1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

GLİSERİN OLEAT (GLYCERYL OLEATE)


gliserin oleat (glyceryl oleate)

CAS Number: 25496-72-4

 

synonmys:giliserin oleat; glıserın oleat; gılıserin oleat; gılıserın oleat; gliserin oleate; gliserin oleyat; glyceryl oleyat; glycerily oleate; glyseril oleat; glyseril
oleate; glyceril oleat; glyceril oleyat.
 
 
Gliseril oleat, gliserin ve oleik asidin monoesteridir. Saç lipidlerinin ve deri lipitlerinin bir parçasıdır ve yeniden fating özelliklerine sahiptir. Çeşitli cilt  ve saç bakım ürünlerinde emülsifiye edici ve noniyonik ko-sürfaktan olarak kullanılır. Yağ içinde su emülsiyonları oluşturur (HLB değeri 3.5), aynı zamanda su içinde yağ formülasyonları için bir eş-emülgatör ve koyultma maddesi olarak da kullanılabilir. Saponifikasyon değeri: 160-180. Soluk sarı yumuşak katı, 21 ° C'nin (70 ° F)  üzerindeki sıcaklıklarda, yumuşak kokuda sıvılaşır. Yağda çözünür.

 

 


Yararları:
Yağda su emülsiyonları oluşturmak için su ve yağ fazını emülsifiye eder.
Suda yağ formülasyonlarında stabilizatör ve kalınlaştırıcı görevi görür.
Duş jellerinde ve saç şampuanlarında yaygın olarak kullanılan yağlayıcı madde olarak kullanılır.

 

 

Kullanım: Formüllerin yağ / emülgatör fazına ekleyin. Tipik kullanım seviyesi:% 0.5-3. Yüzey aktif madde sistemlerinde kullanılırsa, tipik kullanım seviyesi% 0.5-1'dir ve
bu da şampuanın açık ve şeffaf olmasını sağlamalıdır. Sadece harici kullanım içindir.

 

 

Uygulamalar: Kremler, losyonlar, şampuanlar, duş jelleri, sıvı sabunlar, kıllar.
Menşe Ülke: ABD
Hammadde kaynağı: Hindistan cevizi ve hurma yağından elde edilen yağ asitleri.
Üretim: Gliseril oleat, doğal olarak elde edilen oleik asidin gliserin ile birleştirilmesiyle üretilir.
Hayvan Testi: Hayvan testi yapılmadı
Vegan: Hayvansal kaynaklı bileşenler içermez

 

Bu ne?

 

Gliseril Monooleat olarak da adlandırılan Gliseril Oleat, doğal olarak oluşan yağlardan ve katı yağlardan elde edilir. Berrak sarı veya açık sarı bir sıvı olarak oluşur.  Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, ağırlıklı olarak rujların, göz gölgelerinin, makyaj tabanlarının ve cilt bakım ürünlerinin formülasyonunda kullanılır.

 

 

Neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılıyor?
Gliseril Oleat, emülsiyon haline getirilecek maddelerin yüzey gerilimini azaltarak emülsiyonlar oluşturmaya yardımcı olur. Ayrıca bir cilt bakım maddesi olarak da işlev görür - yumuşatıcı.

 

 

Güvenlik Bilgisi:
Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Glyceryl Oleate'yi, Genel Olarak Güvenli Olarak Tanınan (GRAS) olarak kabul edilen doğrudan gıda maddeleri listesinde içerir. Glyceryl  Oleate'nin güvenliği, Kozmetik Madde İnceleme (CIR) Uzman Paneli tarafından değerlendirildi. CIR Uzman Paneli bilimsel verileri değerlendirdi ve mevcut kullanım ve  konsantrasyon uygulamalarında Glyceryl Oleate'nin kozmetik bir bileşen olarak güvenli olduğu sonucuna vardı. 2004 yılında, bileşenlerin planlanan yeniden  değerlendirmesinin bir parçası olarak, CIR Uzman Paneli Glyceryl Oleate ile ilgili yeni verileri değerlendirdi ve yukarıdaki sonucu yeniden teyit etti.

 

 

Daha fazla güvenlik bilgisi:
CIR Güvenlik İncelemesi: Glyceryl Oleate'nin metabolik ürünleri gliserol ve oleik asittir. Gliseritlerin, gliserol, oleik asit ve sodyum oleatın güvenliği hakkındaki veriler Glyceryl Oleate'nin güvenliğini desteklemektedir. Dermal irritasyon çalışmalarında seyreltilmemiş Glyceryl Oleate'ye tek maruziyet sadece minimal tahriş yaratmıştır.

 

 

4 haftalık bir dermal toksisite / fototoksisite çalışmasında,% 5'e kadar Gliseril Oleat içeren ürün formülasyonları, hafif tersinir dermal irritasyon üretti. Minimal  ve orta derecede göz tahrişi, seyreltilmemiş Glyceryl Oleate tarafından üretildi. Yüksek dozlarda Glyceryl Oleate uzun süreli oral maruziyet, tümör oluşumu ile açıkça  ilişkili değildi. Gliseril Oleat içeren formülasyonlara maruz kalan insanlarda tahriş, hassasiyet veya fototoksik etkiler gözlenmemiştir. Raporda yer alan bilgilere  dayanarak, CIR Uzman Paneli, Glyceryl Oleate'nin bir kozmetik bileşen olarak güvenli olduğu sonucuna varmıştır.

 

 


Gliseril Oleat, hem bitkisel kökenli hem de gliserol ve oleik asit esterleştirme işlemiyle elde edilir. Yeniden saçılma özelliklerine sahip bir saç lipiti ve cilt  lipiti. Çeşitli cilt ve saç bakım ürünlerinde emülsifiye edici ve noniyonik ko-sürfaktan olarak kullanılır. W / O ve O / W emülsiyonları için yaklaşık olarak dozaj seviyelerinde kullanılabilen çok yönlü bir eş-emülgatör. % 3 ve% 6. Yüzey aktif madde bazlı temizleme formülasyonlarında% 1.5'e varan bir saç veya cilt bakım maddesi 
olarak berrak ürünler elde edilir.

 

 


Özellikleri
Emülsiyonlarda kullanıldığında hafif sarımsı bir hamur işi Glyceryl Oleate, formülasyonlara tutarlılık kazandırır ve ince yapılı dokular oluşturur. Bu Gliseril Oleat  dışında insan cildi yüzey lipitlerinin bileşiminin bir parçası olduğu bilinmektedir. Yeni doğan bebeklerin vernix caseosa'larında bile, bakire cildin kurumasını 
engellemeye yardımcı olur.

 

 

Kozmetik bir formülasyonda uygulandığında stratum corneum içine nüfuz eder ve cildin elastikiyetini arttırır. Vücut yıkamasında kullanılır Gliseril Oleat, sürfaktanların  neden olduğu deri pürüzlülüğünü azaltır.

 

 

Gliseril Oleat ayrıca insan saçı lipitlerinin bir parçasıdır. Bir kez saçlarından emilir, pürüzlülüğü azaltır ve böylece ıslak saçların penye gücünü azaltır ve saç  parlaklığını arttırır.

 

 


Nasıl kullanılır
Gliseril oleat, W / O ve O / W emülsiyonları için yaklaşık olarak dozaj seviyelerinde kullanılabilen çok yönlü bir emülgatör veya eş-emülgatördür. % 3 -% 6.  Yüzey aktif madde bazlı temizleme formülasyonlarında saç veya cilt bakım maddesi olarak% 1,5'e varan oranlarda net ürünler elde edilir.

 

 

Önerilen Kullanım Seviyesi
% 3 - 6 Co-Emülgatör
% 0.1 - 1.5 Cilt Kremi

 

 

Maksimum Kullanım Seviyesi
% 6 (Tavsiye edilen, yönetmeliklerle azami değil)

 

 


Kullanılacak Ürünler
Cilt kremi
Vücut Yıkama
Bebek Bakımı
Şampuan
Saç kremi
Önlemler
Karıştırma her zaman aşağıdaki önlemleri alır:

 

 

Eldiven kullanın (tek kullanımlık olanlar idealdir)
Sıcak yağları kullanırken dikkatli olun
Göz koruması giymek
İyi havalandırılmış bir odada çalışın
Malzemeleri ve sıcak yağları çocuklardan uzak tutun
Yutulması halinde derhal tıbbi yardım alın.
Göz ile temas halinde, derhal temiz ılık suyla durulayın ve herhangi bir şüphe durumunda tıbbi yardım alın.
Önce güvenlik
Önlemlerimize ve genel güvenlik bilgilerine ek olarak, her zaman yakındaki bir ilk yardım çantasını bulundurmanızı öneririz. Sıcak su ve yağlarla çalışıyorsunuz,  kazalar meydana gelebilir, bu yüzden her zaman hazırlıklı olun!

 

 


Gliseril Oleat, iki bitki türevli bileşen, gliseril ve oleik asidin esterleştirilmesiyle üretilen sarımsı bir bileşiktir. Saç ve deri lipidlerinde bulunur. Ayrıca, 
meyve şekerlerinden ve hindistancevizi yağından gliseril oleat elde etmek veya gliserin ve bitki türevli yağlardan laboratuarlarda üretmek de mümkündür. Saç için  gliseril oleat, mükemmel bir krıstor ve glossing ajanı olarak çalışır. Şampuan ve saç ürünlerindeki toksik sürfaktan bileşenleri ile ilgili endişeler için, gliseril 
oleat, suyla dost ve biyolojik olarak parçalanabilen doğal, daha güvenli bir alternatif olarak hizmet eder.

 

 

Sodyum Laureth Sülfat Alternatif Olarak Saç Ürünleri İçin Gliseril Oleat
Daha fazla tüketici, güzellik ve bakım ürünlerindeki sentetik yüzey aktif madde bileşenlerinin vücut ve çevre için zararlı olabileceğinin farkındadır.

 

 

Saç ve cilt ürünleri için gliseril oleat, doğal yüzey aktif maddelere olan talebi karşılamaya yardımcı olur. En yaygın olarak gliserin gibi doğal bitki kaynaklı  kaynaklardan ve yüksek oleik asit içeriğine sahip vejetaryan yağlardan elde edilir.

 

 

Saç güzellik ürünlerinde en yaygın olarak kullanılan sentetik yüzey aktif madde sodyum lauril sülfattır (sodyum lauril sülfat ile karıştırılmamalıdır). Şampuan, saç  kremi ve kıvırcıklık verici ajanlarda kullanılır.

 

 

Uzmanlar, sodyum loreth sülfatın saç folikülünün yanı sıra karaciğer, deri ve gözlere zarar verebileceğine inanıyor. FDA raporları aynı zamanda, bu kimyasal agresif olarak doğal yağların saçlarını sıyırdığı için, bulanık ve kuru saça neden olduğunu belgelemektedir.

 

 

Sodyum lauret sülfat, derideki protein yapılarını bozabilir. Bu, kansere katkıda bulunan DNA dizisi mutasyonlarına yol açabilir. Epidermal proteinlerdeki değişiklikler, diğer kirleticilerin cildin daha derin bölgelerine girmesine izin veren tahrişe yol açabilir.

 

 

Vücutta bir kez, sodyum lauret sülfat östrojen olarak bilinen dişi cinsiyet hormonunu taklit eder. PMS, menopozal semptomlar ve daha yüksek meme kanseri riski gibi  çeşitli sağlık dengesizlikleri ortaya çıkabilir.

 

Sodyum lauret sülfat vücutta daha uzun süre kalır, çünkü karaciğer onu parçalayamaz. Vücut daha sonra onu ortadan kaldırmaya çalışırken daha fazla enerji harcar.

 

Buna ek olarak, sodyum laureth sülfat gibi sentetik yüzey aktif maddeler atık sularımızda su yaşamına zarar veren ve musluk suyunun güvenliğini tehdit eden  kirleticiler olarak ortaya çıkarlar. İyi haber, etkili doğal alternatiflerin mevcut olmasıdır.

 

 

Doğal Sürfaktan Olarak Saç İçin Gliseril Oleat
Gliseril oleat bir yüzey aktif madde olarak çalışır. Yüzey aktif maddeler emülsifleştiricilerdir. Bileşen karışımlarının sıvı ve yağ bileşenlerine ayrılmasını önler. Aynı zamanda, ürün bileşenlerinin, saç millerinin deri ya da dış tabakası gibi, bir yüzey üzerinde muntazam bir şekilde dağılabilen bir yoğunlaştırılmış sıvı tabakası oluşturarak, düzgün bir tutarlılık sağladığından emin olurlar.

 

Giysilerdeki çeşitli istenen özellikler yaratmak için sürfaktanlar gereklidir:

 

köpürme
temizleyici
Yağlama ve koruma (örneğin tıraş kremleri)
Glyceryl oleate molekülü, bir hidrofilik (su seven) uca ve bir hidrofobik (su itici) uca sahiptir. Yağ ve su bazlı bileşenlere bağlanabilir, bunları eşit bir şekilde karıştırmaya ve birleştirmeye yardımcı olur. Ayrıca yüzey yağlarını yağa yapıştırarak temizler ve ardından su ile durulanır.

 

 


Doğal Saç Kremi İçin Gliseril Oleat Formülü
Glyceryl oleate'nin özellikleri, saçlara bakım ve parlaklık kazandırmayı uygun hale getirir.

 

Gliseril oleat gliserin ve oleik asitten oluşur. Gliserin, havayı nemlendiren ve saçın yumuşatılmasına yardımcı olan hidrofilik bir bileşiktir.

Oleik asit saç tellerinden su kaybını önler, onları daha yumuşak ve bükülgen, kuru ve iri kırılgan hissetmez.

 

Gliseril oleat, saçı nemlendirmek için çalışan saç kremleri ve glossesler için mükemmel bir seçimdir. Bu kuruluğu yumuşatır ve kuruluk ve kurumaya yönelik eğilimlere 
karşı koyar.

 

 

Silikonlu Doğal Bir Alternatif Olarak Saç Parlaklığı için Gliseril Oleat
Saç parlatma ürünleri, parlak bir şık doku üretmek için kullanılır. Genellikle sadece kısa süreli bir etki yaratan silikon içerirler. Ancak silikon saçı kaplar ve  hatta biriktirir. Saç daha sonra kuru, kıvırcık bir doku geliştirir.

 

 

Silikon ayrıca çevreye zararlı olarak kabul edilir. AB Komisyonu tarafından PBT sınıflandırmasına göre uyup uymadığını görmek için incelenmektedir. (Kalıcı,  Biyoakümülatif ve Zehirli)

 

 

Saç parlatma için gliseril oleat, silikon için çevre dostu ve daha iyi uzun vadeli bir alternatiftir. Telleri nem ile doldurduğu ve kuruluğu ve cılızlığı 
evcilleştirdiği için saçları doğal görünümlü bir parlaklıkla bırakır.

 

 


Sülfatsız Şampuanda Gliseril Oleat
Sülfatsız şampuan ürünleri ve klimalar talepte artmaktadır. Sülfatlar, yüksek köpürme özelliklerine sahip şampuanlar verir ve bunlar da kafa derimizin ürettiği  sebumdan kaynaklanan birikmeyi de ortadan kaldırır.

 

Sanayi gücü sodyum laureth sülfat, otomobil motorlarından gelen gresi çıkarmak için de kullanılır.

 

Saç güzelliği endüstrisinde, sülfatlı şampuanlar, uygulanan saç renginde kıvama, kurumaya ve solmaya neden olma ününü geliştirdi. Bu nedenle, keratin tedavileri ve  Brezilya havai fişekleri sunan salonlarda, müşterilerinin sülfatsız şampuan ve saç kremi kullanmaları tavsiye edilir.

 

Sülfat içermeyen şampuan ürünlerindeki gliseril oleat, telleri nemlendirirken saçtan aşırı miktarda doğal yağ çıkarmadan temizleme etkinliği sağlar.

 

Cildin Penetrasyonunu ve Biyoyararlanımını Artırmak için Gliseril Oleat Formül Üzerinde Araştırma
Saçta gliseril oleat dokuları iyileştirmek için kullanılabilirken, aynı zamanda iltihapla savaşan ve saç dökülmesinin belirtilerini karşılayan topikal olarak uygulanan saç derisi tedavilerinin etkinliğini arttırmak için ümit vaat edebilir.

 

Topikal tedaviler daha derin cilt katmanlarına ulaşabilmeli ve istenen miktarlarda biyoyararlanabilmelidir.

 

Araştırmacılar, bir psödo-üçlü faz diyagramı kullanarak bir mikroemülsiyon formülasyonunun, lidokainin cilt geçirgenliğini artırabildiğini görmek için bir deney  gerçekleştirdi. Bu emülsiyon sistemini, gliseril oleat ve polioksil 40 yağlı asit türevleri ile birlikte tetraglikol, izopropil, palmitat ve su ile oluşturdu Lidokain deri nüfuzunu artırabilir.

 

 

Mikroemülsiyonun tabakaları arasında ilacın arzu edilen bir birikimini gözlemlediler ve gliseril oleat formülünün lidokainin damlacık boyutunu arttırdığını  keşfettiler.

 

 

In vitro deneyler yoluyla, gliseril oleat mikroemülsiyonun cilt penetrasyonunu önemli ölçüde iyileştirdiğini bulmuşlardır. İn vivo test fazı, bu formülasyonun  lidokainin biyoyararlanımını geliştirmede başarılı olduğunu gösterdi.

 

 

Lidokain çalışmasının bulguları, bu bileşiğin topikal kafa derisi ve deri formülasyonları bağlamında güvenli ve etkili bir deriye nüfuz etme potansiyeli olduğunu  destekleyecek şekilde genelleştirilebilir. Dıştan uygulanan saç dökülmesi tedavisi ürünleri için gliseril oleat, tedavi sonuçlarının etkililiğini arttırmaya yardımcı 
olabilir.

 

 

Başka bir deneyde, araştırmacılar, gliseril oleatın, finasterid ve flutamidin biyoyararlanımını arttırmak için farelerde deri penetrasyonunu arttırabildiğini bulmuşlardır. Sonuç olarak, bilim adamları bu hayvanlarda saç gelişimini önemli ölçüde geliştirebildiler.

 

 

Çevre Dostu Bir Hammadde Olarak Saç ve Cilt için Gliseril Oleat
Gliseril oleat, bakteriler gibi mikroplarla parçalanabilen, biyolojik olarak parçalanabilir olarak kabul edilir. Sodyum laureth sülfat veya silikondan farklı olarak, çoğu zaman doğal bitki kaynaklarından elde edilen bir saç ürünü bileşenidir. Ve Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından bir çevresel kirletici olarak kabul edilmez.

 

 

Gliseril Oleat Güvenliği
Gliseril oleat, kozmetik ürünlerde% 5'e kadar olan konsantrasyonlarda güvenli ve etkili olarak kabul edilir,

 

Tablet Wise'ye göre, tüketim için güvenli veya hamilelik sırasında veya emzirme sırasında kullanılır.

 

Çalışmalar saç için gliseril oleatın cildi tahriş etmediğini göstermektedir. Ayrıca bir ışığa duyarlı hale getirici olarak davranmaz. Nadir durumlarda, göz 
irritasyonunun küçük veya orta dereceli formlarına katkıda bulunabilir.

 

 

Kozmetik İçerik İncelemesi, gliseril oleatın kozmetikler için güvenli bir bileşen olduğunu düşünmektedir. Tüm Gıdalar, vücut bakımı ürün kalitesi için standartlarını  karşılayacak şekilde değerlendirdi. FDA gliseril oleatı, doğrudan bir insan gıda bileşeni olma bağlamında Genel Olarak Güvenli Olarak Tanımlandı (GRAS) olarak 
kategorize etmiştir.

 

 

Sıkça Sorulan Sorular - Saç için Gliseril Oleat
Saçlarım için doğru gliseril oleat şampuanı nasıl bulabilirim?
Eğer bir çevrimiçi arama yaparsanız, birçok gliseril oleate şampuan markasını bulacaksınız. Ürünü satın alan diğer kişilerin sağladığı yorumları okuyun. Sizinkiyle benzer bir saç tipine sahip kişilerin sunduğu ifadelere dikkat edin. Ayrıca bütçeniz için uygun bir fiyat noktasını düşünün.

 

 

Gliseril oleat üretmek için ne tür yağlar kullanılır?
Gliseril oleat üretmek için kullanılan yağlar yüksek konsantrasyonlarda oleik aside sahip olacaktır. Örnekler yer fıstığı yağı, ceviz yağı, zeytinyağı ve kızdırılmış  yağdır.

 

 

 

Gliseril Oleat Sitrat, birçok gliseril monoesterden (bir asit ve bir alkol tarafından oluşturulan organik bir bileşik) biridir. Yağ içinde su emülsiyonları için bir  emülsiyonlaştırıcı ve stabilizatör olarak kullanılan bir yağlı asit monogliserididir (bir lipit, bir gliserol ve bir yağlı asit esteri). Son olarak, Glyceryl Oleate Citrate kozmetik ve güzellik ürünlerinde (özellikle esterlerde doğal olarak bulunan hoş kokular nedeniyle) bir parfüm bileşeni olarak kullanılan bir bileşiktir; bir cilt bakım maddesi; bir yumuşatıcı; bir sürfaktan; veya bir emülsifiye edici ajan

 

 

Gliseril monoleat olarak da adlandırılan gliseril oleat, zeytinyağından, yer fıstığı yağından, pekan yağından veya kızdırılmış yağdan türetilmiş açık veya açık sarı  bir sıvıdır. Tatlı bir kokuya ve yağlı bir tada sahiptir; 77 derece Fahrenhaytta erir. Suda çözülmez, yağda çözünür.

 

 


Ürünlerimizde neler var?
Gliseril oleat, ürünleri karıştırmak için bir yumuşatıcı olarak kullanılabilir; Aynı zamanda, genellikle fırınlanmış veya fırınlanmış karışımlar, içecekler, sakız ve  et ürünleri gibi yiyeceklerde de tatlandırıcı bir madde olabilir. Bununla birlikte, ürünlerimizde, gliseril oleat, en yaygın amacı için kullanılır - cilde nemi  bağlamak. Güneş koruyucu ve yüzlerce diğer kozmetik ürünlerde ortak bir maddedir.

 

 

Nasıl yapılır
Gliseril oleat, gliserin ve oleik asidin esteridir. Gliseril esterler, esas olarak diğer alkollerle reaksiyonla modifiye edilen yağ asidi mono- ve digliseritleri veya trigliseritleri olan esterlerdir. Gliseril oleat, gliserolün oleik asitle esterleştirilmesiyle veya ortak katı ve sıvı yağların gliseroliziyle kısmen hidrolize  edilerek tri- ve digliseridler yapılır. Bir transesterifikasyon reaksiyonu olan yağların ve yağların gliserolizi, monogliseritler için yaygın bir ticari üretim  yöntemidir. Ticari olarak üretilen monogliseritlerin temel bileşenleri, kısmen veya tamamen hidrojenize edilmiş bitkisel yağlar, gliserol ve bir katalizör olarak  sodyum hidroksittir. Gliserin tipik olarak sabun ve yağ asitleri ürünlerinin bir yan ürünüdür; Oleik asit genellikle doğal yağların veya çam sap türevlerinin  hidrolize edilmesiyle elde edilir. Yağlar bitkisel veya hayvansal türevli olabilir, ancak sadece soya fasulyesi, pamuk tohumu, mısır ve kanola kaynaklı bitkisel
türevli versiyonları kullanıyoruz.

 

 


Neden kullanıyoruz?
Gliseril oleatı çeşitli ürünlerimizde nemlendirici olarak kullanıyoruz. Çeşitli çalışmalar, içeriğin cildi tahriş etmediğini veya bir hassaslaştırıcı olarak hareket etmediğini; Minimal ve orta derecede göz tahrişi üretir. Kozmetik Madde İncelemesi, içeriğin kozmetikte kullanım için güvenli olduğunu kabul etmiştir. Tüm Gıdalar,  vücut bakımı ve temizlik ürün kalite standartlarında kabul edilebilir içerik olarak kabul etmiştir. Ürünlerimizde topikal olarak gliseril oleat kullanılmasına rağmen,  FDA, Genel İnsan Gıda Maddesi olarak Güvenli Olarak (GRAS) Genel Olarak Tanınmıştır; Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü'nün Gıda ve Tarım Örgütü, aynı zamanda
bir tatlandırıcı olarak güvenli olduğunu da kabul etti.

 

 


Bir Bebek İçin Gliseril Oleat Güvenli midir?
Gliseril Oleat Bebek İçin Güvenlidir - Evet. Cilt bakım ürünlerinde egzama, kepek ve kuru cilt gibi inatçı problemleri iyileştirme ve önleme özelliğinden dolayı çok kullanılır. Gliseril oleat, bebeğinizin nemli kalmasını sağlamaya yardımcı olarak, rahimde bile doğal olarak oluşur.

 

 

Gliseril oleat, doğal ürünler tarafından üretilen çok "sentetik sondaj isminin" mükemmel bir örneğidir. Aslında, kaynağını bitkilere borçludur. Bu yüzden satın  aldığınız şeyi anladığınızdan emin olmanız önemlidir. Bazı isimler çok uzun ve "bilimsel-iskandil" olmasına rağmen, bileşenleri insan için oldukça sağlıklıdır. Gliseril oleat, bu tür bir bileşiktir.

 

 


Glyceryl Oleate'nin Tarihi Kökenleri
Gliseril Oleat, Omega-9 olarak da bilinen Gliserin ve Oleik asidin esterleştirilmesinin bir sonucudur. Bu hayati bileşenlerin her ikisi de bitkisel ve bitkisel yağlardan kaynaklanır. Asitler alkollerle ısıtıldığında, işlem esterifikasyon olarak adlandırılır. Elde edilen bileşiğe bir ester denir. Bunlar monogliseritler  (1 yağ asidi), digliseritler (2 yağ asitleri zinciri) veya trigliserit (3 yağ asitleri) olabilir. Gliseril bir monogliserittir Bazı esterler çok değerli özellikler 
içerir.

 

 

Gliseril Oleat, oleik asidin ana trigliseritlerini içeren doğal yağların kısmi gliserolizi gibi diğer yöntemlerle de oluşturulabilir. Her iki durumda da, molekülü  kırmak ve ester, gliseril oleat yapmak için su eklenir.

 

 

Gliseril oleatın esterlenmesi için yüksek miktarlarda Oleik asit üretebilen kullanılmış yağlar, zeytin yağı, yerfıstığı yağı, pekan yağı veya dişbudak yağıdır.  Muhtemelen bildiğiniz gibi, yağ ve su iyice karışmaz. Bir emülgatör olarak, ürünün kimyasal karışımının tutarlılığını korumaya yardımcı olur. Emülgatör ve  ko-sürfaktan olarak, bu kondisyonlama özelliklerinden dolayı saç ve deri ürünlerinde kullanılır. Gliseril oleat, görünümde hafif sarımsı ve dokuda hamur işidir.

 

 

Gliseril oleat sitrat, Dihidroksipropil Oleat, Dihidroksipropil Ester, Gliserin Monololt, Oktadekenoik Asit, Dihidroksipropil Ester veya 1,2,3-Propanetriol ile  Monoester olarak da adlandırılır.

 

 

Bebekler İçin Gliseril Oleat Kullanımının Faydaları
Bir Bebek İçin Gliseril Oleat Güvenli midir? - Gliseril oleat, cilt dostu faydaları nedeniyle çok çeşitli yüz ve vücut ürünlerinde kullanılır. Kozmetik ürünlerdeki  önemli rollerinden biri, emülsiyonları kalınlaştırmaktır.

 

 

İki tip emülsiyonlaştırıcı vardır: su içinde yağ emülsiyonlaştırıcısı (O / W) ve yağ içinde su (W / O). O / W emülgatörleri yağı suda tutar ve W / O bunun tersini  yapar. W / O emülgatör nemlendirici ürünleri tamamlarken, O / W emülsiyonlaştırıcılar çoğunlukla güneş koruyucuları ve gece kremleri gibi hafif ağır kremlerde kullanılır. Emülsifiye edici özellikleri nedeniyle, gliseril oleat, losyonlar, el kremleri, sıvı sabunlar, şampuanlar ve vücut jelleri oluşturulmasında önemli 
bir bileşendir.

 

 

Oleate, yüksek miktarda oleik asit içerdiğinden, susuz cilt tiplerine sahip kişiler için özellikle yararlıdır. Oleik asit, nem kaybını engelleyen koruyucu bir bariyer sağlayarak cildi pürüzsüzleştirir.

 

 


Gliseril Oleat

 

 

Doğal kökenli, Gliseril Oleat gliserin ve oleik asit esteridir. Zeytinyağı, yerfıstığı yağı, çay tohumu yağı veya ceviz yağı gibi yüksek konsantrasyonlarda oleik  asit içeren yağlardan üretilir. Doğal kozmetik ürünlerinde, yağ ve suyu karıştırmak için kullanılan bir emülgatör olarak kullanılır.

 

 


Gliseril oleat, bir mendilin şeklini - örneğin bir mumun şeklini - oluşturmak ve tutmak için bir araya getirilmesine yardımcı olan bir emülgatördür. Bu nedenle,  aynı zamanda kozmetik olarak ruj ve göz gölgeleri gibi yaygın olarak bulunur. Diğer emülsiyonlaştırıcılar gibi, gliseril oleat da bir formülde ayrılmayı önlemeye yardımcı olur. Ürünlerimizin, kullanımdan sonra aynı performans kullanımını sağladığından emin olmak için ürünlerimize emülsiyonlaştırıcılar ekliyoruz.
  

 

 

Glyceryl oleate is the monoester of glycerin and oleic acid. It's part of the hair lipids and skin lipids and has re-fating properties. Used as emulsifier and  nonionic co-surfactant in various skin and hair care products. Creates water-in-oil emulsions (HLB value 3.5) but can also be used as a co-emulsifier and thickener for oil-in-water formulations. Saponification value: 160-180. Pale yellow soft solid, becomes liquid at temperatures above 21°C (70°F), bland odor. Soluble in oil.

 

 

Benefits:
Emulsifies water and oil phase to form water-in-oil emulsions
Acts as stabilizer and thickener in oil-in-water formulations
Widely used as re-fatting agent in shower gels and hair shampoos

 

 

Use: Add to oil/emulsifier phase of formulas. Typical use level: 0.5-3%. If used in surfactant systems, typical use level is 0.5-1% which should still keep shampoos clearand transparent. For external use only.
 
Applications: Creams, lotions, shampoos, shower gels, liquid soaps, hair pomades.
 
Country of Origin: USA
 
Raw material source: Fatty acids derived from coconut and palm oil.
 
Manufacture: Glyceryl oleate is produced by combining naturally derived oleic acid with glycerin.
 
Animal Testing: Not animal tested
 
Vegan: Does not contain animal-derived components

 

 

What Is It?
Glyceryl Oleate, also called, Glyceryl Monooleate, is obtained from naturally occurring oils and fats. It occurs as a clear amber or pale yellow liquid. In cosmetics
and personal care products, it is predominantly used in the formulation of lipsticks, eye shadows, makeup bases, and skin care products.

 

 

Why is it used in cosmetics and personal care products?
Glyceryl Oleate helps to form emulsions by reducing the surface tension of the substances to be emulsified. It also functions as a skin conditioning agent - emollient.

 

 


Safety Information: 
The Food and Drug Administration (FDA) includes Glyceryl Oleate on its list of direct food substances considered Generally Recognized As Safe (GRAS). The safety of Glyceryl Oleate has been assessed by the Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel. The CIR Expert Panel evaluated the scientific data and concluded that  Glyceryl Oleate was safe as a cosmetic ingredient in the present practices of use and concentration. In 2004, as part of the scheduled re-evaluation of ingredients, the CIR Expert Panel considered available new data on Glyceryl Oleate and reaffirmed the above conclusion.

 

 

More safety Information: 
CIR Safety Review: The metabolic products of Glyceryl Oleate are glycerol and oleic acid. Data on the safety of glycerides, glycerol, oleic acid and sodium oleate were supportive of the safety of Glyceryl Oleate. A single exposure to undiluted Glyceryl Oleate in dermal irritation studies produced only minimal irritation.

 

 

In a 4-week dermal toxicity/phototoxicity study, product formulations containing up to 5% Glyceryl Oleate produced slight reversible dermal irritation. Minimal to moderate eye irritation was produced by undiluted Glyceryl Oleate. Long term oral exposure to large doses of Glyceryl Oleate was not clearly associated with tumorformation. Irritation, sensitization or phototoxic effects were not observed in humans exposed to formulations containing Glyceryl Oleate. Based on the information included in the report, the CIR Expert Panel concluded that Glyceryl Oleate was safe as a cosmetic ingredient.

 

 


Glyceryl Oleate is obtained by an esterification process of glycerol and oleic acid both of vegetable origin. A hair lipid and skin lipid with re-fating properties. Used as emulsifier and nonionic co-surfactant in various skin and hair care products. A versatile co-emulsifier which can be used for W/O and O/W emulsions at dosage levels of approx. 3% and 6%. As a hair or skin conditioning agent in surfactant based cleansing formulations up to 1.5% resulting in clear products.

 

 


Characteristics
A slightly yellowish pastry, when used in emulsions Glyceryl Oleate is able to give consistency to the formulations and builds fine structured textures. Apart from that Glyceryl Oleate is known to be part of the composition of human skin surface lipids. Even in the so called vernix caseosa of new born babies which helps to prevent the virgin skin from drying.

 

 

Applied in a cosmetic formulation it penetrates into the stratum corneum and enhances the skin elasticity. Used in body washes Glyceryl Oleate reduces the skin roughness caused by the surfactants.

 

 

Glyceryl Oleate is also part of human hair lipids. Once adsorbed from the hair it reduces the roughness and thus decreases combing force of wet hair and enhances the hair gloss.

 

 

How to use
Glyceryl oleate is a versatile emulsifier or co-emulsifier which can be used for W/O and O/W emulsions at dosage levels of approx. 3% - 6%. As a hair or skin conditioning agent in surfactant based cleansing formulations levels up to 1,5% resulting in clear products

 

 

Recommended Usage Level
3 - 6% Co-Emulsifier
0.1 - 1.5% Skin Conditioner

 

 

Maximum Usage Level
6% (Recommeneded, not maximum by regulations)

 

 

Products to Use in
Skin Cream
Body Wash
Baby Care
Shampoo
Hair Conditioner
Precautions
When blending always take the following precautions:

 

 

Use gloves (disposable are ideal)
Take care when handling hot oils
Wear eye protection
Work in a well ventilated room
Keep ingredients and hot oils away from children
If ingested, seek immediate medical advice
If contact made with eyes, rinse immediately with clean warm water and seek medical advice if in any doubt.
Safety First
In addition to our precautions and general safety information, we always recommend keeping a first aid kit nearby. You are working with hot water and oils, accidents
can happen, so always be prepared!

 

 

Glyceryl Oleate is a yellowish compound produced by the esterification of two plant-derived constituents, glyceryl, and oleic acid. It is found in hair and skin lipids.Also, It is also possible to derive glyceryl oleate from fruit sugars and coconut or produce it in laboratories from glycerin and plant-derived oils. Glyceryl oleatefor hair works as an excellent conditioner and glossing agent. For concerns about toxic surfactant ingredients in shampoos and hair products, glyceryl oleate serves
as a natural, safer alternative that is also water friendly and biodegradable.

 

 

Glyceryl Oleate for Hair Products as an Alternative to Sodium Laureth Sulfate
More consumers are becoming aware that synthetic surfactant ingredients in beauty and grooming products are potentially harmful to the body and the environment.

 

 

Glyceryl oleate for hair and skin products helps to fulfill the demand for natural surfactants. It is most commonly derived from natural plant-based sources like glycerin, and vegetarian oils with high oleic acid content.

 

 


The most widely used synthetic surfactant in hair beauty products is sodium laureth sulfate (not to be confused with sodium lauryl sulfate). It is used in shampoos, conditioners and frizz taming agents.

 

 

Experts believe that sodium laureth sulfate can damage the hair follicle, as well as the liver, skin, and eyes. FDA reports also document that it causes fuzzy, dry 
hair, as this chemical aggressively strips the hair of natural oils.

 

 

Sodium laureth sulfate can denature protein structures in the skin. This may lead to DNA sequence mutations that contribute to cancer. Alterations in epidermal
proteins may lead to irritation that allows other contaminants to enter deeper regions of the skin.

 

 

Once in the body, sodium laureth sulfate mimics the female sex hormone known as estrogen. Various health imbalances may arise including PMS, menopausal symptoms and a higher risk of breast cancer.

 

Sodium laureth sulfate stays in the body longer since the liver is not able to break it down. The body then expends more energy trying to eliminate it.

 

Additionally, synthetic surfactants like sodium laureth sulfate end up in our wastewater as pollutants that harm aquatic life and even threaten the safety of tap  water. The good news is that effective natural alternatives are available.

 

 

Glyceryl Oleate for Hair as a Natural Surfactant
Glyceryl oleate works as a surfactant. Surfactants are emulsifiers. They prevent ingredient mixtures from separating into their liquid and oil components. Also,  they ensure that product ingredients maintain an even consistency, by forming a condensed liquid layer capable of distributing itself uniformly on a surface, like  the skin or outer layer of hair shafts.

 

Surfactants are necessary for creating various desirable properties in grooming products:

 

Foaming
Cleansing
Lubricating and protecting (e.g, shaving creams)
The Glyceryl oleate molecule has a hydrophilic (water-loving) end and a hydrophobic (water repelling) end. It can bind to oil and water based ingredients, helping to mix and combine them evenly. It also gently cleanses surface oils by binding to the oil and then allowing it to be rinsed away by water.

 

 


Glyceryl Oleate Formula for Natural Hair Conditioners 
Glyceryl oleate's properties make it suitable for conditioning and adding shine to the hair.

 

Glyceryl oleate is composed of glycerin and oleic acid. Glycerin is a hydrophilic compound which attracts moisture from the air, helping to soften the hair.

Oleic acid prevents the loss of water from hair strands, leaving them feeling softer and pliable, not brittle dry and coarse.

 

Glyceryl oleate is an excellent choice for hair conditioners and glosses as it works to hydrate the hair. It's ability to soften counteracts tendencies towards  dryness and frizziness.

 

 

Glyceryl Oleate for Hair Gloss as a Natural Alternative to Silicone
Hair glossing products are used to produce a shiny sleek texture. They often contain silicone which only creates a short-term effect. However, silicone coats the hair and even accumulates. Hair then develops a dry, frizzy texture.

 

 

Silicone is also considered harmful to the environment. It is being studied by the EU Commision to see if it fits under their PBT classification. (Persistent,  Bioaccumulative and Toxic)

 

 

Glyceryl oleate for hair glossing is an environmentally friendly and better long-term alternative to silicone. As it infuses strands with moisture and tames dryness  and frizziness, it leaves hair with a natural-looking sheen.

 

 


Glyceryl Oleate in Sulfate Free Shampoo
Sulfate free shampoo products and conditioners are increasing in demand. Sulfates are what gives shampoos their high foaming properties, allowing them to also remove  buildup from the sebum that our scalps produce.

 

Industrial strength sodium laureth sulfate is also used to strip the grease from automobile engines.

 

In the hair beauty industry, shampoos with sulfates have developed the reputation of causing frizziness, dryness and fading to applied hair color. This is why salons offering keratin treatments and Brazilian blowouts will recommend that their clients use sulfate free shampoos and conditioners.

 

Glyceryl oleate in sulfate free shampoo products provides cleansing effectiveness without removing excessive amounts of natural oil from the hair while moisturizing the strands.

 


Research on Glyceryl Oleate Formula to Improve Skin Penetration and Bioavailability
While glyceryl oleate for hair can be used to improve texture, it may also be promising for enhancing the effectiveness of topically applied scalp treatments that fight inflammation and counter the signs of hair loss

 

Topical treatments must be able to reach deeper skin layers and become bioavailable in desired quantities.

 

Researchers conducted an experiment to see if a microemulsion formulation, using a pseudo-ternary phase diagram, could improve the skin permeation of lidocaine. They constructed this emulsion system using glyceryl oleate and polyoxyl 40 fatty acid derivatives, along with tetraglycol, isopropyl, palmitate, and water could  improve the skin permeation of lidocaine.

 

 

They observed a desirable accumulation of the drug in the in between the layers of the microemulsion and found that their glyceryl oleate formula increased the
droplet size of lidocaine.

 

 

Through in-vitro experimentation, they found that the glyceryl oleate microemulsion significantly improved skin penetration. Their in-vivo testing phase showed that this formulation succeeded in improving the bioavailability of the lidocaine.

 

 

The findings of the lidocaine study may be generalized to support the potential of this compound to act as a safe and effective skin penetrant within the context of the topical scalp and skin formulations. Glyceryl oleate for hair loss treatment products, applied externally, may offer promise to help enhance the potency of  treatment results.

 

 

In another experiment, researchers found that glyceryl oleate was able to enhance skin penetration in mice to enhance the bioavailability of finasteride and  flutamide . As a result, the scientists were able to significantly improve hair growth in these animal subjects.

 

 

Glyceryl Oleate for Hair and Skin as an Environmentally Friendly Ingredient
Glyceryl oleate is considered biodegradable, capable of being broken down by microbes like bacteria. Unlike sodium laureth sulfate or silicone, it is a hair product  ingredient derived from natural plant sources, for the most part. And it is not considered to be an environmental pollutant by the Environmental Protection Agency  (EPA).

 

 


Glyceryl Oleate Safety
Glyceryl oleate is considered safe and effective for use in cosmetic products in concentrations up to 5%,

 

According to Tablet Wise, it is safe for consumption or used during pregnancy or during breastfeeding.

 

Studies show that glyceryl oleate for hair will not irritate the skin. Nor will it act as a photosensitizer. In rare instances, it may contribute to minor or moderate forms of eye irritation.

 

 

The Cosmetic Ingredient Review considers glyceryl oleate to be a safe ingredient for cosmetics. Whole Foods has assessed it to meet their standards for their body care product quality. The FDA has categorized glyceryl oleate as Generally Recognized As Safe (GRAS) in the context of being a direct human food ingredient.

 

 

Frequently Asked Questions - Glyceryl Oleate for Hair
How can I find the right glyceryl oleate shampoo for my hair? If you do an online search, you will find many brands of glyceryl oleate shampoo. Read the reviews provided by other people who have bought the product. Pay  attention to the testimonies provided by people with a similar hair type as yours. And also consider an appropriate price point for your budget.

 

 

What types of oils are used to make glyceryl oleate?
The oils used for producing glyceryl oleate will have high concentration levels of oleic acid. Examples include peanut oil, pecan oil, olive oil and teaseed oil.

 

 

Glyceryl Oleate Citrate is one of many glyceryl monoesters (an organic compound formed by an acid and an alcohol). It is a fatty acid monoglyceride (a lipid, an  ester of glycerol and one fatty acid) used as an emulsifier and stabilizer for water-in-oil emusions. Ultimately, Glyceryl Oleate Citrate is a compound used most  often in cosmetics and beauty products as a fragrance ingredient (in part due to the pleasant fragrance naturally found in esters); a skin-conditioning agent; an  emollient; a surfactant; or an emulsifying agent 

 

 

Glyceryl oleate, also called glyceryl monooleate, is a clear or light yellow liquid derived from olive oil, peanut oil, pecan oil or teaseed oil. It has a sweet  odor and a fatty taste; it melts at around 77 degrees Fahrenheit. It does not dissolve in water but dissolves in oil.

 

 

What it does in our products
Glyceryl oleate can be used as an emollient to keep products blended together; it can also be a flavoring agent in food - often in baked goods or baking mixes,  beverages, gum and meat products. In our products, however, glyceryl oleate is used for its most common purpose - to bind moisture to the skin. It is a common  ingredient in sunscreen and hundreds of other cosmetic products.

 

 

How it's made
Glyceryl oleate is the ester of glycerin and oleic acid. Glyceryl esters are esters that are primarily fatty acid mono- and diglycerides or triglycerides modified by reaction with other alcohols.Glyceryl oleate is made by partially hydrolyzing tri- and diglycerides by esterification of glycerol with oleic acid or by glycerolysis of common fats and oils. The glycerolysis of fats and oils, a transesterification reaction, is a common commercial production method for monoglycerides. The basic  ingredients for commercially produced monoglycerides are partially or fully hydrogenated deodorized vegetable oils, glycerol, and sodium hydroxide as a catalyst.Glycerin is typically a byproduct of the products of soap and fatty acids; oleic acid is usually obtained by hydrolyzing natural fats or pine sap derivatives. The fats can be vegetable or animal-derived, though we only use the vegetable-derived versions, which are commonly sourced from soybeans, cottonseed, corn and canola.

 

 


Why we use it
We use glyceryl oleate in several of our products as a moisturizer. Several studies find that the ingredient does not irritate skin or act as a sensitizer; itproduces minimal to moderate eye irritation. The Cosmetic Ingredient Review has deemed the ingredient safe for use in cosmetics. Whole Foods has deemed the ingredient acceptable in its body care and cleaning product quality standards.Though glyceryl oleate is used topically in our products, the FDA has deemed it Generally Recognized As Safe (GRAS) as a direct human food ingredient; the Food and Agriculture Organization of the United Nations and the World Health Organization 
has also deemed it safe as a flavoring agent.

 

 


Is Glyceryl Oleate Safe For A Baby?
Is Glyceryl Oleate Safe For Baby - Yes. It is used a lot in skin care products because of its ability to heal and prevent stubborn problems such as eczema, dandruff, and dry skin. Glyceryl oleate even occurs naturally in the womb, helping to ensure your baby stays hydrated.

 

 

Glyceryl oleate is an excellent example of a very "synthetic sounding name" that is produced by natural products. In fact, it owes its source to plants. That's why  it's important to make sure you understand what you are buying. Although some names are very long and "scientific-sounding," their components are quite healthy for  humans. Glyceryl oleate is one such compound.

 

 

Historic Origins Of Glyceryl Oleate
Glyceryl Oleate is a result of the esterification of Glycerin and Oleic acid, also known as Omega-9. Both of these vital components originate from vegetable and plant oils . When acids are heated with alcohols, the process is called esterification. The resulting compound is called an ester. They can be either monoglycerides (1 fatty acid), diglycerides (2 chains of fatty acids) or triglycerides (3 fatty acids). Glyceryl is a monoglyceride Some esters contain very precious properties.

 

 

Glyceryl Oleate can also be created through other methods, such as, partial glycerolysis of natural fats that comprise the main triglycerides of oleic acid. In either  case, water is added to break the molecule and make the ester, glyceryl oleate.

 

 

Oils used that can produce high amounts of Oleic acid for the esterification of glyceryl oleate are olive oil, peanut oil, pecan oil, or teased oil . As you are probably aware, oil and water do not mix well. As an emulsifier, it helps maintain the consistency of the chemical mixture of the product. As an emulsifier and co-surfactant, it is used in hair and skin products because of these conditioning properties. Glyceryl oleate is slightly yellowish in appearance and pastry in 
texture.

 

 

Glyceryl oleate citrate is also called Dihydroxypropyl Oleate, Dihydroxypropyl Ester, Glycerin Monooleate, Octadecenoic Acid, Dihydroxypropyl Ester or Monoester With  1,2,3-Propanetriol .

 

 


Benefits Of Glyceryl Oleate For Babies
Is Glyceryl Oleate Safe For A Baby? - Glyceryl oleate is used in a wide array of face and body products because of its skin-friendly benefits. One of its significant 
roles in cosmetic products is its ability to thicken emulsions.

 

 

There are two types of emulsifiers: the oil-in-water emulsifier (O/W) and the water-in-oil (W/O). O/W emulsifiers keep oil in water, and W/O does the opposite. O/W  emulsifiers are mostly used in slightly heavier creams such as sunblocks and night creams while the W/O emulsifier complements moisturizing products . Because of its emulsifying properties, glyceryl oleate is a crucial ingredient in creating lotions, hand creams, liquid soaps, shampoos, and body gels

 

 

Oleate is particularly beneficial to people with dehydrated skin types since it contains a high amount of oleic acid. The oleic acid helps smoothes the skin by
providing a protective barrier that hampers moisture loss .

 

Glyceryl Oleate

 

Natural in origin, Glyceryl Oleate is the ester of glycerin and oleic acid. It is produced from oils that contain high concentrations of oleic acid, such as olive oil, peanut oil, tea seed oil or pecan oil. It is used as an emulsifier, an ingredient to mix oil and water, in natural cosmetic products.

 

 

Glyceryl oleate is an emulsifier that helps bind ingredients together to form and retain a shape - for example the shape of a candle. For this reason, it is also  commonly found in cosmetics like lipsticks and eye shadows. Like other emulsifiers, glyceryl oleate also helps prevent separation in a formula. We add emulsifiers  to our products where needed to ensure that products provide the same performance use after use.

 

 

 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.