1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

BARIUM HYDROXIDE (BARYUM HİDROKSİT)

BARYUM HİDROKSİT (BARIUM HYDROXIDE)
CAS NO: 17194-00-2

EC NO: 241-234-5

METATAGS: baryumoksit; baryum hydroksit; hidroksit baryum; barium hidroksit; Barium dihydroxide; barium hydroxide; Barium hydroxide (Ba(OH)2); Bariumhydroxid; Caustic baryta; hidroxido de bario; Hydroxyde de baryum; UN 1564; 17194-00-2; Barium hydroxide lime; CHEBI:32592; Barium(2+) dihydroxide; BaH2O2; UNII-1OHB71MYBK; Bariumhydroxid; Aetzbaryt; barium(II) hydroxide; Barium Hydroxide ACS; barium(2+) hydroxide; ACMC-20alr7; AC1O1BNU; Barium hydroxide,anhydrous; 1OHB71MYBK; Barium hydroxide lime (USP); AC1L1F84; CHEMBL2103939; CTK0H5241;Ba(OH)2;Aetzbaryt;Chebi:32592;BARIUM HYDRATE;baryta hydrate;Bariumhydroxid;BARIUM HYDROXIDE;bariumdihydroxide;Barium dihydoxide;Barium(2+) hydroxide;BARIUM (II) HYDROXIDE;BARIUM HYDROXIDE 8H2O;BARIUM HYDROXIDE, 8-HYDRATE;BARIUM HYDROXIDE HYDRATE;BARIUM HYDROXIDE OCTAHYDRATE;CAUSTIC BARYTA;Barium hudroxide;Barium hydroxide octahydrate;


Baryum hidroksit, kimyasal formülü Ba (OH) 2 (H20) x olan kimyasal bileşiklerdir. Monohidrat (x = 1) baryta ya da baryta-su olarak bilinir, baryumun başlıca bileşiklerinden biridir. Bu beyaz granüler monohidrat, olağan ticari şeklidir.


HAZIRLIK VE YAPI
Baryum hidroksit, baryum oksidin (BaO) suda çözülmesi ile hazırlanabilir:

BaO + 9H2O › Ba (OH) 2, 8H2O
Havadaki ısıtma üzerine monohidrata dönüşen oktahidrat olarak kristalleşir. 100 ° C'de bir vakumda, monohidrat BaO ve su verecektir. Monohidrat katmanlı bir yapı benimser. Ba2 + merkezleri kare bir anti-prizmatik geometri benimser. Her Ba2 + merkezi, iki su ligandı ve altı hidroksit ligandıyla bağlanır; bu ligandlar, sırasıyla, komşu Ba2 + merkezlerine çiftli ve üçlü köprü oluştururlar. Siteler. Oktahidratta, tek tek Ba2 + merkezleri yine sekiz koordinatlıdır ancak ligandları paylaşmazlar.

KULLANIM ALANLARI
Sanayide, baryum hidroksit, diğer baryum bileşiklerinin öncüsü olarak kullanılır. Monohidrat dehidrate ve çeşitli ürünler sülfat kaldırmak için kullanılır. Bu uygulama, baryum sülfatın çok düşük çözünürlüğünden yararlanmaktadır. Bu endüstriyel uygulama ayrıca laboratuvar kullanımlarına da uygulanır.

Bu gibi amaçlar için kullanılır;

-Alkali üretiminde
-Cam yapımında
-Sentetik kauçuk vulkanizasyonunda
-Korozyon önleyicilerinde
-Sondaj sıvıları, zirai ilaçlar ve yağlayıcılar olarak
-Kazan ölçeğinde çare için
-Sebze ve hayvansal yağları rafine etmek için
-Fresko boyama için
-Yumuşatıcı suyun içinde
-Homeopatik ilaçların bir maddesi olarak
-Asitli döküntüleri temizlemek için
Ayrıca şeker endüstrisinde pancar şekeri hazırlamak için kullanılır.

LABORATUVAR KULLANIMI
Baryum hidroksit, zayıf asitlerin titrasyonu için, özellikle organik asitler için analitik kimyada kullanılır. Berrak sulu çözeltisinin, sodyum hidroksit ve potasyum hidroksidinkinden farklı olarak karbonat içermediği garanti edilir, çünkü baryum karbonat suda çözünmezdir. Bu, fenolftalein veya timolftalein gibi göstergelerin (alkali renk değişimleri ile) karbonat iyonlarının varlığından kaynaklanan titrasyon hataları olmaksızın kullanılmasını sağlar ve bu daha da basit değildir.

Baryum hidroksit bazen organik sentezde kuvvetli bir baz, örneğin esterlerin ve nitrillerin hidrolizi için ve aldol yoğunlaşmalarında bir baz olarak kullanılır.

Dimetil hendekandioat içindeki iki eşdeğer ester grubundan birinin hidrolize edilmesi için kullanılmıştır.

Baryum hidroksit, süreçte baryum karbonatı serbest bırakan amino asitlerin dekarboksilasyonunda da kullanılır.

Aynı zamanda siklopentanon, diaseton alkol ve D-Gulonic gamma-lakton'un hazırlanmasında da kullanılır.

TEPKİMELER

Baryum hidroksit, 800 ° C'ye ısıtıldığında baryum oksite ayrışır. Karbon dioksit ile reaksiyon, baryum karbonat verir. Sulu çözeltisi, yüksek alkaliktir, asitlerle nötrleştirme reaksiyonlarına uğrar. Baryum sülfat ve baryum fosfat sırasıyla sülfürik ve fosforik asitler oluşturur. Hidrojen sülfid ile reaksiyon baryum sülfür üretir. Çoğu çözünmeyen veya az çözünen baryum tuzlarının çökmesi, bir baryum hidroksit sulu solüsyonu birçok metal tuzu çözeltisi ile karıştırıldığında çiftli değiştirme reaksiyonundan kaynaklanabilir.

Baryum hidroksitin amonyum tuzları ile olan reaksiyonları kuvvetle endotermiktir. Baryum hidroksit oktahidratın amonyum klorür veya amonyum tiyosiyanat ile reaksiyonu, suyun dondurulmasına yetecek kadar soğuk ve oluşan karışımı çözmek için yeterli su üreten sınıf kimyasal gösterimi olarak sıklıkla kullanılır.

GÜVENLİK

Baryum hidroksit, diğer güçlü bazlarla ve diğer suda çözünen baryum bileşikleriyle aynı tehlikeleri sunar: aşındırıcı ve toksik.

 

 

 

 

Barium hydroxide are chemical compounds with the chemical formula Ba(OH)2(H2O)x. The monohydrate (x =1) is known as baryta, or baryta-water, it is one of the principal compounds of barium. This white granular monohydrate is the usual commercial form.

PREPARATION AND STRUCTURE
Barium hydroxide can be prepared by dissolving barium oxide (BaO) in water:

BaO + 9 H2O › Ba(OH)2·8H2O
It crystallises as the octahydrate, which converts to the monohydrate upon heating in air. At 100 °C in a vacuum, the monohydrate will yield BaO and water. The monohydrate adopts a layered structure. The Ba2+ centers adopt a square anti-prismatic geometry. Each Ba2+ center is bound by two water ligands and six hydroxide ligands, which are respectively doubly and triply bridging to neighboring Ba2+ centers. sites. In the octahydrate, the individual Ba2+ centers are again eight coordinate but do not share ligands.

USES
Industrially, barium hydroxide is used as the precursor to other barium compounds. The monohydrate is used to dehydrate and remove sulfate from various products. This application exploits the very low solubility of barium sulfate. This industrial application is also applied to laboratory uses.

It is used for a number of purposes, such as

-In manufacturing alkali
-In constructing glass
-In synthetic rubber vulcanization
-In corrosion inhibitors
-As drilling fluids, pesticides and lubricants
-For boiler scale remedy
-For refining vegetable and animal oils
-For fresco painting
-In softening water
-As an ingredient of homeopathic remedies
-To clean up acidic spills
It is also used in sugar industry for preparing beet sugar.

LABORATORY USES
Barium hydroxide is used in analytical chemistry for the titration of weak acids, particularly organic acids. Its clear aqueous solution is guaranteed to be free of carbonate, unlike those of sodium hydroxide and potassium hydroxide, as barium carbonate is insoluble in water. This allows the use of indicators such as phenolphthalein or thymolphthalein (with alkaline colour changes) without the risk of titration errors due to the presence of carbonate ions, which are much less basic.

Barium hydroxide is occasionally used in organic synthesis as a strong base, for example for the hydrolysis of esters and nitriles, and as a base in aldol condensations.

It has been used to hydrolyse one of the two equivalent ester groups in dimethyl hendecanedioate.

Barium hydroxide is used, as well, in the decarboxylation of amino acids liberating barium carbonate in the process.

It is also used in the preparation of cyclopentanone, diacetone alcohol and D-Gulonic gamma-lactone.

REACTIONS

Barium hydroxide decomposes to barium oxide when heated to 800 °C. Reaction with carbon dioxide gives barium carbonate. Its aqueous solution, being highly alkaline, undergoes neutralization reactions with acids. Thus, it forms barium sulfate and barium phosphate with sulfuric and phosphoric acids, respectively. Reaction with hydrogen sulfide produces barium sulfide. Precipitation of many insoluble, or less soluble barium salts, may result from double replacement reaction when a barium hydroxide aqueous solution is mixed with many solutions of other metal salts.

Reactions of barium hydroxide with ammonium salts are strongly endothermic. The reaction of barium hydroxide octahydrate with ammonium chloride or ammonium thiocyanate is often used as a classroom chemistry demonstration, producing temperatures cold enough to freeze water and enough water to dissolve the resulting mixture.

SAFETY

Barium hydroxide presents the same hazards as other strong bases and as other water-soluble barium compounds: it is corrosive and toxic

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.