1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

EPICHLORHYDRIN

EPICHLOROHYDRIN; 2-(Chloromethyl)oxirane; Epichlorhydrin; 1-Chloro-2,3-epoxypropane; Glycidyl chloride;106-89-8; epiklorhidrin; epıklorhıdrın; epıchlorhydrın; epichlorhydrin; 2-(chloromethyl)oxirane; InChI=1S/C3H5ClO/c4-1-3-2-5-3/h3H,1-2H2; BRLQWZUYTZBJKN-UHFFFAOYSA-N; C1C(O1)CCl; ech; ECH

CAS NUMBER: 106-89-8
EC NUMBER:203-439-8

 

Epiklorohidrin (kısaltılmış ECH) organik ve klorlu epoksit bir bileşiktir. İsmine rağmen, bir halohidrin değildir. Çoğu polar organik çözücüler ile kısmen suda çözünür, karışabilir keskin, sarımsak gibi bir kokusu olan, renksiz bir sıvı olduğu bilinmektedir. Genel olarak sağ elini kullanan ve solak enantiomerlerinin bir rasemik karışımı olarak mevcut olan bir kiral bir moleküldür. Epiklorohidrin yüksek ölçüde reaktif bir bileşiktir ve gliserol, plastik, tutkal, epoksi ve reçineler ve elastomerlerin üretiminde kullanılır.

Uygulamalar

Gliserol ve epoksi reçineleri sentezi:
Epiklorohidrin esas olarak A diglisidil eter, epoksi reçinelerinin imalatında bir yapı taşı bisfenol dönüştürülür. Aynı zamanda, diğer reçineler ve polimerler için monomerlere öncülük yapar.

Diğer bir kullanım sentetik gliserol dönüşüm:

CH2CHOCH2Cl + 2 H2O › HOCH2CH (OH) CH2 (OH) + HCI

Burda gliserol bir atık ürünüdür biyodizel üretimindeki hızlı artış, kitle pazarı için ekonomik olmayan bu süreç piyasada gliserol fazlalığı yol açmıştır. Sentetik gliserol artık yalnızca duyarlı ilaç, kalite standartları çok yüksek teknik ve kişisel bakım uygulamalarında kullanılır. Epiklorohidrin birçok organik bileşiklerin sentezinde çok yönlü bir ön-madde olarak kullanılabilir. Örneğin, nitrat, patlayıcı itici bileşimlerinde kullanılan bir enerji bağlayıcıyı glisidile dönüştürülür. Epiklorohidrin glisidil nitrat ve alkali klorürün üretilmesinde, sodyum nitrat gibi bir alkali nitrat ile reaksiyona sokulmaktadır. Oluşan ürün selüloz, reçineler ve boyalar için bir çözücü olarak kullanılır, ve bir böcek fümigan olarak kullanım bulmuştur. Epiklorohidrinden yapılmış polimerler örneğin, poliamid-epiklorohidrin reçineler, poşet çay, kahve filtreleri ve sosis / Salam muhafazaları ve su arıtma üretmek için kağıt güçlendirme ve gıda endüstrisinde kullanılmaktadır. Epiklorohidrin önemli bir biyokimyasal uygulama dekstranlar Sephadex boyut dışlama kromatografisi reçinelerinin üretimi için çapraz bağlama maddesi olarak kullanılmaktadır.

 

 

 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.