1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

LANTHANUM (III) CHLORIDE (LANTAN III KLORÜR)

CAS NO: 10099-58-8
20211-76-1
EC NO: 233-237-5


METATAGS: Lanthanum(III) Chloride Heptahydrate, Lanthanum chloride heptahydrate, Lanthanum trichloride heptahydrate, lanthanum(+3) trichloride heptahydrate, lanthanum chloride hydrate (1:3:7); Lanthanum trichloride , lanthanum(+3) chloride, lanthanum(III) chloride; LANTHANUM(+3)CHLORIDE;LANTHANUM, AA STANDARD;LANTHANUM CHLORIDE;LANTHANUM (III) CHLORIDE;LaCl3;Lanthanum chloride (LaCl3);Lanthanum chloride anhydrous;lanthanumchloride(lacl3); Lanthanum trichloride; Lanthanum(III) chloride; Lanthanum chloride (LaCl3); Lanthanum chloride, anhydrous; Lanthanum chloride (La2Cl6)
CCRIS 6887; EINECS 233-237-5; Lanthanum(III) chloride, anhydrous; MFCD00011068; trichlorolanthanum; LaCl3; AC1L21TN; AC1Q3FM4; 298182_ALDRICH; 449830_ALDRICH; DTXSID2051502; 10025-84-0 (heptahydrate); 17272-45-6 (hexahydrate); Lanthanum(III) chloride, ultra dry; SC10964; LS-87579; FT-0689205; FT-0699501; Lanthanum(III) chloride, anhydrous, ?LaCl3; Lanthanum chloride, Releasing Agent Solution, Specpure?; 12314-13-5; LANTAN KLORİT; lantanum klorit; lantan 3 klorit; lantan klorür; lantan 3 klorür; lantanum 3 klorür; lantanum klorür.

 

 


Özellikleri
Kimyasal formül: LaCI3
Molar kütle: 245.26 g / mol (susuz)
                        353.36 g / mol (heksahidrat)
                        371.37 g / mol (heptahidrat)
Görünüş: beyaz kokusuz toz higroskopik
Yoğunluk: 3.84 g / cm3
Erime noktası: 858 ° C (1576 ° F; 1,131 K) (susuz) [1]
Kaynama noktası: 1000 ° C (1,830 ° F; 1,270 K) (susuz)
Suda özünürlük: çok çözünür
Çözünürlük: etanolde çözünür (heptahidrat)

 

Lanthanum chloride, LaCl3 formülüne sahip inorganik bileşiktir. Ortak bir tuzdur ancak ağırlıklı olarak araştırmalarda kullanılır. Suda ve alkollerde oldukça çözünen beyaz bir katıdır.

Kullanım Alanları
Lantern klorür birçok uygulamadan hoşlanmaz. Muhtemel bir uygulama fosfatın çözeltilerden çökeltilmesini, örn. Yosunların büyümesini önlemek için yüzme havuzlarında. Aynı zamanda bir filtre yardımı ve etkili bir flokülüm maddesi olarak da kullanılmaktadır. Lantan klorür, aynı zamanda, kalsiyum kanalları olmak üzere iki değerli katyon kanallarının aktivitesini bloke etmek için biyokimyasal araştırmalarda da kullanılır. Seryum ile kaplanmış, bir sintilatör malzemesi olarak kullanılır.

Organik sentezde, lantan triklorür, aldehitlerin asetallere dönüştürülmesi için hafif bir Lewis asidi olarak işlev görür.

Bileşik, hidroklorik asit ve oksijen ile metan klorometana yüksek basınçlı oksidatif klorlama için bir katalizör olarak tanımlandı.

Bu bileşik Gama Dedektörlerinde de kullanılır, Gamma Ray Dedektörleri için kullanılan inorganik bileşiklerin en küçük boyutlu (kütleli) metre içindir.

Atomik Emisyon spektroskopisinde iyonizasyon bastırıcı olarak sıklıkla lantan klorür kullanılır.


Lanthanum
Daha fazla Lanthanum ürünü gör. Lanthanum (atomik sembol: La, atom numarası: 57) atom ağırlığı 138.90547 olan bir Block F, Group 3, Period 6 elementidir. Lanthanum Bohr Modeli Her bir lantan kabuğundaki elektronların sayısı [2, 8, 18, 18, 9, 2] ve elektron konfigürasyonu [Xe] 5dl 6s2'dir. Lantan atomu, 187 pm'lik bir yarıçapa ve 240 pm'lik bir Van der Waals yarıçapına sahiptir. Lanthanum ilk kez 1838'de Carl Mosander tarafından keşfedildi. Elementer formunda lantan gümüşi beyaz bir görünüme sahiptir. Elemental Lantan Yumuşak, yumuşak ve sünek bir metal olup havada kolayca okside olur. Lanthanum, nadir toprak veya lantanid serisinin ilk elementidir. Bu, diğer üç değerli nadir toprak elementleri için olan modeldir ve seryumdan sonra nadir bulunan toprakların en bol olanıdır. Lanthanum, monazit ve bastnasit gibi minerallerde bulunur. Lanthanum adı, 'gizli yalan' anlamına gelen Yunanca Lanthaneia kelimesinden kaynaklanmaktadır.

Lanthanum (III) Chloride Heptahydrate, klorürlerle uyumlu mükemmel bir suda çözünür kristal lantan kaynağıdır. Hidrat veya susuz formlar satın alınabilir. Klorid bileşikleri, suda kaynaştığında veya eritildiklerinde elektrik iletebilirler. Klorid malzemeleri elektroliz yoluyla klor gazına ve metale ayrılabilir. Bunlar, çeşitli klorinasyon prosesleri ile oluşturulur ve en az bir klor anyonu (Cl-) ilgili metal veya katyona kovalent olarak bağlanır. Ultra yüksek saflıkta ve tescilli formülasyonlar hazırlanabilir. Klorür iyonu, metabolik sistemlerde sıvı dengesini ve pH seviyelerini kontrol eder. İnorganik veya organik bileşikler oluşturabilirler. Lanthanum (III) Chloride Heptahydrate çoğu hacimde hemen mevcuttur. Ultra yüksek saflıkta ve yüksek saflıkta kompozisyonlar optik kaliteyi ve kullanışlılığı bilimsel standartlar olarak geliştirir. Alternatif yüksek yüzey alanı formları olan nano ölçekli elemental tozlar ve süspansiyonlar düşünülebilir. Ayrıca, Lanthanum (III) Chloride Heptahydrate Çözeltisi üretiyoruz. Amerikan Elemanları, Mil Spec (askeri sınıf) da dahil olmak üzere uygulanabilir olduğunda birçok standart kaliteyi üretir; ACS, Reaktif ve Teknik Sınıf; Gıda, Tarım ve Eczacılık Sınıfı; Optik Not, USP ve EP / BP (Avrupa Farmakopesi / İngiliz Farmakopesi) ve uygulanabilir ASTM test standartlarını takip eder. Tipik ve özel paketleme mevcuttur. İlave teknik, araştırma ve güvenlik (MSDS) bilgileri, ilgili ölçüm birimlerini dönüştürmek için bir Referans Hesaplayıcı olarak mevcuttur.

PAKETLEME: Tipik dökme ambalaj, paletli plastik 5 galon / 25 kg içerir. Kutu (FCL) veya kamyon yükü (T / L) miktarlarında 1 tonluk süper çuvallara, kovalar, fiber ve çelik davullar. Araştırma ve numune miktarları ile higroskopik, oksitleyici veya diğer hava duyarlı malzemeler argon veya vakum altında ambalajlanabilir. Nakliye belgeleri, bir Analiz Sertifikası ve Güvenlik Veri Formunu (SDS) içerir. Çözümler, polipropilen, plastik veya cam kavanozlarda, paletli 440 galon sıvı toptan ve 36.000 lb.'lik tankerlere kadar paketlenir.

 

 

 

 

Properties
Chemical formula: LaCl3
Molar mass: 245.26 g/mol (anhydrous)
353.36 g/mol (hexahydrate)
371.37 g/mol (heptahydrate)
Appearance: white odorless powder hygroscopic
Density: 3.84 g/cm3
Melting point: 858 °C (1,576 °F; 1,131 K) (anhydrous)[1]
Boiling point: 1,000 °C (1,830 °F; 1,270 K) (anhydrous)
Solubility in water:very soluble
Solubility: soluble in ethanol (heptahydrate)

 

Lanthanum chloride is the inorganic compound with the formula LaCl3. It is a common salt but is mainly used in research. It is a white solid that is highly soluble in water and alcohols.

Uses
Lanthanum chloride does not enjoy many applications. A possible application involves the precipitation of phosphate from solutions, e.g. in swimming pools to prevent algae growth. It has also shown use as a filter aid and an effective flocculent. Lanthanum chloride is also used in biochemical research to block the activity of divalent cation channels, mainly calcium channels. Doped with cerium, it is used as a scintillator material.

In organic synthesis, lanthanum trichloride functions as a mild Lewis acid for converting aldehydes to acetals.

The compound has been identified as a catalyst for the high pressure oxidative chlorination of methane to chloromethane with hydrochloric acid and oxygen.

This compound is also used in Gamma Detectors, is one of the smallest sized (massed) meters of the inorganic compounds used for Gamma Ray Detectors.

Lanthanum chloride is also frequently used as an ionisation suppressant in Atomic Emission spectroscopy.


Lanthanum
See more Lanthanum products. Lanthanum (atomic symbol: La, atomic number: 57) is a Block F, Group 3, Period 6 element with an atomic weight of 138.90547. Lanthanum Bohr ModelThe number of electrons in each of lanthanum's shells is [2, 8, 18, 18, 9, 2] and its electron configuration is [Xe] 5d1 6s2. The lanthanum atom has a radius of 187 pm and a Van der Waals radius of 240 pm. Lanthanum was first discovered by Carl Mosander in 1838. In its elemental form, lanthanum has a silvery white appearance.Elemental Lanthanum It is a soft, malleable, and ductile metal that oxidizes easily in air. Lanthanum is the first element in the rare earth or lanthanide series. It is the model for all the other trivalent rare earths and it is the second most abundant of the rare earths after cerium. Lanthanum is found in minerals such as monazite and bastnasite. The name lanthanum originates from the Greek word Lanthaneia, which means 'to lie hidden'.

Lanthanum(III) Chloride Heptahydrate is an excellent water soluble crystalline Lanthanum source for uses compatible with chlorides. Hydrate or anhydrous forms may be purchased. Chloride compounds can conduct electricity when fused or dissolved in water. Chloride materials can be decomposed by electrolysis to chlorine gas and the metal. They are formed through various chlorination processes whereby at least one chlorine anion (Cl-) is covalently bonded to the relevant metal or cation. Ultra high purity and proprietary formulations can be prepared. The chloride ion controls fluid equilibrium and pH levels in metabolic systems. They can form either inorganic or organic compounds. Lanthanum(III) Chloride Heptahydrate is generally immediately available in most volumes. Ultra high purity and high purity compositions improve both optical quality and usefulness as scientific standards. Nanoscale elemental powders and suspensions, as alternative high surface area forms, may be considered. We also produce Lanthanum(III) Chloride Heptahydrate Solution. American Elements produces to many standard grades when applicable, including Mil Spec (military grade); ACS, Reagent and Technical Grade; Food, Agricultural and Pharmaceutical Grade; Optical Grade, USP and EP/BP (European Pharmacopoeia/British Pharmacopoeia) and follows applicable ASTM testing standards. Typical and custom packaging is available. Additional technical, research and safety (MSDS) information is available as is a Reference Calculator for converting relevant units of measurement.

PACKAGING: Typical bulk packaging includes palletized plastic 5 gallon/25 kg. pails, fiber and steel drums to 1 ton super sacks in full container (FCL) or truck load (T/L) quantities. Research and sample quantities and hygroscopic, oxidizing or other air sensitive materials may be packaged under argon or vacuum. Shipping documentation includes a Certificate of Analysis and Safety Data Sheet (SDS). Solutions are packaged in polypropylene, plastic or glass jars up to palletized 440 gallon liquid totes, and 36,000 lb. tanker trucks.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.