli etilen glikol, fleksografik mürekkeplerde bazik boyalar için solvent olarak, boya ve seramik endüstrisinde çözücü ve dağıtıcı olarak kullanılmaktadır. 
Polietilen glikol, yüksek kapatılıcıkla mürekkepleri formüle etmek için ofis tedarik endüstrisinde de kullanılır.
polietilen glikol 1000 (1000 PEG) polyether birçok endüstriyel üretim Tıp uygulamaları ile bileşik olduğunu. PEG, polietilen oksit (PEO) veya polyoxyethylene (POE), Moleküler ağırlığı bağlı olarak da olarak bilinir. PEG ve PEO sıvı ya da katı, onların moleküler ağırlık bağlı olarak düşük erime vardır. Mandal etilen oksit polimerizasyon tarafından hazırlanır ve piyasada bulunan çok çeşitli 10.000.000 g/mol 300 g/mol üzerinden moleküler ağırlık bitti. PEG ve PEO kimyasal özellikleri ile hemen hemen aynı olsa da. Onlar sıvı katı, bağlı olarak moleküler ağırlık için gelen tutarlılık değişir. 
Farklı moleküler ağırlık olarak yüzey, gıda, kozmetik, İlaç sanayii, biyomedikal, çözücüler, merhem, fitil üsleri, olarak dispersiyon ajanı olarak da dahil olmak üzere farklı uygulamalarda kullanım bulmak tablet eksipientleri ve müshil olarak. 
Lauromacrogols, nonoxynols, octoxynols ve poloxamers bazı belirli gruplarıdır. PEG su, metanol, etanol, Asetonitril, benzen ve diklorometan çözünür ve çözünmez Dietil eter ve hekzan

 

uygulama

 

1) PEG ilaç, kozmetik, Kimya Mühendisliği, kauçuk, metal kaplama, pestisit içinde kullanılabilir, pigment ve iplik ve dokuma alanları.
2) PEG biridir aynı zamanda ester tipi yüzey aktif Ajan ana malzemeler.

 

ambalaj

PEG200-1000: demir veya plastik varil. Net ağırlık 50Kg, 200 Kg.

PEG2000-8000: plastik torba veya bileşik çanta ile kaplı P Kuzeydeçalistigini c dokuma çanta. Bu ürün için tehlikeli kimyasallar ait değil net ağırlık 25 kg.

Storage

 

Serin, Kuru, deposunda yer havalandırılmış. Nem kaçının, doğrudan güneş ışığı ve çarpışma. bakımı.
Paket: 200Kgs / Demir Dramı veya plastik Davul

 

Raf Ömrü: 2 Yıl (24 Ay)

Anahtar kelime: Polietilen glikol serisi; Polietilen Glikol PEG 400, 600, 1000, 1500, 4000 vs.

Kullanım Alanları: Polietilen glikol serisi, çözücü, yüzey aktif madde, o / w emülsiyon haline getirici ajan, stabilize, yağlama maddesi vb. Gibi kozmetik ürünlerde kullanılabilir.

İlaç endüstrisinde, polietilen glikol serisi son formülasyon için yardımcı madde veya yardımcı madde, özellikle PEG-4000 ve PEG-6000 olarak kullanılır. Kağıt yapımında kaplama maddesi olarak da kullanılabilir

Polietilen glikol, kauçuk üretiminde çılgınca katkı maddesi olarak kullanılır.

 

Polietilen Glikol (Polietilen Glikol) renksiz, kokusuz, viskozdur. Tatlı bir tat var, ancak yutulursa zehirlidir. PolyEthylene Glycol, dünyada piyasada bulunan ve üretilen en önemli glikoldür. Bir antifriz ve soğutucu, hidrolik sıvılar ve düşük dondurucu dinamitler ve reçinelerin üretiminde kullanılabilir.
Polietilen glikol (Polietilen Glikol) birçok uygulamaya sahip bir polieter bileşiğidir. Endüstriyel ve farmasötik üretimde kullanılabilir.
Polietilen glikol etilen oksitin su , etilen glikol veya etilen glikol oligomerleri ile etkileşimi yoluyla üretilir . PEG bir dizi müshilatin temelidir. peg birçok eczacılık ürününde bir eksipiyan olarak kullanılır.
Polietilen Glikolün (Polietilen Glikol) düşük moleküler ağırlıklı varyantları, oral sıvılar ve yumuşak kapsüllerde çözücüler olarak kullanılır.
Polietilen Glikol (Polietilen Glikol) katı varyantları merhem bazları, tablet bağlayıcılar, film kaplamaları ve yağlayıcılar olarak kullanılırken.
polietilen glikol 1000 (1000 PEG) polyether birçok endüstriyel üretim Tıp uygulamaları ile bileşik olduğunu. PEG, polietilen oksit (PEO) veya polyoxyethylene (POE), Moleküler ağırlığı bağlı olarak da olarak bilinir. PEG ve PEO sıvı ya da katı, onların moleküler ağırlık bağlı olarak düşük erime vardır. Mandal etilen oksit polimerizasyon tarafından hazırlanır ve piyasada bulunan çok çeşitli 10.000.000 g/mol 300 g/mol üzerinden moleküler ağırlık bitti.
PEG ve PEO kimyasal özellikleri ile hemen hemen aynı olsa da. Onlar sıvı katı, bağlı olarak moleküler ağırlık için gelen tutarlılık değişir. Farklı moleküler ağırlık olarak yüzey, gıda, kozmetik, İlaç sanayii, biyomedikal, çözücüler, merhem, fitil üsleri, olarak dispersiyon ajanı olarak da dahil olmak üzere farklı uygulamalarda kullanım bulmak tablet eksipientleri ve müshil olarak. 
Lauromacrogols, nonoxynols, octoxynols ve poloxamers bazı belirli gruplarıdır. 
PEG su, metanol, etanol, Asetonitril, benzen ve diklorometan çözünür ve çözünmez Dietil eter ve hekzan

 

 

Polietilen Glikolün (Polietilen Glikol) köpeklerde omurga yaralanmalarının iyileşmesini artırabileceği de kanıtlanmıştır. Polietilen glikol sinir onarımına yardımcı olacaktır. Monoklonal antikor üretiminde b-hücrelerini miyelom hücreleri ile kaynaştırmak yaygın olarak kullanılır.
Son yıllarda konstipasyon hastalarında tegaserod'a göre daha iyi sonuçlar veren polietilen glikol (Polietilen Glikol) kanıtlanmıştır.
Polietilen Glikolün esnek, suda çözünür polimer özelliğiyle çok yüksek ozmotik basınçlar oluşturmak için kullanılabilir . 
Polietilen Glikol (Polietilen Glikol) de biyolojik kimyasallarla spesifik etkileşim ihtimali yoktur. Tüm bu özellikler, polietilen glikol 
(Polietilen Glikol), özellikle ozmotik stres tekniğini kullanırken biyokimyasal deneylerde ozmotik basınç uygulamak için en faydalı moleküllerden biridir.
En Üst Kalite, Polietilen Glikol (PEG); PEG 400, 600, 1000, 1500, 4000, vb Çin'deki Tedarikçiler. Polietilen Glikol (PEG) Üreticileri.

 

 

Eğer polietilen glikol 400, 600, 1000, 1500, 4000, 6000, 8000 peg arıyorsanız, bizimle iletişime hoş geldiniz. 
Rekabetçi fiyat ve iyi satış sonrası hizmet mevcuttur.
Etilen Oksit ile suyun, Mono Etilen Glikol'ün veya Di Etilen Glikol'ün polimerizasyonu neticesinde elde edilir.

 

Poli Etilen Glikol (PEG), aynı zamanda "poli oksietilen" veya "poli etilen oksit" olarak da bilinen, suda çözünebilen ve zehirli olmayan bir sentetik polieterdir.

Genellikle moleküler ağırlığı 100.000'den düşük olanlar Poli Etilen Glikol (PEG) olarak, bunun üzerindekiler ise "poli etilen oksit" olarak adlandırılırlar.

 

Düşük moleküler ağırlıklı Poli Etilen Glikol çeşitleri (moleküler ağırlığı 1000'den düşük olanlar) renksiz ve sıvı haldedirler. 
Yüksek moleküler ağırlıklı olanlar ise beyaz renkte ve katı halde bulunurlar. Moleküler ağırlıkları yükseldikçe suda çözünebilme oranları azalmaktadır.
PEG 200-300-400-600; mineral yağ, tekstil, deri, metal ve deterjan sanayilerinde, wax, parafin ve çözgen emülsiyonlarında emülgatör, ara çözücü, viskosite ayarlayıcı, nemlendirici, ester üretiminde alkol komponenti olarak kullanılmaktadır. PEG 1000-1500-4000-6000-9000; çok çeşitli sanayilerde emülgatör, yağlayıcı ve kalıp ayırıcı olarak kullanılmaktadır.
PEG 200, 300 ve 600 S 23 oC'de berrak renksiz sıvılardır. PEG 600, ortam sıcaklığına bağlı olarak berrak-renksiz bir sıvı, süt beyazı sıvı veya bir yarı katı kararlılığına sahip olabilir. Ca.1000 yada daha fazla molar kütleli polietilen glikoller 23 oC'de katıdırlar.

 

PEG çeşitlerinin yağlar, yağ asitleri, alkoller ve sıvı yağlarla, doğal ve sentetik ester ve hidrokarbon waxları, petrol fraksiyonları ve hidrofobik bir doğanın diğer maddelerinin çoğuyla karışabilirliği sınırlıdır.

Bununla birlikte, sözde karışımlar veya hamur kıvamında dağılımlar, ürünlerin birkaç kombinasyonlarıyla, onları bir kabın içinde eriterek veya karışmadan önce soğumalarına izin vererek yapılabilir.

Kromatik pigmentler, sermik pigmentler ve cilalar, katı yağlarda aşındırıcılar gibi katılar PEG çeşitleriyle kararlı-homojen hamurlara temellendirilebilirler. PEG katıların doğru bir şekilde nemlendirilmesini, viskositenin makul limitlerde tutulmasını ve çeşitli malzememlerin doğru bir şekilde oranlandırılmasını sağlar.

PEG çeşitleri, suda çözünür polieter alkollerdir. Çözücüler, yağlayıcılar ve dağıtıcılar olarak çeşitli uygulamalarda kullanılırlar. Ayrıca likitlerin viskositesini modifiye etmek için kullanılabilirler ve ısı transfer ve hidrolik sıvılar olarak kullanılabilirler. Polietilen glikoller ayrıca organik sentezlerde ara madde olarak kullanılırlar.

 

PEG 200,300,400 ve 600 sulu formülasyonlarda yüzey aktif karışımlarını çözmek için temizleyici endüstrisinde ve deterjanlarda kullanılırlar. PEG çeşitleri, yüksek solvent gücüne ve pigment ve boyaların bir çokları için dağıtıcı kapasiteye sahiptir ve bazik boyalar ve bazı boya bazları için etkili çözücülerdir. 
Yüksek kapatılıcıkla mürekkepleri formüle etmek için ofis tedarik endüstrisinde kullanılırlar. 
Mürekkebin yoğunluğu katı ve sıvı PEG çeşitlerinin karışımı kullanılarak kontrol altına alınabilir. PEG çeşitleri fleksografik mürekkeplerde bazik boyalar için solventler olarak kullanılabilirler. 
Benzer bir şekilde, sıvı ve hamur pigment preparatları, tekstilde hamur koyulaştırıcılar, boya ve saramik endüstrisinde çözücü ve dağıtıcı ortam olarak kullanılabilirler.
(polyethylene glycol, PEG, poly(oxyethylene), polyglycol, polyether glycol)

 

 

Özellikleri: Molekül ağırlığı aralığı 200 den 6000 e kadardır.Özellikleri ve kullanım alanları, molekül ağırlığına göre değişim gösterir.(Örnek, PEG300, PEG400 vb.) Temiz, renksiz, kokusuz ve viskoz bir sıvıdır. Su, pek çok alkol ve organik solventlerle belirli oranlarda karışabilir ve de çözünebilir. Pek çok kimyasal aşanda inört tür. Düşük buhar basınçlarında hizrolize olmaz ya da bozunmaz. Nem tutucu, nemlendirme ve dağıtma ajanı, petrol bazlıdır.

Kullanım Alanları: Molekül ağırlığına göre kullanım alanlarıda değişiklik gösterir.Belli başlı kullanım alanları; plastikleştirici ve yumuşatıcı olarak sağlık ve kozmatik sektöründe merhem, krem vb. preparatlarda, cila, kağıt kaplama, makine ve kalıp yağlarında, solvent ve binderlerde, izin verilen miktarlarda gıda sektöründe kullanılmaktadır. Genellikle krem merhem, kozmetik ve saç bakım ürünlerinde kullanılır.

 

 

PEG 200,300,400 ve 600 sulu formülasyonlarda yüzey aktif karışımlarını çözmek için temizleyici endüstrisinde ve deterjanlarda kullanılırlar. PEG çeşitleri, yüksek solvent gücüne ve pigment ve boyaların bir çokları için dağıtıcı kapasiteye sahiptir ve bazik boyalar ve bazı boya bazları için etkili çözücülerdir. Yüksek kapatılıcıkla mürekkepleri formüle etmek için ofis tedarik endüstrisinde kullanılırlar. 
Mürekkebin yoğunluğu katı ve sıvı PEG çeşitlerinin karışımı kullanılarak kontrol altına alınabilir. PEG çeşitleri fleksografik mürekkeplerde bazik boyalar için solventler olarak kullanılabilirler. Benzer bir şekilde, sıvı ve hamur pigment preparatları, tekstilde hamur koyulaştırıcılar, boya ve saramik endüstrisinde çözücü ve dağıtıcı ortam olarak kullanılabilirler.

 

Zararları: Polietilen Glikol (damardan verildiğinde) öldürücü kalp krizleri görülmüştür, merkezi sinir sistemi depresyonu ve deri yanığına neden olabildiği gözlemlenmiştir.

 

Kimyasal Formül: HOCH2(CH2OCH2)nCH2OH ya da H(OCH2CH2)nOH
Medical uses
Main article: Macrogol
PEG is the basis of a number of laxatives.[4] Whole bowel irrigation with polyethylene glycol and added electrolytes is used for bowel preparation before surgery or colonoscopy.
PEG is also used as an excipient in many pharmaceutical products.
When attached to various protein medications, polyethylene glycol allows a slowed clearance of the carried protein from the blood.[5]
The possibility that PEG could be used to fuse axons is being explored by researchers studying peripheral nerve and spinal cord injury.[4]
Chemical uses

 

The remains of the 16th century carrack Mary Rose undergoing conservation treatment with PEG in the 1980s

 

Terra cotta warrior, showing traces of original color
Because PEG is a hydrophilic molecule, it has been used to passivate microscope glass slides for avoiding non-specific sticking of proteins in single-molecule fluorescence studies.[6]
Polyethylene glycol has a low toxicity and is used in a variety of products.[7] The polymer is used as a lubricating coating for various surfaces in aqueous and non-aqueous environments.[8]
Since PEG is a flexible, water-soluble polymer, it can be used to create very high osmotic pressures (on the order of tens of atmospheres). It also is unlikely to have specific interactions with biological chemicals. These properties make PEG one of the most useful molecules for applying osmotic pressure in biochemistry and biomembranes experiments, in particular when using the osmotic stress technique.
Polyethylene glycol is also commonly used as a polar stationary phase for gas chromatography, as well as a heat transfer fluid in electronic testers.
PEG has also been used to preserve objects that have been salvaged from underwater, as was the case with the warship Vasa in Stockholm,[9] and similar cases. It replaces water in wooden objects, making the wood dimensionally stable and preventing warping or shrinking of the wood when it dries.[4] In addition, PEG is used when working with green wood as a stabilizer, and to prevent shrinkage.[10]
PEG has been used to preserve the painted colors on Terracotta Warriors unearthed at a UNESCO World Heritage site in China.[11] These painted artifacts were created during the Qin Shi Huang Di dynasty (first emperor of China). Within 15 seconds of the terra-cotta pieces being unearthed during excavations, the lacquer beneath the paint begins to curl after being exposed to the dry Xian air. The paint would subsequently flake off in about four minutes. 
The German Bavarian State Conservation Office developed a PEG preservative that when immediately applied to unearthed artifacts has aided in preserving the colors painted on the pieces of clay soldiers.[12]
PEG is often used (as an internal calibration compound) in mass spectrometry experiments, with its characteristic fragmentation pattern allowing accurate and reproducible tuning.
PEG derivatives, such as narrow range ethoxylates, are used as surfactants.
PEG has been used as the hydrophilic block of amphiphilic block copolymers used to create some polymersomes.[13]
PEG has also been used as a propellent on the UGM-133M Trident II Missile, in service with the United States Air Force.[14]
Biological uses
PEG is commonly used as a crowding agent in in vitro assays to mimic highly crowded cellular conditions.[6]
PEG is commonly used as a precipitant for plasmid DNA isolation and protein crystallization. X-ray diffraction of protein crystals can reveal the atomic structure of the proteins.
PEG is used to fuse two different types of cells, most often B-cells and myelomas in order to create hybridomas. César Milstein and Georges J. F. Köhler originated this technique, which they used for antibody production, winning a Nobel Prize in Physiology or Medicine in 1984.[4]
Polymer segments derived from PEG polyols impart flexibility to polyurethanes for applications such as elastomeric fibers (spandex) and foam cushions.
In microbiology, PEG precipitation is used to concentrate viruses. PEG is also used to induce complete fusion (mixing of both inner and outer leaflets) in liposomes reconstituted in vitro.
Gene therapy vectors (such as viruses) can be PEG-coated to shield them from inactivation by the immune system and to de-target them from organs where they may build up and have a toxic effect.[15]

 

 

The size of the PEG polymer has been shown to be important, with larger polymers achieving the best immune protection.
PEG is a component of stable nucleic acid lipid particles (SNALPs) used to package siRNA for use in vivo.[16][17]
In blood banking, PEG is used as a potentiator to enhance detection of antigens and antibodies.[4][18]
When working with phenol in a laboratory situation, PEG 300 can be used on phenol skin burns to deactivate any residual phenol (some references are required).
In biophysics, polyethylene glycols are the molecules of choice for the functioning ion channels diameter studies, because in aqueous solutions they have a spherical shape and can block ion channel conductance.[19][20]
Commercial uses
PEG is the basis of many skin creams (as cetomacrogol) and personal lubricants (frequently combined with glycerin).
PEG is used in a number of toothpastes[4] as a dispersant. In this application, it binds water and helps keep xanthan gum uniformly distributed throughout the toothpaste.
PEG is also under investigation for use in body armor, and in tattoos to monitor diabetes.[21][22]
In low-molecular-weight formulations (e.g. PEG 400), it is used in Hewlett-Packard designjet printers as an ink solvent and lubricant for the print heads.
PEG is also used as an anti-foaming agent in food and drinks[23] - its INS number is 1521[24] or E1521 in the EU.[25]
Industrial uses

 

 

A nitrate ester-plasticized polyethylene glycol (NEPE-75) is used in Trident II submarine-launched ballistic missile solid rocket fuel.[26]
Dimethyl ethers of PEG are the key ingredient of Selexol, a solvent used by coal-burning, integrated gasification combined cycle (IGCC) power plants to remove carbon dioxide and hydrogen sulfide from the gas waste stream.
PEG has been used as the gate insulator in an electric double-layer transistor to induce superconductivity in an insulator.[27]
PEG is also used as a polymer host for solid polymer electrolytes. Although not yet in commercial production, many groups around the globe are engaged in research on solid polymer electrolytes involving PEG, with the aim of improving their properties, and in permitting their use in batteries, electro-chromic display systems, and other products in the future.
PEG is injected into industrial processes to reduce foaming in separation equipment.
PEG is used as a binder in the preparation of technical ceramics.[28]
Recreational uses
PEG is used to extend the size and durability of very large soap bubbles.
PEG is the main ingredient in many personal lubricants.
Health effects
PEG is considered biologically inert and safe by the FDA. However, a growing body of evidence shows the existence of anti PEG antibodies in approximately 72% of the population based on plasma samples from 1990-1999.[medical citation needed] The FDA has been asked to investigate the possible effects of PEG in laxatives for children.[29]

 

Due to its ubiquity in a multitude of products and the large percentage of the population with antibodies to PEG, hypersensitive reactions to PEG are an increasing concern.[medical citation needed] Allergy to PEG is usually discovered after a person has been diagnosed with an allergy to an increasing number of seemingly unrelated products, including processed foods, cosmetics, drugs, and other substances that contain PEG or were manufactured with PEG.[30]

When PEG is chemically attached to therapeutic molecules (such as protein drugs or nanoparticles), it can sometimes be antigenic, stimulating an anti-PEG antibody response in some patients. This effect has only been shown for a few of the many available PEGylated therapeutics, but it has significant effects on clinical outcomes of affected patients.[31] Other than these few instances where patients have anti-PEG immune responses, it is generally considered to be a safe component of drug formulations.

 

Available forms and nomenclature
PEG, PEO, and POE refer to an oligomer or polymer of ethylene oxide. The three names are chemically synonymous, but historically PEG is preferred in the biomedical field, whereas PEO is more prevalent in the field of polymer chemistry. Because different applications require different polymer chain lengths, PEG has tended to refer to oligomers and polymers with a molecular mass below 20,000 g/mol, PEO to polymers with a molecular mass above 20,000 g/mol, and POE to a polymer of any molecular mass.[32] PEGs are prepared by polymerization of ethylene oxide and are commercially available over a wide range of molecular weights from 300 g/mol to 10,000,000 g/mol.[33]

 

 

PEG and PEO are liquids or low-melting solids, depending on their molecular weights. While PEG and PEO with different molecular weights find use in different applications, and have different physical properties (e.g. viscosity) due to chain length effects, their chemical properties are nearly identical. Different forms of PEG are also available, depending on the initiator used for the polymerization process - the most common initiator is a monofunctional methyl ether PEG, or methoxypoly(ethylene glycol), abbreviated mPEG. 
Lower-molecular-weight PEGs are also available as purer oligomers, referred to as monodisperse, uniform, or discrete. Very high purity PEG has recently been shown to be crystalline, allowing determination of a crystal structure by x-ray diffraction.[33] 
Since purification and separation of pure oligomers is difficult, the price for this type of quality is often 10-1000 fold that of polydisperse PEG.
PEGs are also available with different geometries.

 

 

Branched PEGs have three to ten PEG chains emanating from a central core group.
Star PEGs have 10 to 100 PEG chains emanating from a central core group.
Comb PEGs have multiple PEG chains normally grafted onto a polymer backbone.
The numbers that are often included in the names of PEGs indicate their average molecular weights (e.g. a PEG with n = 9 would have an average molecular weight of approximately 400 daltons, and would be labeled PEG 400.) Most PEGs include molecules with a distribution of molecular weights (i.e. they are polydisperse). The size distribution can be characterized statistically by its weight average molecular weight (Mw) and its number average molecular weight (Mn), the ratio of which is called the polydispersity index (Mw/Mn). Mw and Mn can be measured by mass spectrometry.

 

PEGylation is the act of covalently coupling a PEG structure to another larger molecule, for example, a therapeutic protein, which is then referred to as a PEGylated protein. PEGylated interferon alfa-2a or -2b are commonly used injectable treatments for hepatitis C infection.

PEG is soluble in water, methanol, ethanol, acetonitrile, benzene, and dichloromethane, and is insoluble in diethyl ether and hexane. It is coupled to hydrophobic molecules to produce non-ionic surfactants.[34]

 

PEGs potentially contain toxic impurities, such as ethylene oxide and 1,4-dioxane.[35] Ethylene Glycol and its ethers are nephrotoxic if applied to damaged skin.[36]
Polyethylene oxide (PEO, Mw 4 kDa) nanometric crystallites (4 nm)
Polyethylene glycol (PEG) and related polymers (PEG phospholipid constructs) are often sonicated when used in biomedical applications. However, as reported by Murali et al., PEG is very sensitive to sonolytic degradation and PEG degradation products can be toxic to mammalian cells. It is, thus, imperative to assess potential PEG degradation to ensure that the final material does not contain undocumented contaminants that can introduce artifacts into experimental results.[37]

 

PEGs and methoxypolyethylene glycols are manufactured by Dow Chemical under the tradename Carbowax for industrial use, and Carbowax Sentry for food and pharmaceutical use. They vary in consistency from liquid to solid, depending on the molecular weight, as indicated by a number following the name. They are used commercially in numerous applications, including as surfactants, in foods, in cosmetics, in pharmaceutics, in biomedicine, as dispersing agents, as solvents, in ointments, in suppository bases, as tablet excipients, and as laxatives. Some specific groups are lauromacrogols, nonoxynols, octoxynols, and poloxamers.

Macrogol, used as a laxative, is a form of polyethylene glycol. The name may be followed by a number which represents the average molecular weight (e.g. macrogol 3350, macrogol 4000 or macrogol 6000).

 

Production
Polyethylene glycol 400, pharmaceutical quality

 

 

Polyethylene glycol 4000, pharmaceutical quality
The production of polyethylene glycol was first reported in 1859. Both A. V. Lourenço and Charles Adolphe Wurtz independently isolated products that were polyethylene glycols.[38] Polyethylene glycol is produced by the interaction of ethylene oxide with water, ethylene glycol, or ethylene glycol oligomers.[39] The reaction is catalyzed by acidic or basic catalysts. Ethylene glycol and its oligomers are preferable as a starting material instead of water, because they allow the creation of polymers with a low polydispersity (narrow molecular weight distribution). Polymer chain length depends on the ratio of reactants.

 

 

HOCH2CH2OH + n(CH2CH2O) → HO(CH2CH2O)n+1H
Depending on the catalyst type, the mechanism of polymerization can be cationic or anionic. The anionic mechanism is preferable because it allows one to obtain PEG with a low polydispersity. Polymerization of ethylene oxide is an exothermic process. Overheating or contaminating ethylene oxide with catalysts such as alkalis or metal oxides can lead to runaway polymerization, which can end in an explosion after a few hours.

 

Polyethylene oxide, or high-molecular weight polyethylene glycol, is synthesized by suspension polymerization. It is necessary to hold the growing polymer chain in solution in the course of the polycondensation process. The reaction is catalyzed by magnesium-, aluminium-, or calcium-organoelement compounds. To prevent coagulation of polymer chains from solution, chelating additives such as dimethylglyoxime are used.

 

Alkaline catalysts such as sodium hydroxide (NaOH), potassium hydroxide (KOH), or sodium carbonate (Na2CO3) are used to prepare low-molecular-weight polyethylene glycol.
What is Polyethylene Glycol?
Synonyms: Polyglycol, Polyethylene oxide, Polyoxy ethylene, PEG 6000
Polyethylene glycol (PEG)

 

 

Poly(ethylene glycol) (PEG) is a synthetic, hydrophilic, biocompatible polymer with widespread use in biomedical and other applications.
PEGs are synthesized using a ring-opening polymerization of ethylene oxide to produce a broad range of molecular weights and molecular weight distributions (polydispersity); however, discrete PEGs (dPEG®) are synthesized with a single, specific molecular weight. 
PEGs can be synthesized in linear, branched, Y-shaped, or multi-arm geometries. PEGs can be activated by the replacement of the terminal hydroxyl end group with a variety of reactive functional end groups enabling crosslinking and conjugation chemistries.
How is Polyethylene Glycol used?
PEGs are non-toxic, FDA-approved, generally nonimmunogenic, and are frequently used in many biomedical applications including bioconjugation,1 drug delivery,2,3 surface functionalization,4 and tissue engineering.5 
Bioconjugation with PEG (also known as PEGylation) is the covalent conjugation of drug targets such as peptides, proteins, or oligonucleotides with PEG for the optimization of pharmacokinetic properties.6 In drug delivery, PEGs can be used as linkers for antibody-drug conjugates (ADCs)7 or as a surface coating on nanoparticles to improve systemic drug delivery.6 PEG hydrogels are water-swollen, three-dimensional, polymer networks resistant to protein adhesion and biodegradation.8 PEG hydrogels are produced by crosslinking reactive PEG end groups and are commonly used in tissue engineering and drug delivery.

 

 

Find the right PEG for Your Research Application
Four general characteristics should be considered when selecting PEGs for bioconjugation, drug delivery and tissue engineering research applications:
Functionality

 

 

Monofunctional PEGs contain a single chemically-reactive end and are used for PEGylation, surface conjugation, and nanoparticle coating.
PEGs containing two reactive ends, which can either have the same (homobifunctional PEG) or different (heterobifunctional PEG) reactive groups are useful for conjugation and crosslinking for hydrogels
Reactivity

 

 

Covalent conjugation: PEGs with reactive end groups, such as an N-hydroxysuccinimide ester, thiol, or carboxyl group, can be covalently conjugated to corresponding functional groups. The conjugation chemistry chosen determines site of attachment and number of PEGs per molecule.
Click chemistry requires PEGs with azide or alkyne reactive groups. Click chemistry is a rapid, selective, and bioorthogonal method for conjugation or hydrogel formation. Learn more about click chemistry.
Polymerization and photopolymerization can be achieved rapidly using acrylate-terminated PEGs under mild reactive conditions
Polymer Architecture

 

 

Linear PEGs are commonly used for PEGylation, bioconjugation, and crosslinking
Multi-arm PEGs (4-,6-,8-arm) can be crosslinked into hydrogels and scaffolds for drug delivery or tissue engineering
Y-shaped PEGs are typically used for PEGylation, as the branched structure may improve stability in vivo.
Molecular Weight

 

 

Bioconjugation: PEGs with molecular weights ≥5 kDa are typically used for conjugation to small molecules, siRNA, and peptides. Low molecular weight PEGs (≤5 kDa) are often used for PEGylation of proteins.
Surface conjugation and crosslinking can be completed with PEGs that are < 40 kDa
Hydrogel formation: PEG molecular weight will influence the hydrogel mesh size and mechanical properties. Typically, PEGs ≥5 kDa molecular weight are used.
18.2.2.2 Polyethylene glycol
Polyethylene glycol (PEG) is a versatile polyether being utilized in various applications, in particular in medicine.

 

 

Polyethylene oxide (PEO) is another name for PEG. Typically, ethylene oxide macromolecules (Fig. 18.9) with molecular weights less than 20,000 g/mol are called PEG, while those having values above 20,000 g/mol are named PEO. It is reported that PEG is soluble in water, ethanol, acetonitrile, benzene, and dichloromethane, while it is insoluble in diethyl ether and hexane. PEG is available in different structures such as branched, star, and comb-like macromolecules. PEGylation is an attractive process in which PEG is bonded to another molecule, which is promising in therapeutic methods.
PEG can hinder the protein adsorption which is essential in drug delivery to minimize the protein corona formation [29].
Polyethylene glycol (PEG) is a hydrophilic polymer of ethylene oxide. The non-immunogenic, biocompatible and flexible nature of PEG makes it a suitable synthetic dressing material for wound healing. 
The low toxic PEG macromers are well bonded with growth factor like EGF and can be delivered at the wound site [98].

 

 

The mechanical stability of PEG can be enhanced by blending PEG with chitosan and PLGA. 
Blending also increases thermal stability and crystallinity of the particular polymer [99]. Such PEG-based dressings have been widely used to treat a diabetic wound by promoting and inducing growth of skin cells and collagen deposition. 
It also reduces scar formation [100]. The injectable hybrid hydrogel dressing system is developed from PEG-based hyperbranched multiacrylated co-polymer and HA in combination with adipose-derived stem cells to support the viability of cells in vitro and in vivo. 
It prevents wound contraction and enhances angiogenesis by acting as temporary hydrogel for wound healing purpose [101].
5.2.9 Polyethylene glycol
Polyethylene glycol (PEG) is a nonbiodegradable, hydrophilic polymer widely used in biomedical applications [98]. It has good biocompatibility, is nonimmunogenic, and is resistant to protein adsorption [99]. PEG can have a branched or linear structure, and a potential for conversion of the hydroxyl end groups into two similar (symmetric) or dissimilar (asymmetric) functional groups. This makes PEG extremely versatile for fabricating different hydrogel architectures and in covalently linking biomolecules. Fabricating PEG hydrogels can involve radiation treatment of linear or branched chains, free radical polymerization, and chemical or enzymatic reactions [99].

 

The most common method for making PEG hydrogels is controlled photopolymerization of ethylene oxide or ethylene glycol at physiological temperature and pH. This method allows for a tight control over spatial and temporal structure of the hydrogel for specific applications [100,101].

 

Unlike polyester-based polymers, PEG hydrogels are bioinert, exhibiting minimal intrinsic biological activity [98,99,102]. For medical applications, it is modified with bioactive moieties such as cell adhesive peptides (CAPs), enzyme sensitive peptides (ESPs), and growth factors to mimic the functions of the natural ECM [98]. PEG has been applied in only a handful of skin tissue engineering applications. 
One study used a polyethylene glycol terephthalate/polybutylene terephthalate copolymer (PEGT/PBT copolymer) fabricated by solvent-casting-particulate leaching method in a two-step procedure with dermal fibroblasts and keratinocytes, to form a multilayered skin scaffold [103]. A novel PCL-PEG copolymer with functional amine groups and chemically conjugated EGF was created to promote proliferation and differentiation of keratinocytes, which improved wound healing outcomes in diabetic mice [104]. In another study, a PEG-PDLA copolymer was fabricated using emulsion electrospinning and embedded with basic fibroblast growth factor (bFGF) to promote skin regeneration in diabetic rats. The results showed a high wound recovery rate with complete reepithelialization and regeneration of all skin appendages [105]. Like other polymers, PEG requires careful modification to make it better suited for skin tissue regeneration.
Polyethylene glycol (PEG) is a thermoplastic crystalline homopolymer with low molecular weight formed by ethylene glycol or ethylene oxide [62,63]. 
PEG contains terminal hydroxyl group and its molecular weight is in the range of 400-40,000 g mol- 1. It is soluble in organic solvent like alcohol, acetone and chloroform; however, 
it is insoluble in hydrocarbons. Also, its glass transition temperature (Tg) can vary from - 40°C to - 70°C [63,64].
Polyethylene glycol (PEG; ) is a polyether compound with many applications, from industrial manufacturing to medicine. PEG is also known as polyethylene oxide (PEO) or polyoxyethylene (POE), depending on its molecular weight.

 

 

PEG is biocompatible and lacks antigenicity and immunogenicity [62]. Due to the high hydrophilic character of PEG, PLA and PEG blends are used for the hydrophilicity and dehydration rate of PLAs [65]. Younes et al. [66] reported the formation of PLLA/PEG blend that contained two crystalline phases in which both components were able to crystallize
PEG-1000 used as a substrate for medicine and cosmetics, lubricants and wetting agents for the rubber industry and the textile industry. PEG-600 apply to the electrolyte in the metal industry to enhance the grinding effect and enhance the gloss of the metal surface.
Poly Ethylene Glycol
Poly ethylene glycol (PEG) is a good hydrophilic polymer formed by radical polymerization reaction.64 It has a linear or branched structure containing disymmetric or asymmetric hydroxyl ion as tail groups.65 The hydroxyl group can also be replaced by functional groups such as acetylene, acrylate, amine, azide, carboxyl, methoxyl, thiol, and vinyl chloride.65,66 
The robust biocompatibility promoted PEG as widely used material in drug delivery system, tissue engineering scaffold formation, and surface modifications for producing amphiphilic block copolymers and ionomers.65,67 It is inherently resistant to protein adsorption and cell adhesion and predominantly forms hydrogel.67 They are nonbiodegradable and have low mechanical strength and their nonbiodegradability was attributed to the presence of C-C polymer backbone.64 However, degradability of PEG can be triggered by hydrolytic and enzymatic degradation.64,68

 

Polyethylene glycol (PEG) is a biocompatible, synthetic, hydrophilic polyether compound that has many applications, mostly in the medical industry, but also in the chemical and industrial sectors. The structure of the compound is known as H-(O-CH2-CH2)n-OH.

Polyethylene Glycol

Image Credit: StudioMolekuul/Shutterstock.com

The synthesis of PEG is done by polymerizing ethylene oxide, the main ingredient in antifreeze, using a ring-opening technique, which allows for PEGs of a range of molecular weights and molecular weight distributions to be constructed. This range in weights is what makes it suitable for several uses.

 

Characteristics of polyethylene glycol
While varying the molecular weight of PEG can have slight effects on its characteristics, mostly on its shape and physical appearance, many characteristics define PEG. It is non-toxic, colorless, inert, odorless, and non-volatile. Also, it is incredibly soluble in water, and organic solvents such as benzene, carbon tetrachloride, and chloroform.

 

Creating PEG substances of different molecular weights relies on constructing PEG with different length chains. Larger PEG molecules have a greater number of repetitions of their structure compared with smaller ones.

Below, we discuss how PEG is applied in the two main industries that it is active in.

 

Uses in the medical industry
PEG has a vast number of applications in the medical industry, and the list continues to grow. Due to its non-toxicity and high solubility, it lends itself to many pharmaceutical and biomedical applications.

 

To begin with, possibly the most common application of PEG in the medical industry is its use in laxatives. Because PEG can apply osmotic pressure, it can draw water into the waste matter, providing a laxative effect.

In a similar scenario, PEG is often utilized during whole bowel irrigations to prepare the gastrointestinal tract for investigation or surgery. PEG is also used in many pharmaceutical creams, ointments, and medical solvents.

 

Related Stories
Genetically modified neurons could enhance function of clinical implants
Evonik introduces 3D-printable PEEK for medical applications
Control and Monitor Nanoparticle, Biopharmaceutical and Polymer Product Process
Peptides, proteins, or oligonucleotides are used as drug targets for various illnesses. PEG can be used to bioconjugate itself to the target, by coupling itself with the target molecule to optimize the pharmacokinetic properties of drug treatment.

 

PEG can be used as an inactive substance that acts as the vehicle for a drug. The process of drug delivery relies heavily on PEG because the compound can link together antibody-drug conjugates (ADCs). It can also be used to improve systematic drug delivery by adding it as a surface coating on nanoparticles. PEG can also be used to slow the clearance of coated proteins from the blood in biomedicines.

PEG hydrogels are also used in drug delivery, as well as in tissue engineering. PEG hydrogels are polymer networks that are created by crosslinking reactive PEG end groups, resulting in gels that are resistant to protein biodegradation and adhesion. These properties are beneficial to tissue engineering and drug delivery.

In vitro assays have also become dependent on PEG, using it to mimic crowded cellular conditions to allow researchers to research intracellular environments outside of the body.

Protein analysis is another biomedical area that utilizes PEG, which is used in several applications in this field. The compound is used as a precipitant for DNA isolation as well as for cell crystallization, helping to reveal the atomic structure of proteins.

Gene therapy uses PEG to coat vectors, for example, viruses, to protect them from being inactivated by the immune system, and to de-target them in the organs, preventing their potentially toxic effect.

PEG is also particularly essential in blood banks, where it is used to enhance the salience of antibodies and antigens.

The future is likely to see more medical applications of PEG develop. One current focus of research in this area is exploring how PEG can be used in the spinal cord and peripheral nerve injury, by employing it to fuse axons that have been compromised.

 

Uses in the chemical industry
PEG has many roles in the chemical industry, which also cross over into applications in other industries. Firstly, it is well known for its use as a binding and dispersing agent, as it can improve the separation of particles and prevent clumping.

 

Also, as PEG has hydrophilic properties, it has found a role in preventing the non-specific sticking of proteins in studies using single-molecule fluorescence.

Also, because the compound is non-toxic and recognized as safe by the FDA, it has been able to be used in numerous coatings that enable lubrication in various scenarios.

Applications in preservation have also found a use for PEG, which is now employed to prevent and slow the damage and shrinkage of wood that has been submerged. It was used to preserve the Vasa warship in Stockholm, replacing the water trapped within the wood to prevent warping and shrinking.

Another famous case that has appropriated PEG is the restoration and preservation of the Terracotta Warriors. A PEG preservative was specially developed to preserve the colors painted onto the Terracotta army, which date back to the Qin Shi Huang Di dynasty.

As in the medical industry, the chemical applications of PEG will likely continue to grow.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.