1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SİKLOHEKZİLAMİN


Siklohekzilamin, bir amin grubunun bir ikame edicisine sahip renksiz nötralize film yapıcı amindir. Siklohekzilamin, kondensin daha uzun süre çalıştığı düşük basınçlı kazanlarda kullanılır.  Diğer nötrleştirici aminlerle yapılamayan çeşitli buhar basınçlarında yoğuşma buharı ile birlikte kalabilir. 

 
Siklohekzilamin, alifatik amin sınıfına ait organik nötralize amindir. Renksiz bir sıvıdır, ancak birçok amin gibi numuneler genellikle kirleticiler nedeniyle renklendirilir. 
Balık kokusu vardır ve su ile karışabilir. Diğer aminler gibi, NaOH gibi güçlü bazlara kıyasla zayıf bir bazdır, ancak aromatik analoğu olan anilinden daha güçlü bir bazdır.

Diğer birçok organik bileşiğin (örneğin siklamat) üretiminde yararlı bir ara maddedir.

Bir siklamat metabolitidir ve diğer organik bileşiklerin üretiminde faydalı olduğu bulunmuştur.

Siklohekzilamin, özellikle endüstriyel su arıtmada, kür hızlandırıcı üretiminde, sentetik tatlandırıcıların üretiminde ve kauçuk endüstrisinde vulkanizasyon hızlandırıcıların üretiminde kullanılmaktadır.

 
Uçucu amin olarak adlandırılan siklohekzilamin, buhar başlığına veya kazan besleme suyuna uygulanır. Kazan suyu buhara dönüştürüldüğünde siklohekzilamin buhar sistemi boyunca beraberinde taşınır. Buhar sıvı fazına geri döndüğünde, siklohekzilamin de sulu fazlarına dönerek kondensat asitliğini nötralize eder ve korozyonu önler. 

Son kullanıcı talepleri ve istekleri temelinde endüstriyel Sikloheksilamin, tarım, kauçuk, gıda, petrol, ilaç, petrol ve tekstil endüstrileri gibi çeşitli ilgili endüstriler için çeşitli ilgili uygulamalar için kullanılabilir.

Temel Özellikler ve Faydalar
Kondens hattı arıtma
Karbondioksit korozyonunun önlenmesi
Kazan buhar sisteminde karbonik asit oluşumunu engeller
Tamamen uçucu
Çok yönlü uygulamalar



Siklohekzilamin, diğer organik bileşiklerin sentezinde bir ara ürün olarak kullanılır. Vulkanizasyon için hızlandırıcı olarak kullanılan sülfenamid bazlı reaktiflerin öncüsüdür. Farmasötikler için bir yapı taşıdır (örneğin, mukolitikler, analjezikler ve bronkodilatörler). Aminin kendisi etkili bir korozyon önleyicidir. Bazı tatlandırıcılar, özellikle siklamat olmak üzere bu aminden türetilir. Herbisit heksazinon ve anestezik heksilkain, sikloheksilaminden elde edilir.
Siklohekzilamin - Besleme suyunun yüksek alkaliliğe sahip olduğu sistemlerin arıtılmasında son derece önemli olan yüksek nötrleştirme kapasitesine sahip bir amin. Sikloheksilamin, yüksek basınçlarda üstün termal stabilite sunan ve karakteristik olarak buhara dağılan organik bir kimyasaldır.


Siklohekzilamin, emülgatör ve köpürtücü ajan olarak kullanılmak üzere alkilbenzen sülfonat üretimi için yüzey aktif cisimlerinin hammaddeleri olarak kullanılabilir;
Siklohekzil alil propiyonat üretimi için parfüm yapımında hammadde olarak kullanılabilir;
Asidik Mavi 62, dispers flüoresan sarı, flüoresan sarı dispersiyon H5GL, zayıf asit mavisi BRN, Disperse Blue 6 ve boya katkılarının üretiminde kullanılan boya üretiminde hammadde olarak kullanılabilir;
Gıda katkı maddeleri tatlandırıcıların hammaddesi olarak kullanılabilir; sikloheksilamin ayrıca sikloheksilamin sülfonat tuzları ve Sodyum Siklamat üretmek için de kullanılabilir; sonuncusu ise sakarozdan 30 kat daha tatlı olan daha tatlıdır. Çin Sağlık Bakanlığı, izin verilen maksimum miktar 0.65g / kg olan turşu, sos, şarap hazırlama, kek, bisküvi, ekmek, dondurulmuş içecekler ve içeceklere uygulanmasını onayladı.
Meyve ağacı üretimi için insektisit "propargit", herbisitler "WilBur" ve bakterisit ajan gibi pestisitlerin hammaddesi olarak kullanılabilir;
Petrol ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin hazırlanmasında, kazan besi suyunun arıtma maddesi ve korozyon giderici olarak kullanılabilir;
Kauçuk CZ'nin tiyazol vulkanizasyon hızlandırıcısı üretiminde hammadde olarak kullanılabilir; bu tür bir vulkanizasyon hızlandırıcı, özellikle SBR ve FDA kauçuk için uygun olan mükemmel bir etkiye sahiptir.
Pas önleyici kağıt üretiminde pas önleyici olarak kullanılabilir;
Tank temizleme maddesi olarak kullanılabilir;
Antifriz maddesi olarak kullanılabilir;
Petrol ürünleri için Antistatik (Tekstil yardımcı maddeleri), lateks aglütinasyon maddeleri ve katkı maddeleri olarak kullanılabilir;
Siklohekzilamin sulu çözeltisinin alkalinitesinden dolayı, karbon dioksit ve kükürt dioksitin uzaklaştırılması için emici olarak kullanılabilir.
Kimyasal özellikler
Hoş olmayan bir kokuya sahip renksiz bir sıvıdır. Çeşitli organik çözücülerle karışabilir.
Kullanımlar
Kauçuğun vulkanizasyon hızlandırıcısı olarak kullanılabilir; ve ayrıca sentetik elyafların, boyaların ve gaz fazlı korozyon inhibitörünün hammaddesi olarak kullanılır.
Boyalar, yumuşatıcı VS ve Antiradon, tio-TEPA ve solazikon gibi ilaçların imalatında kullanılabilir; tıpta, böcek ilaçlarında da kullanılabilir.
Siklohekzilamin, "Heksazinon" herbisitlerinin ve ayrıca kauçuk hızlandırıcıların, yağ katkı maddelerinin ve korozyon inhibitörlerinin ara ürünüdür.
Bu ürün, sikloheksanol, sikloheksanon, kaprolaktam, selüloz asetat ve naylon 6 ve benzerlerinin hazırlanmasında kullanılabilir. Sikloheksilaminin kendisi bir çözücüdür ve reçinelerde, boyalarda, katı yağlarda ve parafin yağlarında kullanılabilir. Kükürt giderme ajanı, kauçuk antioksidan, vulkanizasyon hızlandırıcı, plastik ve tekstil kimyasal yardımcıları, kazan besleme suyu arıtma ajanı, metal korozyon inhibitörleri, emülgatörler, koruyucular, anti-statik ajanlar, lateks pıhtılaştırıcılar, yağ katkıları yapmak için de kullanılabilir. mantar öldürücüler, böcek ilaçları ve boya ara maddeleri. Sikloheksilaminin sülfonat tuzu, yiyeceklere, içeceklere ve farmasötik maddelere uygulanmak için yapay tatlandırıcılar olarak kullanılabilir.
Organik sentezde, plastik sentezde, koruyucu ve asit gazı emici olarak da kullanılabilir.
Su arıtma kimyasalları, suni tatlandırıcılar ve kauçuk işleme kimyasalları ve zirai kimyasalların ara ürünlerinde kullanılabilir.
Organik sentez için asidik gaz emici olarak kullanılabilir.

Siklohekzilamin, bir amin grubunun bir ikame edicisine sahip renksiz bir organik sıvıdır. Sikloheksilamin, kondensin daha uzun süre çalıştığı düşük basınçlı kazanlarda kullanılır. Diğer nötrleştirici aminlerle yapılamayan çeşitli buhar basınçlarında yoğuşma buharı ile birlikte kalabilir. Bir siklamat metabolitidir ve diğer organik bileşiklerin üretiminde faydalı olduğu bulunmuştur.

Siklohekzilamin, özellikle endüstriyel su arıtmada, kür hızlandırıcı üretiminde, sentetik tatlandırıcıların üretiminde ve kauçuk endüstrisinde vulkanizasyon hızlandırıcıların üretiminde kullanılmaktadır.

Son kullanıcı talepleri ve arzuları temelinde endüstriyel Siklohekzilamin, tarım, kauçuk, gıda, petrol, ilaç, petrol ve tekstil endüstrileri gibi çeşitli ilgili endüstriler için çeşitli ilgili uygulamalar için kullanılabilir.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.